Şimdi Ara

Fiber Modem Telefon Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bizim ofiste fiber internet var. Ama modem aşırı dandik Tılgın marka bir şey (HG1332). Modemi değiştirelim diyoruz ama bir sıkıntımız var. Bu dandik modeme kattaki ISP modemden CAT7 kablo geliyor. İnterneti veriyor. Bir de yine modemin üzerindeki RJ11 portundan çıkış verip ofis telefonunu çalıştırıyor. Yani Telekom'un bize verdiği sabit hat aslında IP telefon gibi çalışıyor (anladığım kadarıyla).

    Yerine almak için modem bakıyorum ama böyle bir özellikten bahsedilmemiş hiç. Modemler genelde hem VDSL2+, hem fiber olarak listelenmiş. Üzerlerinde bir RJ11 yuva var ama o xDSL bağlantılar için kullanılıyor. Bu portun aynı zamanda telefon için çıkış verme özelliği olduğundan bahsedilmemiş. Var mı böyle bir özellik? Türk Telekom'a mahkum muyuz?

    Ne yapacağız?



  • Kullandığınız ses hizmeti de Türk Telekom un klasik analog sabit hatlarından farklı. İnternet üzerinden hizmet veren VOIP teknolojisi kullanır.

    Hem Superonline hem de Türk Telekom fiber ses hizmetini fiber modemden veriyorlar. Yani o kullandığınız Tilgin cihaz hem router hem voip yönlendirici.

    VOIP, e-posta hesabı gibidir. Her numara için sizin voip hesabınız vardır. Ve o hesap sizin fiber modeminiz içerisine telekom tarafından tanımlanıyor.

    Normal şartlarda modeminizi değiştirdikten sonra hem interneti hem de telefonu yeni router a tanımlayabilmeniz gerekli. Bunun için hem VOIP account bilgisine hem de fiber account bilgisine ihtiyacınız var. Öyle zannediyorum ki modemi değiştiremek için Fiber account bilgisine bir şekilde ulaşabilirsiniz veya bunu Türk Telekom sizinle paylaşır fakat VOIP Sip bilgisini paylaşacağını zannetmiyorum.

    Modemi illa değiştireceğim diyorsanız yapacağınız şey şu. Fiber Account (Wan kullanıcı adı/Şifre) temin edip yeni router a tanımlayacaksınız. Bu arada bakacağınız şey modem değil router. Sabit hattı da Voip bilgilerini paylaşan başka bir operatöre taşıyacaksınız örneğin Netgsm, Verimor, Bulutfon vs.

    Veya en basiti Türk Telekom u arayıp Tilgin Router ı ZTE Router ile değiştirmesini isteyeceksiniz.




  • Detaylı açıklama için teşekkür ederim. Geç cevap yazıyorum kusura bakmayın. Patron en son uğraşmayalım dedi öyle bıraktık. Ama mantığı da epeyce kavradım bu arada.
  • skoksall7171 S kullanıcısına yanıt

    Hayır, 7/24 Routerınız açık kalmalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 12 Ekim 2021; 0:19:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.