Şimdi Ara

FIAT PUNTO EVO 1.3 AGIR BAKIM YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, punto evo 1.3 multijet aracima agir bakim yaptirma zamanim geldi, bu işi iyi bilen kişilerin tavsiyelerine ihtiyacim var.

    Triger,

    V kayışı,

    yağ, mazot, hava ve polen filtreleri,

    yağ,

    debriaj seti,

    ve ayrica baski balata değişimi yaotirmam gerekiyor.


    Tahmini ne kadar tutar? Unuttuğum bir şeyler var mı yukaridakiler harici? cevaplar için şimdiden teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim öncelik olarak yazdığın parçaların fiyatlarını netten araştır ve orjinal yada orjinale en yakın ve kaliteli parça kullan işçilik olarakta minimum 1000₺ yi gözden çıkar.
  • V kayışı değişirken kilometreye bağlı rulmanlarında değişmesi gerekir. 120bin üzerindeyse ve orjinal rulmanlarsa değiştirin kesinlikle. Triger zincirinin değişimine gerek kalmayabilir ayrıca. Fabrika 180bin diyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, aynı araçı kullanıyorum öncelikle araçın modeli ve km si nedir. Eğer 160 bine geldiyse triger seti değişir bununla birlikte devirdaim de değişir v kayısına bakılır durumu iyiyse değişmeye gerek yok eskiyince değişir değiştirmesi basittir. Debriyaj setiyle baskı balata aynı şeydir. Ondada kaçırma varsa değişir yoksa devam. Bu arada hangi sehirdeydiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • + gergi rulmanı
    + devirdaim su pompası
    + antifiriz sıvısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam en güzeli yetkili servise gidin detaylı bir fiyat teklifi ve parça teklifi alın. Daha sonra ister yetkili de ister dışarıda yaptırırsın. Kayışlarla beraber gergiler ve rulmanlar da değişmeli aynı zamanda su pompası da. Fren hidroliği ve antifiriz sıvısı da komple değişmeli. Şanzıman yağı da değişmeli. O volan incelenmeli eğer volan yenmişse o da yenilenmeli. Motor ve sanzuman takozlari incelenmeli mümkünse değişmeli. Aynı zamanda amortisörler de incelenmeli genelde onların da takozlari bu kmlere gelince hasar görmüş oluyor. Klima kompresörü kotrol edilmeli. Mümkünse sistemin gazı alınıp klimanın rulmanı bilyeleri değiştirilmeli. Daha uzun kmli kullanım için mazot enjektörleri de bakıma gitmeli. Turbo da kontrol edilmeli onun da bu kimlerde bakımı yapılırsa kaliteli bir yerde motorunuz çok uzun ömürlü olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplariniz icin tek tek tesekkur ederim. aracim 165 bin km de, kocaelindeyim, ozel servis tavsiyesi olan varsa acigim. sanirim minimum 3000 tl gozden cikarmam gerekecek, isini iyi bilen bir usta tavsiyesi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bobbylone

    Cevaplariniz icin tek tek tesekkur ederim. aracim 165 bin km de, kocaelindeyim, ozel servis tavsiyesi olan varsa acigim. sanirim minimum 3000 tl gozden cikarmam gerekecek, isini iyi bilen bir usta tavsiyesi olan var mı?

    İstanbul Bostancı oto sanayide RESE oto var. 25+ sene üzeri fiat ustası. Benimde Punto Evo varken ona giderdim. Şimdi Opel Astra var hala gidiyorum kendisine. Dürüst esnaftır, bir şeyin değişmesi gerekmiyorsa diğer ustalar gibi boşuna değişip para kazanmayı amaçlamaz, "Bu seni idare eder bir sonraki bakımda bakarız" der. Buralara yolunuz düşerse uğramanızı öneririm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 7 Mart 2021; 21:35:14 >
  • Tahmini olarak zincir seti 500-1000 TL arası , V kayışı seti 300 TL, bakım seti 500 TL, antifriz değişimi 200 TL, baskı balata 500-1000 TL arası ( markasına göre) aynen 3000 TL civarında bir rakam çıkar en az.


    Fakat Fiat yetkili servislerinde kampanya olduğu zaman özel servislere yakın fiyat olabiliyor o yüzden önce servisten bir fiyat alın derim.

  • Aracınızın facebook gruplarına üye olun. Daha iyi tavsiyeler gelecektir. Alt takım ve süspansiyonlara da baktırın ağır bakımda.

    Aslında fiat yetkili serviste çalışan arkadaşım var sanayide arkadaşlarının dükkanını kullanarak kendi hesabına iş alıyor ama şimdi o sana güvenmez sen ona güvenmezsin bi aksilik olur bi ton sorumluluk vs vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen c.tesi lineayı yetkili servise bakıma götürdüm. Zincirinde sarkma olduğunu değişmesi gerektiğini söylediler.


    zincir seti, v kayış, devirdaim ve birkaç şey daha saydılar 4bin küsür fiyat söylediler. nakitte 3700 e düşebileceklerini söylediler. yaptırmadan çıktım, şuan özel servis araştırıyorum daha uyguna yapabilecek.

  • yetkili servis 4000-4500 arası çıkartır özel servis 5000 çeker, istanbuldaysanız önereceğim yerler var işinin ehli

  • İstanbul Bayrampaşa'da İlker Usta var. Gözün kapalı git kardeşim. Tuzla'dan kalkıp gitmişliğim var. Triger zincirini ve devridaim vs burada değiştirdim. Orijinal parçayı servisten alarak yaptı. Gözü kapalı yapıyor. Yine bir fiat aracım olursa kesinlikle gideceğim yer kendisidir. Fiattan başkasına bakmıyor. Dilersen numarasını iletebilirim.

  • ctesi lineanın değişmesi gereken tüm parçalarını değiştirdim.


    istanbul yakuplu da bir usta


    zincir seti, yağ pompası, su devirdaim, yağ filtresi, v kayış, yan kapak contası, yeni yağ, su+antifiriz, karter yamuktu onuda sıfırıyla değiştirdik.


    işçilik dahil toplam 2.350tl ödedim.


    tüm parçaları usta aldı. öğleden sonra saat 2 gibi başladı akşam 8 de teslim aldım aracı.


    aldığı ve çıkardığı tüm parçaların fotoğraflarını, bakım yaparken çekilen videoları whatsapptan gönderdi.


    iyi fiyata yaptırdığımı düşünüyorum. motor sessizleşti, çekişi bile farketti sanki.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.