Şimdi Ara

Fanlar ve Sıvı Soğutma Radyatörü Hangi Yönde, Nasıl Takılmalı? Farklı Yöntemlerle Detaylı Testler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
48
Favori
44.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • xcaka28 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu foto eski resimde gözüken radyatör fanlarını dışarıdan içeri şekilde taktım 4-5 derece fark etti sonra Corsair HD120 ve üste HD140 aldım bu ikisini egzoz yaptım radyatör fanlarıda hava girişi oldu önden arkaya, işlemci max 40-42 derece oluyo ghost racon ve division zorlamıştı işlemcimi gerisinde 38-40 derecede takılıyor hep.Ve malesef üst sadece tek 140 destekliyor.
  • Merhaba, konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın, hem incelemenin tekrar öne çıkması açısından hem de yeni konu açmamak için burdan yazmak istedim.
    Kasamdaki hava sirkülasyonunda üst fanlar ve arka fan havayı dışarı atıyor.Ancak alıntıladığım sistemdeki gibi önde radyatör mevcut, maalesef üste sığmıyor. Radyatörün önündeki 2 fan kasa içine doğru değil kasanın önüne doğru hava veriyor. Ancak bu şekilde kasa içine taze hava gelmiyor ve işlemci sıcaklığı çok yüksek.
    Alıntıladığım mesajdaki gibi fanları radyatörün soluna mı yoksa sağına mı yerleştirmek daha doğru ?(fan yönü her ikisinde de içeriye olacak şekilde) Biraz karışık oldu ama kusura bakmayın
    Hepinizin yardımını bekliyorum.
  • Hk@n kullanıcısına yanıt
    Bence ya üstteki ve arkadaki fanları içeri doğru yönlendir ya da yan kapak açık kullan :)
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombi7406 -- 12 Mart 2019; 4:2:25 >
  • Bende kendimce test yaptım.ekran kartının ısısını göz önünde tutarak şöyle bir deneyim yaşasım. İlk başka radyatör fanlarını dışarıdan içer hava verecek konuma aldım.Ön 2 fan içeri hava verecek şekilde ve arkada tek fan eğzoz görevi yapacak şekilde ayarladım.Bu ayarlarda PUBG oyununa girdim.CPU 45-50 derecelerde 1200 rpm hızda GPU 3200 rpm de 63 derecelerde seyretti.
    Daha sonra radyatör fanlarını kasa içinden dışarı üfleyecek şekilde konumlandırdım.Diğer fanlar aynı şekilde kaldı.ekran kartı asus 1080ti 55 derece 2700 rpm sabitlendi
    işlemci 45-50 derece arası değişen bişey olmadı.

    böyle bir deneyim yaşadım. paylaşmak istedim..
  • Yeni konu açmaktansa ben de burada bir soru sormak istiyorum. :) i5 6600K ve Corsair H100i v2 kullanıcısıyım. Radyatör üsten bağlı ve exhaust olarak kullanmaktayım. Dark N10 kasanın kendi fanlarını kullanıyorum. Önde 2 adet hava girişi olarak ve arkada da 1 adet exhaust olarak kullanılmakta. Sistemin boştaki şıcaklığı şu an 32-33 derece. Havalar ısınmadan önce 24-26 arasında seyrediyordu. Yükteki sıcaklık ise maksimum 50 derece oluyor. Bu kullanım sizce doğru mu yoksa yanlış mı? En performanslı şekilde hangi senaryo modelini kullanmamız gerekir? kasanın orijinal fanlarını değiştirip kaliteli fan almaya gerek var mıdır?

    Fanlar ve Sıvı Soğutma Radyatörü Hangi Yönde, Nasıl Takılmalı? Farklı Yöntemlerle Detaylı Testler




  • Ben fotoğraflardaki şekilde kullanıyorum. Önde 1 adet 200mm dışarıdan içeriye üfleyen fan. Bu şekilde disklerde serin çalışmış oluyor. Üstte 2 adet 200 mm içerideki ısınan havayı dışarı atan fanlar (ısınan hava yükselir) Arkada su soğutmanın 2 adet 140 mm içeriden dışarıya üfleyen fanları mevcut. Normalde kullandığım kasanın yan kapağında fan delikleri yok. 2 adet 120 mm fan takılacak şekilde delik açıp fanları ekran kartının ısınını dışarı atacak şekilde konumlandırdım. Bu şekilde gayet verimli çalışıyor.

    Fanlar ve Sıvı Soğutma Radyatörü Hangi Yönde, Nasıl Takılmalı? Farklı Yöntemlerle Detaylı Testler Fanlar ve Sıvı Soğutma Radyatörü Hangi Yönde, Nasıl Takılmalı? Farklı Yöntemlerle Detaylı Testler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullseye_F16 -- 7 Ağustos 2019; 18:12:25 >




  • Güzel konu. bende senaryo 1 de ki gibi kullanıyorum. Yalnız bir videoda içeri hava veren fanların egsoz fanlar dan daha çok olması gerektiğini söylemişti. Bu durumda bende önde 2 tane fan havayı içeri alıyor. Diğer 3 fan dışarı üflüyor.

    Sizce radyatörün fan yönünü değiştirsem mi içeri hava alacak şekilde
  • Elimde;
    3900x
    RTX 2080 Duke
    Thermaltake Versa J25 TG Kasa mevcut, stok olarak kasanın önünde 3 adet ve arkasında 1 adet de egzoz fanı bulunmakta ve elimde Cooler Master ML240L var.
    İlk olarak bu radyatör ve fanlarını kasanın üst tarafına taktım velakin desteği olmadığı için 0.2cm kadar ramlerin üzerine biniyor bundan dolayı radyatörü ön tarafa almak istiyorum.

    Radyatörü ön tarafa aldığımda ML240L'in fanlarını ıskartaya çıkartacağım.
    Üst taraf için de 2x "Be Quiet! BL067 SILENT WINGS 3 140mm 4 Pin PWM" bundan sipariş ettim.

    Soruma gelecek olursak; kasada 6 ad. fan olmuş oluyor bu vesileyle, 3 AD. ön, 2 AD yukarısı ve 1 AD. egzoz.
    Bunların hava yolu nasıl olmalı ?

    Tavsiyelerinizi rica ediyorum :3
  • zeffyeibon Z kullanıcısına yanıt
    Üste radyatör sığmıyorsa yapacagin bisey kalmamış zaten one radyatör üste fanlar.
    Önden hava girsin yukardan hava çıksın. Tam tersi yaparsan sikinti olur. Isınan hava yükselir.
  • saasc S kullanıcısına yanıt
    Radyatör'ün sıcak havasının içeriye girmesi sıkıntı yaratmaz mı ?

    Arka ve üst fanları içeriye taze-soğuk hava alacak şekilde montajlayıp, ön 3'lü grubu'da dışarıya atacak şekilde radyatörün önünde konuşlandırsam.
    Üstten ve arkadan gelecek soğuk-taze hava hem pompa-ram-anakart gibi bileşenler üzerinde taze hava gezdirip hem de radyatörün soğumasına daha büyük katkı sağlamaz mı ?
  • zeffyeibon Z kullanıcısına yanıt
    Yapilan testlere gore yazdım bende zaten. Ancak şöyle birşey var. Isınan hava yükselir demiştik.
    Düz mantıkla kasanın üstü için düşünecek olursak ısınan hava yukarı çıkmak istiyor. Sen ısınan hava üzerine soğuk hava yolluyorsun.
  • Üste radyatör yerleştirmek bana çok saçma geliyor. Sonuç olarak anakartın vrm kısmından çıkan, ekran kartından yükselen hava direk olarak radyatöre gitmiş oluyor.
  • kasanın tabanına, ekran kartına üfleyecek şekilde fan takmak mantıklı mı arkadaşlar ?
  • O zamanlar gözümden kaçmış şimdi karşıma geldi, elinize sağlık hocam baya detaylı bir test olmuş
  • Senaryo 1 kanımca en mantıklı olan buda benden gelsin.

    Fanlar ve Sıvı Soğutma Radyatörü Hangi Yönde, Nasıl Takılmalı? Farklı Yöntemlerle Detaylı TestlerFanlar ve Sıvı Soğutma Radyatörü Hangi Yönde, Nasıl Takılmalı? Farklı Yöntemlerle Detaylı Testler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThE LoSt

    Senaryo 1 kanımca en mantıklı olan buda benden gelsin.

    Fanlar ve Sıvı Soğutma Radyatörü Hangi Yönde, Nasıl Takılmalı? Farklı Yöntemlerle Detaylı TestlerFanlar ve Sıvı Soğutma Radyatörü Hangi Yönde, Nasıl Takılmalı? Farklı Yöntemlerle Detaylı Testler
    İşlemciniz yükte kaç derece? Radyatörü öne taksanız en az 10 derece daha serin çalışır hocam. Tabi biraz ekran kartı sıcaklığı artabilir.

    Ayrıca işlemci kısmı çok ısındığı için oradaki hava direk yukarı çıkıyor ve radyatör bunu emiyor resmen.




  • Wauwaxtt W kullanıcısına yanıt
    İmzamdaki değerler ile tam yükte oyunlar yada stres testlerinde 65 derecenin üzerini gösteremedim.
  • Arkadaşlar Cooler Master MB 520 Kasa Kullanıyorum Önde 3 adet 120mm RGB Fan var arkada 1 tane 120mm egsoz fanım var kasam ön panelde 360mm kadar radyatör destekliyor üst kısımda 240mm kadar sizce ne önerirsiniz en sağlıklı olarak henüz almadım sıvı soğutma yardımlarınızı bekliyorum.
  • Güzel ve faydalı başlık. Ancak önü mesh ve açık bir kasa için senaryo 1 hariç diğerleri fanteziden ibaret geldi bana. Şu an mb511 kasama 240 lık cooler master m240r aldım kargodan gelmesini bekliyorum. Ayrıca ön ve egzos fanıda cooler master masterfan halo ile değiştiricem onuda kargodan gelmesini bekliyorum Sistem özelliklerim imzamda. Şu an boşta cpu 40-45 yükte 60-65 çıkmakta bakalım sonuç ne olacak.

    2 günlğk kullanım sonrası editleyim mesajımı:

    Yeni fanlarım henüz gelmedi, Kasam MB511 3 fan önde, 1 fan egzos arkada, 240'lık aio'yu yukarı radyatörün altına taktım. Yani senaryo 1.

    İşlemci ryzen 5 3600, anakart asus B450 tuf pro

    stock fan ile ( fan hızı yüzde 40-50 1200-1300rpm) ;

    boşta= cpu 45 derecelerde, ara ara 50 ye çıkıyordu, anakart 35 derecelerde
    2-3 saatlik oyun sonrası= 69 derecelerde, anakart 37-38 derece

    wraith prism ile ( fan hızı yüzde 40 1200-1300 rpm )

    boşta= 40-45 derece arası, anakart 30-33 derecelerde
    2-3 saatlik oyun sonrası= cpu 60-65 derecelerde,anakart 35 derecede

    cooler master ml240r ile ( fan hızı sesten dolayı 850 rpm fix mode, pompa son hızda 2400rpm )

    boşta= 33-38 derecelerde, anakart 26-27 dereceler
    2-3 saatlik oyun sonrası= cpu 50 derecelerde, anakart 30-33 derecelerde

    Sistemim için düşük hızda bile daha faydalı oldu sıvı soğutma. Daha performanslı hava soğutmalar elbet var ancak benim amacım temiz bir görünüm kasa içinde hayvani bir fan ve kule görmek istemiyordum. Hem görünüm, hem performans olarak memnun kaldım diyebilirim. Tek sıkıntı aldığım modelin fanları ses takıntım olmadığı halde gürültülü. 2200 rpm lere kadar çıkmakta ancak jet motoru gibi gerçekten kafa kaldırmaz. Ha kulaklığı takınca çokta umurunda olmaz oyundayken ancak gerekte duyulmuyor. Kısaa önü açık veya mesh kasa kesinlikle senaryo 1 Fanlar ve Sıvı Soğutma Radyatörü Hangi Yönde, Nasıl Takılmalı? Farklı Yöntemlerle Detaylı Testler Fanlar ve Sıvı Soğutma Radyatörü Hangi Yönde, Nasıl Takılmalı? Farklı Yöntemlerle Detaylı Testler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numenorian -- 19 Nisan 2020; 15:14:27 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.