Şimdi Ara

Fikirlerinizi Merak Ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,okuduğum bir kitapta bir sayfa kafamı karıştırdı sizinle paylaşmak istiyorum.Vaktiniz var ise anladiklarinizi,fikirlerinizi,katılıp katılmadığınızı,hepimizin aynı düşünüp düşünmediğini merak ediyorum.Simdiden teşekkür ederim(özellikle @Denamint dostum senin fikirlerini bekliyorum) Fikirlerinizi Merak Ediyorum



  • iradeni yönetmelisin.. 

    iradeni yönetebiliyorsan eğer; etkilenen değil etkileyen olursun..

    bunu bir kere başardın mı, başarıların geçici değil kalıcı olur..

    bunu başarabilmenin yolu olarak da disiplinli olmak gerekiyor..

    son paragrafta da müdür sensin diyor ama Fikirlerinizi Merak Ediyorum 


    yani bir insan müdür olabilir ama müdürlerin de müdürü vardır yani. sadece etkileyen ve etkilenmeyen insan olmak zor yani. böyle bir insan olsa, onu kıskanan da başının belası olan insan da olabilir. 


    gaz veriyor işte, her şey sensin diyor da hikaye.. el elden üstündür. gider diğer müdürün elini öpersin.. Fikirlerinizi Merak Ediyorum 





  • Temelde iradenin ve çabanın sürekliliğinin başarıyı getireceğini söylüyor. Yani aslında doğru bir önerme hocam. İradenin sürekliliğinin önemli olduğunu ve insana verilen şansın aslında bir kere olmadığını yaptığımız ya da başaracağımıza olan inancımızın işler başarısız olsa bile irade ve sabırla yıkıntılar üzerinde bir şaheser olarak yükselebileceğini söylüyor.


    Metnin karakteristiği Ahlak felsefesine benziyor yani etik değerlerden bahsediyor. Özgür irade derken -bence- özgür iradeyi metin ''önemli işlere verilen öncelik'' olarak tanımlamış, burada da pragmatizmle yani faydacılıkla kesişiyor. Önemli işleri en azından bizim için önemli işleri önceliğe almak temelde bizim yararımıza olan faydacı yani pragmatist bir yaklaşım, bu konuda metin maksimum yararı olacak işleri öne almayı salık vermiş.


    Fikirde, işte , düşüncede, sözde birlik mottosuyla ''doğru olma'' konusunda da bir bakış açısı var. Ve önemli işlere verilen öncelik. İrade kavramını ise insanın kendisini disiplinize etme ve öztutumlar ve uzun süren çabalarda kendisini tutabilme yetisi olarak tanımlamış.


    @Dindindiidn




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denamint -- 21 Temmuz 2023; 13:43:33 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.