Şimdi Ara

F VE Q KLAVYE KARŞILAŞTIRMASI (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
653
Cevap
12
Favori
341.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar alırken f klavye tercihi olsaydı ben alırdım, sonuçta f klavyeyi öğrenmek atomu parçalamak kadar zor değil Ben kullanamam diyen olursa q klavye alabilir veya tuşların üzerine etiket yapıştırabilir. Ben kullanmam diyenlerden eğer kpss'ye girip de memur olmak isteyenler olursa o zaman nasıl öğrenilir onlara soracağız
  • Merak etmeyin, Fe klavyeye de alışacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 21 Aralık 2015; 11:08:31 >
  • an itibari ile f klavyeye geçişş yaptım zorlanıyorum ama alışacaam .)
  • bende f klavyeyi bir aydır kullanıyorum ama henüz bir ilerleme pek yok.
    umarım pişman olmam... çünkü q klavye de 2 parmakla dakikada 100 ve üstü rahat yazarken, bir aydır f klavye de 60 küsur kelime ancak yazıyorum. belki de benim beceriksizliğim yüzünden bu kadar aksadı süreç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turist ömer -- 31 Ekim 2014; 21:31:25 >
  • Başlığı açalı 10 yıl olmuş. Fe klavye için ilerleme yok.
    Hala -cek -cak edebiyatı yapılıyor.
    Bir nesil daha verimsiz klavye kullanarak yetişti.
  • F klavyenin mucidi hayatını kaybetti

    91 yaşında hayatını kaybeden F klavyenin mucidi Dr. İhsan Sıtkı Yener, Şişli Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi.
    Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türkiye Temsilciliği Onursal Başkanı, F klavyenin mucidi Dr. İhsan Sıtkı Yener için Şişli Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Yener'in yakınları, arkadaşları, öğrencileri katıldı. İhsan Sıtkı Yener'in ailesi cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

    Yener'in kardeşi Naci Yener, "İhsan Yener hoca kendisine hedef ittihaz ettiği Türkiye'yi dünya çapında, her tarafta başarılara ulaştırma hedefine ulaştı. Türkiye'ye rekorlar şampiyonluklar kazandırmıştır" dedi.

    "F KLAVYEYİ BÜTÜN DÜNYAYA KABUL ETTİRDİ"

    Törene katılan CHP eski Milletvekili Süheyl Batum da "İhsan Sıtkı Yener F klavyeyi bütün dünyaya kabul ettirdi ve böylece dünya şampiyonları yetiştirdi. Nurlar içinde yatsın. Allah rahmet eylesin. Sevenlerinin başı sağolsun" diye konuştu.

    İhsan Sıtkı Yener ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

    Güven USTA
    kaynakhttp://www.memurlar.net/haber/609559/

    ----------
    INTERSTENO Türk Grubu Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, F klavye duayeni Yener'in 91 yaşında Hakk'ın rahmetine kavuştuğu belirtildi.

    Yener'in cenazesinin, pazar günü ikindi vakti Şişli Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "İhsan Yener hocamız, kendisini F klavyeye adamış, binlerce öğrenci, yüzlerce öğretmen ve onlarca dünya şampiyonu yetiştirmiştir. 1955 yılında Türk dili ve alfabesine en uygun olan F klavyeyi icat ederek, klavyenin on parmakla, bakmadan bilimsel olarak kullanılması metodunu geliştirmiş ve Türkiye'ye armağan etmiştir. Hocamız, yazım teknolojileri alanında dünyadaki en büyük meslek kuruluşu olan ve Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet gösteren INTERSTENO'ya 5 Mayıs 1957 tarihinde Türkiye'nin katılmasını sağlamış ve yıllarca bu kuruluşun Türkiye Temsilciliğini / Merkez Komitesi Üyeliğini yürütmüştür. İhsan Yener, daha sonra bu kuruluşun Onursal Başkanlığına atanmıştır.

    91 yıllık ömrünü F klavyeye ve on parmakla bakmadan bilimsel yazma metoduna adamış değerli İhsan Yener hocamızın vefatı, yetiştirdiği bizleri derinden sarsmış olup tüm camiamıza, kederli ailesine ve Türk Milletine başsağlığı dileriz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun."

    Türkiye'ye 80'i aşkın altın madalya kazandırdı
    INTERSTENO Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse, yardımcılığını yaptığı Dr. Yener'in, uluslararası bilgisayar klavye yarışmalarında Türkiye'ye 80'in üzerinde madalya kazandırdığını belirterek, şunları söyledi:

    "İhsan hocamızın hayatı, tüm çalışması F klavye olmuştur. İki yılda bir yurt dışında yapılan bilgisayar klavye yarışmalarında ve internet üzerinden her yıl düzenlenen Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonasında Türkiye'nin elde ettiği 80'i aşkın altın madalyaya vesile olmuştur. F klavyeyi icat edip geliştirerek millileştirmiş ve bu alanda dünya çapında büyük başarılar elde etmemizi sağlamıştır. Yerini doldurmamız mümkün olmayacak ama F klavyenin gelişmesine katkı sunmaya biz devam edeceğiz."

    En bilimsel klavye
    Türkçe için özel olarak geliştirilmiş bir klavye çeşidi olan F klavye, 20 Ekim 1955 tarihinde Bakanlıklararası Standardizasyon Komitesi tarafından onaylanmış ve bu tarihten itibaren kullanılmaya başlanmıştır.
    Türkçe için ideal bir klavye çalışmalarına başlayan ilk isim, bu çalışmaları Millî Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde gerçekleştiren daktilo öğretmeni İhsan Sıtkı Yener'di. Bu sıralarda Ankara Üniversitesi ile New York Üniversitesi arasındaki işbirliği anlaşması çerçevesinde Türkiye'ye gelen Anthony R. Lanza ile Edwark Tutark Jr. de bu çalışmalara dahil oldu. New York Üniversitesi'nden gelen ekip yaptığı çalışmaları, finansmanlarını sağlayan Uluslararası İşbirliği İdaresi için yazdığı raporda özetledi. II. Dünya Savaşı sonrasında, Amerika Birleşik Devletleri tarafından on altı ülkeye ekonomik destek sağlamayı öngören Marshall Planı çerçevesinde ülkenin yapacağı yardımları organize eden teşkilatların amacı, ekonomik yönden Türkiye'yi ileri götürecek projeleri desteklemekti. Hazırlanan rapora göre Türkçe yazıma uygun bir klavyenin geliştirilmesi ve bunun standart olarak kullanılması durumunda yılda 43.500 Türk lirası tasarruf edilecekti. Bu klavyenin oluşturulması için kurulan iki komisyondan ilki Türkçedeki harf sıklıkları ve ardışıklıkları, ikincisi ise parmakların fiziksel özelliklerini inceleyerek dizilimi konusunda çalıştı.
    Q klavye yaygınlığı nedeniyle en evrensel klavye olarak kabul edilirken, F klavye ise Birleşmiş Milletler tarafından "en bilimsel klavye" olarak kabul edilmiştir
    kaynak:http://www.yee.org.tr/tr/faaliyethaberleri/f-klavyenin-babasi-ihsan-sitki-yener-hayatini-kaybetti_3801
    Biyografi için bkz: Bkz:http://www.bilmenizgerek.com/f-klavyenin-mucidi-dr-ihsan-sitki-yener-hayatini-kaybetti/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 4 Eylül 2016; 20:51:43 >




  • == bilimsel tespitler ==
    klavye kullanımına bağlı " Karpal tünel sendromu " (https://tr.wikipedia.org/wiki/Karpal_t%C3%BCnel_sendromu )
    geçiren hastaların hangi tür klavye kullanıldığı sorulduğunda !
    bu rahatsızlığın daha çok belli bir dilin kullanımına bağlı özel klavye kullanıcılarında daha sık görüldüğü tespit edilmiştir !
  • '2017'den itibaren kamu kurumları F klavyeye geçecek'

    http://www.memurlar.net/haber/634863/
  • android için önerdiğiniz f klavye uygulaması var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xperia keyboard olabilir. Her ne kadar geliştirilmesi dursa da F klavye desteği var. https://forum.miuiturkiye.net/konu/mod-xperia-keyboard-iphone-samsung-lg-temali.13846/
    Swiftkey ve Gboardda da F klavye desteği var.
  • Bilgisayarlı hayatımın 15 yılını Q klavye ile geçirdim. 10 parmak kullanmaya hiç kasmadım şimdiye kadar. Ve bu yaşta anladımki 10 parmak olmadan istediğim hızda yazamayacağım hiç bir zaman. Ve madem böyle sancılı bir sürece gireceğim, olmuşken Q denen verimsiz harf düzenini bırakıp F düzeninde inşa edeyim 10 parmağı dedim. Aynı Q klavye ile devam ediyorum. F harf düzeninin çıktısını aldım ekranın altına koydum klavyeye bakmadan sadece çıktıya bakarak yazıyorum. bugün F'li hayatımın ilk günü.


    Resmen bilgisayarla ilk tanıştığım halime döndüm. İğrenç bir his. Olabildiği kadar direneceğim ama bırakmanın da eşiğindeyim. Dakikada 90 kelime yazan adamdım ben. Eziyet çekiyorum resmen. Bunu gönderiyi 10 parmak kurallarına uyarak yazmam 10 dakikamı aldı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can_celik -- 11 Ocak 2024; 0:55:19 >
  • O on dakika sana zaman içinde saatler olarak geri dönecek. Bilimsel olarak defalarca ispatlandı ki F klavye kullananların parmakları Q kullananlara göre daha az yol alır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 13 Ocak 2024; 19:24:1 >
  • Akinci A kullanıcısına yanıt

    2 gün önce bıraktım. F ve 10 parmağı. Eskisi gibi yazmaya devam ediyorum. Zaten yavaş da değilim 10fastfingers'ta dakikada 90 kelime yazıyorum. Bırakmasaydım dakikada 90 kelime yazacak hale gelmek için 1 yıl boyunca her gün bilgisayarda ekstradan 1 saat oturup çalışmam gerekir. Ona verecek zamanım yok. Direkt F ile başlamak tamam, çok mantıklı. Ama Q ile yıllarını geçirmiş kişi için F'ye geçmek boşbeleş adam işi. Dakikada 15 kelime yazıyordum. Böyle bi saçmalık var mı?

  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.