Şimdi Ara

EYT mağduru (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DOMIX

    Tamam güzel kardeşim 1992 1994 arası kul hakkı diyor isen ver bakalım hortumlanan bankalar, peşkeş çekilen ihaleler, %7500 faizlerden kesintiler, hükümet krizleri, ekonomik krizler, ile bu insanlardan tırtıklalan pirimleri maaş kesintileri enflasyon erimelerini ver hadi.

    Ver bakalım yenilen kul haklarını yazılmayan mesaileri, yenilen sigortasız çalışma günlerini, iş kaza???larında ölenlerin sakat kalanların diyetlerini.

    Ver bakalım bu insanların harcadığı yılları boşa giden mesailerini.

    verbiliyormusun?

    Kul hakkı diye atıp tutuyorsun tamam ver kardeşim 2018 den baz alıp geriye dönük devletin koyduğu vergilerin +farklarını öde bakalım içinde kalmasın.

    Mevzu o zaman emekli olanlar değil şimdi emekli olması gerekenler şu an alayı 25 yıl ve üzeri çalışıyor + ne 5000 i 10.000 gün devirip emekli olamayan var.

    Prim hesabına ben girince çıkmıyorda sen girince kul hakkına kadar bağlıyorsun ama,
    o zaman senin bugün ödediğin primde komik rakamlar yaz sgk ya meclise

    "ben bu primlerle devlete yeterince gelir sağlayamıyorum kul hakkı yiyorum benden daha çok prim kesin" de

    vicdanın yaralanmasın senden daha çok kesinti yapsınlar.

    Öyle ya kul hakkına girme.

    Alıntıları Göster
    Herkese 3 anahtar vaatleriyle, erken emeklilik vaatlerine göre hükumet seçilirse sonucu da saydıkların olur.
    "Devletin malı deniz yemeyen keriz" devri bitti, deniz tükendi.
    Sizin hakkınızın yenmiş olması, sizden sonrakilerin hakkını yiyebileceğiniz anlamına gelmiyor.

    Bizlerin emekli olacağı tarihte ödediğimiz prim 20.000 güne yaklaşacak. Yani şuan ağlayanların 2-3 katı prim yatırmış olacağız. O yüzden hiç ağlamayın bence.




  • Ederim muhterem,
    versin o zaman geriye dönük 25 yıllık prim toplamını + topladığı primleri aktardığı/işlettiği kurumların gelirinden düşen payı.

    Buyur ver bakalım şahsen ben ona da fitim, beklediğin cevap bu ise.
  • Timsah-16 kullanıcısına yanıt
    "Bizlerin emekli olacağı tarihte ödediğimiz prim 20.000 güne yaklaşacak. Yani şuan ağlayanların 2-3 katı prim yatırmış olacağız."

    hadi bakalım, dediğin gibi olsun yalnız 20.000 güne yaklaşıp popodaki taneler ağardığında derlerseki size 20.000 gün yetmez emeklilik için şartları değiştiriyoruz o zaman bakalım böyle ortaya sıkabilecekmisin.

  • Sorun erken emeklilik değil hala bunu diyen var ortada bir kanun var bizler o kanuna göre 80 lerde işe başladık yıllar sonra yasa çıkıyor ve geriye dönük bizim şartlarımızı değiştiriyor sen mesela %5 sabit kurla 18 ay kredi çektin banka 10.ayda diyor ekonomik sebeble bunu %10 yapıyor ve öncekilerinde farkını ödeyeceksin diyor neyi mantıklı bunun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işyerinde arkadaş yeni emekli oldu 48 yaşında 10 bin primle 2 bin lira bağlandı.halbuki 5 bin yetiyordu o zamandan sonra prim ödemeseydiy 3 binden aşağı bağlanmazdı.fazla ödedikçe maaşın düşüyor adalet böyle bişey



    arakladığı paralarlada yandaşları besliyorlar,eskiden yol köprü yapılıyor derlerdi onuda özele yaptırıp fahiş fiyatlar koyup geçmemize bile izin vermiyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem şartlar böyleyse o zaman çalışanlara sisteme girmeme hakkı da vermelisin.
    Adam belki ayda 600 lira oraya ödemek istemiyor. Emekli parası da istemiyor.
    Sen devlet olarak hileli boşananları inceleme, köydeki tarlasını bilerek satıp 65 yaş aylığı alanlara bakma, bir sigortalının yedi ceddine maaş bağla sonra sistem zarar ediyor de ve prim ödeyenlerin şartlarını sürekli zorlaştır. Bunu bilen biri bu sigorta sistemine niye girsin? Ayda 50-60 liraya gss çıkarmadın mı? Adam onu öder geriye kalan parayla geleceğine yatırım yapar.
  • Vatandaşın sırtına bindirdiği yükler :

    http://www.gercekgundem.com/siyaset/43735/yilmaz-ozdilden-erdogana-bomba-eyt-gondermesi

    quote:

    Ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz böyle bir dönemde, hobaraaa diye ülkemize doldurulan dört milyondan fazla Suriyeli'ye bugüne kadar kaç para ödedik mesela? 32 milyar dolar ödedik.



    Filistin'e yaptığımız yardım 1.5 milyar doları geçti.
    Sudan'a 750 milyon dolar bağışladık.
    Somali'ye 750 milyon dolar verdik.
    Afganistan'a 650 milyon dolar verdik.
    Libya'ya gönlümüzden 300 milyon dolar koptu.



    Şeriatçı Mursi'nin cumhurbaşkanı olduğu dönemde Mısır'daki Müslüman Kardeşler'e tiko para ne gönderdik?
    İki milyar dolarcık gönderdik.



    Afrika'ya verdiğimiz para yedi milyar doları aştı… “Dünyanın vicdanıyız” sloganıyla, Komor'a stadyum yaptık, Tanzanya'ya Burkina Faso'ya su kuyusu açtık, Zimbabwe'ye pazar yeri inşa ettik, Nijer'e içme suyu şebekesi kurduk, Liberya'ya kanalizasyon kurduk, Gana'ya Togo'ya Uganda'ya kırtasiye malzemesi verdik, Moritanya'ya ahır kurduk, Mozambik'e inek dağıttık, Gambiya'ya dökümhane kurduk, Kongo'ya okul yaptık, Eritre'ye Lesoto'ya üniforma hediye ettik, Kamerun'a deterjan verdik, Cibuti'ye ambulans verdik, Somali'ye Mali'ye Tunus'a Mısır'a çöp kamyonu verdik, çöp kamyonlarını teslim töreninde konuşan şehircilik bakanımız “bu çöp kamyonları kardeşliğimizi pekiştirecek” dedi, Sierra Leone'ye vidanjör verdik.



    Arakan'a 50 milyon dolar gönderdik.
    Yemen'e 50 milyon dolar gönderdik.
    Lübnan'a 50 milyon dolar gönderdik.
    Pakistan'da köylülere keçi dağıttık.
    Yemen'e un verdik.
    Okyanusya ülkesi Palau'ya VIP minibüs hediye ettik, Karayip Denizi'ndeki Antigua'ya bilgisayar hibe ettik, Büyük Okyanus'ta sadece dokuz mercan adacığından oluşan ve nüfusu sadece 12 bin kişi olan Tuvalu'ya “size ne verelim?” diye sorduk, “bizim çocuklar futbol seviyor, nizami futbol topumuz yok” dediler, 100 tane futbol topu ve pompa gönderdik!



    Teee ABD'nin Oregon eyaletinde yaşayan Kızılderililere 200 bin dolar hibe ettik iyi mi… Washington'a direkt uçuş başlatan Türk Hava Yolları'nın ilk seferinde Apaçi, Novajo, Cheyenne ve Mohikan kabilelerinden 17 şefi İstanbul'a getirdik, yedirdik içirdik, gezdirdik.



    Son altı yılda 170 ülkeye para dağıttık.



    Elaleme para saçma konusunda dünyanın en zengin ülkelerine tur bindirdik, Küresel Yardım Raporu'na göre “dünyanın en cömert ülkesi” ilan edildik… Dünyadaki bütün yardımların üçte birini tek başına Türkiye yapıyor.



    E vaziyet bu merkezdeyken…



    Ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz böyle bir dönemde emekli olmaya kalkışanlar, vatansever milletimize karşı ne yapmış oluyor?
    Karaktersizlik yapıp vatanı batırmış oluyor!




  • "SİYASETTE BU YOL AÇIKMIŞŞŞŞ! BEYEFENDİ ÖYLE DİYOR. BUNLARA SESİNİ ÇIKARTAMIYOR!"

    EYT mağduru


    https://odatv.com/erdoganin-bu-tur-erken-emeklilige-bir-diyecegi-olmali-18101829.html

    quote:

    Cumhurbaşkanı bu konuda, “Bizim kitabımızda yorgunluğun, tembelliğin yolu yoktur” diyerek boşa çıkarırken, “Emekli olmak için sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş olarak üç ayrı hususa bakılması gerekiyor. Erken emekliliği sosyal güvenlikte kabul etmiyoruz, ama siyasette bu yol açık. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur” dedi.

    Erdoğan’ın “siyasette bu yol açık” dediği aslında hali hazırda yasalaşarak yürürlüğe giren 18 yaşında milletvekili olma hakkıydı.

    24 Haziran seçimleri ardından da genç milletvekilleri Meclis’e girdi. AKP’li Rümeysa Kadak, Türkiye’nin en genç milletvekili. 24 Haziran 2020 tarihinde sadece 24 yaşında emekliliğe hak kazanacak.

    Ev kadını bir anne ile tarımla uğraşan bir babanın 12 çocuğundan biri olan ve HDP’den Meclis’e giren Dersim Dağ ise 1996 yılında Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde dünyaya geldi. Bugün 22 yaşında olan Dağ da 24 yaşında emekliliğe hak kazanacak.

    İşte genç yaşta emekli olmaya hak kazanacak milletvekilleri:

    AKP

    Zeynep Yıldız: Ankara 2. Bölge 6. Sıradan milletvekili seçilen Zeynep Yıldız 1992 Ankara doğumludur. İlk ve orta öğrenimini TED Ankara Koleji’nde tamamlayan Yıldız lisans eğitimini ise Bilkent Hukuk Fakültesi’nde yarı burslu olarak tamamladı. AKP Ankara İl Gençli Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Yardımcılığı, AKP Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulunan Yıldız İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

    Müslüm Yüksesl: Gaziantep 7. Sıradan milletvekili seçilen Müslüm Yüksel 1994 Şanlıurfa doğumludur. Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Yüksel, Başkent Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

    Rümeysa Kadak: İstanbul 3. Bölge 10. Sıradan milletvekili seçilen Rümeysa Kadak 1996 İstanbul doğumludur. Marmara Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği bölümünde eğitimine devam Kadak Münazara ve Hitabet Derneği’nde yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam etmenin yanında, AKP Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’nda Başkan Yardımcısı olarak görev almaktadır.

    Selman Özboyacı: Konya 9. Sıradan milletvekili seçilen Selman Özboyacı 1989 Konya doğumludur. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Özboyacı, Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. 2015 yılında AKP Gençlik Kolları 4. Olağan Büyük Kongresi ile Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyeliğine seçilen Özboyacı evli ve bir çocuk babasıdır.

    Ahmet Büyükgümüş: Yalova 1. Sıradan milletvekili seçilen Ahmet Büyükgümüş 1990 Yalova doğumludur. Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden mezun olan Büyükgümüş, yüksek lisansını da İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde tamamlamıştır. 2016-2018 yılları arasında İngiltere’de SOAS University of London’da akademik araştırmalarına devam eden Büyükgümüş Soğuk Savaş Sonrası NATO başlıklı teziyle SOAS Uluslarası Siyaset programından ikinci yüksek lisans derecesini alarak Türkiye’ye dönmüştür. 2015 yılından beri evlidir.

    HDP

    Dersim Dağ: Diyarbakır 8. Sıradan milletvekili seçilen Dersim Dağ 1996 yılında Diyarbakır doğumludur. Dağ, Mardin Artuklu Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitimine devam etmektedir.

    CHP

    Abdulkadir Karaduman: Konya 2. Sıradan milletvekili seçilen Abdulkadir Karaduman 1992 Malatya doğumludur. Aslen Saadet Partili olan ve hala Saadet Partisi Gençlik Kolları’nda Teşkilat Başkanı olan Karaduman seçimler için yapılan Millet İttifakı sonucu CHP’nin listesinden milletvekili seçilmiştir. İnönü Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Karaduman aynı zamanda Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Üniversite Komisyon Teşkilat Başkanıdır.
    Aysu Bankoğlu: Bartın 1. Sıradan milletvekili seçilen Aysu Bankoğlu 1989 Bartın doğumludur. Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Bankoğlu 6 yıldır Bartın ve İstanbul’da avukatlık yapmaktadır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: komando57

    Sorun erken emeklilik değil hala bunu diyen var ortada bir kanun var bizler o kanuna göre 80 lerde işe başladık yıllar sonra yasa çıkıyor ve geriye dönük bizim şartlarımızı değiştiriyor sen mesela %5 sabit kurla 18 ay kredi çektin banka 10.ayda diyor ekonomik sebeble bunu %10 yapıyor ve öncekilerinde farkını ödeyeceksin diyor neyi mantıklı bunun

    haklısın... Peki Türkiye hukuk devleti devleti değil mi? (!) bırak hukuğu kanun devleti olsun. Danıştay, anayasa mahkemesi , yargıtay ne işe yarıyor ?

    Atatürk Orman Çiftliğine Danıştay Saray yapılmaz demedi mi sonra danıştay başkanı ve c.başkanı çay toplamaya gitmedi mi?

    anayasa mahkemesi böyle maddeleri iptal etti diye biliyorum sonra AKP kademeli geçiş getirdi... En son uygulanan bu diye biliyorum

    eğer bundan ayrı bir durum varsa anayasa mahkemesi danıştay yargıtay var... onlar ne diyor açılan davalara acaba? mutlaka biri dava açmıştır ve bir cevap verilmiştir...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Merkur

    "SİYASETTE BU YOL AÇIKMIŞŞŞŞ! BEYEFENDİ ÖYLE DİYOR. BUNLARA SESİNİ ÇIKARTAMIYOR!"

    EYT mağduru


    https://odatv.com/erdoganin-bu-tur-erken-emeklilige-bir-diyecegi-olmali-18101829.html

    quote:

    Cumhurbaşkanı bu konuda, “Bizim kitabımızda yorgunluğun, tembelliğin yolu yoktur” diyerek boşa çıkarırken, “Emekli olmak için sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş olarak üç ayrı hususa bakılması gerekiyor. Erken emekliliği sosyal güvenlikte kabul etmiyoruz, ama siyasette bu yol açık. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur” dedi.

    Erdoğan’ın “siyasette bu yol açık” dediği aslında hali hazırda yasalaşarak yürürlüğe giren 18 yaşında milletvekili olma hakkıydı.

    24 Haziran seçimleri ardından da genç milletvekilleri Meclis’e girdi. AKP’li Rümeysa Kadak, Türkiye’nin en genç milletvekili. 24 Haziran 2020 tarihinde sadece 24 yaşında emekliliğe hak kazanacak.

    Ev kadını bir anne ile tarımla uğraşan bir babanın 12 çocuğundan biri olan ve HDP’den Meclis’e giren Dersim Dağ ise 1996 yılında Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde dünyaya geldi. Bugün 22 yaşında olan Dağ da 24 yaşında emekliliğe hak kazanacak.

    İşte genç yaşta emekli olmaya hak kazanacak milletvekilleri:

    AKP

    Zeynep Yıldız: Ankara 2. Bölge 6. Sıradan milletvekili seçilen Zeynep Yıldız 1992 Ankara doğumludur. İlk ve orta öğrenimini TED Ankara Koleji’nde tamamlayan Yıldız lisans eğitimini ise Bilkent Hukuk Fakültesi’nde yarı burslu olarak tamamladı. AKP Ankara İl Gençli Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Yardımcılığı, AKP Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulunan Yıldız İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

    Müslüm Yüksesl: Gaziantep 7. Sıradan milletvekili seçilen Müslüm Yüksel 1994 Şanlıurfa doğumludur. Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Yüksel, Başkent Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

    Rümeysa Kadak: İstanbul 3. Bölge 10. Sıradan milletvekili seçilen Rümeysa Kadak 1996 İstanbul doğumludur. Marmara Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği bölümünde eğitimine devam Kadak Münazara ve Hitabet Derneği’nde yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam etmenin yanında, AKP Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’nda Başkan Yardımcısı olarak görev almaktadır.

    Selman Özboyacı: Konya 9. Sıradan milletvekili seçilen Selman Özboyacı 1989 Konya doğumludur. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Özboyacı, Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. 2015 yılında AKP Gençlik Kolları 4. Olağan Büyük Kongresi ile Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyeliğine seçilen Özboyacı evli ve bir çocuk babasıdır.

    Ahmet Büyükgümüş: Yalova 1. Sıradan milletvekili seçilen Ahmet Büyükgümüş 1990 Yalova doğumludur. Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden mezun olan Büyükgümüş, yüksek lisansını da İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünde tamamlamıştır. 2016-2018 yılları arasında İngiltere’de SOAS University of London’da akademik araştırmalarına devam eden Büyükgümüş Soğuk Savaş Sonrası NATO başlıklı teziyle SOAS Uluslarası Siyaset programından ikinci yüksek lisans derecesini alarak Türkiye’ye dönmüştür. 2015 yılından beri evlidir.

    HDP

    Dersim Dağ: Diyarbakır 8. Sıradan milletvekili seçilen Dersim Dağ 1996 yılında Diyarbakır doğumludur. Dağ, Mardin Artuklu Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitimine devam etmektedir.

    CHP

    Abdulkadir Karaduman: Konya 2. Sıradan milletvekili seçilen Abdulkadir Karaduman 1992 Malatya doğumludur. Aslen Saadet Partili olan ve hala Saadet Partisi Gençlik Kolları’nda Teşkilat Başkanı olan Karaduman seçimler için yapılan Millet İttifakı sonucu CHP’nin listesinden milletvekili seçilmiştir. İnönü Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Karaduman aynı zamanda Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Üniversite Komisyon Teşkilat Başkanıdır.
    Aysu Bankoğlu: Bartın 1. Sıradan milletvekili seçilen Aysu Bankoğlu 1989 Bartın doğumludur. Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Bankoğlu 6 yıldır Bartın ve İstanbul’da avukatlık yapmaktadır.


    emekli maaşını yaş şartını doldurunca alacaklar bu unutulmamalı (madenciler-polisler vs. yılı erken bitiyor mv'ler için ne bilmiyorum ancak madencilerden erken emekli olacağını zannetmiyorum) .. A.Hakan bile hemen emekli olup maaş alacağını sanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 18 Ekim 2018; 14:51:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sus ve biyat etmeye devam et pis muhalif.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama efendiler kendileri 2 yıl çalışıp emekli oluyorlar ne ironi ama değil mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serenissimo

    ama efendiler kendileri 2 yıl çalışıp emekli oluyorlar ne ironi ama değil mi ?

    2 yılda emekli olan mv olmadı olacağını da sanmıyorum ( yaş ve diğer şartları sağlamadan ) fakat hiç pirim ödemeden emekli olan milyonlarca emekli var bu ülkede

    2011 yılında hiç pirim ödemeden sadece 1 faturayla emekli olundu.. 15 dk. namaz kıldırdığı için 4bin lira maaş alan imamlar var hemde doktordan daha fazla

    yani 2 sene ile emekli olacak milletvekili olsada milletin pek umrunda olmaz gibime geliyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl olmadı ? cayır cayır mv maaşlarına ek olarak herr ay maaşlarına emekli maaşları da ekleniyor ohooooo günaydın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serenissimo

    nasıl olmadı ? cayır cayır mv maaşlarına ek olarak herr ay maaşlarına emekli maaşları da ekleniyor ohooooo günaydın.

    çifte maaş farklı... şimdi 24 yaşında mv olanlar var 26 yaşında emekli maaşı alacak mı mesele oydu? (yada mv'liği bitince )

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.