Şimdi Ara

Fedex / MNG - 4 Jant + Gümrük Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Edit: Şimdilik sildim, süreç sonlanınca tekrar yazayım bütün detaylarıyla, ama siz siz olun, 30kg ve 1500 Euro'yu geçmeyin :(

    Çıkarılacak dersler
    1) Kargonun 30kg altında olmasına kesinlikle dikkat edin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi klan -- 10 Temmuz 2017; 10:48:46 >



  • Otomobil yedek parça ve aksesuarları ticariye giriyor, amacına bakmazlar. Fedex'e falan sormayacaksın o işleri, senin malın gümrüğe takılacak, gün başına ardiye ücreti alacaklar, gümrükten çekemeyeceksin, geri göndereceksin ordan da navlun ücreti kazanmanın derdindeler. Bir gümrük müşavirine danışmanız lazımdı. TSE için 1300 küsür TL TSE ye para ödeniyor. Bunun ardiyesi, gümrük müşavirlik ücreti, vekalet vs bir ton ithalat masrafı,
    Şirket olmak da kolay değil. Sonra neden Türkiye'de pahalı, e pahalı tabi, ithalatçı bu masrafları ürün fiyatına ekleyecek üstüne de karını koyacak, ticaret yapmak kolay değilki bu ülkede.
  • kargonun gelişine 280.-usd verdiysen gidişine en az 1.000.usd isterler mecburen ödemeyeceksin gümrüğe kalacak birde sana +ücretler çıkaracaklar,fedex memuruna kaçak cep telefonu getireceğim de,olur der %20 ödersin alırsın,bizim memlekette kimse işini doğru düzgün bilmez,savsaklar, sabah/akşam talimi yapar,geçmiş olsun yazık olmuş para+emeklerinize,arkadaş gümrükçüye sor demiş ama oda abi sen getir biz çekeriz der sonra da şudur budur der,kime ne iş yaptıcaksın insan şaşırıp kalıyor memleketde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    Otomobil yedek parça ve aksesuarları ticariye giriyor, amacına bakmazlar. Fedex'e falan sormayacaksın o işleri, senin malın gümrüğe takılacak, gün başına ardiye ücreti alacaklar, gümrükten çekemeyeceksin, geri göndereceksin ordan da navlun ücreti kazanmanın derdindeler. Bir gümrük müşavirine danışmanız lazımdı. TSE için 1300 küsür TL TSE ye para ödeniyor. Bunun ardiyesi, gümrük müşavirlik ücreti, vekalet vs bir ton ithalat masrafı,
    Şirket olmak da kolay değil. Sonra neden Türkiye'de pahalı, e pahalı tabi, ithalatçı bu masrafları ürün fiyatına ekleyecek üstüne de karını koyacak, ticaret yapmak kolay değilki bu ülkede.

    Sağol complete_, haklısın

    forumnik, 30kg/1500-euro altında diğer araba parçalarında da mı durum böyle? Zamanında Ankara'daki gümrükten USPS ile gelen parçaları araba ruhsatı ile 20% vergi ödeyip uğraşmadan almıştık ama, daha Fedex vs deneyemedim (artık Fedex dışı kargo kullanan yok gibi, malesef)

    Bir 300-400$'lık da yedek parça ısmarlamam lazım mecburi, onlar da sorunluysa artık arabayı satıp geçeyim bari




  • jedi klan kullanıcısına yanıt
    Eğer ıvır zıvır aksesuar vs değilse motor yedek parça ise ticari diyebilirler bilemiyorum, 30Euro 30kg altında olsa dahi. Bize 20Euroluk elektronik kart gönderdiler 1000TL den fazla masraf yaptık çekebilmek için.
    300-400Dolarlık yedek parçaya bir o kadar da masraf ekleyin. Bence değmez sat kurtul en iyisi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.