Şimdi Ara

Evine giren hırsızı öldüren şahıs 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
4.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu ülkede hırsızlar el üstünde daha öğrenemedinizmi bu hükümet sayesinde ‼️‼️


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    Öyle bir kanun maddesi yok şehir efsanesi o dediğin... Kanunda evin tüm bölümleri aynıdır konut diye geçer ve evin neresinde olursa olsun meşru müdafaa durumu yoksa ceza alır.


    Bu olayda meşru müdafa olayı var gibi gözüküyor ama umarım bıçak hırsızındır, yada hırsızında elinde bıçağı vardır. Yoksa ceza alır gibi gözüküyor.

  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

    söz konusu oklava

    Evine giren hırsızı öldüren şahıs 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yolcum

    Öyle bir kanun maddesi yok şehir efsanesi o dediğin... Kanunda evin tüm bölümleri aynıdır konut diye geçer ve evin neresinde olursa olsun meşru müdafaa durumu yoksa ceza alır.


    Bu olayda meşru müdafa olayı var gibi gözüküyor ama umarım bıçak hırsızındır, yada hırsızında elinde bıçağı vardır. Yoksa ceza alır gibi gözüküyor.

    Evet, baktım yokmuş düzeltme için teşekkürler.

    Bence yüksek ihtimalle ceza alır. Hirsizda bıçak olsa bile. Çünkü orantılı karşı koymus gibi gözükmüyor. Adamı iki yerinden bıçaklamis. Meşru müdafaada amaç etkisiz hale getirmek ama tabi bazı durumlarda adam ölse bile ceza almayabiliyorsun. Fakat bu çok uzun ve çetrefilli bir dava olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • neyse




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megaster -- 18 Ocak 2022; 18:9:14 >
  • Sucre Maricruz S kullanıcısına yanıt

    Daha üst sınır ne? Savcı büyük ihtimalle müebbet isteyecek, daha üst sınırı ağırlaştırılmış müebbet. Normal müebbet hapis cezası dediğin de 35 sene. Yani biri bana "suçsuz yere 35 sene hapis yatacaksın" dese, ölene kadar hiç hapisten çıkmama cezasını göze alır, delilleri karartarak "kendimi kurtarmaya çalışırdım herhalde. Akıl var mantık var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 18 Ocak 2022; 18:4:34 >
  • hırsız bıçaklasa daha az ceza alırdı...Ülkede getirdikleri adalet bu çünkü...

  • Evine giren hırsızı öldüren şahıs 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı
    Evine giren hırsızı öldüren şahıs 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandıHabertürkwww.haberturk.com
    3 jandarmayı bıçakladı! Markette dehşet!
    https://www.haberturk.com/cani-son-dakika-3-jandarmayi-bicakladi-markette-dehset-3090319

    İstanbul'da bir markette sıra tartışmasına müdahale etmek isteyen üç sivil jandarma görevlisi, bıçaklı saldırıda yaralandı. Bıçaklı saldırgan Ege Berk Ç. ifadesinin ardından savcılıkça serbest bırakıldı. Avukat Maşallah Maral, saldırganın bıçakla yaralama suçunda 7 farklı suç kaydının bulunduğunu belirterek "Bir müvekkilimin ensesinde 18 dikiş var. Bir müvekkilimin koluna 19 dikiş atıldı. Birinin de kolunda doku kaybı var. Bu kişi sadece ifade verip serbest kaldı" diye konuştu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 18 Ocak 2022; 18:7:37 >




  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

    Adamın hırsız olduğu ne belli? Belki başka bir husumet vardı aralarında. Çağırdı evine öldürdü adamı.

  • BOP proje partisinin olduğu yerde hırsız bıcaklamak ha

  • Neden şahsın avukatlığını yapıyor herkes. Burada avukatlık yapmak veya savcılık yapmanın gerici bir topluma ait özellik olduğu gerçeğinden hareketle kimse hukuku merak etmeyecektir tabiki de. Bir gün başına bir olay geldiğinde ADALET nerede diye bağıracaktır mutlaka.

    Öldürmenin değil, öldürmemenin asıl olması gereken her türlü olayda neden öldürme savunuluyor? Her türlü hatadan geri dönüş vardır, öldürmenin geri dönüşü yoktur. Yüzlerce hırsızlık olayı olsa ve hırsız öldürülse ve öldüren haklı olsa, yüzbirinci olayda sıra sana gelir, sen haksız çıkıp hüküm giyersen ne olacak? Ölme ve öldürmeyi kolaylaştırsan eninde sonunda sana ya da en yakınlarına bulaşır.

    Ölümün olduğu bir olayda nasıl bu kadar rahat konuşabiliyoruz? Ölümün ne olduğunu bilmiyouz galiba, illa eteş bizi yaktığında mı anlayacağız ölümün ne olduğunu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

    ölmemişler ya herhalde o yüzden serbest bırakılmış Evine giren hırsızı öldüren şahıs 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı 

  • Öncelikle tutuklanmak bu suçun işlendiği anlamına gelmez. Tutukluluk bir adli tedbirdir. Dosya tabi ki ilk olarak kasten öldürme suçu üzerinden açılacak, kasten öldürme suçu tck'da katalog suçtur. Daha sonra savcı mevcut durum üzerinden iddianame hazırlayacak. Muhtemelen de ilk duruşmasında da serbest kalacaktır.


    Tck 27'de ''Maruz kaldığı haksız saldırının etkisi altında, “heyecan, korku ve paniğe” kapılarak meşru müdafaa sınırlarının aşılması halinde dahi faile ceza verilmez'' hükmü ile beraat alır.



    Mesela durum şöyle olsaydı, hırsız eve girdikten sonra ev sahibini fark edip camdan atlayıp kaçmaya başladı, ev sahibi de camdan arkasından ateş edip öldürdü, veya adamı 2 kere bıçakladıktan sonra bir de kafasını kestiniz. Bu durumda ev sahibi de ceza alır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bundeskanzler -- 18 Ocak 2022; 20:49:33 >
  • Adam eve girmiş dolanıyor, kışt mı diyeceğiz? Elbette hırsız için bir sonucu olacak, o da birşeyleri göze almış olmalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evine giren birini mesru mudaafa sirasinda yaraladiktan sonra yarali haldeyken ambulans cagiran birinin yara sonucu olum gerceklestikten sonra "kasten" adam oldurmekten hakkinda islem yapilmasi ya akil eksikligidir ya art niyettir.


    Haneye zorla tecavuz durumunda hane sahibinin mesru mudafaasi sirasinda "orantili guc kullanma" ve "gucun kullanimini olculu sekilde yuksletme" yukumlulugu bence cok sacma.


    Ornegin evinize girip size bicakla saldiran birne karsi atesli silah cekerseniz (isabet ettirme, hatta atesleme olmasa dahi) kanun nezdinde suc islemis sayilirsiniz. Mevcut kanuna gore size bicakla saldiri yapilmasi durumunda en fazla bicakla savunma yapabilirsiniz. Halbuki herkes bicak kullanmayi bilmek zorunda degil. Kendi evinizde, beklenmedik bir saldiri karsisinda bicakli saldiri kabiliyetini bilmediginiz bir sahsa karsi caninizi hice sayarak savunma yapmaniz bekleniyor. Karsinizdaki saldirgan zaten saldirmaya niyetli, ehil, planli, "meslegini icra etmeye" hazirlikli ve AYIK olarak karsiniza cikarken sizin (sanki her an tum silahlar elinzin altinda diziliymis gibi "hmm su olsun" diye secercesine) karsinizdakiyle es ekipmanla mucadeleye girmeniz bekleniyor. Saldirganin dogasi, nitelikleri ve cevre kosullari itibariyle ayni ekipmana sahip olma durumunda saldirgan agir avantaja sahip, savunmada kalan magdurdan ise bu avantaji kabul ederek mucadele etmesi bekleniyor. Insanlar kendi kontrollerinde olmayan bir suc sonucu kendilerini savunmak icin asimetrik riske maruz kalmak zorunda olmamali.


    Bence her insanin kendi evine tecavuz durumlarina atesli silahla mudahalede bulunma hakki olmasi gerekiyor. Haneye tecavuz durumunda tum riskin saldirgana ait olmasi lazim. Bu her durumda saldirganin oldurulmesi gerektigi anlamina gelmiyor elbet, ancak kendi evinde, beklenmedik sekilde kendini savunmak zorunda kalan magdura makul risk seviyesinde kendini guvenli sekilde savunma olanagi baska turlu saglanamaz.





  • Bide yatak odasina girmedigin surece birsey yapamazsin gibi birseyler deniyordu.Ne yapalim yatak odasina mi çekelim hirsizi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 19 Ocak 2022; 1:52:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trump bir kadına evine giren hırsızı pompalı tüfekle öldürdüğü için ödül vermişti. Bizde ise tam aksine ceza veriyorlar. Bu kadar saçma bir olay olamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok üzücü bir olay. Adam sıradan bir günde evde yatarken birden bir olay yaşanıyor ve katil oluyor. Ölen kişi için de üzüldüm (evet hırsız da olsa insan çünkü). Ben de biliyorum çalışsınlar helalinden kazansınlar vs ama bazı insanların yaşadıklarını siz rüyanızda bile göremezsiniz. Bu ülkede çok fazla dram yaşanıyor. Bırakın çocukluğu bebeklikten itibaren dayak yiyen çocuklar var ülkede. Google’e yazın bakın; ‘’yumruk atarak çocuğunu öldürdü’’, bunu yapan allahsız kitapsız öz babası. Bu çocuk ölmese muhtemelen hayatı boyunca dayak yemeye devam edecek. Bir de üstüne maddi imkansızlıklar, okulda, sosyal hayatta dışlanma. Buradan da uyuşturucu kullanımı ve suç işleme.. Herkes bizim kadar şanslı değil, o ölen hırsızla bizi ayıran tek şey aile faktörü. İyi olmuş gebermiş derken bunları da dikkate almak ve vicdanlı olmak gerekir.





  • Hırsızlık suç değil ki artık (!)

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.