Şimdi Ara

Fast food robotu Flippy köfte pişirmeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Robotların gelecekte insanlar tarafından yapılan birçok işi yapabilecek kapasiteye ulaşacak olması milyonlarca kişinin işsiz kalmasına neden olacak gibi görünüyor. Öyle ki günümüzün en popüler işlerinden biri olan hamburgercilik bile robotların tekeline girmek üzere. Hamburger köftelerini çevirerek her iki tarafını da eşit şekilde pişirebilen Flippy isimli robot Los Angeles'daki bir restoranda iş başı yaptı.

     

    Ayrıca Bkz.Microsoft devletlere Azure bulut hizmetinin lokal sürümünü sunacak
    Görüntü tanıma ve ısı algılama teknolojisini temel alan Flippy bu sayede hangi köftelerin ters çevrilmesi gerektiğini anlayarak hemen harekete geçip bunu yapabiliyor. Aynı anda en fazla 12 adet hamburger köftesi pişirebilen Flippy saatte ise 150 köfte hazırlama kapasitesine sahip. Ayrıca pişirdiği köfteleri hamburger ekmeklerinin üzerine de koyabiliyor.

     


    Flippy'nin maliyeti 60 bin dolar


    Robot şu anda Los Angeles'ın Pasadena şehrinde tek bir restoranda çalışmaya başlamış olabilir ancak Kaliforniya merkezli fast-food zinciri Caliburger tarafından faaliyete geçirilmiş durumda. Şirket yakın gelecekte Flippy'yi 50 lokasyonda daha hizmete sunmayı planlıyor.

     

    Her robot 60.000 dolara mal olurken çalışabilmeleri için yıllık 12.000 dolar gibi bir masraf yapılması gerekli. Elbette kendisi tamamen bir hamburger hazırlayıp müşteriye teslim edemiyor ancak görünen o ki robotların bunu yapabilmesi de çok uzun sürmeyecek.

     








  • Üretilmiş en gereksiz robotlrdan biri olabilir

  • Tükürük köfte mi pişiriyor :)

  • Süngerbob bunu beğenmedi

  • Köfteci yusuf bunu beğendi, tamda onun gibi sirkülasyonu yüksek yerler için güzel olmuş, birde boşları toplayan siperiş alan robotlarda geldimiydi tamamlanır kadro.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SONEKTRA kullanıcısına yanıt
    Pahalı ve işletim maliyeti yaptığı işe göre sanki yüksek gibi.

    Büyük fabrikaların üretim otomasyonunda görev alan robot kollar gibi düşünürsek geliştirilebilirler. Mümkün olan en basit mekanik yapıyla yazılımı birleştirerek bir "iş" yapan kol ortaya koymuşlar. Bu kollardan ikisi bir gövde üzerinde yer alarak insansı bir gelişim sergileyebilir.

    Bu tarz robot haberlerinde "robotu yapanların" ortaya koydukları ürünleri "basit" bir şekilde göstermesini takdir ediyorum. Köfte yapan robot (kol) gibi, belli bir amaç için yapılan tek (veya az sayıda) iş yaptığından bahsediliyor.

    Bizim girişimlerimiz de bugünkü durumlarının ötesine geçebilirler umarım ama haber olma noktasında hep olmayan şeylerle tanıtıyorlar robotları. Basit görevler için özelleştirilmiş yetenekli robotlar yerine, çok şey vaat edip hiçbirini düzgün yapamayan şeyler ortaya çıkıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ortada bir emek ve emeğin karşılığını veren bir robot var. Buna fuzuli demek yemek sektörüne fuzuli demekten farksız.

  • Bununla uğraşacaklarına sebepsiz yere girdikleri ve dağıttıkları ülkeler den mültecileri alsalar daha ucuza mal olur ve biraz da onların yaşamları (mültecilerin) düzelmiş olurdu.

    Ama esası yerlerinde durup kimseye dalaşmasalar daha iyi tabiki...

    Robotların gelişmesini isterim ama insanların yapamadığını yapabilmeleri için, insanların ellerinden işlerini çalmaları için değil...

  • bu robotlar herkesin ama herkesin işine göz koymuş

  • Bay yengeç hemen bundan alır, süngeri kapı önüne koyar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yenilmesini sunsaydı, yoğurmadan başlamadıkça anlamı yok.

  • gece gece hemde diyetteyken hamburger haberi...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.