Şimdi Ara

Fallout 4 (2015) [ANA KONU] (225. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.627
Cevap
58
Favori
156.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben onu zaten Nick Valentine için demedim. Fallout ruhuna yakışır mükemmel bir karakter yaratmışlar. Dediğin gibi yanımdan ayırmıyorum zaten çok kafa adam. Ben palto takıp geziyoruz derken Nick'in bürosundan dava dosyaları alıyoruz onu kastettim. Far Harbor girişi o yüzden bana mantıksız geldi detektif'e dönüştüğümüz için ancak bu oyunda mantık aramanın yersiz olduğunu geç de olsa anladım. Umarım en azından dlcnin kendisi iyidir. Ki hakkında kötü tek bir yorum okumadım. O yüzden de sona bırakacağım.

    Boston Parkında dolaşınca görev devam ediyormuş ona devam edeceğim şimdi. Ana senaryo bitsin dlclere geçelim.

    Watchmen tarzı süper kahraman olduğumuz yan görevi yaptım üç saattir keyifliydi. Ana görevi de buldum kapısında bıraktım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 1 Temmuz 2019; 3:28:58 >




  • Hocam enstitüye giriş yaptım.


    Baba ile, yani bizim oğlanla konuştuk. Dondurulduğum süreçte adamın yaşlanması mantıklı olsa da, karımızı öldüren ve çocuğu kaçıran adam yıllar sonra nasıl aynı yaşlardaydı orayı anlamadım. Bu adam sentetik de değil, çünkü evliydi ve bebeği vardı bunu gördük dnasına girdiğimiz bölümlerde. Bu kısım bana biraz mantıksız geldi. Olayı Bioshock Infinite oyunundaki gibi paralel evrenler ve zamanda yolculuk türevi şeylere mi bağlayacaklar? Bir de yine yanlış anlamadıysam o adamı bebeği kaçırmaya ben gönderdim diyor Baba, bu durumda geçmişe gidip kendi bebekliğini kaçırmış mı oluyor? Infınıte senaryosuna çok benziyor bu doğruysa.




  • Fallout 4 almak istiyorum, CD Keys güvenilir bir site mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-B936BAF39

    Fallout 4 almak istiyorum, CD Keys güvenilir bir site mi?
    bende oradan aldım hocam gözü kapalı hemde
  • lyldz kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • Yaklaşık olarak 100 saat o bu görev takılırken artık sıkıldım ve dün itibariyle bende enstitüye giriş yaptım
    Baba ve enstitüde görevli kişilerle tanıştım bana söylendiği gibi kötü insanların olduğunu düşünmüyorum kafamda baya karıştı fedailer,demiryolu ajanları,çelik kardeşlikve enstitü.Aslına bakarsanız çelik kardeşlik eski fallout serilerinde de biliyorum biraz bana savaş yanlısı yokedici bir grup olarak göründüğü için şahsen çok ısınamadım.Demiryolu desen garip bir amacı mevcut enstitüyü kaldıralım ee sentetikler yaşasın.En mantıklı kalanları yine fedailer.Bir nevi new vegas oyunundaki korucular.
    Şahsen konuşmak gerekirse oyun beni kısmen sardı diyebilirim.Neden diyecekseniz zırt pırt gelen görev tekrarları insanı acayip şekilde sıkıyor.
    Fedailer zırt pırt şu çiftliği temizle şurda mutant problemi var git vur temizle gel.
    Çelik kardeşlik git bize tarla ayarla,kardeşliğe yardım et,kan örneği al,evrak topla gibi gibi görevler
    Demiryolu git zula topla zulayı güvenliğe al güvenli ev temizle,MITA'YI yerleştir.

    Yani diyeceğim o ki çok fazla kendini tekrar eden görev var.

    Ayrıca ev yapma olayı çok keyifli katılıyorum ancak çok para ve çok büyük sabır isteyen bir iş koskoca mahalle,vault yap yap bitmeyecek derecede uzun süren işler tüm oyunu bırakıp ona konsantre olmakta ayrı bir iş total olarak bakıcak olursak 300-400 saate yakın oynamak lazım ki bu mahalleler vaultlar bir düzene girsin.Hammadde bulmak zaten ayrı bir mesele herşeyi toplayamıyorsun ağırlık sıkıntı oluyor.460 taşıma kapasitesi olmasına rağmen 350 civarı zaten dolu kalıyor silah çeşitleri zırh o bu stimpak derken 350 kafadan dolu hep.

    Yoldaşlarımız genel olarak hep kafa
    Malzemeniz varsa kendi robotunuzu dahil yapabiliyorsunuz ki çoğu yoldaşınızdan çok daha güçlü oluyor.
    Oyun genel anlamda fena değil ancak görev tekrarı cidden insanın canını sıkıyor.Sindire sindire oynanması gereken oyunlardan.Her taşın altına bakmadan bu oyunu oynamayın derim...




  • @Zebercet Enstitü taraflarında beyin biraz yandı bende :) Zaten o tarafa giderken Çelik Kardeşliğine uğradıysan (Ç.Kardeşliğin son görevlerine doğru) kafayı yakıyor iyice, Enstitü ile beraber valla bir çok konuşma sekansı sahnesi altyazıları takip etmek derken (oyunu kendi kafanda başından-sonuna bağlayacağım derken) bir yerden sonra insan ipin ucunu kaçırıyor, neyin ne olduğunu "ya biz neydik ne olduk, nerelerden geldik nerelere gidiyoruz, bunlar ne kim nasıl.." gibisinden F4'de felsefe psikoloji karman çorman oluyordu falan. Yani şimdilik sana Enstitü konusunda ne desem yalan olur toparlayamam ama şunu söyleyebilirim olayların gidişatı senin yorumuna benzer olabilir, daha da kafana takılacaksa mutlaka bunu Internet'de yazan felsefesini yapanlar da olmuştur hiç üşenme azcık Ingilizcen bile olsa araştır oku derim.

    ---
    @Genelkurmay89 Enstitü ve diğer guruplar derken koskoca Fallout 4'ün sonunun bağlanışı açıklanışı ayrı gariplikler silsilesiydi bir de bu companion/örgüt-gurupların durumu ayrı bir gariplikler yumağıydı (bu konu hakkında önceki sayfalarda bayağı uzun uzun yazmıştım). Oyunun en etkili ana base gurubu-örgütlenmesi dersek bunlar Enstitü ve Ç.Kardeşlik'tir; diğerleri ise sanki biraz sönük bırakılmış yazık edilmiş gibiydi eğer gurupların her birine daha fazla özenilmiş yan görevlerine yüklenilmiş olsaydı F4'e yakışırdı. Fedailer olan Minutenmen'ler aynen senin de dediğin gibi oyundaki en nötr ortalama gurup, herkesle ortak hareket ediyorlar tek amaçları yardımseverlik insanlığın iyileştirilmesi U.S.America'nın tekrar ayağa kaldırılması vb gibi şeylerle uğraşıyorlar, yalnız Minutenmen'ler de Ç.Kardeşlik'ten hoşlanmıyordu tek bunlara düşmandılar sanki.

    Bunun dışında evet taşıma kapasitesi sorunları bende de çok saç baş yoldurmuştur bayağı küfür yemiştir ama bir yerden sonra depolama falan derken alışıyor insan, topladığın her şeyi mutlaka bir yere zulala depola hiç üşenme. Fallout, Skyrim, Witcher vb her oyunda bu taşıma kapasitesi şeysi benim en büyük sıkıntımdır stres kaynağımdır ee bir de benim gibi Loot'lama canavarıysan iyice delirtir o biçim :) (EDIT: Alta mesajı olan @Untypicalgemini arkadaş bahsetmiş de doğru bunun için mod'larda var bunları deneyebilirsin, benim aklıma pek öyle mod kurayım falan gelmedi ondan bahsetmemiştim).

    Üstlerde yazmıştım öyle Fallout 4'vari ev yap daya döşe bin bir türlü eşya yarat tarla bağ bahçe kur insanları yerleştir yardım et vs vs benim en sinir olduğum en gereksiz gördüğüm şeylerdi. Fallout 3 ve F: New Vegas efsane oyunlarından sonra bir serinin son oyunu böyle olmamalıydı olamazdı adeta "Fallout" ismine yazdık ettiler (gerçi Bethesda'ya en büyük kinim nefretim "Fallout 76" içindir ya neyse). F4'deki böyle extra işlere -tamamen insanı oyundan koparıyor tam anlamıyla bir zaman israfı- diye diye hiç mi hiç bulaşmadım ve Fallout 4'de 200-300 saati geçkin oynayışım var hala ara sıra canım çekiyor oynuyorum düşün işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 12 Temmuz 2019; 11:47:37 >




  • Fallout evrenine Fallout Shelter ile giriş yaptıktan sonra bu oyun ile devam ettim. Çok karışık geldi. Bütün terimleri kafamda tutmam zor, yapılabilecek ve önerilen bir ton şey var. defter kalem alsam iyi olur sanırım
  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    hocam bethesda demek mod demek, neden taşıma kapasitesi için mod kurmadınız, gerçekliğine gölge düşürmesin diye mi?
    goty versiyonunu kurdum ama oyunu modlamadan başlamak istemediğim için henüz başlamadım oyuna fakat illa ki vardır bu tarz modlar. abartıya kaçmadıkça modlar daha oynanabilir kılıyor bence oyunları.
  • Oyun ve bahise yatırdığım paraya asla acımam. Ancak şu oyuna verdiğim para kanıma dokunuyor arkadaş. Bu ne kıytırık bir oyundur ya? Hayır Todd Howard öncesinde Fallout 3 ve Skyrim gibi oyunları yapan adam olmasa, ne bileyim oyunu farklı bir stüdyoya yaptırmış olsalar falan anlarım. Karizmayı oyuna başlarken 10 yapıp 50 saat boyunca haritadaki herkesi ama herkesi ikna edebildiğiniz garabet bir oyun bu. Önceki oyunlarda speech kasana kadar göbeğiniz çatlıyordu kimse adam yerine koymuyordu ki söyledikleriniz ciddiye alınsın. Kaldı ki zaten oyunda yes ve no düzleminde bir diyalog ekranı olduğu için karizma kassan ne olur kasmasan ne olur. Nuka World'e giriyorsun neymiş bir önceki tiran patronu öldürdük diye yeni patron olacakmışız bak hele yaprağıma bak. Şuraya git otuz tane birbirinin aynısı robot kes, oradan da şuraya uğra elli tane kadar ghoul kes. Ve bunu oyun boyunca yedi yüz elli defa tekrarla.

    Paranıza, harcadığınız saniyelere yazık. Uzak durun.




  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    bethesda son 3-4 senedir casual tayfaya hitap etmeye başladi ve baya ilerledi (aslinda artik çoğu oyun firmasi böyle) bakalim elder scrolls 6'da neler yapicaklar
  • oyunu 40 saatte bitirdim fakat ite kaka bitirdim resmen new vegas'a 100-150 saat gömmüş biri olarak bundan hiç zevk almadim bidahaki indirimlerde dlcleri alip baştan oynicam bakalim dlcler çok mu şey değiştiriyor

    bari doomu alsaydim pişman oldum ya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-225FEBD6D -- 30 Temmuz 2019; 20:47:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-225FEBD6D

    oyunu 40 saatte bitirdim fakat ite kaka bitirdim resmen new vegas'a 100-150 saat gömmüş biri olarak bundan hiç zevk almadim bidahaki indirimlerde dlcleri alip baştan oynicam bakalim dlcler çok mu şey değiştiriyor

    bari doomu alsaydim pişman oldum ya
    Dlc'lerin 3'ü hikaye odaklı,ama automatronun kısa ve basit bir hikayesi var onda olay robot yapmak zaten.

    Diğer iki dlc'den Far Harbor olan oyunun kendisinden bile daha iyi neredeyse,bilimkurgu,gerilim,aksiyon romanları tadında.Nuka Word ise (görev ve hikaye olarak) tırt .Sadece mekanlar ilginç.
  • oyuna başlamadan önce buraya gelip mod tavsiyesi almak istedim. genel olarak modlarla ilgili (modları şuraya şöyle kurarsan daha iyi olur vs) ve şu modu kesin kur gibi tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • @untypicalgemini

    Survival seviyesinde oynuyorum oyunu. Kullandığım modlar,

    Personal Sleeping Bag / İstediğiniz yerde seyyar bir yatakla uyumanızı sağlayan bir mod (survival seviyesi için save anlamına da gelmekte),
    https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/14061

    More Where That Came From - Diamond City Radio Edition / DC radyosuna eski fallout serilerinden de aşina olunan 111 yeni parça ekliyor,
    https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/637

    Service Rifle / Fallout New Vegas'daki M16 Amerikan Ordusu klasik temel tüfeğini ekliyor. Geliştirme seçeneği de oldukça bol,
    https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/32361

    Wearable Backpacks and Pouches / Karakterinize çok çeşitli sırt çantaları ve mermi cepleri ekleyen bir mod. Power Armor'un da kapasitesi arttırılabiliyor. Yerleşimlerinizde kendi craft station'ları yapılmalı,
    https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/3258

    Survival Options / Survival seviyesine her türlü ince ayar yapabileceğiniz bir mod (yeme&içme&uyuma sıklığı, "fatigue" hali kontrolü, fast travel kullanabilme vb.),
    https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/14650/

    Kendi adıma grafik ve ENB modlarına bulaşmadım. Skyrim'de bulaşmıştım, sonu yok o işin bence:) Oyun mekaniklerini tam istediğim gibi yaptım ve bana yeterli şu an.





    Nexus mod manager'dan (NMM) hallettim modları; faydalı bir görsel de ekliyorum. Umarım yardımcı olmuştur yazdıklarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palaturk -- 14 Ağustos 2019; 14:54:2 >




  • palaturk P kullanıcısına yanıt
    maalesef modlarla ilgili bir sorun çıktı. dün nexus'tan vortex adlı mod programını indirdim daha kolay olur diye. geceden birkaç gb'lık mod indirip sabah da aktif edip en son türkçe yamayı kurup oyuna girdim (ilk olarak türkçe yama launcher'ından). fakat oyuna girdiğimde hiçbir modun çalışmadığını gördüm (yalnızca shift+enter kombinasyonuyla açılan bir enb modu vardı ki o da vortex ile değil ayrıca kuruluyordu). ne karakteri özelleştirmek için eklediğim modlar, ne vücut şekilleri, ne yüksek çözünürlüklü kaplamalar, ne fazla ağırlık taşıyabilme... özetle 50'den fazla modun hiçbiri çalışmadı.

    oyuna vortex üzerinden girince de bir şey değişmedi. oyun vanilla halinde ve o kadar uğraştan sonra baya moralim bozuldu. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
  • Vortex'in bazı modlarla sorun çıkardığını okumuştum. Çok sayıda modu organize etmek istersen LOOT isimli programı tavsiye ederim. Skyrim'de 110'a yakın mod yüklemiştim ve LOOT ile mod sıralamasını ayarlayıp, hata&çakışmaların önüne geçiyordum.
  • palaturk P kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam cevap için, şimdilik halloldu görünüyor.
  • @untypicalgemini

    İki yeni mod daha yükledim. Ancak bunların kurulumu programla değil, manuel yapılmalı:

    Achievements Mods Enabler / Oyunda Mod kullanımından dolayı inaktif olan Steam Başarımlarını tekrar aktif ediyor,
    https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/15639

    Load Accelerator / Oyundaki tüm yükleme ekranlarının süresini, bilgisayarınızın gücüne ve SSD/HDD durumuna bağlı olarak, %30-%80 arası değişen oranlarda kısaltıyor (örneğin benim harddiskim bir HDD ve dış mekana çıktığımda yükleme ekranım yaklaşık 1 dakikadan 10 saniyeye inmiş durumda),
    https://www.nexusmods.com/fallout4/mods/10283/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palaturk -- 24 Ağustos 2019; 13:9:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • palaturk P kullanıcısına yanıt
    achievementla ilgili bir mod kurmuştum zaten, tekrar aktif eden.
    diğeri de baya kullanışlıymış fakat şu an oyun sorunsuz çalışıyorken 8her ne kadar yükleme süreleri can sıksa da) yeni bir mod kurup riske atmak istemiyorum.
    teşekkürler paylaşım için.
  • 
Sayfa: önceki 223224225226227
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.