Şimdi Ara

Facebook/Twitter/Google+'dan Backlink Zararlı Mı??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Niyetim backlink çalışması falan değil. Ziyaretçilerimin beni facebook, twitter ve google+'dan takip edebilmesini istiyorum. Sitemde her yeni yazı yayınladığımda, dediğim sitelere de yazının resmini, başlığını ve yazının linkini ekleyeceğim. Ancak okuduğum kadarıyla nofollow şeklinde sitemize dışarıdan link geliyorsa google aramalarda alt sıralara düşürüyormuş, ki facebookta da linkler nofollow'muş, diğerlerini bilmiyorum. Ayrıca kalitesiz sitelerden alınan backlinklerin de siteye zarar verdiğini okudum. Bu dediğim sosyal medya sitelerinden vereceğim linkler siteme zarar verir mi? Sitem 1 aylık bir site, bu bir sorun oluşturur mu? Yani google, yeni açılmış bir sitenin gereğinden fazla backlink aldığını falan düşünür mü?



  • Öyle bir durum yok, faydası oldukça fazla. Zaten bu duruma sosyal imleme deniyor, sosyal imleme seo açısından önemli. Hatta paylaşım yaparken yazının altında konun linkide bulunsun. Çünkü google bot bu tarz sitelerde çıkmadan dolaşır, nedeni ise sürekli güncel bir veri girişi var. Özellikle google+ dan kullanıcı çekmeye çalış. Tabi en önemlisi organik olarak gelen kullanıcıdır. Instagram, tumblr gibi sitelerde bunlara dahil bir çok sosyal medya sitesini etkin kullanabilirsin senin site yapına hangisi uygunsa onları dene. Bunların zararı yoktur. Backlink farklı sosyal imleme farklı bir olay, yeni açılan siteye çok fazla siteden backlink alırsan sandbox a düşersin yada filitre uygulanır. Şuan backlink alma ücretsiz yoldan hiç alma. Ücretli olarak alabilirsin ama ne kadar güvenli tartışılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ApeXiRubbEr

    Öyle bir durum yok, faydası oldukça fazla. Zaten bu duruma sosyal imleme deniyor, sosyal imleme seo açısından önemli. Hatta paylaşım yaparken yazının altında konun linkide bulunsun. Çünkü google bot bu tarz sitelerde çıkmadan dolaşır, nedeni ise sürekli güncel bir veri girişi var. Özellikle google+ dan kullanıcı çekmeye çalış. Tabi en önemlisi organik olarak gelen kullanıcıdır. Instagram, tumblr gibi sitelerde bunlara dahil bir çok sosyal medya sitesini etkin kullanabilirsin senin site yapına hangisi uygunsa onları dene. Bunların zararı yoktur. Backlink farklı sosyal imleme farklı bir olay, yeni açılan siteye çok fazla siteden backlink alırsan sandbox a düşersin yada filitre uygulanır. Şuan backlink alma ücretsiz yoldan hiç alma. Ücretli olarak alabilirsin ama ne kadar güvenli tartışılır.

    Hocam iyi bir şekilde acıklamıs .sana onerim fazla abartiya kacmadan baclink almaktir ...
    Kolay gelsin ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ApeXiRubbEr kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevap için. Şimdilik backlinkten ziyade siteyi oturtmaya çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda backlink konusunu daha fazla araştırıp yapmam gerekenleri öğreneceğim. Yapay yolla hiçbir şey yapma niyetim yok.

    Sosyal medyadaki paylaşımlarda sadece resim, yazı başlığı ve yazının linki olacak. Bazı yazılarda kısa açıklamalar yapmayı düşünüyorum. Şimdilik sadece google+, facebook ve twitterı kullanacağım. Yalnız merak ettiğim bir şey daha var. Paylaşımlara link verirken bitly gibi sitelerde linki kısaltmalı mıyım, yoksa orjinal uzun link mi kalmalı? Linklerim '' siteadi/kategori/yazi-adi '' şeklinde. Twitter için mecburen kısaltacağım ancak diğer sitelerde hangi link yapısını tercih etmeliyim? Uzun linkler gözüme hoş görünmüyor.
  • Fazla abartıya kaçmadan derken? Sosyal medyada her paylaşımda resim, yazı başlığı ve yazının linki olacak. Bunun bir sakıncası yoktur herhalde?

    Bir de yukarıda sorduğum soruyu merak ediyorum. Facebook ve google+'da vereceğim linkleri bitlyde kısaltmalı mıyım, yoksa siteadi/kategori/yazi-adi şeklinde mi kullanmalıyım? Eğer fark etmezse kısaltmayı düşünüyorum. Bu arada cevap için teşekkürler :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zxyxyz

    Fazla abartıya kaçmadan derken? Sosyal medyada her paylaşımda resim, yazı başlığı ve yazının linki olacak. Bunun bir sakıncası yoktur herhalde?

    Bir de yukarıda sorduğum soruyu merak ediyorum. Facebook ve google+'da vereceğim linkleri bitlyde kısaltmalı mıyım, yoksa siteadi/kategori/yazi-adi şeklinde mi kullanmalıyım? Eğer fark etmezse kısaltmayı düşünüyorum. Bu arada cevap için teşekkürler :)

    Sen beni cok yanlis anlamissin ben sana backlinki fazla kacirma dedim facebook gibi yerlerde paylasmaya sosyal imleme denir ikisi farklı seylerdir ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • twitter'da karater aşımı oluyorsa kısaltabilirsin, ama bence kısaltmamak daha önemli çünkü bir aracı link ile sitene hit çekiyorsun, onun amacı kaç kişi bu linke tıkladı diye kontrol etmek bence. Ben genelde kısa url kullanmam, hem sitenin adı açıkca göründüğü için akılda kalıcı bir yapı olur. Mesela her paylaşımda bitly/... gibi url ler olacak. Amahttp://www.siteadı.com/... gibi linklerde site adın açık olacağı için amatör olarak marka tanıtımı kategorisine giriyor. Uzun site linki kullanmanı öneririm. İlla kısaltmak istiyorum diyosan goo.gl yi kullan. Sosyal medyada her fotonun üstünde link kullan, olabildiğinde sosyal medya platforumlarında aktif ol, benim fazla zamanım olmadığı için 5 sosyal medya kullanıyorum, google+-facebook-twitter-pinterest-reddit ilerleyen zamanlarda tumblr hesabı acıcam, tumblr son zamanlarda oldukça aktif kullanılan bir platform. sosyal medyada sık sık paylaşım yapma takipçilerini yorarsın. arada sitene bağlantı vermeden yazılar ve fotoğraflar yayınla. buda ben siteme hit çekmek için uğraşıyorum havasını kırar ve kullanıcıların hoşuna gider.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.