Şimdi Ara

Evimde yangın çıktı, yangın sonrası için önerilerinizi bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba dün öğle saatlerinde kızartma yağından evimde yangın çıktı, acele ile perdeleri aşağıya indirdim arkadaşımı ve kedimi dışarı çıkartıp yangını büyütebilecek herşeyi uzaklaştırıp evden hemen çıktım. yangın başlangıcı sadece ocak üzerinde olduğu için mutfağımda ki üst dolap takımı, mutfak ve kordiordaki alçıpanlar, duvarlar kullanılamaz hale geldi. Yangını fark ettigimde ocaktan 58 santim yukarıda duran aspiratör ve üstündeki dolap yanmaya başlamıştı. su ile müdahele yapamazdım ve ıslak örtü örtemeyeceğim durumda idi. Kedimi ve arkadaşımı evden çıkarttıktan sonra hemen bir yangın tüpü alıp müdahele etmeye gittim. yangın henüz büyümemişti ve söndürülücek durumdaydı. Yangın tüpü boştu! içeride yapabilicek pek birşeyim kalmamıştıda zaten. hemen üst katlardaki ve al kattaki komşuları uyarıp evlerinden çıkarttım şayet evde tamamen dolu 1 adet 48 lik 2 adet de 24 lük tüp vardı. 2 yangın tüpü daha bulup eve geldiğimde artık çok geçti dolaplar alev almış ve gündüz 2 cepheden güneş alan ev gece gibiydi. itfaiden başka çarem kalmamıştı. 1 dakika içinde itfaiye geldi mutfak köpük ve tüpler ile södülmüş sonrada biraz su tutulmuş herhalde yaklaşık 3-4 dakika uğraştılar. evi taşıyacağım için mutfak salon çok dolu değildi perdeleri söküp yangını çoğaltıcak eşyaları uzaklaştırmasaydım büyük ihtimalle yangın dahada büyüyecekti. olay tamamen bu şekilde gerçekleşti.

    Şimdi sizin birkaç konuda yardımınızı bekliyorum arkadaşlar. evin dolaplarını bugün söktük is odalara kadar gitmiş taşınacağım için yeni boya ve dolap takımı yaptıracağım. şu an aslında oldukça sıkışığım tadilatına 5 bin 6 bin verebilicek durumum yok. öncelikle evin boyası ile ilgilenmeyi planlıyorum. evin rengi tamamen simli lila, saten boya tavanlar beyaz ve saten değil. mutfak ve koridorun boyası kesinle değişmesi gerek ama diğer odalara ne gibi bir işlem uygulayabilirim. 1 metrekarelik bir alanı genel yüzey temizleyicisi ile temizlemek 2 kişi için bile işkence haline geldi. bu boya işi sizce nasıl halledilebilir ?

    ikinci yardım beklediğim yer ise avukat arkadaşlarımızdan. Aparatmanımızda doğalgaz var, 25 metrelik yangın hortumları var her katta ama çalışmıyorlar. yangın tüpü yok. ev sahibim doğalgazı kendisi bağlamayı reddedince kat kaloriferi kullanmaya devam ettik. yakıt olarak 2 adet normal 24 lük tüp kullanıyoruz. herhangi alarm sistemi bulunmamakta. yangının büyümesine yol açan ana etkenlerden birtaneside aspiratörün ocağa olması gerekenden daha yakın olması imiş. ilk yanan yer aspiratörün içi ve oradan dolaplara sıçramış. bunun bize adli olarak herhangi bir avantajı olurmu. (evimde yangın çıkmış ev sahibi telefon ile beni arayıp bana yeni boyanın rengini ve dolapların şeklini sipariş veren bir insan.) yanan dolaplar eski model oldukları için aynısını bulma şansım yok, bu konuda sizce ne yapabilirim.

    aynı zamanda apartmandaki çoğu dairede aspiratör boyunu bizimki ile aynı yani

    Fotoğraflar ve video şu an Dropbox'a yükleniyor yükleme işlemi bittikten sonra hemen link olarak paylaşacağım. Bu gün temizlikten sonra çekildi, ilk halinin fotoğrafını çekemedim ki zaten neredeyse heryer simsiyahtı ve dolaplar yıkılmak üzereydi. fotoğraflar 60D ile tam otomatik modda jpeg olarak çekildi hiçbir işlem görmeden direk aktarıyorum.
    Arkadaşlar şu an ne yapacağımızı bilemiyoruz lütfen bir bilginiz var ise yardım ediniz.







  • Zebani scanned. Zebani is not found. Be safe.
  • Geçmiş olsun hocam size birşey olmamış en azından kurallara uygun bir tesisat yoksa cezası kesinlikle olucaktır bunun avukat birine ulaşırsanız iyi olur forumda avukat var mı bilmiyorum fakat avukatlık okuyan vardır illa yardımcı olan çıkıcaktır en kısa zamanda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 6 Eylül 2014; 22:08:37 >
  • Geçmiş olsun hocam
  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş Olsun Hocam :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saldırgan Gamer -- 6 Eylül 2014; 23:48:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun hocam :(

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun keske yardim edebilecegim konu olsaydi da yardim etseydim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı olay bizdede oldu okumadım konuyu ama patates kızartıcaktım tavayı unuttum sokak kedilerine mama vermeye çıktım ordan ezan okundu camiye gittim eve bi geldim kardeşim ve babaannem ortalıgı topluyor çok kötü bi olay hocam
  • çok teşekkür ederim arkadaşlar. fotoğraflar şu an yüklendi bakalım bundan sonrası ne olacak inanın hiç bilmiyorum. yangındaki suç bana ait ama birçok ihmal de söz konusu, boş yangın tüpü gibi şeyler.

    https://www.dropbox.com/sh/u62vokvaz86ft3l/AAB2_II52FzEOYfnAEIdIEQ6a?dl=0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Savas -- 6 Eylül 2014; 23:16:30 >
  • Boş yangın tüpü için çok ciddi bir dava açabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Dikkat edilmesi lazım. O aspiratör boyunun standartı neki? Benimki 70 cm iyi mi ki?

     Evimde yangın çıktı, yangın sonrası için önerilerinizi bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakkcbyk

    Geçmiş olsun. Dikkat edilmesi lazım. O aspiratör boyunun standartı neki? Benimki 70 cm iyi mi ki?

     Evimde yangın çıktı, yangın sonrası için önerilerinizi bekliyorum.

    teşekkür ederim, evet aspiratör boyunun standartı 70cm imiş mobilyacı arkadaş söyledi, zaten teknik serviste 70 cm altına takmıyorlarmış. yangının çok çabuk yayılmasında aspiratör büyük rol oynamış.

    quote:

    Orijinalden alıntı: TriLi

    Boş yangın tüpü için çok ciddi bir dava açabilirsin


    evet yarın o işle ilgileneceğim, o yangın tüpünü kontrol edecek vaktim olmadı ve zaten 1 tane varmış. yukarı çıktığımda anladım boş olduğunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.Savas -- 7 Eylül 2014; 0:23:38 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.