Şimdi Ara

Evrim Teorisi mufredattan kalkti, Big Bang ise 'tartismali' ilan edildi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
0
Favori
16.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben evrimi okudum, carl sagan i izledim, baya baya hak verdim evrime. Evrim demek tesadufler zincirinin bizi getirdigi nokta yani simdiki zaman demek. Hepsini okudum ettim ama şu soruya cevap bulamadim. Neden insandan baska bir beyni gelismis mahlukat yok? Neden kanatli beyni gelismis bir kus yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fuujitsu F kullanıcısına yanıt
    Evrimi reddetmenin tek nedeni inandigin batil inanclarla celismesi yoksa einstein in genel gorelilik teirisine itiraz olmamasina ragmen bu gercege bu kadar saldirmanizin baska bir aciklamasi yok.
  • Bence 4.sınıftaki çocuk teori ile kanun arasındaki farkı bilemez. Kanıtlanana kadar bırakın çocuklar büyüynce kendileri araştırsın isterlerse inanırlar istemezlerse inanmazlar.

    Biz 4.sınıftaki çocuğa din dersine neden karşıysak bu evrim konusuna da o yüzden karşıyız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sommet de la montagne -- 16 Ocak 2017; 11:18:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beynin büyüklüğü ve gelişmişiliği o kadar işlevi yerine getirecek kadar yeterli olmadığı olabilir mi?bir farenin beynini gücü bi sunucu çiftliğinden daha büyük işler yapıyo diye laflar dolanıyodu nette.izledğim bi belgeselde testte maymunlar üni öğrencileri kadar ve bazen geçen bir zeka gösteriyorlar.
  • Valla ben kendime göre inançlı bir insan olarak evrim teorisine inanmıyorum. Ama herkese saygı duyarım, herkesin inancı kendine, yeter ki birbirimize saygılı olalım gerisi yalan

    Bu arada evrim teorisi dersinin de, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin de seçmeli olması gerekiyor. İsteyen istediğini öğrensin

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BJK kullanıcısına yanıt
    Evrim debey ve gozlemlerle acik acik kanitlanmis bir olgudur.



    Din ise bir batil inanctir.



    Evrim biyoloji dersinin en temel konusu adeta iskeletidir.



    Din ise eski vahsi kabilelerden gunumuzw gelmis folklorik hareketlerdir.



    Evrim inanilacak veya inanilmayacak bir konu degildir varligi acikca irtadadir.



    Din ise masal statusunde gercekligi bulunmayan inanislardir.



    Evrim secmeli ders olamaz cunku pekcok biyoloji konusu havada kalir bunu secmeli yaparsan.



    Ama din mevzunun secmeli veya secmesiz olmasinin kimseye bir etlisi olmaz. Kendi icinde baslayip kendi icinde biten bir dusunce sistemidir. Kendi evrenini kendisi yaratir
  • sommet de la montagne kullanıcısına yanıt
    4. Si iftaki cicuga yercekimini ogretmeyelim buyuyunce yercekimine inanip inanmadigina kendi karar versin !
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Boş yapıyorsun :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Evrim debey ve gozlemlerle acik acik kanitlanmis bir olgudur.



    Din ise bir batil inanctir.



    Evrim biyoloji dersinin en temel konusu adeta iskeletidir.



    Din ise eski vahsi kabilelerden gunumuzw gelmis folklorik hareketlerdir.



    Evrim inanilacak veya inanilmayacak bir konu degildir varligi acikca irtadadir.



    Din ise masal statusunde gercekligi bulunmayan inanislardir.



    Evrim secmeli ders olamaz cunku pekcok biyoloji konusu havada kalir bunu secmeli yaparsan.



    Ama din mevzunun secmeli veya secmesiz olmasinin kimseye bir etlisi olmaz. Kendi icinde baslayip kendi icinde biten bir dusunce sistemidir. Kendi evrenini kendisi yaratir

    Biyoloji ile ilgilenenler okusun o zaman, kişinin kendi tercihidir. Biyolojiyi hayatımızda sadece ilaç sektöründe kullanıyoruz ve sade vatandaşın bunları bilmesine gerek yok. Merak ediyorsa zaten okur araştırır. Ben evrime ya da evrimcilere hakaret etmiyorum ama sen dine böyle diyerek hakaret ediyorsun. Ben her şeyi yaratan bir yaratıcının olduğuna inanıyorum, sen inanmayabilirsin, herkes özgürce istediğini öğrensin.

    Mesela ben 36 yaşındayım, ama bu zamana kadar biyolojiyi sadece üniversite sınavında kullandım. Şu zamana kadar hiçbir işime yaramadı. Mühendislik okudum, yüksek lisans yaptım, işte çalıştım gene işime yaramadı. Ama bir doktor ya da eczacı olsam belki durum değişirdi. Dediğim gibi evrim kaldırılmasın seçmeli olsun.




  • sommet de la montagne kullanıcısına yanıt
    Bos falan yapmiyorum. Evrim teorisi biyolojinin iskeletidir. Canliligin kalitimin degisiminin elimizdeki mantikli aciklamasidir.



    Cocuklarin biz nasil olustuk niye hayvanlar var biz variz. Sorularinin su an icin tek gecerli yanitidir.



    Evrim konusunu ogretmezseniz cocukluktan saglikli bir dusunce yapisi gelistirmesi zor olur.



    Hayaletlere cinlere perilere dinlere batil inanclara saplanirdogayi ve yasami algilamakta gucluk ceker.



    Evrimin tartisilir bir yonu yoktur bilim dunyasinda.



    Rica ediyorum bana saygin bir universiteden evrimi yalanlayan bir yayin koyun. Boyle bir durum yoktur.



    Egitimin amaci cocuklara insanligin elde ettigi bilgi birikimini aktarmaktir onlarin bu bilgiyi hizli bir sekilde elde etmesini saglamasidie. Sizin gibi uvu bir sarmasik gibi modern bilimin pek cok ucuna temas eden asil konulardan birini tamamen cikartip atmak egitimi ve cocuklarin zihinsel gelisimlerini sakatlar.



    Dedigim gibi yercekimini veya diger temel konulari nasil kendi haline birakmiyorsak bunuda birakamayiz ki evrim dedigimiz olay hepimizin hayatinda olan bizimle ic ice bir olguyken bunu saklamaya calismak insanlari inanin zehirler.



    Cocuk ebrim teorisini ogrensin buyuyunce kabul edip etmemek onyargi gelistirip gelistirmemek ona kalsin

    Ama deneysel ortamda kanitlanmis bir gercekligin ortadan kaldirilmasitoplumsal egitimden cekilmesi ustelik batil inanclar yuzunden bunun yapilmasi bir garabettir.




  • BJK kullanıcısına yanıt
    Biyolojiyi sadece pratik hayatta kullanacagin bir veri paketi gibi dusunemezsin.



    Kucuklukten itibaren dunya hakkinda saglikli bir gorus gelistirebilmek icin bunlara ihtiyacimiz var. Bu bilgiler olmasa ornegin biyoloji bilmezsek fizik cografya bilmezsek gecmis gok gurleyince Tanri bagiriyor diye kacan insanlardan ne farkimiz kalirdi ?



    Biyolojide bunun gibi insanin kendini bilmesi icin dunya hakkinda saglikli bir gorus gelistirebilmesi icin temel bilgileri vermek zorundadir.



    Yoksa yarin tasa topraga tapabiliriz. Kirli kani bosaltiyorum diye cocuklari jiletle kesip olduren kocakarilara yavrularimizi emanet edebiliriz. Uzayda dolasan kaya parcalarina hayatimizi yonlemdiriyor gozu ile bajabiliriz.



    Kisacasi bu bilgilere sahip olmazsak bilincsiz anlamsiz bos varliklara donusebiliriz.



    Sizin batil inanclariniz sizi baglar bu konu beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren nokta sizin batil inanclariniz bilimsel cevrelerde kanitlanmis gercekleri sansurlemeye calisiyor sikintim budur benim.



    Evrim deney ve gozlem sonucu olusmus. 150 yildir sinanarak birakin curutulmeyi hergun gelismis ve bizim insan olarak kimligimizin nereden geldigimizin tek mantikli aciklamasidir. Bunu anlatabiliyor muyum ?



    Sizin batil inanclarinizla celismesi bir bilimsel teoriyi ortadan kaldiriyorsa ustelik bu bir ulkedeki tum insanlara dayatiliyorsa bu hepimize zarar verecek demektir.



    Eger bu teorinin yanlisoldugunu dusumuyorsaniz bilimselacidan bunu kanitlayin ama bu yok. Bilimselacidan teori curutulememesine ragmen iznel gerekcelerle ortadan kaldirilmaya calisilmasi gelecekte cocuklarimizin cahil kalmasina batil inanclara yonelmelerine ve kisilik olaraksakat olmalarina yol acacaktir.



    Siz dini inanclarinizi bilimsel bir kitapa karistirirsamiz ben sizin batil inanclarinizlacatismaya baslarim hic kusura bakmayin. Bir biyoloji kitabindan evrim gibi bilimsel bir gercegin cikartilmasina vicdani olan herkes isyan etmek zorumdadir !




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Valla kusura bakma da, tesadüfler silsilesine inanmak da biraz saflık bence.

    Zaten bulunmayan fosiller ile yapılan sahtekarlıklar da malum. O yüzden bence çok gerekli değil.
  • BJK kullanıcısına yanıt
    Hocam ben size bilimsel herhangi birseyden bahsetmekdahi istemiyorum. Tesaduften falanda bahsetmiyorum cunku tesaduf olayi dizin anladiginiz boyutta degil.



    Dogal secilimi bilmezseniz tesadufu anlayamazssiniz.



    Onun disinda evrimi anlamak icin aynaya bakmaniz bile yeterli. Televizyona bakin kedi ile aslanin hareketine bakin.



    Memeli canlilarin ureme sekline bakin en adi olarak gordunuz hayvanla kamil varlik girdunuz insanin ureme sekilleri tamamen ayni. Kollarini kesin akan kan kirmizi.



    O adi hayvanda da 2 nobrek sizde. De iki nobrek var. Ayni yerde kalin ince bagirsal var.



    Sizde kuyruk sokumu kemigi var. Insanin icgudusel davranislari ile hayvanin icgidusel davranisi ayni.



    Insan annesi ayni maymun kopek annesi gibi yavrusunu gogsunden rmziriyor. Kisacado gercekler o kadar carpici bir sekilde ortadaki evrim o kadar acik ki bilimsel bir tartismaya bile gerek yok.



    Her canlinin ayri yaratildigi iddiasi at esek gibi iki farkli turun ciftlesmesi ( yani rvrim ile yalin donemde ayrilmis olduklarinin en acik kaniti ) oyle bir cokuyor ki inandiginiz batil inanclarin butun yemelleri yok oliyor.



    Isin ilginc yanini soylemem gerekirse Darwin in gecmiste dindar bir adam oldugunu ve bu arastirmasini 40 yil surdurdugunu yayinlamadan once defalarca tereddute dustugunu kili kirk yardigini ve sonunda bunun gercekliginden emin olduktan sonra ancak yayinladigini pek az kisi biliyor.



    Kisacaaigercek onununzde ama girmuyorsunuz...




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Evrim ne ara kanıtlandı ? Kanıtlansa kanun olur hala teori
  • evrim neden insana akil fikir verdi, neden baska akilli fikirli irklar yok, vardida savasarak yokmu ettik. Yok ettiysek kalintilari nerde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -MoDeStUs-


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dark_Knife


    quote:

    Orijinalden alıntı: AsterixOburix

    işte sorun da bu ya.Neden kanıtlanmamış çünkü o bir teori.Bu yanlış düşüncenin nedeni bize yıllardır öğretilen teoriler daha fazla kanıtla kanuna dönüşür yanılgısıdır.Teori ve kanun farklı kavramlardır ve teoriler kanuna dönüşmez dönüşemez.Kanun bir olguyu esas alır.Ör=yerçekimi kanunu ,ör=mendel kanunu oysaki teori bir olayı esas alır.Ör0Hücre teorisi ör = Kuantum teorisi .Teorilerin içinde pek çok kanun ve olgu yer alır ve çok daha karmaşık yanıtlar içerir teoriler.

    Ama siz kanıt istiyorsanız kanıt binlerce var.Örneğin antibiyotiklerin sürekli yenilenmesi olayı bakterilerdeki mutasyonun dolayısıle bir evrimin sonucudur.Yine aynı şekilde bugün biyoloji dersinde canlıların sınıflandırılması ünitesi evrimsel esaslara göre yapılmıştır.Evrim olgusunu biyolojinin her dalında görürüz.Ayrıca belirtmek isterim ki evrim bugün bir multidisiplin haline gelmiştir.Yani yalnızca biyolojiye özgü bir alan değildir.

    Bilinen insan modeli neden son 10.000 yıl içinde hiçbir farklılık göstermedi? Evet bende biliyorum. Deniz analarının bile yeni bir türü oluştu kirlilikten dolayı. Buna evrim diyebilirsin. Ancak insanoğlunda böyle bir değişim söz konusu olmamıştır. Hele son 2000 yılda dünya üzerindeki teknolojinin gelişme hızına bağlı çevresel koşulların değişimini hesaba katarsak, çoktan yepyeni bir insan türüne, hatta 2-3 nesillik bir evrime şahit olmamız gerekirdi. Evet, sözde bu evrim yüzyıllar alabilecek bir zaman dilimi gerektiriyor. Yani en aşşa 10.000 seneden başlar 100.000 sene sürer. Kesin değil tabi ben de kafadan sallıyorum ama Bir insan ömrünün yetmediği kesin. Senin bahsettiğin olaylarsa daha çok anlık şeyler. Bu bir mutasyon evet ancak evrim değil. Bakteri dediğin şey antibiyotiği keşfettiğinde ona karşı kendini korumayı öğrenir ve bunu diğer bakterilerle paylaşarak onlara da bu özelliği kazandırır ve gelecek nesillerin de gelişimini sağlar. Ama yapısı aslında değişmez. Yine aynı bakteridir o. Yine aynı yapıya, aynı hücre zarına sahiptir. Yine aynı DNA'nın üzerine eklenmiş ufak bir parçayla birlikte. Bu aslında insanlardaki genetik hastalıkların yakından benzeridir. Yani bahsettiğiniz şey evrim değildir. Mutasyondur. Mutasyon evrim değildir. Ya da her mutasyon için bu kastedilemez. Kaldı ki bunun doğal şartlarda olması evrim anlamına gelir. Tutup da amerikadaki gibi insanlara gizli gizli deney yapıp nesillerinin devamını sağlarsan bu evrim olmaz. Mutasyona uğraşmış hastalıklı bir nesil olur. Ancak evrim doğal şartlar içinde uzun süreç boyunca kendi kendine olması gereken bir şeydir. Ve emin ol eğer biz antibiyotik üretmeseydik o bakterilerde gelişmeyecekti.

    Kısaca sen bir mutasyona sahip olabilirsin, ama buna evrim diyemezsin. Her değişim, gelişme, evrim değildir. Ayrıca devam etmesi gerekir, hele günümüz koşullarında çok fazla insanın değişmesi gerekirdi. Ancak böyle bir şey olmuyor. Zaten evrim dediğin şey de teoriden öte değildir. Uzun lafın kısası yobaz bir düşüncedir evrim bana göre.

    Cahillikten nasıl hala nefes alıyorsunuz aklım almıyor.

    size sormak lazım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AsterixOburix

    insan türünün son temsilcisi Homo sapiens sapiens bundan 50.000 yıl önce ortaya çıkmıştır.Bu süreçten beri çok az değişiklik göstermiştir.Beyin hacmindeki değişiklikler de buna dahildir.Ama şimdiye kadar böyle oldu diye bundan sonra da böyle olacak diye bir şey yok.Sizinde bildiğiniz gibi evrim için 50.000-100.000 yıl gibi zamanlar çok kısa bir süreç.

    İnsan türünün bu süreçte evrim geçirerek yeni türler oluşturabileceği konusunda ise az da olsa haklısınız.İnsanın doğal seçilimi yavaşlamıştır.Daha doğrusu sekteye uğramıştır.50.000 yılda az çok genetik varyasyonların oluşması beklenebilir ama büyük çapta bir "makro evrimin" oluşması beklenemez.

    İnsan türünün genetik yapısını 2000'li yıllarda ortaya çıkarılmıştır.Gerek bulunan fosillerle gerekse yaşayan insanların dna analizleriyle insanların dna'larının ne ölçüde değiştiğini görebiliyoruz.Evet beyin hacminde bir değişiklik yok ama pek çok değişiklik mevcut.Örneğin bugün bir afrikalı sıtmaya karşı dirençlidir(orak hücre anemisinden dolayı).Yine afrikalılar aıds'e karşı da dirençlidir.Laktoz toleransı coğrafyalar arası büyük farklar gösterir.Evet bunlar çok küçük değişiklikler olarak gözükebilir ama 50.000 yıl da evrim için çok küçük bir zaman dilimidir.

    Mutasyon tek başına evrimi gerçekleştirmez.Mutasyon = Evrim diye bir şey yok.Mutasyon bildiğiniz gibi DNA ve RNA daki değişimlerdir.Peki hayat nedir?Canlılık?Canlılığın özü genetik şifre dediğimiz DNA ve RNA ise bu birimlerdeki değişiklikler büyük sonuçlar doğurur.DNA daki bir değişim sonucu gerçekleşen mutasyon populasyon için çoğunlukla nötrdür.Yani ne zararlı ne yararlı.Evrimin lokomotifi de işte bu mutasyonlardır.Afrikada yaşayan insanlara dönersek bir afrika kabilesinde nesilden nesile aktarılan orak hücre anemisindeki bir nötr mutasyon etkisini bir değişim sırasında örneğin sıtma hastalığında gösterir.Bu mutasyonu içermeyen bireyler elenirken içerenler hayatta kalır ve mutasyonun populasyondaki sıklığı artar.

    Ama sizin istediğiniz büyük ölçekli evrimsel değişim ise fosil kayıtlara ve moleküler verilere gitmemiz gerek.Bunun ise en yakındaki örneklerinden biri bugün ki köpek türüdür.İnsanların müdahalesi ile kurt bugün yüzlerce alt türü olan köpeğe dönüştü.Daha büyük değişimler isterseniz daha da gerilere gitmemiz gerekir.Büyük veriler büyük zamanlarda gerçekleşir.

    Sözün kısası evrim mutasyon - adaptasyon - doğal seçilim - evrim şeklinde ilerler.



    Aslında bunun çok daha büyük bir örneği balinalarda vardır zaten. Arka ayakları vücutlarının içinde kalmıştır. Gelişen süreçte ilk başta karada yaşayan bir tür iken suda avlanmaya başladığı, daha sonra suya adapte olduğu ve bu sayede gelişimine devam ettiği söylenir. Benim bununla ilgili bir problemim yok. Sadece insanın bu evrime şahit olmadığına yani böyle bir süreç geçirmediğine inanıyorum. Bilindiği gibi çoğu balık, sürüngen ve böcek türü varoluştan beri değişmeden yaşamaya devam ediyor. Neden insan onlar gibi değişmeden devam etmiş olmasın? Tabiki verdiğiniz örnekteki gibi insanların çevresel şartlara bağlı olarak ten renkleri, hastalıklara karşı dayanıklılığı vb. artmış ve değişmiş olabilir ancak demek istediğim şey insan hep insandı. Asla maymunlarla ortak bir ataya sahip olmadı. Bunun için aklımda daha çok fikir var ancak çok bir manası olacağını düşünmüyorum sonuçta benim fikirlerim ve herkes bunları kabul etmez. Sadece nedenlerim var, gerçekten beni farklı sonuçlara iten.




  • big beng silit beng kaldır at bunlar nedir ya.
  • Evrim kavram olarak bir gercegi ifade ediyor.



    Onun teori olan kismi evrimin ne sekilde gelistigi yoksa evrimin varligi zaten kanun durumunda su an.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Evrim kavram olarak bir gercegi ifade ediyor.



    Onun teori olan kismi evrimin ne sekilde gelistigi yoksa evrimin varligi zaten kanun durumunda su an.

    Hiç boşuna uğraşma derim.Ha karşına bir koyun alarak ona anlatmışsın ha bunlara.Arasında bir fark görmüyorum.Sayfalarca bilimsel araştırmaları sırala önlerine ve elle tutulur kanıtları göster gene cevapları aynı.Beyinleri çünkü o kadar dar kalıp düşünüyorki olmaz kafir işi bunlar diyerek geçiştiriyorlar.Herşeyi geçtim bu evrim düşmanlığını hristiyanlar bu koyunlara öyle empoze etmişki.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.