Şimdi Ara

Far Cry 6 Türkçe yama çıktı! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
11
Favori
43.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Elinize sağlık, teşekkür ederiz.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Sen her zaman boş argümanlarını yaz. Bizde sana her zaman yorulmadan aynı cevabı verelim. Amacınızın ne oldugun bilmiyorum ama iftira atmak hiç bir namuslu insanın yapacagı iş degildir. İftira atıyorsun demiyorum ama bilmeden konuşuyorsan ve herkese hırsız yaftası yapıştırıyorsan bu iftiraya girer. Sana cevap olarak,


    Bir olayın hırsızlık olması için ortada 2 kişi olması gerekir. 1 mal sahibi, 2 malı çalan hırsız.


    Mal sahibi, yani oyun yapımcısına gidiyorsun, ona soruyorsun senin oyunun var, Türkçe dil destegi getirmek istiyorum, senden hiç bir para istemiyorum, sadece bu oyunu Türkçeye çevirecegim, böylece oyununu daha fazla kişi satın alacak diyorsun.


    Mal sahibi cevap veriyor: resmi yama olarak oyuna çevirinizi ekleyemeyiz çok fazla para gider. Siz bu oyunu çevirin kendiniz istediginiz yerde çeviri dosyalarını paylaşın bizlik bir sıkıntı yok, sayenizde oyunumuzu daha fazla kişi satın alıp oynayacak cevabını veriyor.


    Yani hırsız diye iftira attıgınız kişiler aslında mal sahibinden izin alıyor yani hırsızlık yapmıyor. Siz onlara iftira atmış oluyorsunuz.


    Her çeviri projesinde izin alma durumu olmasada bazı çeviri projelerinde oyun yapımcılarından izin alınıyor. Siz ise her konu altına bilip bilmeden hırsızsınız diye insanlara iftira atıyorsunuz. Önce yama yapımcısına sorun, oyun yapımcısından izin aldınız diye sonra gelip burada insanlara laf söyleyin. Aksi halde iftiracılık yapmış olursunuz bilip bilmeden konuşursanız.





  • sağ olun. Far Cry 6 Türkçe yama çıktı! 

  • Versiyon 1.1 geldi bazı kodu kalan yerler ve hafif düzeltmeler içermekte.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinnerclown -- 12 Ekim 2021; 23:43:42 >
  • sinnerclown kullanıcısına yanıt

    benden hızlısın abi :)

  • lazenes kullanıcısına yanıt

    Bizden hızlısı mezarda kardeşim :)

  • Sağda solda gezerken duyduğum müzik kontrolüm dışında. Filmleri diziler için Netflix, Amazon, itunes kullanıyorum. Müzik dinleyen bir insna olsam Spotify falan alırdım. Oyunlar için de çeşit çeşit platformu var, parasını vermediğim hiçbir oyunu oynamıyorum. Bu arada ekonomik durumun da iyi değil, hani parası var veriyor gibi bir argüman sizler için bile geçerli olamaz. Bak eleman burada açık açık Türkçe desteği yoks açalıyorum demiş, ötesi yok.

    Rusya'da devlet lokalizasyon yoksa burad asatamazsın diyor o yüzden çeviri var. Bunun yanında Rusça bütün eski Sovyet cumhuriyetlerinin lingua francası, Azerbaycan'daki Türkler oyunları nece oynuyor sanıyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Mal sahibinin izni oldugu sürece sıkıntı yok diyerek insanlara hırsız demenizi meşru gösteremezsiniz. İlk önce yamayı yayınlayan kişiye sorun. Belki izin aldı? Bilip bilmede direk hırsız diye yorum yapmak ne kadar ahlaklı bir davranış?


    Diyelim ki mal sahibine sormadan yama çevirip, yayınladı. Mal sahibinin bundan haberi olmasa bile yine yüzde 50 şans var en az. Mal sahibine gidip ifşalarsınız durumu ve belki mal sahibi: sorun yok, bu yama sayesinde oyunum daha çok satılacak diye size cevap verebilir ve siz o an şah/mat olabilirsiniz.


    Bazı oyunlara mod yapılması serbesttir. Oyun yapımcısı mod yapılmasına karışmıyordur. Bu tarz oyunlarda sormadan yama yapabilirsiniz. Yani ortada bu kadar kesin olmayan şartlar varken sizin direk insanlara hırsız demeniz çok fazla ahlaki ve dogru bir şey degil. Bu dil yaması mevzusu siyah ve beyaz kadar net bir şey degil. Bu yüzden at gözlügünüzü çıkarıp artık insanlara hırsız demezseniz iyi olur. Çünkü 1 seneden fazladır sizi bu forumda görüyorum insanlara faşist bir dille direk hırsız diyorsunuz.


    Ve bu üstte yazdıgım şeylere ek olarak, Firmaların ne kadar ahlaklı oldugunuda tartışalım. Yukarı paragrafta yazdıgım Mal sahibinin: Oyunum daha çok satılacagı için yama yapılmasında sakınca yok hatta iyi yapmışlar cevabını alıp sizi bir güzel şah mat etmesinin yanında, CD Projeckt RED firmasının CYBERPUNK'daki yapmış oldugu hırsızlık ne olacak? bu savundugunuz firma Playstation 4'e CYBERPUNK oyununu teknik olarak yüzde 50 yapılmış halde satışa sundular. Hatta bu rezilligi son ana kadar saklamak için oyun çıkmadan önce yayıncılara test ettirdiler ve yayıncıların video paylaşmasını yasaklattılar. Yayıncılara alın açın bakın ama video paylaşmayın dediler. Ve sonra olan oldu PS4 sürümünde görüntü çamur gibi bulanıktı, kaplamalar yoktu oyun 2005te çıkmış oyunlardan farksızdı. Bunuda şu sebeple yaptılar. Bu teknik sorun ifşalanırsa kimse bu oyunu almayacaktı ve satışlar düşecekti ama insanlar satın aldıktan sonra teknik sorun sebebiyle 100 kişiden en fazla 50 kişi geri iade edecekti. Kalan 50 kişi oynamasa bile oyunu geri iade etmeyecekti ve bu 50 kişinin parasına yatacaklardı. Tüm plan buydu ve böylede yaptılar. Bitmemiş bir oyunu baştan uyarmadan sattılar. Hani oyunumuz bitmedi ucuza satıyoruz bu sebeple alın kenarda dursun tam sürüme ücretsiz yükseltme şansınız olacak bile demediler. Bitmemiş oyunu, bitmiş bir oyun fiyatına sattılar ps4 sürümünde. Bu ap açık büyük bir hırsızlıktır.

    Birde son olarak yama yapmak neden hırsızlık degil derseniz asıl sebep olarak bunu gösteririm. Ubisoft'un AC:Unity oyunu tam tamına 14 tane dile çevirilmiş! Biz Türkler olarak bu oyunu az mı satın aldıkta çevirmediler derseniz cevabı hayır. Çok fazla Türk insanı bu oyunu satın aldı. Biz tam para ödedigimiz halde adamlar oyunu eksik olarak sattılar bize. Hırsızlıgın alasını yaptılar. Ve gelecekte çıkan AC oyunlarınıda Türkçeye çevirmediler, o kadar satın almamıza ragmen. Kanunlarımıza göre ülkemizde bir oyun satmak istiyorlarsa Türkçeye çevirmek zorundalar. Kanunlara uyulmazsa sivil direniş hakkı dogar. Ülkemizde başa birisi gelip insanları istedigi gibi maden ocaklarında çalıştırsın öyle bir dünya var mı yok. Ülkenin başına kötü bir yönetici gelse ve ailenizden kafasına göre insanları toplayıp istedigi yerde köle olarak çalıştırsa ne yaparsınız? Bu yapılan insanlık dışı davranışların kanunen hiç bir dayanagı olmadıgı için, kanunlarda geçen sivil direniş hakkınız doguyor ve sivil direniş yapabilirsiniz. Yama yapılma mevzusuda böyledir. Adamların aslında yapmadıgı işi bedavaya yapıyorlar, yarım kalan işi ve kanunsuzlugu düzelten bu kişilere hırsız diyemezsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 13 Ekim 2021; 9:5:44 >




  • retr0_ kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarımı algılayacak seviyede oldugunuzu sanmıyorum. Türkçe yama işleri siyah ve beyaz gibi net bir şey degildir. Bu işlerin ortasıda vardır. Siz yobazlıgınızda bogulun.

  • Adam ya Adam, geldi adam. Emeğinize sağlık hocam.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • harunefetr kullanıcısına yanıt

    Çirkinleşiyorsunuz. Gerek yok böyle şeylere.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harunefetr kullanıcısına yanıt

    Şimdi kardeş ben her defasında açıkça belirtiyorum ip sahibinin izni yoks ayapılanın hırsızlık olduğunu. Çoğu zaman da bunun üzerine soruyorum nerede kardeşim izniniz diye.

    Eğer böyle bir kanun var ve işletilmiyorsa bunu konuşacağız kişi ben değilim fakat durumun bu olduğunu zannetmiyorum. Durum bu olsa bile oyunun sahibinin işlediği suç sizin gırsızlığınızı hırsızlık olmaktan çıkarmaz.

    Aynı şekilde CD project yarım oyun çıkarmışsa millet parasını iade alır, aldı da. Velev ki alamadı, bu CD projectin suçudur ve hesabı sorulur, fakat bu herhangi bir ipleri üzerindeki haklarını lağvetmediği için izinsiz çeviri gene hırsızlık olur.

    Bir markette fiyatlar mesela pahalıysa tüketici oradna alışveriş yapmayarak tepki göterir, marketi yağmalayarak değil.

    Yukarıda biri yaptığı yazılım hırsızlığını Türkçe dil desteği olmaması üzerinden haklı çıkarmaya çalışmış mesela, siz de tam olarak aynı şeyi yapıyorsunuz.

    W3 bile 27000 mi ne sattı, ben ciğerini biliyorum Türkiye'deki yazılım kullanıcılarının. Windowsları crackli, ofisleri crackli, filmler torrentten, diziler bdrip veya iTunes tip, oyunlar torrentten, o yüzden bana martaval okumayın. Witcher 3ün satış istatistiği her şeyi açıklamak için fazlasıyla yeterli.

    Oyunların çevrilmesini sebeplerini Türkiyenin yazılım için pazar olmamasında aramaya başlarsanız her şey mantığa oturacak. Ben çince lokalizasyon da görmüyorum mesela, çünkü çin de pazar değil. Arapça lokalizasyon kaç defa gördünüz hayatınızda? Ama Almanca, Fransızca garanti var değil mi? Sizce neden?

    Ben oyun şirketi sahibi olsam Türkler torrentten indirip anlayarak oynasın diye hayatta lokalizasyona para vermem. Karşılığı olmayan yatırım mı yapılır? Kanun çıkarsa Türkçe desteği olmayan yazılım satılamaz diye sadece steamde alabileceğimiz oyunlar azalır. Bunun pek ala farkındasınız. Hırsızlık aklama argümanlarınız kendi kafnaızda veya kendiniz gibi arkadaşlarınız arasında itibar görüyor olabilir ama ahlakı olan insanların nazarında asla muteber değildir.

    Bu arada ac unity için TR satış istatistiğiniz var mı da az mı çok mu satın aldık biliyorsunuz?

    Android klavyesi gene harika şeyler yapmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 13 Ekim 2021; 11:8:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elinize saglık far cry 5 yaması için para bile yolladım destek olalım diye ona ragmen 1 buçuk sene sonra çıktı. oyun moyun kalmadı ortada. şimdi oyun pirate düşmeden yaması düştü helal olsun.

  • İnanılmaz hızlı olmuş. Hem de ücretsiz (olması gerektiği gibi). Elinize sağlık!

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    macrocentere bir ugra bence Far Cry 6 Türkçe yama çıktı! 

  • Yapılan hiç bir çeviride, hırsızlık yok. Sen bunu anlamak istemiyorsun. Çünkü bir oyuna alt yazı yapılmıyorsa o oyun zaten ülkemizde çıkmıyor sayılıyor kanunen ve mantıken böyle. Sana bunun global dünyada örneklerinide vereyim. Sadece çince ve japonca alt yazısı olan oyunları avrupada çıktı saymıyorlar. Çıkış tarihi olarak avrupa ülkelerine alt yazı geldigi vakit bu oyunların tarihini giriyorlar. Mesela 2015'de japonyada çıkmış 2017de avrupada çıkmış olarak geçiyor. Yani aslında bu oyunlar yok. Olmayan şeyin hırsızlıgıda olmaz. Türkçe altyazı destegi verilmemiş oyun aslında hiç çıkmamıştır. Olmayan şeyin hırsızlıgı olmaz. Daha Türkçe yama yapılarak bu oyunlara hayat veriliyor hemde bedavaya... Yapılan Türkçe yamalar sayesinde bu oyunları bir çok insan Steam gibi platformlardan satın alıyorlar. Yani hırszlıgı geçtim daha oyunu yapan kişilerin cebine para gidiyor yamalar sayesinde :D. Söylediginiz şeylerin çelişkileri o kadar fazlaki ortada bir çok etken var olayların iç yüzüne hakim degilsiniz. Varsa yoksa insanlara hırsız diyorsunuz.


    Bir market kurallara uymadıgı için orayı gidip yagmalamak zorbalık hırsızlıktır demişsiniz. Yama yapanlarla market yagmalamak arasında hiç bir baglantı yok. Tamamen alakasız örneklendirme.


    Hırsızlık konusunda size ben en güzel cevabı verdim. Siz kraldan çok kralcılık yapıp insanlara iftira attıgınızın farkında degilsiniz ve bize ahlaktan bahsetmenizde sadece gülünçtür. İftiracı birini asla ciddiye almıyorum ve çevrelercede asla ciddiye alınmayacaksınız. Siz burada istediginiz kadar kraldan çok kralcılık yapın çevirilmiş 10 oyundan en az 9 tanesinin sahibi bu yamaların çevirilmesine olumlu bakacaktır, benim oyunum bu yamalar sayesinde daha çok satılıyor ve benim yapmam gereken hizmeti bedavaya başkaları yaptı diyecektir ve sizin gibi kraldan çok kralcılarda şah mat olmuş oluyorsunuz. Çünkü oyun yapımcılarının yama projelerine olumlu bakması ortada bir hırsızlık olmadıgını kanıtlayacak ve siz ifitira attıgınz ile kalacaksanız.


    Diyelim oyun yapımcısı yama yapmaya izin vermedi, (binde bir olur, istisnalar kaideyi bozmaz) Ve hırsızlık için mal çalmanız gerek. Türkçe yamalar yapılıyor. Oyun yapımcısının para harcayıp yapması gereken şeyi ülkemiz insanları yıllarını vererek 1 tl bile kazanmadan bizim için bu oyunları çeviriyorlar. Oyun yapımcısının cebinden 1 tl bile çıkmıyor ama yama yapılıyor aylarca emek verilip. Bu yama sayesinde insanlar bu oyunları satın alıyorlar ve oyun yapımcıları daha para kazanıyor. Yani ortada hırsızlık yok, oyun yapımcısının cebine bedavadan giden paralar var bu yamalar sayesinde. Allah akıl fikir versin ne diyeyim. Bir söz var birisi ahlaktan ne kadar çok bahsediyorsa en ahlaksız o olabilir. İnsanlara umarım olayların iç yüzünü bilmeden hırsız demeyi bir an önce kesersiniz çünkü iftira atıyorsunuz. İzin almadan yapılsa bile yamalar oyun yapımcısının kulagına bu projeler gitse belki olumlu bakacak? Ortada tescillenmiş bir suç bile yok yani, projeye olumlu baktıgı an soru işaretleri ortadan kalkar şüpheli durumu biter. Ama sizin tüm bunlara ragmen insanlar hırsız demeniz var. Bu tamamen iftiradır ve ahlak kurallarına aykırıdır.


    Son olarak bu yazmış oldugum her şeyi okumayın direk burayı bile okusanız size bu bile yazacaklarım bile yeterlidir: Siz insanlara hırsız diyorsunuz ama bu insanlar aslında suçlu/hırsız degil 'şüphelidir'. Çünkü oyun yapımcısına gidip sorsan ve oyun yapımcısı sıkıntı yok yama yapabilirsin dedi mi? demedi mi bilmiyorsunuz. Bu sorunun cevabını bilmediginiz için bu insanlar hırsız degil 'şüphelidir' yani suçlu oldukları daha kanıtlanmadıgı için hırsız diyemezsiniz. Derseniz ahlaksızlık yapılmış olunur ve bu iftiracılıga girer.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 15 Ekim 2021; 16:33:10 >




  • Yapay zeka çeviri bile olsa bu kadar hızlı olmasını ummuyordum, çok sağ olun. Yakın zamanda deneyeceğim :)

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    bence kendinizi bu kadar değerli görmeyi bırakın. Şu görüntüye bir bak. arada kaynamış ufak basit bir kara parçası içinde yaşayan insanlar.. sence kimin umrundayız ?


    Far Cry 6 Türkçe yama çıktı!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.