Şimdi Ara

Evrim-dariwin,lamarck hakkında soru(Celal şengör içerir :D ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComicsCİ

    Fosiller tüyler hakkında bilgi veremediği için tam emin olamıyoruz ..



    Bugünkü Aves familyasının dinozorların torunu olduğu hatta tavukların kökeninin T Rexlere kadar gittiği de söylenmekte ..



    Miacid familyası bugun hala hayatta olan misk kedisigiller familyası .. Misk kedileri bugun hala mevcut çok ilginç .. Ve bu hayvan aslanından kaplanına boz ayısından kurduna çakalından sırtlanına hepsinin atası ..



    Bununla ilgili bir kaynağın var mı? Benim bildiğim Miacidae takımından miacidlerin soyu çoktan tükendi, milyonlarca yıl önce...
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Kuasarla ilgili mesaja neden cevap vermediniz :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComicsCİ

    Kuasarla ilgili mesaja neden cevap vermediniz :(

    Quasarla ilgili bir şey mi sordun? Ben atlamış olabilirim.
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Kafa karışıklığını önlemek açısından çok doğru, sadece bir tür üzerinden gitmek doğru görünüyor. Buna yoğunlaşarak daha anlaşılabilir konu, evet...



    Evrimin temel argümanları (doğal seçilim, tesadüf, türleşme, mutasyon vs vs) oldukça araştırdım, devam ediyorum. Bunların birçoğu hakkında elbette fikrim var ama hepsini bir kenara bırakıp, ilk önce sizin dediğiniz gibi müşterek bir payda da buluşmak gerekli.

    Yukardaki uzun uzun cevaplarınızdan nemnunum, teşekkürler emek verdiğiniz için, itirazlarım var ama girmeyeceğim



    Şu an sadece şunu belirtmek için girdim;



    Bakın birkere güzel bir örnek vermişsiniz, mealen

    "Evrimin abiyogenez e ihtiyacı yok" diye. Haklısınız diyelim mesela, hatta evrimin içinden de çıkaralım.

    Ancak öyle olmuyor, sorun burada.

    Daha önce dediğim gibi herşeyi evrimle açıklamak...

    Burda hatırlıyorum, sizde itiraz etmiştiniz benzer bir konuda, "evrim bu şekilde savunulacksa hiç savunulmasın daha iyi" diye.

    Şimdi bazı arkadaşlar belki haklı şekilde tepki gösterecek bana ama olur olmaz herşekilde savunmanın altında aslında bir şekilde "yaratıcı yok, herşey ortada, bunlar da kanıtı" demeye getirilip ateizm savunuluyor. Karşı değilim,

    yanlış anlaşılmasın, kimin neye inandığı-inanmadığı beni ilgilendirmiyor, agnostik deist teist vs ne olursa olsun. Ayrıca bilimin bi inanca götürme çabasıda olacak diye bişey yok.

    Ama benim gördüğüm bu.



    Abiyogenez den örnek verdiniz, ozaman okuyalım birlikte bizdeki malum sitenin makalesini, özellikle ilk parağrafını:



    http://evrimagaci.org/article/tr/abiyogenez-9-proteinler-kendi-kendilerine-nasil-olustular-proteinin-olusma-hesaplari-uzerine



    Yada;

    Siizinde katılmadığınız benim yukarda verdiğim örnekteki kişi bakın nasıl savunuyor.

    Özellikle 3:25 ten sonrasına dikkat lütfen.

    https://youtu.be/dkki2wzE_t0



    Konu başlığındaki Celal Şengör de benzer savunmaları yaptı, gerçi son videoları daha temkinli gibi.



    Bu örnekler genelleme olmaz belki, haklısınız.



    Yani doğru ifade olurmu bilmiyorum evrimi savunurken, karşı tarafa " burada sen boşlukların tanrısı argümanı ile cevap veriyorsun, ben ise "bilimle" " diyorsun, bunun karşısına yukarda örneklerini verdiğim şekilde cevaplıyorsun. E ozaman ne farkın kaldı karşıdakinden senin ? Yanlışsam düzeltin. "Evrime" zarar vermiyormu bu?

    Bilimle kimin zoru olabillirki...

    Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

    quote:



    "Cansız moleküller biaraya gelerek canlı molekülleri oluşturdu, bunu gözlemleyebiliyoruz, ve dahası bugün yapılıyor bu."

    "Bugün sıfırdan bir hayat formunun her parçası yapılıyor"

    (Arkasından yapay dna örneği veriyor tartışmacı)


    Bunlar doğru değil hocam. Kim vermiş bu örnekleri bilmiyorum ama canlılık molekül ölçeğinde ele alınabilecek bir şey değil. Yani canlı moleküller, cansız moleküller diye bir şey yoktur. Organik moleküller ve inorganik moleküller vardır.

    Bir DNA'yı yapay olarak sentezleyebilmen onun kendiliğinden oluştuğunu ispatlamaz ama bu yolda bir karinedir. İspatlaman ve göstermen gereken DNA'nın kendi başına oluşmasıdır. Bu, gösterilmiş değildir.

    Canlılık metabolik düzeyde ele alınacak bir şeydir. canlılık tanımlanırken şu koşulların olması gerektiği söylenmiş:

    1. Metabolizma olacak, yani dış ortamdan yalıtılmış, girdisi-çıktısı olan, içinde dış ortamdan bağımsız faaliyetler gerçekleşen bir sistem.
    2. Kendi kendini kopyalayabilecek ve çoğalabilecek.
    3. Enerji kullanacak
    4. Etkiye tepki verecek
    5. Büyüyüp gelişecek vb.

    Bu şartlara bakınca bir virüsün bile canlı olup olmadığı hususunda bir mutabakat yokken canlı moleküllerden söz etmek insanları yanıltmaktır.

    Henüz kanıtlanmış bir abiyogenez hipotezi yoktur ancak abiyogenez olmadan da evrim kuramı kendi içinde tutarlı ve yeterlidir. Kuram ilk hücreyi ortak ata kabul edip yoluna devam eder. İlk hücrenin ortaya çıkışı ise hep bir bilinmez olarak kalabilir, bu mümkündür.

    Sana tavsiyem, Evrim Kuramını ateist-teist kısır tartışması içinde ele alma. Bu seni çok yanlış yerlere götürür. Nesnel olmaya çalış. Duygularını ve hissiyatını bir yana bırakıp anlamaya çalış.

    Son bir tavsiyem ise Evrim Kuramı hakkında yeterli Türkçe kaynak yok ama İngilizce kaynak bol. Bulabilirsen tek bir türün evrimini anlatan bir kitap edin. Daldan dala atlayan bir kitap yerine tek bir türü ele alıp onu geçmişten günümüze kendi çevresi içinde adım adım günümüze taşıyan bir kitap çok daha açıklayıcı ve aydınlatıcı olacaktır.

    Ama önce tür nedir, alem nedir, familya nedir, sınıf ve takım nedir gibi taksonominin sınıflandırmasını anlaman gerekiyor. Tür deyince çoğu insan inek ve kuş ve balık gibi uzak türleri anlıyor. Oysa E-coli de bir türdür, Mycobacterium tuberculosis de bir türdür. Türleşme deyince farenin kanguruya dönüşmesini anlama. Öyle bir şey yok. değişim ve Dönüşüm çok küçük, belli belirsiz adımlarla ilerliyor.

    Bir örnek vereyim:

    Doğumundan itibaren her saat senin fotoğrafını çeksin. Şu an 30 yaşındaysan 263000 fotoğraf olacaktır. Şimdi bu fotoğraflara bak. İlk fotoğrafla mesela 100. fotoğraf arasında hiç bir fark göremeyeceksin. Mesela 100.000. fotoğrafla 101.000 fotoğraf arasındaki farkı da anlamayacaksın. Ama 100. fotoğraf ile 263.000. fotoğraf arasındaki fark o kadar barizdir ki. 100. fotoğrafa bakıp "bu ben miyim, gerçekten mi?" diyeceksin. Bir türün bireyinin kendi değişim ve dönüşüm hikayesi neyse, bir türün değişim ve dönüşüm hikayesi de odur. Bir türdeki değişimi anlaman için onun yaşam süresine göre belki 1000 belki 10.000 kuşak sonrasına bakman gerek. 1.000 kuşak sonra muhtemelen ırklaşmayı göreceksin. 10.000 kuşak sonra muhtemelen yakın türleşmeyi göreceksin. 1.000.000 ve daha fazla kuşak sonra da uzak türleşmeyi görebileceksin.

    Evrim bu...

    Nasıl İslamiyette küçük kıyamet-büyük kıyamet varsa, senin yaşam boyunca değişimin küçük evrim, insan türünün kuşaklar boyunca değişimi de büyük evrimdir.
    3.

    Doğruluğu tartışılır ancak,arkdşın cansız moleküller dediği zaten organik moleküllerin bir şekilde kendilerini kopyalamasıyla meydana gelen olaydan bahsetmiş..Bunlar dawkins.carl sagan'ın kitaplarında ve feynman'ın bir yazsısında okumuştum




  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Mesaj duruyor .. Bilgi vermistim bir kuasar hakkinda ..



    Her neyse atlayip atlamamak keyfinize kalmis ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bank

    evrimcilere kalsa kutsal kitaplarin da tesadufen yan yana gelmis harflerden, sayfalardan olustugunu savunurlar. fazla ciddiye almamak lazim.

    O zaman bu konuda işin ne? Ciddiye almıyorsan ne diye girdin konuya, bir de mesaj yazdın?

    hayirdir ne diye sinirlenip saldirganlastiniz? bilimcilerin karsit goruse tahammulu yok mu yoksa? burasi ozgur bir ortam olduguna gore herkesin, karsisindakine saygisizlik yapmadan fikrini soyleme ozgurlugu var. bu konuya komik bir teoriyi ciddiye almamak gerektigini dusundugumu soylemeye geldim ve evet, bir de bunu mesaj olarak yazdim. sikintiniz nedir acikca soyleyin. benim konuya mesaj yazmam mi yoksa teorinizi kanitlayamamaniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

    Sen fikir beyan etmemişsin ki, "ciddiye almıyorum" demişsin. Ben de sordum: Ciddiye almıyorsan bu konuda işin ne?

    Soruma cevap alamadım.

    Evrim kuramına inanmayabilirsin. İnanmazsan inanma, çok da fi fi. Ama inanmadığın halde buralarda dolaşıyorsan, bana da sorma hakkı düşer.

    "Sana ne, keyfimin kahyası mısın" diye cevap verebilirsin.

    Ben de o zaman, "sana ne, burası forum değil mi, kurallar dahilinde istediğimi sorabilirim" diyebilirim.

    Tabii böyle hiç bir yere varamayız.

    Mantıklı olan ciddiye almadığın konularda dolaşmaman...

    Ben mesela öyle yaparım, normal insanlar da öyle yapar Hayatın olağan akışına uygun olan budur.

    İnsan ciddiye almadığı topiklere girip okumaz bile., öyle değil mi?


    Ha, ciddiye almadığın konuda "her nasılsa" bir fikrin varsa, kuramı çürütebilecek bir bilgin, gözlemin olmuşsa, yaz da öğrenelim.


    Aksi halde senin neyi ciddiye alıp, neyi almadığını kimse merak etmiyor burada!..



    ciddiye alinmayacak bir teori oldugunu soylemek bir gorus belirtmektir. bunu belirtmek icin neden konuya girmeyecekmisim? laf olsun diye konudaki mevcudiyedimi sorgulayacaginiza ortaya attiginiz teoriyi hele bir kanitlayin da insanin elinde ciddiye almaya degecek, curutulecek bir sey olsun ama nafile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

    Aksini savunan görüş nerede? Sen bir görüş paylaştın da biz mi görmedik?

    Senin evrim kuramını ciddiye alıp almamanın evrim kuramıyla ilgisi ne? Bu mu görüş? Bu görüş değil ki! Bu sadece senin bir bilimsel kuram karşısında aldığın kişisel tutumun.

    İyi de, bize ne senin kişisel tutumundan! Yani senin neyi ciddiye alıp, neyi almadığını çok mu merak ettiğimizi sanıyorsun!

    Bak, konuyu açan arkadaş, bir soru sormuş, insanlar da edeplice cevaplarını vermiş. Senin yazdığının konu sahibinin sorusuyla ilgisi ne?

    Her şeyden önce konuyu açana ve ona cevap verenlere saygısızlık yapıyorsun. Sonra da pişkin pişkin, "karşı görüşe saygınız yok" diyorsun.

    karşı görüş nerede?


    Yazdıklarımızı çürüten, yanlışlayan bir şey mi paylaştın? Konu sahibinin sorusu ile direk ilgili bir paylaşımın mı oldu, konu sahibini mi aydınlattın? Ne yaptın?

    Ne paylaştın? Bilgi namına ne yazdın da biz görmedik?

    Yav ciddiye almıyorsan alma, bize ne!

    Yaptığın sadece konuya gelip pislemek.









    "konuya gelip pislemek" gibi terbiyesizce ithamlarda bulunmak saygisizlik degil de benim teorinizi ciddiye alinmayacak oldugu gorusumu belirtmem ve ispat sormam saygisizlik demek. insanda biraz akil izan, biraz edep olmali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bank


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bank


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bank


    quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bank

    evrimcilere kalsa kutsal kitaplarin da tesadufen yan yana gelmis harflerden, sayfalardan olustugunu savunurlar. fazla ciddiye almamak lazim.

    O zaman bu konuda işin ne? Ciddiye almıyorsan ne diye girdin konuya, bir de mesaj yazdın?

    hayirdir ne diye sinirlenip saldirganlastiniz? bilimcilerin karsit goruse tahammulu yok mu yoksa? burasi ozgur bir ortam olduguna gore herkesin, karsisindakine saygisizlik yapmadan fikrini soyleme ozgurlugu var. bu konuya komik bir teoriyi ciddiye almamak gerektigini dusundugumu soylemeye geldim ve evet, bir de bunu mesaj olarak yazdim. sikintiniz nedir acikca soyleyin. benim konuya mesaj yazmam mi yoksa teorinizi kanitlayamamaniz mi?

    Karşıt görüş koymamışsınız ki tahammül bekleyesiniz. Yalnızca zırvalamışsınız.

    Bilim dünyası katı kurallarla sarılı bir dünyadır. "Burası özgür bir yer, ben istediğimi söylerim" denecek yer değildir.

    bakin yine, elle tutulur bir yani olmayan teorinizi ispatlayamayacaginizdan, her aksini savunan goruse saygisizca yaklasip zirvalamakla itham ediyorsunuz. esas zirvalayanin evrimciler ve sozde teorileri oldugunu kabul etmekten daha kolay geliyor tabi. ilim irfan dunyasinda bile benim bildigim her sav sorgulanmaya aciktir, kaldi ki burasi tam da fikirlerin ozgurce soylenebilecegi bir mecra. hosunuza gitmeyen gorusu kovma hakkina sahip degilsiniz.

    Kimseyi kovduğumuz falan yok. Ama siz de zırvalamak yerine bilim dünyasında kabul görmüş "evrimi çürüten" kanıtlarınızı koysanız da sorgulasak.

    Biyoloji ve evrim üzerine ne gibi bir tahsiliniz var onu da öğrenmek isterim. "Elle tutulur bir yanı olmayan" gibi beylik laflar edebildiğinize göre baya bilgili olmalısınız.

    burasi ozgurce goruslerimizi soyleyebilecegimiz yer degil diyen siz degil miydiniz? bu alenen karsit gorusu kovmak degil de nedir o vakit? halen zirvalamak diyorsunuz. bir teoriyi ortaya atanin once kendisinin teorisini ispat etmesi gerekir. "hayir degildir" diyen karsit gorusun, zaten olmayan bir seyi curutmesini beklemek degil.

    Kanıtınızı koyarsanız istediğinizi söylersiniz fakat boş boş konuşmak bu özgürlüğün kapsamına girmez.

    Evrim Teorisi'nin ispatı her yerdedir. Yediğiniz yiyeceklerdedir, kullandığınız ilaçlardadır, etrafınızdaki canlılardadır. Bunun varlığı birçok kanıtlarla doğrulanmış olup çürütülmesi için de pek tabii kanıtlara ihtiyaç vardır. Zaten olmayan bir şeye de karşıt olunmaz. Zırvaladığınızı kanıtlamak adına yazdınız sanırım.

    etrafimizdaki canlilarda ve yiyeceklerde ben bir kanit gormuyorum. havada ifadeler kullanmak yerine somut tek bir kanit gosteremiyorsunuz cunku, aynen sizden alintiliyorum, zaten olmayan birseyi kanitlayamadiginiz icin ben de o zaten olmayan seye karsit oluyorum dogal olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bank kullanıcısına yanıt
    Nerde ispat sordun? Bir de yalancılık da var. Aha buraya alıntılıyorum yazdığını, ki nasıl bir yalancı olduğunu da görsünler:

    "evrimcilere kalsa kutsal kitaplarin da tesadufen yan yana gelmis harflerden, sayfalardan olustugunu savunurlar. fazla ciddiye almamak lazim. "

    Nerde ispat sordun?

    Kutsal kitapların konu ile ilgisi ne?
  • Bank kullanıcısına yanıt
    Ciddiye almadığını söylemek görüş belirtmek değildir, kendi kişisel tutumunu açıklamaktır. Bize ne senin kişisel tutumundan!

    Görüş belirtmek demek, konu sahibinin sorusuna ya da ona verilen cevaplara ilişkin bir bilgi, olmuyorsa bir veri paylaşmak demektir.

    Tabii bir bilgi paylaşabilmek için önce o konu hakkında bilgi sahibi olmak lazım. Olmayınca anca konuya pislemeye gelinir, aynı senin yaptığın gibi...
  • Bank kullanıcısına yanıt
    Bir şeyi ciddiye almamak ve bunu ifade etmek görüş belirtmek değildir, o konu hakkındaki kişisel tutumunu beyan etmektir.

    Haliyle de senin kişisel tutumun bizi ilgilendirmez. Gelip bunu yazıyorsan, bu, konuya pislemektir.

    Neden ciddiye almadığını açıklasaydın, o zaman görüş belirtmiş olurdun.

    Bu saatten sonra neyin görüş, neyin tutum, neyin beyan olduğunu senden öğrenecek değilim.

    Sürekli kaçak güreşiyorsun.

    Birisi konu açmış, bir şeyler sormuş. Konuya katkın nedir? Bir itirazın mı var? Varsa paylaşılanların hangi kısmına itiraz ettin?

    Sen bizimle herhangi bir "bilgi" paylaşmadın. Sen bizimle sadece kendinle ilgili bir "enformasyon" paylaştın. Tamam da, biz seni ve hayat görüşünü merak etmiyoruz. Kim olduğunla da ilgili değiliz. Konuya hiç bir katkın yok. Sadece konuyu sabote etmeye çalışmak var. Öyle yaparsan cevabını da alırsın.

    Konuya dair somut bir şeyler paylaşmış olsan sorun olmazdı, Sen bunu yapmak yerine konuyu sabote etmeye gelmişsin. Zaten senin gibileri bilim forumunda görünce hemen şikayet ediyorum. Bu bölüm din misyonerliği yapılacak yer değil. Burası "bilim" forumu. Bilimle ilgili olmayan konular ve paylaşımlar burada şikayet edilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bank


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bank


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bank


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bank


    quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bank

    evrimcilere kalsa kutsal kitaplarin da tesadufen yan yana gelmis harflerden, sayfalardan olustugunu savunurlar. fazla ciddiye almamak lazim.

    O zaman bu konuda işin ne? Ciddiye almıyorsan ne diye girdin konuya, bir de mesaj yazdın?

    hayirdir ne diye sinirlenip saldirganlastiniz? bilimcilerin karsit goruse tahammulu yok mu yoksa? burasi ozgur bir ortam olduguna gore herkesin, karsisindakine saygisizlik yapmadan fikrini soyleme ozgurlugu var. bu konuya komik bir teoriyi ciddiye almamak gerektigini dusundugumu soylemeye geldim ve evet, bir de bunu mesaj olarak yazdim. sikintiniz nedir acikca soyleyin. benim konuya mesaj yazmam mi yoksa teorinizi kanitlayamamaniz mi?

    Karşıt görüş koymamışsınız ki tahammül bekleyesiniz. Yalnızca zırvalamışsınız.

    Bilim dünyası katı kurallarla sarılı bir dünyadır. "Burası özgür bir yer, ben istediğimi söylerim" denecek yer değildir.

    bakin yine, elle tutulur bir yani olmayan teorinizi ispatlayamayacaginizdan, her aksini savunan goruse saygisizca yaklasip zirvalamakla itham ediyorsunuz. esas zirvalayanin evrimciler ve sozde teorileri oldugunu kabul etmekten daha kolay geliyor tabi. ilim irfan dunyasinda bile benim bildigim her sav sorgulanmaya aciktir, kaldi ki burasi tam da fikirlerin ozgurce soylenebilecegi bir mecra. hosunuza gitmeyen gorusu kovma hakkina sahip degilsiniz.

    Kimseyi kovduğumuz falan yok. Ama siz de zırvalamak yerine bilim dünyasında kabul görmüş "evrimi çürüten" kanıtlarınızı koysanız da sorgulasak.

    Biyoloji ve evrim üzerine ne gibi bir tahsiliniz var onu da öğrenmek isterim. "Elle tutulur bir yanı olmayan" gibi beylik laflar edebildiğinize göre baya bilgili olmalısınız.

    burasi ozgurce goruslerimizi soyleyebilecegimiz yer degil diyen siz degil miydiniz? bu alenen karsit gorusu kovmak degil de nedir o vakit? halen zirvalamak diyorsunuz. bir teoriyi ortaya atanin once kendisinin teorisini ispat etmesi gerekir. "hayir degildir" diyen karsit gorusun, zaten olmayan bir seyi curutmesini beklemek degil.

    Kanıtınızı koyarsanız istediğinizi söylersiniz fakat boş boş konuşmak bu özgürlüğün kapsamına girmez.

    Evrim Teorisi'nin ispatı her yerdedir. Yediğiniz yiyeceklerdedir, kullandığınız ilaçlardadır, etrafınızdaki canlılardadır. Bunun varlığı birçok kanıtlarla doğrulanmış olup çürütülmesi için de pek tabii kanıtlara ihtiyaç vardır. Zaten olmayan bir şeye de karşıt olunmaz. Zırvaladığınızı kanıtlamak adına yazdınız sanırım.

    etrafimizdaki canlilarda ve yiyeceklerde ben bir kanit gormuyorum. havada ifadeler kullanmak yerine somut tek bir kanit gosteremiyorsunuz cunku, aynen sizden alintiliyorum, zaten olmayan birseyi kanitlayamadiginiz icin ben de o zaten olmayan seye karsit oluyorum dogal olarak.

    Sizin görmüyor olmanız bir şey ifade etmiyor Torlak Kemal'in de belirttiği üzere. Bu ancak sizin bilgisizliğinizin kanıtı olabilir.

    Bugün en basit tek hücrelilerden insana varıncaya dek tüm canlıların evrimsel bir süreç içerisinde bugüne geldikleri pek çok bilim alanı aracılığıyla kanıtlanmış bulunmaktadır. Bunun kimyasal, biyolojik, jeolojik vs. kanıtlarının tamamını buraya taşımak bizim görevimiz değildir. Hele ki ortaya hiçbir şey koyamayan sizin gibi kimseler için. En basitinden bir örnek vermek gerekirse; sofranızda yer bulan marul, lahana, brokoli gibi sebzelerin nasıl var olabildikleri evrimsel sürece gayet iyi birer örnektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

    Nerde ispat sordun? Bir de yalancılık da var. Aha buraya alıntılıyorum yazdığını, ki nasıl bir yalancı olduğunu da görsünler:

    "evrimcilere kalsa kutsal kitaplarin da tesadufen yan yana gelmis harflerden, sayfalardan olustugunu savunurlar. fazla ciddiye almamak lazim. "

    Nerde ispat sordun?

    Kutsal kitapların konu ile ilgisi ne?



    hakaretleriniz sizi baglar. istediginiz mesaji alintilayip istediginizi alintilamazsaniz aynen boyle edepsizce iftira atmis olursunuz. teorinizi curutmemi istediginiz mesajiniza cevabima bakarsaniz bu teoriyi ispat etmeniz gerektigini yazdigimi gorursunuz fakat isinize gelmedigi ve ispat edemeyeceginiz icin yan ciziyorsunuz ve yazdigimi gormezden geliyorsunuz. bu saatten sonra size edep ve okumayi ogretmek bana dusmez tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

    Ciddiye almadığını söylemek görüş belirtmek değildir, kendi kişisel tutumunu açıklamaktır. Bize ne senin kişisel tutumundan!

    Görüş belirtmek demek, konu sahibinin sorusuna ya da ona verilen cevaplara ilişkin bir bilgi, olmuyorsa bir veri paylaşmak demektir.

    Tabii bir bilgi paylaşabilmek için önce o konu hakkında bilgi sahibi olmak lazım. Olmayınca anca konuya pislemeye gelinir, aynı senin yaptığın gibi...

    ilk mesaj sahibiyle bir alip veremedigim yok. bir konuya mesaj yazmak ve fikir belirtmek icin ilk mesaja atifta bulunmak gerekmiyor. hakaretleriniz de sizi baglar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

    Bir şeyi ciddiye almamak ve bunu ifade etmek görüş belirtmek değildir, o konu hakkındaki kişisel tutumunu beyan etmektir.

    Haliyle de senin kişisel tutumun bizi ilgilendirmez. Gelip bunu yazıyorsan, bu, konuya pislemektir.

    Neden ciddiye almadığını açıklasaydın, o zaman görüş belirtmiş olurdun.

    Bu saatten sonra neyin görüş, neyin tutum, neyin beyan olduğunu senden öğrenecek değilim.

    Sürekli kaçak güreşiyorsun.

    Birisi konu açmış, bir şeyler sormuş. Konuya katkın nedir? Bir itirazın mı var? Varsa paylaşılanların hangi kısmına itiraz ettin?

    Sen bizimle herhangi bir "bilgi" paylaşmadın. Sen bizimle sadece kendinle ilgili bir "enformasyon" paylaştın. Tamam da, biz seni ve hayat görüşünü merak etmiyoruz. Kim olduğunla da ilgili değiliz. Konuya hiç bir katkın yok. Sadece konuyu sabote etmeye çalışmak var. Öyle yaparsan cevabını da alırsın.

    Konuya dair somut bir şeyler paylaşmış olsan sorun olmazdı, Sen bunu yapmak yerine konuyu sabote etmeye gelmişsin. Zaten senin gibileri bilim forumunda görünce hemen şikayet ediyorum. Bu bölüm din misyonerliği yapılacak yer değil. Burası "bilim" forumu. Bilimle ilgili olmayan konular ve paylaşımlar burada şikayet edilir.

    kacak gurestigimi iddia edeceginize tek bir bilgi kirintisi, teorinize tek bir somut kanit gosterseydiniz asil kacak guresenin siz olmadiginiza ikna olurduk. esas misyonerlik yapanlarin, ispatlayamadiklari bir teoriye biat eden ve tek bir itiraza dahi tahammulu olmayanlar oldugu ise herkesin malumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bank kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım, evrim teorisi fikrine, kuramına veya her neyse buna karşı olabilirisin, kanıtlarının olmadığını savunabilirsin ki bende birçok argümanına karşıyım,

    Burdaki arkadaşları tenzih ederek söylüyorum evrim konusunda oldukça zorlama ifadeler, hatta sallamasyon da gördüm. Ama her kaynağın böyle olduğunu söylemek olaya önyargı ile bakmak gibi oluyor.

    Karşılıklı böyle oluyor bu işler, sonra biryere varılmıyor.



    Ancak bunu "kutsal kitap harflerini yan yana..." gibi bişeyle karşı çıkmakta doğru değil.



    Yukardaki arkadaşlar sana düzgünce sormuş, karşı olduğun kısımları burda paylaş, cevap hakkı doğsun, millette-bizde faydalanalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bank


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bank


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bank


    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomas Henry Huxley


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bank


    quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bank

    evrimcilere kalsa kutsal kitaplarin da tesadufen yan yana gelmis harflerden, sayfalardan olustugunu savunurlar. fazla ciddiye almamak lazim.

    O zaman bu konuda işin ne? Ciddiye almıyorsan ne diye girdin konuya, bir de mesaj yazdın?

    hayirdir ne diye sinirlenip saldirganlastiniz? bilimcilerin karsit goruse tahammulu yok mu yoksa? burasi ozgur bir ortam olduguna gore herkesin, karsisindakine saygisizlik yapmadan fikrini soyleme ozgurlugu var. bu konuya komik bir teoriyi ciddiye almamak gerektigini dusundugumu soylemeye geldim ve evet, bir de bunu mesaj olarak yazdim. sikintiniz nedir acikca soyleyin. benim konuya mesaj yazmam mi yoksa teorinizi kanitlayamamaniz mi?

    Karşıt görüş koymamışsınız ki tahammül bekleyesiniz. Yalnızca zırvalamışsınız.

    Bilim dünyası katı kurallarla sarılı bir dünyadır. "Burası özgür bir yer, ben istediğimi söylerim" denecek yer değildir.

    bakin yine, elle tutulur bir yani olmayan teorinizi ispatlayamayacaginizdan, her aksini savunan goruse saygisizca yaklasip zirvalamakla itham ediyorsunuz. esas zirvalayanin evrimciler ve sozde teorileri oldugunu kabul etmekten daha kolay geliyor tabi. ilim irfan dunyasinda bile benim bildigim her sav sorgulanmaya aciktir, kaldi ki burasi tam da fikirlerin ozgurce soylenebilecegi bir mecra. hosunuza gitmeyen gorusu kovma hakkina sahip degilsiniz.

    Kimseyi kovduğumuz falan yok. Ama siz de zırvalamak yerine bilim dünyasında kabul görmüş "evrimi çürüten" kanıtlarınızı koysanız da sorgulasak.

    Biyoloji ve evrim üzerine ne gibi bir tahsiliniz var onu da öğrenmek isterim. "Elle tutulur bir yanı olmayan" gibi beylik laflar edebildiğinize göre baya bilgili olmalısınız.

    burasi ozgurce goruslerimizi soyleyebilecegimiz yer degil diyen siz degil miydiniz? bu alenen karsit gorusu kovmak degil de nedir o vakit? halen zirvalamak diyorsunuz. bir teoriyi ortaya atanin once kendisinin teorisini ispat etmesi gerekir. "hayir degildir" diyen karsit gorusun, zaten olmayan bir seyi curutmesini beklemek degil.

    Kanıtınızı koyarsanız istediğinizi söylersiniz fakat boş boş konuşmak bu özgürlüğün kapsamına girmez.

    Evrim Teorisi'nin ispatı her yerdedir. Yediğiniz yiyeceklerdedir, kullandığınız ilaçlardadır, etrafınızdaki canlılardadır. Bunun varlığı birçok kanıtlarla doğrulanmış olup çürütülmesi için de pek tabii kanıtlara ihtiyaç vardır. Zaten olmayan bir şeye de karşıt olunmaz. Zırvaladığınızı kanıtlamak adına yazdınız sanırım.

    etrafimizdaki canlilarda ve yiyeceklerde ben bir kanit gormuyorum. havada ifadeler kullanmak yerine somut tek bir kanit gosteremiyorsunuz cunku, aynen sizden alintiliyorum, zaten olmayan birseyi kanitlayamadiginiz icin ben de o zaten olmayan seye karsit oluyorum dogal olarak.

    Sizin görmüyor olmanız bir şey ifade etmiyor Torlak Kemal'in de belirttiği üzere. Bu ancak sizin bilgisizliğinizin kanıtı olabilir.

    Bugün en basit tek hücrelilerden insana varıncaya dek tüm canlıların evrimsel bir süreç içerisinde bugüne geldikleri pek çok bilim alanı aracılığıyla kanıtlanmış bulunmaktadır. Bunun kimyasal, biyolojik, jeolojik vs. kanıtlarının tamamını buraya taşımak bizim görevimiz değildir. Hele ki ortaya hiçbir şey koyamayan sizin gibi kimseler için. En basitinden bir örnek vermek gerekirse; sofranızda yer bulan marul, lahana, brokoli gibi sebzelerin nasıl var olabildikleri evrimsel sürece gayet iyi birer örnektir.

    pek cok bilim araciligiyla kanitlanmissa tek bir somut ornek gosterebilmeniz gerekiyor fakat hala gosteremiyorsunuz. benim gormuyor olmam sizin gosteremediginiz anlamina geliyor, hicbir ornek vermezseniz gokten zembille mi gelecek onume o her yerde var dediginiz ispat? bunu buraya tasimak bizim gorevimiz degil dediniz, peki teorinizin dogruluguna inanip bunun uzerine konular acip tartisma yapiyorsaniz kimin gorevi o vakit bunu kanitlamak? yaptiginiz sey belli ki bilmediginiz ve size dayatilan birsey ustunden haybeye konusmak. marul lahana ve brokoli hala hicbirsey ifade etmiyor, havada ifadeler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bank


    quote:

    Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

    Nerde ispat sordun? Bir de yalancılık da var. Aha buraya alıntılıyorum yazdığını, ki nasıl bir yalancı olduğunu da görsünler:

    "evrimcilere kalsa kutsal kitaplarin da tesadufen yan yana gelmis harflerden, sayfalardan olustugunu savunurlar. fazla ciddiye almamak lazim. "

    Nerde ispat sordun?

    Kutsal kitapların konu ile ilgisi ne?



    hakaretleriniz sizi baglar. istediginiz mesaji alintilayip istediginizi alintilamazsaniz aynen boyle edepsizce iftira atmis olursunuz. teorinizi curutmemi istediginiz mesajiniza cevabima bakarsaniz bu teoriyi ispat etmeniz gerektigini yazdigimi gorursunuz fakat isinize gelmedigi ve ispat edemeyeceginiz icin yan ciziyorsunuz ve yazdigimi gormezden geliyorsunuz. bu saatten sonra size edep ve okumayi ogretmek bana dusmez tabi.

    Yav ne diye iftira atayım sana! Tanımam etmem, kimsin nesin bilmem.

    Ben senin hangi mesajına cevap verdim? "Ciddiye almamak lazım" diyen “İLK” mesajına... Sen o mesajın neresinde ispat istedin? Bana göster, gösteremezsen müfterisin.

    Soruma cevap vermeyip, alakasız şeyler yazıyorsun. Sorum baki.

    Sen bu konuya girdin, bir mesaj yazdın. Kutsal kitap falan, konuyla alakasını çözmediğim bir şeyler geveledin, ikinci cümlende de "ciddiye almamak lazım" dedin. Zaten 2 cümlelik bir şey..

    Ben de bunun üzerine “ciddiye almıyorsan konuda işin ne” diye sordum..

    Soruma cevap verdin mi?

    Hayır. Karşı görüş, tahammül falan gibi alakasız şeyler yazdın onun yerine.

    Ne yazdığın ilk mesajında ne de ikinci mesajında ve devamında benden ispat falan istemedin. Benden ispat istediysen, o mesajı alıntıla da görelim.

    Bizim yazışmamız tamamen o ilk iki mesajın üzerinden yürüyor. Zaten konuyu okyanlar olanı görüyor. Sen sana cevap veren diğer arkadaşa ispatla diye bir şeyler yazmış olabilirsin. Ben o mesajına cevap yazdım mı?

    Hayır.

    İlk mesajın dışında bana cevap olarak yazmadığın diğer mesajlarına cevap yazdım mı? Hayır.

    Bana ne senin başkasından ispat isteyip istememenden. Benden istedin mi? Hayır.

    O zaman neden istemiş gibi yazıyorsun? Bunun adı yalancılık değilse ne?

    Neden iftira atmış olayım o halde?

    Benden hangi mesajında ispat istedin? Biz başından beri seninle ilk mesajın polemiğini yapmıyor muyuz?

    Şimdi seninle ilgili tespitlerim:

    1.Evrim kuramı ilgili zerrece bilgin yok.
    2.Zerrece bilgin olmadığı bir konuda güya fikrin var.
    3.Konuyu sabote etmeye geldin. Amacın evrimi tartışmak değil, aklınca onu aşağılamak.
    4.Bilim forumundaki diğer konulara da aynı amaçla giriyorsun. Konu ile ilgili değilsin, sadece konuyu sabote etmeye ve din ticareti yapmaya çalışıyorsun.
    5.Forumun kurallarından habersizsin.
    6.Üstelik aleni bir şekilde yalan da yazabiliyorsun.
    7.Amacın konuya katkı değil, konuyu sabote etmek. Buna konuya pislemek de denilebilir.
    8.Evrim kuramı ilgili zerrece bilgin yok.

    Ben "yalancısın" diyerek hakaret etmiyorum. yalan söylediğini ispatlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torlak Kemal -- 13 Ekim 2017; 23:8:44 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.