Şimdi Ara

FİAT'I TARTIŞIYORUZ (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
0
Favori
6.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: laguna48


    quote:

    Orjinalden alıntı: apojitsu

    konu albea ile başlamış ama lineaya gelmiş. bir kere 1.3 mjet motor albeaya fazla bile. araç 1.3 mjet motorla bile yolda durmuyoken, 1.6 mjeti hiç düşünemiyorum. ama konuyu açan arkadaş V8 yada V12 dizelden inip, albea 1.3 mjete bindiyse o zaman başka. arkadaşın beklentilerine katılırım. albea şahinin evrim geçirmiş hali. 1.3 mjet motor var, daha ne olsun. ayrıca apel astra tdci, opel combo tdci, ford fiesta, citroen vs gibi araçlarda da 1.3 turbo dizel motor kullanılıyo. 1.3 turbo dizel motoru bu markalar koyunca sorun olmuyo, ama fiat koyunca insan kazıklamak oluyo. sanki zorla 1.3 mjet aldırmışlar gibi. arabayı gidiyosun, deniyosun, beğeniyosun öyle alıyosun. aldıktan sonrada pişman oluyosan sorun sendedir. ayrıca mjet motoru albeada, dobloda, lineada da denedim. dobloyu dik bir yokuşta durdurup sıfırdan kaldırdım. 1.6, hatta 2.0 benzinli arabadan daha iyi kalkıyo. demişsiniz ki 1.3 mjeti insanlara satıp, sonrada 1.6 mjeti çıkardılar. araçlar daha satışa başlanamadan önce ne zaman, hangi motorun, hangi özelliğin, hangi kasanın satışa çıkarılacağı kamu oyuna duyurulur. acele edip 1.3 mjet aldıysan bunda fiatın suçu ne? bekleseydinde 1.6 sını alsaydın. ortada gizli saklı hiç bir şey yok. tamamen %100 tüketici hatası. bence siz kendinizi kınayın...



    sanırım konuyu tam okumadın albeadan başlamadı lineadan başladı 1.
    2. fiat ben şimdi 1.3 çıkarıyorum ama 8 ay sonra 1.6 çıkarıcam demedi demezde.
    3. arabayı test ederken en fazla 15 dakka biniyorsun neyi nasıl test edebilirsin bu zaman diliminde.
    körü körüne fiatı savunmaktan vaz geçin.
    ben aldım 33binytlde para ödedim ama memnun değilim bunuda burada belirtiyorum yeni almak istiyenlere 1.3 ü tavsiye etmiyorum.
    ben arabayı almadan evvel bu forumu yaklaşık 1 ay takip ettim eğer bu sorun burda daha çok dile gelseydi şimdiki gibi almazdım.
    kendimi neden kınayayım anlamış değilim. sen 1250kg araba yapıcaksın c sınıfı diyceksin ama hacı muratı bile sollamak isterken yolda arabaya güvenemiyorum. sorun arabanın 170 180 yapması değil. bastım 180 de yaptım ama araba ATAK değil arac sollarken GÜVEN vermiyor. sıkıntı hız değil sıkıntı arabada serilik ataklı YOK.


    Öyle bir anlatmışsınız ki sanki 1.3 motorlu Linea'yı size zorla satmışlar. Bence bir tüketici olarak ciddi para vererek satın alacağınız ürünü ciddi şekilde araştırmanız gerekir.

    Ayrıca satış temsilcilerinin de çok bilgili olanları oldukça nadir, bu konu da forumda sıkça gündeme gelmekte.

    Bir de 15 dakikalık test demişsiniz, pek çok insan arabayı bir kaç saat kullanabiliyor test sürüşünde.

    Sonuç olarak anlattıklarınızdan şunu çıkardım: Büyük hata sizde. Zaten arabalarla az çok ilgili olan biri, dizel Focus ile dizel Linea arasında hissedilir bir performans farkı olacağını bilir. Bence tüketici olarak daha kapsamlı araştırma yapmanız gerekir.




  • selamlar...

    fiat linea 1.3 multijet 90 hp modeli çok başarılı bir araçtır.

    1248 cc lik (aslında 1.2) motoru ile harikalar yaratmaktadır. değişken geometrili turbo olmasına karşın, ekonomi programlı bir ecu'ya sahiptir ve bu durum başta olmak üzere 1.6 multijet 105 ve 120 hp'lik modellerin satışa sunulacağı çok çok önceden,gizlenmeden ilan edilmiş bulunuyordu....gerek resmi fiat bildirilerinde..gerekse "DH fiat topicleri "başta olmak üzere pek çok forum ve yayın organında yazılmış,tartışılmıştır.

    1.3 multijet 90 hp kullanıcılarından da (ilk satılan bazı araçlardaki ecu yazılımı sonradan değiştirilmiş ve sonraki üretimlere de uygulanmıştır.) kalkış şikayetleri doğrultusunda yapılan bu ecu değişikliği ilk alınan araçların servise başvurduklarında uygulanacaktır.


    ben , fiat dünyasında 38 yılını vermiş bir duayen olarak..ne kadar sabretsem de bu yanıtı yazmak zorunluluğunu ve görevini kendimde hissettim...

    saygılarımla....




  • FİAT LİNEA tam bi fiyasko alan hemen elinden çıkarmaya uğraşıyo ben olsam 500-600 lira verir 9-10 beygir daha güç artışı sağlamak için 1.3dizel ve 1.4 8valfe chip tunig yapardım.Ayrıca bulunduğum şehirde LİNEA nedense tercih edilmiyo.Yani caddede sokakta yok denecek kadar az.1160 kg arabaya 1.3 dizel koyarsanız ancak yakıt tasarrufu elde etmek için kullanırsınız.1.4 8valf fire motor 77beygir araba 1160 kg birde siz binince 1200kgnin üstünde gitmez bu arabalar gitmez tasarruf amaçlı kullanılır.
  • Bugün FİAT arabası alsam GRANDE PUNTO alırdım ya da DOBLO
  • Bu motoru yıllardır Opel Astrada kullanıyor.Ama kınayan YOK.Bilmem anlatabildim mi?
  • 1- astronomik rakamlardan sattığını bilmiyorum. ama bizim aldığımız fiyat orta sınıf dizeller içinde en uygun fiyattadır.
    2- tüm teknik veriler geride demişsin ama geçenlerde bi tane lineacıya çokda güzel bastım. sakın şöfor moför ayaklarına yatmayın. megane nin 1.5 dci lik motoru lineadan kat be kat üstün. tabi bravoda çıkan 1.6 ya kimse azını açamaz. anti meganeci corollacılar bile!!!



    quote:

    Orjinalden alıntı: kkvan

    1.6 dizel motorlar sadece Lineada değil tüm Fiat grubunda Şubat ayında piyasaya sürüldü. Testleri tamamlanmamış o zamana kadar demek ki.

    Aynı şeyi Reno yapmadı mı? Megane 2 sene boyunca 80 hplik dizelle astronomik fiyatlara satıldı (tüm teknik verileri Linea'dan geride)Şimdi ise 100 hpliği var.

    1.6 multijet 105 hp Linea Nisan'da piyasada.
    Ben senin aracını kullandım. Kalkarken elbette tüm dizeller gibi zayıf. Sonra iyi gidiyor.

    Bir de anlamadığım birşey var.

    Opel Astra Sedan sınıfının en çok satan araçlarından biri ve lineadaki motorun birebir aynısını kullanıyor. Kimse de bu kasaya bu motor yetmiyor demiyor. benzinlisinden daha fazla satıyor. Demek ki sizin 1. beklentiniz performansmış. Keşke T-Jet alsaydınız. (çok km yapmıyorsanız)




  • fiat linea sokakta başka araçlarla yarışmak için üretilmemiştir.

    otomobilden anlayanların kullanmasını arzu ederim.

    sözüm:
    otomobil kültürünü maalesef batıdan alamayıp........at sırtında sokaklarda koşanlaradır......
    sözüm:
    yemen'deki gibi plakasız,ehliyetsiz deve sırtında hız yapanlaradır..............
    sözüm:
    herhangi bir markaya ve düzgün insanlara değil.....sokakta at yarıştıran ,ilk çağ düşüncesini yansıtan ,kural tanımaz,küstah ve saygısız kişileredir..

    bin küsür mesajdan beridir bu denli sinirlenip üzüldüğümü hatırlamıyorum.

    pes
  • sözüm sana
    ben söylemek istediğimi direk söylerimm
    ben buraya bir şey yazarken kimseye soracak değilim sormam da.
    fiat linea kötü araba demiyorum benim derdim
    bu aracın 1.6 sı çıkacaktı neden satın alanlara bu bilgi verilmedi
    bu benim gözümde insanları kandırmakdır
    ve kınayorum diyorum derimdeee.
    bu benim yorumumdur katılan katılır katılmayan katılmaz.
    burada okudukalrına sinirlenip kimseye küstah ve saygısız diyemezsin

    quote:

    Orjinalden alıntı: havnitekin


    fiat linea sokakta başka araçlarla yarışmak için üretilmemiştir.

    otomobilden anlayanların kullanmasını arzu ederim.

    sözüm:
    otomobil kültürünü maalesef batıdan alamayıp........at sırtında sokaklarda koşanlaradır......
    sözüm:
    yemen'deki gibi plakasız,ehliyetsiz deve sırtında hız yapanlaradır..............
    sözüm:
    herhangi bir markaya ve düzgün insanlara değil.....sokakta at yarıştıran ,ilk çağ düşüncesini yansıtan ,kural tanımaz,küstah ve saygısız kişileredir..

    bin küsür mesajdan beridir bu denli sinirlenip üzüldüğümü hatırlamıyorum.

    pes




  • sn laguna48 lütfen "pm" e bakınız...

    linea 1.6 105 hazırlanıyor....120 hp de gündemde....1248cc 90 hp multijet ekonomi öncelikli ve tork öncelikli bir araçtır..

    küçük hacminden dolayı maximum verimini de 10.000 km den sonra verecektir..6000 km de anlaşılamaz..test araçları da 0 km iken kimse beğenmemişti.ancak 10.000 km yi aşanlar ve ecu güncellemesini yapanlar gerçekten çok memnun...

    linea'nın 1.6 multijetlerinin çıkacağı...lineanın lansmanından önce de biliniyordu...kullanım çeşitliliğini tüm markalar sunuyor...

    özellikle kompakt sınıf buna daha çok izin veriyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 10 Mart 2008; 22:27:48 >
  • Havnitekin bey,

    Yazdıklarınızı okuduktan sonra, üzerime alınmalımıyım alınmamalımıyım karar veremedim. Burada amacımız kimseyi kırmak veya üzmek değil.Heleki sizin gibi bilgili ve saygıdeğer bir insanı asla değil. Yazdıklarınızın kapsamında bende varsam şayet, yazdıklarınıza karşılık benimde sözüm;
    Birincisi amacımız zaten sokakta yarış yapmak değil. Verdiğimiz/Vereceğimiz 33-35 bin ytl ye değer bir araç satın almak.Paramızın karşılığını tam anlamıyla alabilmektir. Para kolay kazanılmıyor.Bilmiyorum yapabilen varmı ama,bir araç aldığımda en az 5 yıl biniyorum zırt pırt satıp değiştiremiyorum. Gerektiğinde istediğim gibi hızlanabilsin, gerektiğinde de durabilen bir araç olmalı. Bütün istediğimiz bu. At sırtında koşmak istesek ata binerdik.
    ikincisi, aracımın gaza bastığında gitmesini istemek nasıl olurda ilk çağ düşüncesi oluyor? Kural tanımazlık ve küstahlık bunun neresinde?
    Üçüncüsü, Batıdan binbir türlü kültürü aldıkta otomobil kültürümüzmü kusur kaldı. Batıda millet porche, BMW, Mercedes gibi bizim motorların iki üç katı motorlu araçlara, bizim milletin ödediğinin yarısına binerken onlarda mı küstah, kural tanımaz ve ilk çağ insanları oluyorlar.Yoksa oradakiler 1.3 mjet li Linea yı henüz tanımıyorlarmı.
    1.3 mjet çok çok üstün bir motor olabilir. Grande puntoda,Opel astrada başarılı olabilir.Fakat yine kızacaksınız ama Linea da olmamış...
    Siz bir mühendissiniz. Bir araç üretiyorsunuz ama müşterilerden bir kısmı beğenmiyor.Beğenmediği gibi eleştiriyor ve düşüncelerini yazıyor. Beğenilince güzelde eleştirince küstahmı olunuyor.
    Linea düşünürken, mademki bu 1.6 mjet çıkacağı malumunuzdu, bunu forum forum dolaşarakmı öğrenmemiz daha mantıklıydı, yoksa Fiat gibi köklü bir kurumun satış temsilcilerine bunu bildirmeleri, eğitmeleri ve 1.3 ü beğenmeyen müşterilerine 1.6 nın çıkacağını bildirmelerimi daha mantıklı gelirdi. Ben araştırırken direk Fiat bayisine gidip, satış temsilcisinden her tür bilgiyi alabilmeliyim.Bu gizli saklı değilse neden satış temsilcilerinin konuyla uzaktan yakından ilgisi yok!?
    Fiat bunu yaparken belkide iyi niyetliydi ama yurdum insanı kazıklanmaktan,kandırılmaktan o kadar bıkmış tükenmiş durumdaki, Fiat'ın bu yaptığını kandırıkçıklık olarak değerlendiriyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: havnitekin


    fiat linea sokakta başka araçlarla yarışmak için üretilmemiştir.

    otomobilden anlayanların kullanmasını arzu ederim.

    sözüm:
    otomobil kültürünü maalesef batıdan alamayıp........at sırtında sokaklarda koşanlaradır......
    sözüm:
    yemen'deki gibi plakasız,ehliyetsiz deve sırtında hız yapanlaradır..............
    sözüm:
    herhangi bir markaya ve düzgün insanlara değil.....sokakta at yarıştıran ,ilk çağ düşüncesini yansıtan ,kural tanımaz,küstah ve saygısız kişileredir..

    bin küsür mesajdan beridir bu denli sinirlenip üzüldüğümü hatırlamıyorum.

    pes



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raven1974 -- 9 Mart 2008; 22:35:49 >




  • İşte olayın özü budur. Banada zamanında siz gibi adam akıllı bir satış temsilcisi böyle bir açıklama yapsa, inanın bende şimdi bir Linea sahibiydim.Yahu kardeşim mademki satış temsilcisisin bana bu ürününü sat kardeşim o zaman, müşteriyim ben. Satış temsilcisi arkadaşıma, 1.6 sı olsa daha iyi olurmuş diyorum. Bana ne yazılım güncellemesinden bahsediyor ne de 10000 km den sonra performansa ulaşırsın diyor.Bu arada benim kullandığım test aracı daha 1500-2000 km lerdeydi. Demekki satış temsilcilerinin iyi bir eğitime ihtiyaçları var.
    quote:

    Orjinalden alıntı: havnitekin

    sn laguna48 lütfen "pm" e bakınız...

    linea 1.6 105 hazırlanıyor....120 hp de gündemde....1248cc 90 hp multijet ekonomi öncelikli ve tork öncelikli bir araçtır..

    küçük hacminden dolayı maximum verimini de 10.000 km den sonra verecektir..6000 km de anlaşılamaz..test araçları da 0 km iken kimse beğenmemişti.ancak 10.000 km yi aşanlar ve ecu güncellemesini yapanlar gerçekten çok memnun...

    linea'nın 1.6 multijetlerinin çıkacağı...lineanın lansmanından önce de biliniyordu...kullanım çeşitliliğini tüm markalar sunuyor...

    özellikle kompakt sınıf buna daha çok izin veriyor...




  • zorunlu açıklama...

    değerli katılımcı arkadaşlarım....

    yukarıdaki mesajda......çok değerli "dh forumlarında yazan" hiç bir arkadaşımı kastetmedim...

    hepinizin haklı olduğunuzu ve duygu dolu ,samimi fikirlerinizi ve şikayetlerinizi yazdığınızı...kurallara mümkünce uyan ,eğitimli,kültürlü insanlar olduğunuzu da biliyorum....her gün yüzlerce e-posta alıyorum...gerek yurtiçinden...gerekse yurtdışından....inanın artık açıklamaktan beynim yoruldu...bu 1248cc 90 hp multijet'in lineadaki durumunu......bu gidişle 1248 'in linea'dan kaldırılmasını bile talep edeceğim fiatt'tan...

    bu sinirle farkında olmadan kalbini kırdığım genç arkadaşlarımdan da özür dilerim...

    sevgilerimle....
  • çok açık söylemek gerekirse...maalesef ülkemizde ara hizmet sınıflarında kalifiye eleman sıkıntısı çekiliyor...

    bu durum sadece fiat 'ta değil tüm otomobil satış birimlerinde mevcut...gidiniz ******** bayisine *200,mü yoksa **200 mü alayım deseniz elinde hazırda ne varsa onu satmaya çalışır....eğitim sorunu başta olmak üzere....bunca işsizliğe rağmen bu böyle.....

    ben fiat'ın içinde yoğurulmuş birisi olmama rağmen görme özürlü anneme albea speedgear alırken(2005 mayıs)...böyle bir satışın olabileceğinden %37 ötvnin ve %18 lik kdv'nin de %37 lik ötv'sinin fiyattan düşüleceğini bırakın satış müdürleri....hukuk müşavirleri bile bilmiyordu...resmi gazeteyi önlerine koyarak bu arabayı aldık...

    ve aynı aracın 40.000 bakımında başında bulunduğum sırada yetkili serviste otomatik şanzımanına 75W-80 cvt yağı yerine 10W atf koymaya kalktılar..ve bu da otomatik yağı diyebildiler....

    bunlarla uğraşıyoruz.......düzeltmek için bir sürü para harcanıyor...eğitimler düzenleniyor...ama çalışanların önemli bir kısmı hizmet ürettiğinin,ülkenin ekonomik durumunun ve sorumluluğunun farkında değil.....

    gevezeliğim için bugün bağışlayın....ben iyisimi biraz yürüyüşe çıkayım......

    sevgilerimle.....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: laguna48

    iki ay evvel fiat linea 1.3 multijet dynmc aldım. böyle bir kasaya sahip arabaya 1.3 multijet motorun zayıf olacağını düşünsemde başka bir seceneği olmadığı için aldım. zaten multijet te 1.6 motor hiç bir arabasınında yoktu.
    şimdi bakıyorum da fiat bravo da motorlar 1.6 multijet. bu benim gözümde tam bir terbiysizlitir ayıptır. madem böyle bir motoru geliştirdiniz yaptınız neden 8 ay evvel piyasaya sürdüğünüz arabaya da koymadınız? neden linea ya palio yaya koydunuğunuz motoru koydunuz??? kimse bana torktan falan bahsetmesin. 2aydır kullanıyorum 6 bin km oldu. araba seri değil bırak seriliği 5 kişi binin kaldırın baklaım nasıl kalkıyo....ilk fırsatta satıp kurtulucam bidahada fiatın yüzüne bakmam.
    bana kimse açıklayamaz 1.6 multijeti nicin konmadığını bu arabanın hakkı 1.3mü yani...


    daha önceki linea topiklerinde aracınızın bazı eksiklerine rağmen beklentilerinizi karşıladığından bahsetmişsiniz şimdi bu kadar şikayetçi olmanız garip..
    1.3 90hp motor bugün opelin astra modelindede kullanışmaktadır ve de gayet başarılı bir motordur.. burada beklentileri aracın fiyatına göre belirlemek bence en doğrusu çünkü linea multijet fiyat/fayda endeksinde birincidir...
    bu motoru diğer arkadaşlarında belirttiği gibi ekonomi,bakım masrafları,sorunsuzluk gibi kriterlere göre değerlendirmek daha doğru olacaktır..

    bu arada 1.6 multijet motorlu linealar fiyat olarak daha yüksek olacaktır, o zaman beklentilerde bununla doğru orantılı olarak artacaktır.....




  • 1.3 Linea ekonomiğe yönelik bir araçtır. Bu araçtan konfor bekleyin, performans değil. Yol tutuşu hakikaten çok iyi.

    şunuda hatırlatmak isterimki; JTD, turbonun devre dışı olduğu devirlerde bile gayet verimli ;)

    Havnitekin mesleğinizi öğrenebilir miyim?
  • dtnaim

    daha önceki linea topiklerinde aracınızın bazı eksiklerine rağmen beklentilerinizi karşıladığından bahsetmişsiniz şimdi bu kadar şikayetçi olmanız garip..







    bu kadar acıklamadan sonra sana hala garip gelmesi de bana garib geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laguna48 -- 9 Mart 2008; 23:27:16 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: havnitekin


    çok açık söylemek gerekirse...maalesef ülkemizde ara hizmet sınıflarında kalifiye eleman sıkıntısı çekiliyor...

    bu durum sadece fiat 'ta değil tüm otomobil satış birimlerinde mevcut...gidiniz ******** bayisine *200,mü yoksa **200 mü alayım deseniz elinde hazırda ne varsa onu satmaya çalışır....eğitim sorunu başta olmak üzere....bunca işsizliğe rağmen bu böyle.....

    ben fiat'ın içinde yoğurulmuş birisi olmama rağmen görme özürlü anneme albea speedgear alırken(2005 mayıs)...böyle bir satışın olabileceğinden %37 ötvnin ve %18 lik kdv'nin de %37 lik ötv'sinin fiyattan düşüleceğini bırakın satış müdürleri....hukuk müşavirleri bile bilmiyordu...resmi gazeteyi önlerine koyarak bu arabayı aldık...

    ve aynı aracın 40.000 bakımında başında bulunduğum sırada yetkili serviste otomatik şanzımanına 75W-80 cvt yağı yerine 10W atf koymaya kalktılar..ve bu da otomatik yağı diyebildiler....

    bunlarla uğraşıyoruz.......düzeltmek için bir sürü para harcanıyor...eğitimler düzenleniyor...ama çalışanların önemli bir kısmı hizmet ürettiğinin,ülkenin ekonomik durumunun ve sorumluluğunun farkında değil.....

    gevezeliğim için bugün bağışlayın....ben iyisimi biraz yürüyüşe çıkayım......

    sevgilerimle.....

    Ülkemizde çoğu kimse işini severek yapmıyor.Sadece para kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapıyor.İşsizlik fazla ama bunun önemli bir kısmı da iş beğenmeyenler.Araba bayilerindeki elemanlar ellerinde ne varsa onu satmaya çalışır.Alacak kişiye başka bir versiyon önerse ve bu araç diyelimki 2 ay sonra gelebilecek olsa müşteriyi bu süre içerisinde kaçırma riskini kesinlikle göze alamaz çünkü 1 müşteri 1 prim demek.Onlar için müşteri memnuniyeti değil kazandıkları paralar önemlidir.Tabiki babasının hayrına çalışmayacak ama arkasından iyi konuşulması o parayı hak ettirmesi lazım.Ben bugüne kadar bilgili, yalan konuşmayan(bilerek veya bilmeyerek) satış temsilcisi çok az gördüm.Ülkemizde maalesef araştırma kültürü yok.Gerek araba, gerek elektronik, gerek diğer eşyalar.. alınırken herkes kulaktan dolma uyduruk bilgilerle alışveriş yapıyor.Mevzumuz arabaya dönelim.Alacağın şeyi araştıracaksın arkadaş.Test edersin,dergileri okursun,internete bakarsın,gerekirse genel merkeze mail atarsın ama bir şekilde ne olup biteceğini öğrenirsin.Öğrenmek isteyen öğreniyor.Aracı aldıktan sonra şöyle böyleymiş demek saçmalık.Test aracından farklı çıkarsa o zaman konuş hakkını ara.Ama sen karosere bakıp araba alırsan kimseye bişey deme hakkın olmaz(bu konuda).Kaç tane marka sonradan çıkaracağı motor için önceden bayilerinde açıklama yapıyor?Örnek verebilecek varsa bekliyorum.Mesela Astra sedan da 1.8 lt benzinli çıkacak galiba yakında.Kaç kişi biliyor?Hangi Opel bayisinde açıklandı?Bu sadece bir örnek.Hangi marka 10 ay öncesinden ben şöyle bişey çıkaracağım 0-100 bu kadar max hız bu kadar diyor?Araba alırken bilmemek suç değil öğrenmemek suç!Bir de yazmayayım dedim ama 1.3 için Astra da iyi Linea da kötü demek çok harika bir yorum.Arkadaşlar böyle değişik yorumları her zaman bekliyoruz.Mesela 1.9 için de aynı şeyleri yazalım Bravo da çok kötü Astra da çok iyi diye.Böyle bilimsel yorumlara herkesin ihtiyacı var!




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yunus Kahraman

    1.3 Linea ekonomiğe yönelik bir araçtır. Bu araçtan konfor bekleyin, performans değil. Yol tutuşu hakikaten çok iyi.

    şunuda hatırlatmak isterimki; JTD, turbonun devre dışı olduğu devirlerde bile gayet verimli ;)

    Havnitekin mesleğinizi öğrenebilir miyim?



    benimle ilgili detaylı bilgileri aşağıdaki linkt'ten bakabilirsiniz..

    http://resim.donanimhaber.com/m_10280345/mpage_42/key_//tm.htm#21229488
  • quote:

    Orjinalden alıntı: havnitekin


    quote:

    Orjinalden alıntı: Yunus Kahraman

    1.3 Linea ekonomiğe yönelik bir araçtır. Bu araçtan konfor bekleyin, performans değil. Yol tutuşu hakikaten çok iyi.

    şunuda hatırlatmak isterimki; JTD, turbonun devre dışı olduğu devirlerde bile gayet verimli ;)

    Havnitekin mesleğinizi öğrenebilir miyim?



    benimle ilgili detaylı bilgileri aşağıdaki linkt'ten bakabilirsiniz..

    http://resim.donanimhaber.com/m_10280345/mpage_42/key_//tm.htm#21229488


    teşekkür ederim.




  • Evet arkadaşım sonuna kadar haklısın.Linea gibi gümbür gümbür reklamlarla arac çıkarttı üzerine 1.3 palio ve albea motoru koymuşlar. Bu kadar hata yapılırmı ?
    quote:

    Orjinalden alıntı: laguna48

    iki ay evvel fiat linea 1.3 multijet dynmc aldım. böyle bir kasaya sahip arabaya 1.3 multijet motorun zayıf olacağını düşünsemde başka bir seceneği olmadığı için aldım. zaten multijet te 1.6 motor hiç bir arabasınında yoktu.
    şimdi bakıyorum da fiat bravo da motorlar 1.6 multijet. bu benim gözümde tam bir terbiysizlitir ayıptır. madem böyle bir motoru geliştirdiniz yaptınız neden 8 ay evvel piyasaya sürdüğünüz arabaya da koymadınız? neden linea ya palio yaya koydunuğunuz motoru koydunuz??? kimse bana torktan falan bahsetmesin. 2aydır kullanıyorum 6 bin km oldu. araba seri değil bırak seriliği 5 kişi binin kaldırın baklaım nasıl kalkıyo....ilk fırsatta satıp kurtulucam bidahada fiatın yüzüne bakmam.
    bana kimse açıklayamaz 1.6 multijeti nicin konmadığını bu arabanın hakkı 1.3mü yani...




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.