Şimdi Ara

Fiio E3 ve E5 incelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
7.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fiio E3 ile küçük bir tecrübem olmuştu.

    Arkadaşın im616 + Sansa Clip ile denemiştim. Arkadaşların dediği gibi sesin berraklığını çok hafif düşürüyor ve çok hafif dip gürültüsü ekliyor. Bunun yanında im616 da bass yoğunluğu hissedilir derecede artmıştı. (gerçi o kulaklıkla artsa ne olur )

    Ortalama bir IEM(70-80$ lık) ile rahatlıkla kullanılabilecek bir ürün bence. Fiyatına göre harika diyebilirim.
  • Uyumları güzel gayet. Fakat E5i senden aldıktan sonra DT770 gelene kadar şarj etmemiştim. (Düşün ne kadar uzun bir süre)(Sadece ara ara PX100 ile kullanıyordum) DT770 elime geçeli birkaç gün olmasına rağmen 3 kere şarja taktım. Tek sorunları bu aralarında DT770e birşey kattı diyemem ama kesinlikle rahat doyurduğunu, dolgun yaptığını hissedebiliyorum.

    Sessiz sedasız kullanıyorum, evet. Fiio E5 ile inceleme yapmamı beklemiyorsun heralde. Haftasonu buluşmasında masaüstü veya daha iyi birşeylerle deniyim inceleme yazarım belki. Sen de geliyorsun zaten değil mi? Denersin hem

    DT770 ile ilgili şu an bir yorum yapacak olursam, bazı baslardaa kulaklığın titrediğini elimle dokunmadan, kafamda hissedebiliyorum desem yeterli olur heralde

    quote:

    Orjinalden alıntı: utuman

    Peki Dt770 ile uyumu nasıl fiio e5in kattıkları nedir ve de dt770 senin beklentilerini karşıladı mı MuttFTS..Sessiz sakin aldın kullanıyorsun hiç ses çıkmıyor




  • İstediğin bass şiddetini artık bulmuşsundur zaten (hatta daha da fazlasını belki dt770 ile);kafaüstü kulaklıkta basslar beyne vuruyor resmen kulakiçi gibi değil.Umarım bir terslik çıkmaz haftasonu bir işim çıkmazsa tabii ki geleceğim...
  • Bana göre hiçbir bass fazla değil

    Aslında Turbine'in vuruşu da beyne gidiyor direk. Sen o gün acele ile pek deneyemedin aslında. Ama DT770 kadar neredeyse vurduğunu söyleyebilirim. Ama tabi iki kulaklıkta da mid ve tizler de başarılı olduğundan, bas hiçbirşeyi ezemiyor..

    quote:

    Orjinalden alıntı: utuman

    İstediğin bass şiddetini artık bulmuşsundur zaten (hatta daha da fazlasını belki dt770 ile);kafaüstü kulaklıkta basslar beyne vuruyor resmen kulakiçi gibi değil.Umarım bir terslik çıkmaz haftasonu bir işim çıkmazsa tabii ki geleceğim...




  • E5 dt880'in dişinin kovuğunda kayboldu malesef Yine de Zen X-FI'nin amfisiz haline göre daha iyi denilebilir. Zaten dt880'i ses kartı da doyuramıyor. Mutlaka masa üstü iyi bir amfi lazım. Amfisiz sesler birbirine karışıyor, toparlanamıyor kulaklık.
  • Benim için E5 en azından idare eder durumdaydı.

    Senin için daha kötüyse gerçekten durum vahim. Ne alıyoruz masaüstlerimize

    quote:

    Orjinalden alıntı: ULYSES

    E5 dt880'in dişinin kovuğunda kayboldu malesef Yine de Zen X-FI'nin amfisiz haline göre daha iyi denilebilir. Zaten dt880'i ses kartı da doyuramıyor. Mutlaka masa üstü iyi bir amfi lazım. Amfisiz sesler birbirine karışıyor, toparlanamıyor kulaklık.
  • http://www.head-fi.org/forums/f5/review-qinpu-q-2-3-amplifiers-v-5-speakers-401697/

    Böyle birşey var. Fiyatı çok cazip ama iyice bir araştırmak lazım. Lambayı değiştirip güzel ses elde etmek mümkünmüş söylediklerine göre. Ama tizlerin fazla parladığını söylemişler ki bu Beyerler için pek iyi birşey olmaz.
  • O incelemeyi bir kaç kez okudum. Bakıcaz artık. Benimki şu an beslemede pek problem yaratmadğından biraz daha para biriktirip verebilirim diye düşünüyorum

    Bir de bu zıkkımların kargosu çok ya, head-direct 40$ mı ne kargo diyordu

    quote:

    Orjinalden alıntı: ULYSES

    http://www.head-fi.org/forums/f5/review-qinpu-q-2-3-amplifiers-v-5-speakers-401697/

    Böyle birşey var. Fiyatı çok cazip ama iyice bir araştırmak lazım. Lambayı değiştirip güzel ses elde etmek mümkünmüş söylediklerine göre. Ama tizlerin fazla parladığını söylemişler ki bu Beyerler için pek iyi birşey olmaz.




  • Kargo bir tarafa gümrük sorunu da var. Kulaklıklar pek takılmıyor ama amfiler büyük ve ağır olunca kıllanıyor gümrükçüler.
  • 100€ altı olduktan sonra takılacağını sanmam. Muhtemelen eve getirmeyip ayaklarına çağırabilirler sadece...

    100€ üstünü de %10 verir kurtarırız gibime geliyor. Tabii PTT için konuşuyorum. Fedexle felan çekmek imkansız gümrükten.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ULYSES

    Kargo bir tarafa gümrük sorunu da var. Kulaklıklar pek takılmıyor ama amfiler büyük ve ağır olunca kıllanıyor gümrükçüler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MuttFTS.

    100€ altı olduktan sonra takılacağını sanmam. Muhtemelen eve getirmeyip ayaklarına çağırabilirler sadece...

    100€ üstünü de %10 verir kurtarırız gibime geliyor. Tabii PTT için konuşuyorum. Fedexle felan çekmek imkansız gümrükten.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ULYSES

    Kargo bir tarafa gümrük sorunu da var. Kulaklıklar pek takılmıyor ama amfiler büyük ve ağır olunca kıllanıyor gümrükçüler.




    Pek 100 euroya bakmıyorlar. 1000 dolarlık lens aldım e-bayden takılmadı. 200 dolarlık fotoğraf makinesi olsa takılırdı eminim. Ele, göze gelen şeylere takılıyorlar. Diğerlerinin ne kadar pahalı olabileceğini pek tahmin etmiyorlar sanırım.




  • Benim bir sorum olacak.Bu anfileri inceledigimde bazı yerlerde frekans kaybına yol açtıgı görülüyo. Anfinin teknik özelliklerinde frekans aralıgı 10khz-40khz. PFE gibi düsük frekanslarda başarılı bir kulaklıgın frekans kaybı yaşandıgı kagıt üzerinde görülüyo. Siz ne düşünüyosunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S R T -- 13 Eylül 2009; 23:11:48 >
  • Abence frekans aralığı olayına çok takılmamak gerekli. Sonuçta insan kulağınn algılayabileceği bir frakans aralığı var ki ben sahsen 5 Hz'i duyamıyorum phonak ile. Duyabilenin olacağınıda düşünmüyorum. Bence ciddi anlamda bir frekans kaybına yol açmayacaksa ilk bakılması gereken noktalardan birisi frekans aralığı olmamalı.
  • phonak 5khz e kadar aralık koymussa bir nedeni oldugunu düsnüyorum.
  • Bu tıpkı 300km hız yapabilen bir araba gibi. Normalde o hızlarda asla kullanamazsınız. Diğer arabalar gibi 90-120km civarı hızlara çıkarsınız. Ama diğer arabalar bu hızlarda bağırıp zorlanırken 300km yapabilen bir araba çok çok rahattır. Phonak 5hz'e kadar inebiliyor. Asla o sesleri duyamazsınız ama bu kapasite phonak'ı 20hz de diğer birçok kulaklıktan daha üstün kılıyor. En azından teorik olarak durum bu. Pratikte de şahsen gözlemlerim bu yönde. Amfilerin birçoğu, buna masaüstü amfilerde dahil 20hz'e kadar destekler. Onlar için durum biraz farklı çünkü mekanik sınırlamalardan etkilenmiyorlar. Yani 20hz destekleyen bir amfi eğer gerçekten kaliteliyse 15hz destekleyen bir amfiden daha başarılı olabilir. Sınır değerinde olması darboğaz yaratmaz.
  • pekte sınırda deil aslında 10khz in üstündeki frekansları deslekliyo fiio e5 olsun fiio e3 olsun. arada 5khz-10khzlik bi aralık var.Bu kulaklıgın performasını düsürüyo gibi gözüküyo. fiio firması genelde kulaklıkların frekans aralıkları 10khzden basladıgı icin pekte önemsememis gibi gördüm.
  • Kulaklıklarda frekans aralığını bence o kadar kafaya takmayın;şahsi düşüncem bir kıstas ama daha ötesi değil.Önemli olan performansı ve de sesi ne kapasitede verebildiği.O yüzden önemli olan ikili uyumu ve performansı önemli.
    Bu soruyu cevaplamak için ancak amfili ve amfisiz kulaklıklığa frekans testi yapmak gerek;ama müzikte bir çok profesyonel kulak dahil detay kaybolması gibi bir durum yaşamayacaktır diye düşünüyorum.Ancak feci hassas bir kulak olmalı bence.
  • Bu konuyu şu şekilde değerlendirmek aslında daha mantıklı olur. Sonuçta belirli bir eşik noktaları vardır. Diyelim firma bir tasarım geliştirdi. Sonuçta atıyorum 30 Hz civarı başarılı bir ses için yapmış olduğu tasarımda daha düşük frekanslarda duyulacaktır. Ha siz 5 Hz'i duymazsınız ama kulaklık o sesi verebiliyordur yine de. Yine atıyorum mantıksız olur ama siz 10 Hz'de bu başarıyı yakalayacak bir ürün üzerinde çalışırsanız bu da 1-2 Hz sesleri verebilecek özellikte olabilir. Yani kulaklıktaki ses konusunda birincil faktör inebildiği veya çıkabildiği frekans aralıklarından ziyade duyulabilen ses yüksekliğindeki frekansları olduğu gibi ve kayıpsız verebilmesidir. Yoksa 5 Hz'i vermemesi insanlar için bir sorun teşkil etmez. Belkide firmanın önemsememesinin sebebi budur.
  • 5 veya 10 Hz'i insan kulağının duyması gibi bir durum imkansız. Çok büyük bir hoparlör olursa ancak hissedersiniz. O nedenle frekans kesilmesinin hiçbir önemi yoktur bana göre.

    Bas konusunda referans olan kafaüstü kulaklıkta bile 15Hz bile çok zor duyuluyor. Hatta duyulmuyor sadece sürücünün titreşimlerinde çıkardığı körüğün sesini duyuyorsunuz.
  • Evet özellikle şu frekans testi olan ses dosyalarının bu yüzden hileli olduğunu düşünüyorum. Çünkü benim 15 hz i duyduğum ses kartının minimum bas tepkisi 60 hz

    Zaten müzik içerisinde duyduğunuz bas seslerinin 60 hz civarından başladığını unutmamak lazım. Önemli olan teknik değerlerde 1-10000000 hz arasını duyurabilir tipindeki verilere kanmamak,hangi frekans aralığını nasıl duyuruyor bunu incelemektir diye düşünüorum. Buda verileri inceleyerek elde edilecek birşey değil,bizzat dinlemekle ve dinleyenlerin yorumlarını gözlemekle olur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.