Şimdi Ara

Film İzlerken Ekranda Çıkan Çizgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Film İzlerken Ekranda Çıkan Çizgiler


    Bunlar bilgisayarım özellikleri belki vereceğiniz cevaplarda yardımcı olur

    DELL 15R Laptop kullanıyorum. 5,6 ay oldu alalı yaklaşık olarak ve 1 ay önce falan ekran kartımı güncellemek için son sürümü ATI'den indirdim, olmadı karıştı DELL'den indirdim. Herneyse son sürümü yükledim güncel olsun diye fakat sonra film izlemeye başladığımda tam ekranken ve kamera sabit değilken ekranın ortasından bir çizgi geçmeye başladı. Başlarda geçer diye düşünmeme rağmen sonrasında tahmin edebileceğiniz gibi gözüme takılmaya ve iyiden iyiye sinirimi bozmaya başladı bende sürücüye geri dön'ü kullandım fakat ondan da sonuç alamadım geçenlerde bir oyundada aynı sorun dikkatimi çekti yani diyeceklerim bu kadar artık en zevk aldığım film izleme keyfim bana işkence oluyor ekranın ortasındabeliren çizgiler yüzünden. Çayın içine kaşık atarızda ortasında bir kırılma olur ya benzetmem biraz kaba oldu ama aynı ona benziyor benimde filmler Sizlerden yardım bekliyorum umarım bir çözümü vardır çünkü bilgisayarda ki verileri depolamadan format atamıyorum ve depolayamıyorumda Dell'in servisini aradım bugün ama bir türlü düşüremedim. Yardımcı olacak arkadaşa şimdiden teşekkürü bir borç biliyorum, sağolsun.







  • Hala bir yanıt aramaktayım.
  • İşletim sisteminizin 32bit olduğunu düşünüyorum eğer 64 ise 64bit linkini veririm.
    Öncelikle yüklü olan ati driverlarını kaldırın sistemi yeniden başlatın ve driver sweeper adlı küçük yazılımı çalıştırın ve ati seçeneğini işaretleyerek driverları temizleyin ve verdiğim linkten indirdiğiniz driverı yükleyin yeniden başlatın

    https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/mobile/11-7_mobility_vista_win7_32_dd_ccc.exe




  • Galiba aldığım en iyi öneri bu olacak çünkü driverlar üstüne driver kuruyordum :) tamam hemen deniyorum ve sonucu yazıyorum bu arada 64bit. Sizden rica etsem 64 bit linkini paylaşabilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutluhanmeral -- 9 Temmuz 2011; 22:29:28 >
  • Sorunun yazılımsal olduğundan emin misiniz? Şayet emin değilseniz bu problem oluştuğunda ss almanızı öneririm.En azından kesin bir tanı oluşması için.
  • Emin değilim ama yazılımımı güncelleme çabalarımla başlamıştı herşey o yüzden aynı şekildede çözüleceğini umuyorum şuan için sadece. Dell'in servisine bir ulaşabilsem hiç kendi kendime iş yapmayacaktım ama.. Şuanda tüm yazılımlardan kurtulmaya çalışıyorum birazdan sonucu yazacağım.

    Driver Sweeper adlı programı yükledim fakat şimdide ATI şıkkı seçenekler arasında yok. Bu acaba programları kaldırmamla beraber hiç bir iz bırakmadığına mı işarettir yoksa ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum, resim aldım buyrun bakınız.

     Film İzlerken Ekranda Çıkan Çizgiler




    Bu arada sorun olduğu sırada ss almayı denedim fakat çileden çıktım çünkü aksiyonu bol sahnelerde o bahsettiğim çizik (kesik her neyse artık) bolca görülürken ss aldığım sırada hiç biri çıkmıyordu. Çok uğraştım ama sizlere gösteremiyorum sorunu. Filmlerde kamera sabitken bahsettiğim çizgiler yok zaten neredeyse ekranın tam ortasındalar belirip kayboluyorlar (ekranda enlemesine bir ucundan bir ucuna) ama sadece sabit kamera olmayan yerlerde, kamera sabitken hiç bir sorun yok görüntüde. Bu sayede yerli filmlerin çoğunda sorun çıkmıyor
    Eğer Dell'in servislerine ulaşmam için bir formül varsa onuda belirtirseniz sevinirim olmazsa sorunu o şekilde çözerim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutluhanmeral -- 9 Temmuz 2011; 22:36:28 >




  • Hala çözüm bekliyorum, yardımlarınızı esitgemeyiniz :)
  • SS aldığınızda görünmüyorsa donanımsal bir problem demektir.Servisle temasa geçmeniz en iyisi olur.
  • Orda amd nvidia sürücüleri yüklü olanlar mı yoksa yüklü olmadan mı gösteriyor benim önceden kullandığım sadece yüklü olanları gösteriyordu umarım nvidia ve ati sürücüleri yüklü değildir sisteminizde

    https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/mobile/11-6_mobility_vista_win7_64_dd_ccc.exe




  • Nvdia'nın bir oyunu açmak için Dragon Age idi galiba o sırada yüklendiğini hatırlıyorum :) olmazsa siz bana sileceklerimi söyleyin ben iyice temizlik yaptıktan sonra yüklerim verdiğiniz dosyayı ki şuan iniyor.

    Şimdi tekrar baktımda yok yok heralde yüklü olanlar değildir kaç tane ses için program yüklenmiş :) öyle bir şey yapacağımı sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutluhanmeral -- 10 Temmuz 2011; 16:48:45 >
  • Evet az önce vermiş olduğunuz linkten programı indirdim ve yükleme sırasında bilgisayar kapandı sonra geç açıldı şimdi artık kendim kurcalamak yerine servisle diyorum irtibata geçeyim fakat şimdide şöyle bir sorum olacak Dell'in servisini nerden nasıl bulurum? Telefonla ulaşamadım çünkü var mı sabit bir yeri oraya götürsem bildiğiniz. İstanbul'da oturuyorum her yere götürebilirim Kadıköy'de olsa daha iyi olur ama karşısı falan da olur.
  • size çok teşekkür ederim çok sağolun, iyi günler diliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.