Şimdi Ara

EVEREST DVB-S2 HD STREAM USB TV BOX (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
477
Cevap
7
Favori
40.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarcosDH

    Sisteminiz CPU ve GPU bazında destek veriyorsa, 8K videoları 60 fps olarak izleyebilirsiniz, bu ayrı bir konu.

    Anlaşılmayan nokta, bu kartta gereken sembol oranı desteği yokken, bu kartla Türksat 8K'nın nasıl izlenebildiğidir.

    Türksat 8K'nın sembol oranı 34290 değil de maksimum 28000 olsaydı, kart 16APSK ve 32APSK'da max 28000 desteklediği için çok normal bir durum olurdu.

    ProgDVB dışındaki yazılımları da denedim, Türksat 8K'yı bulup kanal hafızasına aldılar ama yayını izleyemedim. Yaptığım kayıt da simsiyah bir video oldu, sadece sesi vardı. Zaten beklediğim sonuç da buydu.

    Alıntıları Göster
    dediğim gibi bendede sesde problem oluyor görüntüde sıkıntı yok




  • sonunda altdvb ile çalıştırdım ama hiç randımanlı değil. smartdvb gibi kimi zaman sinyal aldığı frekansları bulamıyor. yine dvbviewera devam...
  • 5 derecedeki belgesellere baktım sonunda
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Türkçe mi hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Evet aktarım yayın galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ONY86 kullanıcısına yanıt
    Kaç cm çanakla aldınız birde hangi kanallar var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Samsundan 90cm ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siliniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 28 Aralık 2020; 13:44:42 >
  • Isteyen varsa satiyorum az kullanılmış ve temizdir. Deliği geçtim çizik dahi yoktur. 200tl


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gadget42 G kullanıcısına yanıt

    sıfır 55 tlye satılmış bir cihaz için oldukça yüksek bir rakam.şahsen ben ikinci el bi linuxlı cihaz alır kullanırdım. daha stabil olur,pcye de aktarıyor yayını.

  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 16:18:10 >
  • Linuxlı Bi cihazla da ağ üstünden 422 izlenir sanırım. Diğer yandan resim sıkıntı çıkartabilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONY86

    Linuxlı Bi cihazla da ağ üstünden 422 izlenir sanırım. Diğer yandan resim sıkıntı çıkartabilir.

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 16:18:22 >
  • Şifreyi nereden buldun derler. Açıkcası telefonla tvden resim çekip atsan bile sıkıntı oluyormuş okuduğuma göre.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONY86

    Şifreyi nereden buldun derler. Açıkcası telefonla tvden resim çekip atsan bile sıkıntı oluyormuş okuduğuma göre.

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 16:18:32 >
  • yerli platformları kaçak yolla bi şekilde izleyen kişilerin takındığı o cin fikirlilik hali var halinde üstünde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONY86

    yerli platformları kaçak yolla bi şekilde izleyen kişilerin takındığı o cin fikirlilik hali var halinde üstünde.

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 20 Haziran 2021; 16:18:42 >
  • Arkadaşlar, feed üzerinden yayın izlemek gayri yasal değildir.


    Sebebine gelince; ortada yayın yapan kanal yoktur. Yani "feed" dediğimiz şey bir kanal değildir.


    Feed 'in tam karşılığını yazmak gerekirse; "feed aktarımı" 'dır. Yani pratik tabiriyle anlamı; nakliyat halinde olan bir emtia ya da mal var demektir. Çünkü nakliyat( aktarım ) halinde olan içerik, henüz nihai bir ürün değildir.


    Mal toptancıdan gelecek, perakendeci ham ses ve görüntüyü önce 4;2;0 renk örneklemesine down edecek, sonra şifre parametreleri ve sanal içerikler yükleyecek ve nihayetinde perakende sunumu yapan yayıncı, önceden ilan edilmiş kendi frekansından, abonelerine yayın yapacak.


    İşte perakende sunumu yapılmış frekanstan gelen şifreli yayını düzenek hazırlamak suretiyle, izlenmeye çalışılırsa, bu yasadışılık oluşturur. Çünkü önceden ilan edilmiş frekanslar üzerinde perakendecinin lisans hakları vardır. Çünkü perakendecinin yayın yaptığı kanalın bir adı vardır. Bu kanalın yasal bütün hakları, yayıncıya aittir.


    Oysa, "feed aktarımı" bir kanal değildir. Feed aktarımlarının frekansları, ilan edilmez. İçeriği stadyumdan aktaran firma ile yayıncı arasında uydudan geçici olarak direkt link hattı kurulur. Kurulan bu direkt hattan, yayını kameralarla çeken firma içeriği aktarır. Yayıncı platform ise, aktarım devam ettiği müddetçe, içeriği kendi stüdyo ortamında eş zamanlı işleyerek, ilan edilmiş perakende kanalından yayınlar.


    Konuya EBU( Avrupa Yayın Birliği ) kuralları açısından bakarsak; EBU içeriğin aktarılmasında esnasında korunması hususunda sorumluğu, "aktarıcı ve alıcı birlikte korumakta mükelleftir" diye tanımlamıştır.


    Yine EBU sözleşmesinde; aktarıcı ve alıcı içeriğin korunma usulü hakkında, önceden özel bir yöntem belirlememişlerse, içeriğin aktarımında "biss şifreleme sistemi" kullanılır demiştir.


    Biss şifreleme sistemi ingilizlerin geliştirdiği, statik yapılı bir şifreleme sistemi olup, Bu sistemin bütün planları alman @colibri tarafından hack'lenmiştir.( Geçmiş tarihte almanların enigma şifreleme sistemini ingilizler hack'lemişti. Şimdi de almanlar oluşturdukları yığın veri kümeleri üzerinden biss şifreleme sistemini kırılabilir hale getirmiştir. )


    Şimdilerde ingilizler biss şifreleme sistemini biraz daha geliştirerek, statik yapıdan dinamik yapıya geçmeye hazırlanmaktadır. EBU tarafından kabul ve sonrasında EBU'ya taraf ülkelerce de kabul edilmesi halinde, feed aktarımlarında dinamik yapıya büründürülen biss2 şifreleme sistemine geçilmiş olacaktır. Ancak bu sistem hala test aşamasındadır ve daha uzunca bir süre test aşaması devam edecektir. Çünkü sistemin dinamik yapıya büründürülmesi halinde, anlık video kesintilerinden feed'i aktaran firmalar sorumlu olacağı için, değerlenmiş canlı video aktarımları esnasında, şifrelemeden kaynaklı olası anlık kesintilerden aktarıcı firmalar sorumluluk üstlenmeye yanaşmamaktadır. Hasılı; dinamik yapılı biss2 'ye geçilmesi, şimdilik imkansıza yayın bir zorluk derecesindedir.


    EBU, "feed aktarımları"nın nakliyatı esnasında, izlenmesine yönelik çabaları, yasallık ya da gayri yasaldır diye bir tanıma yer vermemiştir. Aktarıcı ve alıcı içeriğin korunmasından birlikte sorumludur. Yani özetle aktarıcı ve alıcı nakliyat esnasında içeriği korumak için gerekli tedbirleri birlikte alacaklar.


    Zaten şu an kullanılan statik yapılı biss şifrelemede kullanılan kutular, aktarıcı ve alıcıda mevcut olduğu için, aktarıcı, aktarımın herhangi bir dakikasında önceden programladığı biss kutulara şifre değişimini otomatik yaptırabilmektedir. Karşıdaki alıcıda ise, aynı biss kutudan mevcut olduğu için, alıcıdaki kutu değişen şifreyi anında algılayıp, aktarılan içeriği kesintisiz almaya devam etmektedir.


    Hal böyle olunca, aktarımın her hangi bir diliminde aktarıcı tarafından otomatik şifre değişimi yapıldığında; hack'leyenlerin, önce en az 30 saniyelik bir video kaydı, sonra bu video kaydının CSA ile analiz edilip C8 değerinin tespiti, en sonunda da, bu C8 değerinin yığın veri kümesi( RBT ) içinde key aramasına tabi tutulması derken, feed izleyenlerin en az 5 dakika süre ile feed'i izleyememe durumu ile karşılaşabilmektedir. ( Buradan çıkarılacak anlam; feed aktarımlarından alınan içeriğin iptv vs yöntemle yayınlanması mümkün değildir. Yani, iptv izleyenler, yine iptv kanallarından hack'lenen içerikleri izlemektedir. )


    Biss 'te ototmatik şifre değişimine maruz kalınması nedeniyle, feed aktarımını izlemek, aynı zamanda bireysellik içerdiğinden( diğer bir deyişle kesintiler nedeniyle internet üzerinden yayın göndermek mümkün olamayacağından ), yerel ülke yasalarının da EBU sözleşmesi kabul etmesi nedeniyle, feed aktarımını izlemek yasadışılık içermez.


    Feed aktarımlarını izlemek, pahalı donanım edinimleri gerektirir. Güçlü PC, terebaytlarca tutarda yığın veri kümesi dosyaları, bu dosyaları işleyecek geniş kapasiteli HDD ve SDD 'ler, iyi bir TV kartı vs vs... Yani görüldüğü üzere, feed aktarımı izlemek pahalı bir iştir.


    Elinde tv kartı olup ta, feed izliyorum diyenler ise, forumlarda feed frekansı ve biss key paylaşılması halinde izleme yapabilir ancak.


    Elinde pahalı donanım bulunanlar, key bulup izleme yapabilir. Yine elinde basit bir tv kartı bulunanlar, internette paylaşılan key'leri PC'lere girip izleme yapabilir. EBU kurallarına göre, dolayısıyla ülke yasalarına göre hiç bir sıkıntısı yoktur.


    Hasılı kelam; feed aktarımı izlemenin kendisi zahmetli bir süreçtir. Yani asıl olan, feed 'ler üzerinden maç izleyeceğim diyenlerin, bu zahmete katlanıp - katlanmayacağına karar vermesi gerekmektedir.


    Şimdilerde PC'lere kurulup ta iptv üzerinden izlemeye imkan veren birçok dvb player mevcuttur. Yani günümüzde iptv üzerinden maç izlemenin hiç bir zahmeti bulunmadığından, feed gibi zahmetli izlemeleri tercih edeceğini sanmıyorum.


    Feed üzerinden aktif ve iddialı izlemeleri, ancak hobiseverler yapar. Onlar da toplasan bütün Türkiye'de 50 kişiyi geçmez.





  • Bu kadar yazacağını bilsem uzun tutardım. Size şifre dağıtıyor diyen yok, alınmamız gereksiz. Diğer yandan oscam için bir yaptırım olacaksa size olmaz niye dert ediyorsunuz? Ben sizi bir resim yüzünden başınız derde girmesin diye uyarmaya çalıştım ama diğerlerinden farklı Bi tepki görmedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geniatech ne cihaz yapmış be hala kullanıyorum taş gibi 8k dahi izliyorduk ki 8k tanıtım kanalını iptal ettiler. bu aletten bir kaç tane toplayıp kenara atayım ömürlük olsun :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitelated -- 10 Haziran 2021; 10:9:27 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.