Şimdi Ara

Evimin Önüne Park Eden Kamyonete Çözüm ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
10.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tabii ki ilk olarak konuşacam. Olur da sorun çıkarsa yaptırımları da bilmek isterim. Yoksa tartışma ve kavga en son çözüm. Aynı binada yaşayıp da tartışma yaşamak hiç isteyeceğim bir durum değil sonuçta hergün yüz yüze bakıyoruz.

    Yasal olarak bir durum yok demek ki kamyonetler için?
  • evden taşının.
  • aracını ileri veya geriye alsın. eve hırsız girebilir vs. deyin. yada kamyonetiyle işe gittiğinde arabanızı evinizin önüne çekin olsun bitsin.
  • evinizin önünden bir resim atabilirmisiniz daha fazla yardımcı oluruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oeste

    Herife deki " geçen gece evimize hırsız giriyordu hemde senin kamyonetin üstünden tırmanarak girmeye çalışıyordu bizi görünce tırstı "dersen belki herif insafa gelir.

    Aynen. En doğrusu bu.
  • eskerliğimi jendarme olarak yaptım.. gece devriyesinde o şekilde bir soyguncu kovalamışlığım vardı.. balkon altı kamyonundan tırmanmış.. bizim ışıkları görünce korkup kamyona atlarken ayağı kaydı tepetaklak.. ama hemen toparlayıp depara kalktı, yakalayamadım...
  • Kardeş balkon pencerelerine korkuluk yaptır komşunla muhattap olma en iyi çözüm bu. Kendini o adamın yerine koyup düşün bana hak vereceksin
  • Aynı sorunu k.validemde yaşadı, önceki evinde 1. katta oturuyordu ve balkonun dibine her akşam kamyon park ediyordu. Bir iki sefer uyarmasına rağmen adam terslemiş k.valideyi. Bizimkide ne kadar mutfak atığı ve yanık yağ varsa her akşam düzenli olarak kamyonun üzerine dökmüş balkondan, bir kaç sefer kapıya gelmiş adam k.validede "ne bileyim ben senin arabanın bekçisimiyim" diye fırçalamış adamı, daha sonra park etmekten vazgeçmiş herif.
  • Bizim balkonun altına da bir minibüs parkederdi. Minibüsün üzerinden balkona geçmek çok kolaydı. Fakat biz çözümü kendimiz bulduk. Balkon kapısı pimapen cinsi kapı idi. Kilitlemeye başlamıştık. Bir sorun olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

    Şehir içinde kamyon park etmek yasak diye biliyorum bi araştırın.

    kamyon dedikleri büyük birşey değilki her köşede 1 tane var
  • adamın başka yere park edecek durumu yoksa tek çözüm sizin balkona demir taktırmanız
  • Hep eskiden plansız yapılan evlerden dolayı çekiyoruz bu sıkıntıları.Artık yeni binalarda otopark zorunlu.
  • 2 metrelik yükseklikle rahat rahat ulaşılıyorsa balkonunza, orda o kamyonet olmasada çok rahat girerler demektir. Adamın arabası, adamın evinin önü. Yasal bir hakkınız yoktur sanırım isteyen istedigi yere park eder. Gidin demir taktırın. Siz demir taktırmaya üşeniyorsunuz diye adam 2 km öteye park etçek diilya.
  • bir arkadaşınızla anlaşın. gecenin bir saati kamyonetin üzerine çıksın. sizde o anda komşunun kapısını çalın. "sizin kamyonete çıkan biri var, galiba amacı bizim evi soymak" dediğiniz anda hemen koşar pencereden bakar, arkadaşınızı görür. o sırada arkadaşınız kaçsın tabiki.

    komşunuzda olayın ciddiyetini anlayıp, oraya parketmez heralde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayram1599

    bir arkadaşınızla anlaşın. gecenin bir saati kamyonetin üzerine çıksın. sizde o anda komşunun kapısını çalın. "sizin kamyonete çıkan biri var, galiba amacı bizim evi soymak" dediğiniz anda hemen koşar pencereden bakar, arkadaşınızı görür. o sırada arkadaşınız kaçsın tabiki.

    komşunuzda olayın ciddiyetini anlayıp, oraya parketmez heralde.

    elamanı hırsız diye polisler yakalar üstüne de bir ton suç yıkarlar öyle kalır.Hocam siz gidin düzgünce konuşun bence anlayışla karşılayacaktır.Sizin eve çıkan hırsız sizden yukarıya da tırmanabilir.Bizim apartmanda aynı gece 3 eve girdiler bu şekilde.Eğer pvc kapı pencere kullanıyorsanız hırsız kilitleri satılıyor.Kapı veya pencere arkasına takılıyor.Kapıyı açması zor.ya camları kırıp kesecek yada başka yollar bulacaklar.Bu kilitler bizim evde işe yaradı.2 sene önce kışın gelip kapıyı zorlamışlar adamın eldiven izi kalmıştı kapıda.




  • Hırsız kilitleri var her pencere için 2 adet daha taşınırken takmıştım ne olur ne olmaz diye. Ama adam camı kırsa kimsenin umrunda bile olmaz. Bugün bakalım evde bulabilirsem konuşur durumu yazarım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bal974

    Bence en kesin çözüm, camlarınıza demir taktırmak.

    Komşunuz kamyoneti parketmese bile 2. Kata rahatlıkla ulasabilirler. Evde yokken de gündüzleri de kimse camdan giremez.

    Komşunuz da siz de haklısınız.


    bencede hırsız kamyonetle gelir sizin eve girer illa parketmiş yabancı kamyonete ihtiyacı yok.

    mutlak demir taktırın.

    komşunuzun en doğal hakkı parketmek güvenlik zaafı olan evinizden kaynaklanıyor sorun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 5 Aralık 2011; 16:28:38 >
  • Eskiden oturduğumuz evin otoparkında bir süre sonra dairelerdeki ikinci araçlar ve misafir araçlar sayesinde sorun yaşamaya başladık. 1-2 daire "sorumlu" davranarak kendi araçlarımızı müsait olduğunda arka arkaya park ettik, böylece tek araçlık yer kapladık.

    Sadece birkaç sefer en alt kattaki dairenin balkonunun altına araba park etmek zorunda kaldım.
    O dairenin sahibi haber göndermiş, balkonun altına park etmeseniz, kedi çıkıp balkona girebiliyor, kapıyı açtığımızda boş bulununca korkuyoruz diye...
    Normalde orası park yeri olarak tasarlanmış, çizgisi çizilmiş, hadi orası önemli değil, elbette ki park etmem ama ben de mecburiyetten park ediyorum, zaten her zaman park etmiyorum, merak etmesinler, olay zaten misafir araçlardan kaynaklanıyor, onlar park etmezse ben de oraya koymak zorunda kalmıyorum diye cevap yolladım. Bir daha ses çıkmadı. Sanırım anlayışla karşıladılar.

    Bunun yanında, terbiyesiz yönetici, orayı park yeri olarak tasarlamış olmasına rağmen, saçma sapan bir bahaneyle "kapıcı yazın oradan oksijen alamıyor, park etmeyin, ikinci araçları dışarı park edin" diye asansöre yazı astı. Bu arada kendi misafiri olan araç 1 hafta boyunca otoparkta yattı.

    Ben de altına elyazısı ile 1 hafta boyunca yabancı aracın otoparkta durduğunu, bizler sadece gündüz otoparkın bomboş olduğu saatlerde 1-2 arkadaşımın arabasını sadece 1-2 saatliğine park ettiğimizi, ayrıca oranın park yeri olarak kendisi tarafından tasarlandığını, duvara balkon nedeniyle yapışamadığım için kapıcının da oksijen almak için hayli hayli yeri olduğunu, kendisi için bahanelere gerek olmadığını yazdım.

    Yazı fark edilince anında oradan uçtu tabi

    Kısaca, laftan anlayanla konuşulduğu sürece anlaşmamak mümkün değil.

    Ne demişler, anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul, tokmak ne varsa dal




  • Güzelcene açık bir dille konuş.
  • tatlı dille anlatırsanız bi sorun çıkaracağını sanmıyorum 10 metre öteye park eder anlayışla karşılar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.