Şimdi Ara

Evrim Teorisi mufredattan kalkti, Big Bang ise 'tartismali' ilan edildi (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
581
Cevap
0
Favori
16.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Periah kullanıcısına yanıt

    İşte olay tam olarak bu.


    O primattan evrilen canlı sonunda Macbeth'i yazmayı başardı.


    Canlıların üreme işlemi zaten evrimin direkt önünü açıyor. Her yeni canlının döllenmesi yeni kod yazılımıdır.


    Her kod yazılımında değişenler var. Zaten kod yazılımı diye bir şey olmasa bir canlı sıfırdan ortaya çıkamaz. Basitten karmaşığa doğru dallanma da gerekiyor.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Periah, bunları çok seneler önce de tartıştığımızı hatırlıyorum, rastgele kelimesinden kimilerinin rahatsız olduğunu da biliyorum. Bunun için bu kavramı yukarda verdiğim örnekteki gibi eğip büküyorlar.

    "Bir aklın müdahalesi değil" dediğine delilin nedir mesela?

    Anlatmaya çslıştığım bu. Sende bu bakış açısına sahipsin, doğa dışına atıfta bulunamıyorsun ki hiçbir delilin yok.

    Soru açık, nedrn böyle bir sınır koyayım beynime? Kim çiziyor bu sınırı?

    Şempanze örneği komedi bana göre, ortada böyle Macbeth gibi hikaye yok, bunu uzun zamana yayıp doğru tuşa basılnca falan gibi hikayeyle anlatamazsın. O örneği Ergi hoca da verdi ama saçma! Maymum Hamleti doğru tuşlara basarsa yazar. Ortada Hamlet yok ki!


    Neyse artık "rastgele" kelimesinin tanımı bile kirlendi bana göre.


    Unutmadan, kimin neye inandığı umurumda değil, sadece saçma sapan "bilimsellik" kılıfı ile, sözde bilim dışı olmakla suçlayıp, bu içi boş argümanların dayatılmasına karşıyım! Defalarca evrimağacı'ndan bu ve benzer örnekleri verdim, tatmin edici cevapları alamadım. Aç teknoseyir kanalına verilen röportajı izle bakalım! İlk canlıdan bilinçten, rastgelelikten bahsediyor. Şu havada uçan kuşların hareketi örneğini iyi incele derim mesela!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugarb -- 18 Şubat 2024; 23:14:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ugarb kullanıcısına yanıt

    Peki sizin Evrim sürecine "bir aklın müdahalesi" olduğu yönündeki kanıtınız nedir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 18 Şubat 2024; 23:13:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    Kanıt?

    Diyorum ki akla uygun olsa bile bir yaratıcıya neden atıfta bulunmayayım? Neden aklımı sınırlayayım? Yasa yönetiyor demek nedir yahu? Bal gibi inanç bu! Din gibi, ne farkı var?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt

    Bir argüman öne sürüyorsanız onun kanıtı olmalı. Dolayısıyla kanıt sunacak olan sizsiniz. Evrimsel süreç rastgele olmaz. Rastgele olan arkadaşların da dediği gibi ortam şartları, mutasyon ve genetik sürükleme dir.


    Bu süreçte bir ihali müdahale olduğu "bilimsel olarak" söylenemez. Evrimin bir amacı olduğu da yine "bilimsel bakış açısıyla" doğru değildir. Fakat siz felsefi açıdan böyle yaklaşabilirsiniz. O sizin tercihiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 18 Şubat 2024; 23:28:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Soyut bir kavramı, somut deliller ile ispatlamaya çalışmak boşa gösterilen bir çabadan başka bir şey değildir. İnanç gönülden gelir.

    Aklını sınırlamayan insan gider insan nasıl oluştu diye araştırır. Nereden geldik, nasıl modern insanı oluşturduk benzeri şekilde sorular sorar. Bütün yükü sadece yaratıcaya yüklemek İslamiyet’in bu zamandaki içine düştüğü kötü durumun asıl sebebidir. Kur’an-ı Kerim’in ilime ve bilgiye bakış açısına biraz bakın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 18 Şubat 2024; 23:34:0 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    Doğru yazdığımı düşünüyorum ama tekrarlayayım, bir kere karar verin, siz gibi düşünenlerin bu "rastgelelik" meselesinde bir karar vermesi lazım🙂

    Bu arada bence de rastgele olmaz ancak sizden farkımız, ben bunun dışardan bir müdahale ile OLABİLİR fikrinin neden kim tarafından "bilimsel" olmadığı gerekçesiyle, kendimi sınırlayayım? Neden?

    Süreçi doğaya vermek, "mutasyon rastgele değil, yasayla yönetiliyor" demek hem saçma hem de inançtan öte birşey değil! Bu kadar basit!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Rastgeleliğin tanımı,

    Rastgelelik, olaylarda belirli bir paternin veya öngörülebilirliğin olmama halidir. Rastgele olaylardan, sembollerden ya da adımlardan oluşan bir dizi, herhangi bir mantıksal kombinasyona ya da paterne uyumluluk göstermez.

    Belki de mutasyonlarda rastgele değildir, bilim insanları bunlar hakkında çalışmalar yapıyor. Burada önemli olan sen olma olasılığı düşük veya imkansız olarak nitelendirilen bir şeyi, bir yaratıcıya bağlayabilirsin. Bir başkasına da rastgele olarak nitelendirir. Ortada zaman olarak çok uzun bir süreç olan evrimin varlığını reddetmenin, somut ve varlığı kanıtlanan bir şeyi reddetmekten farkı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 18 Şubat 2024; 23:49:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

    Bu mu anlaşıldı bu yazılarımdan?

    İslamiyet veya herhsngi bir din sana "bakma araştırma inceleme" mi diyor? Bağlantısı ne konuyla ilgili?

    Bu iddia bir dine inanaların değil, başkalarının iddiası. "Niye araştırayım, nasıl olsa bir tanrı var de geç" demek ucuz bir çarpıtmadan, hedef saptırmadan öte birşey değil.

    Kim sana diyor ki "yer çekimi var, topu yere düşürüyor, bu yüzden niye yerçekimi ivmesini araştırayım, 9.8 m/sn kare olayını bulayım" diyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laktoz intöleransına sahip olan antik insanlar kırılıp geçmiş. O yüzdendir ki laktoz intöleransına tek tük rastlanıyor günümüzde. Yani keçinin sütünü içip hastalanmadan yaşayabilen bireyler üreyio soyunu devam ettirebilmiş. Buda bir evrimdir. Evrim birey bazında değil kuşak bazında gerçekleşir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum🙂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugarb kullanıcısına yanıt
    Evirime inanmak ile bir tanrıya inanmayı birbiri ile çelişkili gören sensin. Rastgeleliği bir tanrı inancına da bağlayan sensin.

    Kendi ilk mesajında boşlukları tanrı ile dolduramazsın diyip rastgeleliği tanrıya bağlıyorsun. Burada bir terslik var gibi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

    Yalnız cevap verdiğim mesajı değiştirmişsiniz.

    "Hangi evrim tanımına göre çelişmez?" Diyorum, yani tanımı eleştiriyorum, her yöne çekilen, her konuyu açıklayan bir kavram çünkü artık kimilerine göre! İlk canlıyla ilgilenmeyen kavram, bunun nasıl oluştuğunu biliyoruz iddiasında birilerine göre.. E o zaman işler değişir!

    ÇELİŞİR DEMİYORUM! OK?



    Yahu siz yazdıklarımı okumuyor musunuz? "Boşlukları tanrıyla doldurma" olayını ben demiyorum! İyi oku. Yani bir boşluğu bir yaratıcıya atıfta bulunmayarak neden böyle bir sınır koyayım kendime diyorum!

    Bence yazdıklarınıza bir bakın, anlayın, okuyun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrime bir ara inanır gibi oldum ama hem bilimsel açıdan hem dini açıdan araştırdığımda böyle bir şey olmadığına kesin kanaat getirdim, Kuran'ı Kerim üzerinden ayetleri eğip bükerek evrim teorisini destekler açıklamalar yapan hocalara bilmem nelere de itibar etmiyorum, Kuran'da evrim diye bir şey yoktur, ayetler açık ve nettir, ilk insan pişmiş bir çamurdan topraktan balçıktan yaratılmıştır, evrim falan yoktur.


    Kuran dışındaki bilimsel çalışmalarla evrim teorisini destekleyenlere de inanmıyorum, doğru düzgün hiç bir fosil kayıtı yoktur, daha önce bu bizim atalarımızın kafatasının kemikleri diye servis ettikleri fosiller yalan çıktı, kemikler yapıştırma çıktı, bilmem kaç milyon senelik dedikleri kemiklerin, kalıntıların aslında o kadar uzun sene önce olmadığı yalanı ortaya çıktı, zaten bu tür canlılar yaşasaydı fosilleri tek tük nadir olmazdı, milyonlarca olmalıydı, o tek tük olanlarda yalan, aldatmaca sahte fosiller.



    Evrimi hep bilimsel açıdan araştıranlara şu dini içerikli videoyu izlemelerini tavsiye ederim, ayrıca evrim videou izleyipte videodaki sorulara cevap verebileceklerde yazabilir.



    https://www.youtube.com/watch?v=8Lf2TrAxfi4&t=11s





  • Yazdıktan 1 dakika sonra falan cümle eklemiş olmam lazım. İlk mesajınıza dönelim ve baştan okuyalım. Yanlış olduğunuzu düşündüğüm konular şunlar maddeleyeyim.

    1. Evrim ilk canlılığın nasıl oluştuğuyla ilgilenmez. Herhangi bir şekilde ilk canlının oluştuktan sonra yavaş yavaş gelişen ve değişen durumlar karşısında oluşan şeyleri inceler. Dolayısıyla bir yaratıcıya gerek kalmıyor kısmını evrim ile savunan kişinin öne sürdüğü düşünce baştan hatalıdır.

    2. Herhangi bir şekilde, herhangi bir konu için ortaya atılan teoriler, teorinin tanımı gereği tartışmaya açıktır, değişebilir, evrilebilirdir. Dolayısıyla asla kanıtlanamayacak bir yaratıcının varlığı, burada inancı sorgulamıyoruz, somut yollar ile asla kanıtlanamayacağı için sorgulanamaz, değiştirilemezdir. Dolayısıyla kişinin aklına sınır koyan asıl şey soyut bir kavram ile somut bir varlığı açıklamaktır. Çünkü bunun bir yanlışlığı ve eksikliği olmaz.

    3. Evrim teorisinin temelini ve amacını çok yanlış anlamışsınız. Evrim, evrimsel süreç ne kadar beğenmeseniz de en basitinden o evrim ağacının açıkladığı şekilde olur. Daha detaylı şekilde internette bir çok açık makale, yazı, dergi var. Birçok şeyin bir arada oluşmasıyla evrim oluşur.

    4. Evrimsel süreçte rastgelelilik çeşitlilik açısından değerlendirilir bu rastgelelik ise kavram olarak gerçekten rasgelelik olarak kullanıldığı yerler varken bazende sadece bir olasılık içinde kullanılıyor. Dolayısıyla her şey size rastgele gibi gözükebilir ama bazıları daha bilim de açıklayamadı veya açıkladıklarını biz anlamıyoruz. En azından o derece bir bilgim yok.

    5. Evren içinde olan bir şeyi evren içindeki olgular kullanarak açıklarsın bilimin direk olarak temeli budur. Bilmediğin bir şeyi başka bilmediğin ve kanıtlayamadığın bir şey ile açıklayamazsın. Yasalar bir şeyleri yönetir, sende yasalardan yararlanırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 19 Şubat 2024; 0:38:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • junis kullanıcısına yanıt
    Vay arkadaş, denese oyun böğük yeğenim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • junis kullanıcısına yanıt
    Adnan oktar ın yalanlarına kapılanlardansın. Sahte fosil olayı 1 kez yaşandı. Muhtemelen bunu yapan kişide dinle kafayı yemiş bir protestandı.

    Dediklerinin tam aksine fosiller var. Belgeli kayıtlı duruyorlar.

    Klavuzu tilki olan tavuk çalmayı ibadet sanar demişler. Peşinden gittiğin adam menfaatleri için gözünü kırpmadan her türlü pisliği yapabilen, yalan atabilen birisidir. Fosillerin hepsinin sahte olduğunu iddia eden kişi **** dır. Bunu Harun Yahya ismiyle çıkardığı kitaplarla yaymaya çalışmıştır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt
    Cem Meriç diye birisi peydah olmuş. Din uğrunda yalan konuşmak günah değildir fetvası veriyor. Kendiside eskiden ateisttim diye yalan atıyor. Aklı sıra yanlışdan dönülebilir algısı yapmaya çalışıyor. Son zamanlarda bu moda.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    Boşverin büyük oyunu biz göremiyoruz. Onlar görüyor, gerisi hikaye. Soyut bir şeyin varlığı tartışmasına girmeyeceğim, herkesin kendi tercihi. Burada tek karşı çıktığım konu evrim diye bir şey var, en basitinden insan vücuduna bakıp apandisit, kulak kasları, kuyruk sokumu nasıl bugünkü haline gelmiştir diye baksalar zaten evrimin en azından evrime benzer bir olgunun varlığını kabul edecekler. Gerçekten din uğruna bir şeyler yapmak isteyen çıkar bu şeyleri, elin dinsiz diye tabir ettikleri insanlardan önce bulurlar. Çıkıp da bunları zinhar günahtır, caiz değildir, haramdır, dinsiz yapar diye insanlara çığırtkanlık yapmayacaklar.

    3 şeyden çok korkulur;

    Bilim
    Felsefe
    Aklını kullanma becerisi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • samuray_x S kullanıcısına yanıt
    Kardeşim benim. İçtenlikle söylüyorum ha atar gider değil :)

    İnanmazlarsa inanmasınlar çokta tınnnnnn.

    Ancak burunlarını sokup bizimde bu tür şeylere ulaşmamızı engellemeye çalışıyorlar. Müdahale etme istekleri can sıkıcı boyuta ulaştı artık bu güruhun.

    Başörtülüyü okula almadılar ile başlayan süreç, başörtü takmayanı işe almamaya evrildi artık. Mağdurlardı mağdur etmeye başladılar.


    Ahahaha, başörtüsü meselesi bile evrildi ya :)) bilerek yazmamıştım şimdi farkettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 19 Şubat 2024; 1:1:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.