Şimdi Ara

EVDE VÜCUT GELİŞTİRMEK İSTEYENLERİN SORULARINI CEVAPLIYORUM-9 YILLIK TECRÜBE (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
15
Favori
10.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • onlyoguz38 O kullanıcısına yanıt
    Eğer amacınız mevcut KAS KÜTLESİNİ KORUMAKSA bu 1 ay boyunca bütün kas kütlelerini çlaıştıran büyük egzersizler diye tabir ettiğimiz egzersizleri yapmalısınız.Bunlar şınav,dips,barfiks,plank,squat-lunge egzersizleridir.Bunların haricinde bu büyük egzersizlerin direk olarak etkimediği bölgelere de dumbellarla izole egzersizler yapabilirsiniz.Evde vücut geliştirmeyle ciddi bir kas kütlesi inşa etmek de mümkün fakat bunun için yeni ağırlıklar almanız lazım.bU yüzdenşu anda evde ancak korumaya yönelik çalışabilirsiniz.Ayrıca bu egzersizler doğru varyasyon ve metotlarla yapıldığında gücünüzün de artmasını sağlar.Size tavsiyem bu egzersizleri yaparken açıları ve tutuş aralıklarını/biçimlerini sürekli değişmenizdir.Amaç diğer noktalara göre az güçlenmiş kas fibrillerini bulup onları da belirli bir seviye ye taşımaktır.Bunu başardığınızda salona döndüğünüz gün faydasını göreceksiniz.Unutmayın bir egzersizi yaparkenki dayanabildiğiniz son nokta,o egzersizi yaparkanki ihtiyaç duyduğunuz kaslar/kas liflerinden en zayıf olanının sahip olduğu maksimum güçtür.İyi çalışmalar...




  • öncelikle selamlar herkes yapılacak hareketlerden söz ediyor ama beslenme konuşan yok :) ben uzun zamandır ara vermiştim evde dumbell 120 cm barım ve 50 kg ağırlık setim var kendimce bir program oluşturdum ama sorun şuki et yumurta tavuk yemekten hiç hoşlanmıyorum zorla yiyorum ama yinede yeterince protein alamadığımı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım protein tozu fiyatlarına baktım şimdi 150 200 250 lira bana çok geldi açıkçası o kadar parayı toza vereceğime hergün köfte yerim daha iyi :D en azından tadı güzel.beslenme konusunda da bir öneriniz varmı bütün konuyu okudum gözümden kaçmadısya beslenme ile ilgibi soru cevap yoktu.birde ben birkaç aydır çok yoğun çalışıyorum bir işyerine servis yapıyoruz ve her gün en az 30 kere 3 kat merdiven çıkıp iniyorum 5 kg verdim beslenmemde hiçbir değişiklik yapmadan bunun bana bir zararı olurmu sizce zaten yeterince beslenemiyorum birde kardiyor çalışır gibi merdiven inip çıkınca daha kötü olacak gibime geliyor.




  • semamca_07 S kullanıcısına yanıt
    Evet doğru söylediniz beslenme ile ilgili pek soru gelmedi bugüne kadar.Mesajlara baktıysanız orada bir beslenme programı paylaşmıştım.Eğer et,süt,yumurta yemem diyorsanız vejeteryan bodybuilders arasındasınız demektir.Et ve et ürünleri yememek bir dezavantajdır fakat bu gelişemeyeceğiniz anlamına gelmez.Yapmanız gereken listedeki etleri çıkarıp yerine kurufasülye,nohut ve barbunya eklemktir.Ayrıca bulgur pilavının da servis miktarını artırmanız gerekmektedir.Sabahları yumurtanın yerini sütle doldurabilirsiniz.Her gün mutlaka yoğurt yemeye gayret edin bu şekilde açığı yüksek oranda kapatabilirsiniz.Eğer gün içinde çok enerji sarfediyorsanız sabahları mutlaka fıstık ezmesi/fındık ezmesi:ara öğünlerde de yüksek oranda kavrulmamış badem/fındık yemelisiniz.Bunlar glisemik indeksi düşük,kalorisi fazla olan sağlıklı ürünlerdir.Aynı zamanda protein miktarları da yüksektir.
  • Kendime uygun dumbell kilosunu nasıl bulabilirim? Elimdeki 5 kg'lik dumbellerle 15 12 12 tekrar yapabiliyorum biceps çalışırken. Sanırım daha fazlasını yapamam şu durumda. Kas gelişimim için 5 kg yeterli mi onu da söyleyebilir misiniz?
    Teşekürler.
  • Deathamphetamine kullanıcısına yanıt
    Merhaba.Normalde 5 set çalışma prensibinde her sette maksimum 10-8-8-6-4 tekrar yapabileceğiniz şekilde 5 set yapabildiğiniz ağırlık sizi maksimum gelişmeye götüren doğru ağırlık olarak kabul edilir.yani ilk sette 10. tekrarı 2 ve 3 te 8 tekrarı 4.sette 6 tekrarı ve son sette 4 tektrarı tabiri caizse titreyerek çıkarabildiğiniz ağırlık(hareketi tam ve doğru yapmak kaydı ile) sizin için en doğru ağırlık diyebiliriz.Ama bu bahsettiğim maksimum kas gelişimi antrenmanı için.Amaç yağ yakmak vs. ise daha büyük tekrarlar gerekir örneğin 15-15-12 vs. gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sercinato88

    Merhaba.Normalde 5 set çalışma prensibinde her sette maksimum 10-8-8-6-4 tekrar yapabileceğiniz şekilde 5 set yapabildiğiniz ağırlık sizi maksimum gelişmeye götüren doğru ağırlık olarak kabul edilir.yani ilk sette 10. tekrarı 2 ve 3 te 8 tekrarı 4.sette 6 tekrarı ve son sette 4 tektrarı tabiri caizse titreyerek çıkarabildiğiniz ağırlık(hareketi tam ve doğru yapmak kaydı ile) sizin için en doğru ağırlık diyebiliriz.Ama bu bahsettiğim maksimum kas gelişimi antrenmanı için.Amaç yağ yakmak vs. ise daha büyük tekrarlar gerekir örneğin 15-15-12 vs. gibi

    Tempo ve dinlenme Süreleri ne oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sercinato88

    Arkadaşlar gördüm ki forumda bayağı bir arkadaş var spor salonuna gidemeyen(çeşitli sebeplerden dolayı).Bu konuyla ilgili evde vücut geliştirme ile ilgili her türlü soruyu cevaplıyorum.Allah razı olsun demeniz yeterli.Bazı soruları pm ile cevaplayacağım bazılarının altına cevap yazacağım.Program,alet seçimi,supplement kullanımı,beslenme programı,uyku düzeni, motivasyon hakkında her türlü soru sorabilirsiniz.Ama sadece ve sadece evde çalışanlara destek veriyorum çünkü diğer arkadaşlar spor salonundaki hocalarına sorabilirler böylelikle vakit kaybı yaşanmaz.Evde çalışarak da gayet güzel bir vücuda kavuşulabilir.Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Soruları bekliyorum.

    Hocam selamlar evde çalısmak istiyorum ama nasıl? Önceden spor salonuna gittim orada başkalarını görüp motive oluyodum evde bu mümkünmü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • joker00 J kullanıcısına yanıt
    Vücuda V şeklini en başta omuz değil sırt verir.

     EVDE VÜCUT GELİŞTİRMEK İSTEYENLERİN SORULARINI CEVAPLIYORUM-9 YILLIK TECRÜBE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Sovereign -- 21 Haziran 2015; 22:41:17 >
  • trust06 T kullanıcısına yanıt
    5 set çalışma biçimi genelde profesyonellerin uyguladığı ve haftada 5 gün çalışma prensibine dayanan bir antrenman prensibidir.Dinlenme derken eğer set aralarını soruyorsanız:set aralarında dinlenme ile ilgili bir standart yoktur.Bu insandan insana değişir ve tamamen sizin kardiyovasküler sisteminizle ilgilidir.Uzun zamndır çalışan bir sporcu 30 sn de bir sonraki sete hazır olurken yeni başlayan birisi 1 dakikada nefesini toplayamayabilir.bU süreyi kendinizi dinleyerek tespit edebilirsiniz.Kalp çarpıntınız normale yaklaştığı anda diğer sete girebilrsiniz.
  • Motivasyon konusu tamamen sporcunun zihin yapısıyla alakalıdır.Yani sizin motivasyon kaynağınız her gün salondaki ahmetin nasıl çalıştığını görmekse evde motive olamazsınız.Ben 19 yaşımda spora başladığımda benim en büyük motivasyon kaynağım Rocky 4 teki Ivan Drago karakterindeki Dolph LUNDGREN di.Hep onun kadar iyi bir fiziğe sahip olabilmek için çalıştım.Salondaki arkadaşlarım beni hiç ilgilendirmiyordu öyle ki antrenman sırasında da zaten sadece kendimle ilgilenirim ve kendimi tamamen dış dünyadan soyutlarım.İnsanlar salonda aynadan birbirine bakar bense tamamen kendimle ilgilenirim ve antrenman sırasında kimseyle konuşmam.Bu tabi benim sitilim,benim düşüncem.Herkes için böyle olacak diye bir şey yok.
  • Evet.Arkadaşımızın resimde de gösterdiği gibi vücuda asıl üçgen şeklini veren "latismuss dorsi" adı verilen kanat kasıdır.Bu kası en iyi geliştiren egzersizler barfiks varyasyonları ve one arm dumbell row hareketidir.
  • Merhaba hocam,bana guzel,sıkı bir program lazim yazarsaniz sevinirim.
    Boy:175cm
    kilo:70
    vucut yag orani:%11
    Hocam bu arada 5kg dumbellarim mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba,

    Eşimin, yürüme ile ilgili bir sıkıntısı var. Yaklaşık 10-12 yıldır gitmediğimiz hastane, doktor kalmadı. Spastik Parabalize (his kaybı, yürüme bozukluğu) teşhisi konuldu. Netice itibariyle doktorların ortak önerisi düzenli spor yaparak bacak kaslarını güçlendirmek oldu. Koşu bandı ile düzenli yürüyüş ile başlamak istiyoruz. Koşu bandında çalışanlarda, bir süre sonra eklemlerde bulunan kıkırdak dokunun zedelendiğini ve bu hasarın giderilmesi de kendi başına bir sorun oluşturduğunu ifade eden yorumlar okudum. Eğer bunlar doğru ise önereceğiniz farklı enstürüman varmıdır. Bir dönem fizik tedavisi gördü fakat zaman ve sürdürülebilir olmadığı için devam edemedi.

    Hem eşimin motivasyonunu sağlamak hemde sağlıklı yaşamak için bende eşim ile birlikte spor yapmak istiyorum.

    Eşimin kilosu 55, boyu ise 1,60
    Benim kilom 77, boyum ise 1,70

    Değerli önerilerinizi bekler, şimdiden teşekkür ederim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla,




  • Ben de idmanlarımı evde yapıyorum. Full body sistem çalışıyorum programımı paylaşıyorum yararlanmak isteyen olabilir.

    1. Gun 4×8

    Squats
    Bench press
    Pull ups
    Military press
    Barbell curls
    Ab roller
    15 dk hiit cardio


    2. Gun

    25 dk hiit cardio


    3. Gun 5×5

    Deadlift
    Bent over rows
    Incline dumbbell press
    Lateral raises
    Dumbbell triceps extensions
    Hammer curls
    15 dk hiit cardio


    4. Gun

    25 dk hiit cardio


    5. Gun 3×12

    Lunges
    Dips
    Chin ups
    Push press
    Seated calf raises
    Mason twist
    15 dk hiit cardio


    6. Gun

    Dinlenme


    7. Gun program basa donuyor

    Bunun yanisira intermittent fasting diyeti 16/8 protokulu uyguluyorum.
  • Remind2 R kullanıcısına yanıt
    programı evde vücut geliştirmek için mi istiyorsunuz yoksa salon için mi?salon içinse malesef yazamıyorum sebebini konu başlığımda belirttim.
  • Bltklc B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun.Eşinizin durumu hassasiyet içerdiği için konuyu önce fizyoterapist ve doktor arkadaşlarımla görüşmek ve sonrasında size bilgi vermek istiyorum.Danışıp yeterli bilgiyi aldıktan sonra size geri dönüş yapacağım.Sağlıklı günler...
  • sercinato88 kullanıcısına yanıt
    Ev icin hocam bir de programda barfiks olmassa sevinirim bar yok birsey yok sadece dedigim gibi 5kg dumbell var :) vucut olculerimi verdim tekrar tesekkur ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ay boyunca Genç ve Fit antrenman programı ve beslenme programını uygulamak istiyorum. Bilginiz var mı tavsiye eder misiniz genç ve fit'i ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beslenme programı için bir şey diyemem fakat antrenman programı konusunda çok daha profesyonel ve etkili bir program var.Detayları pm attım bakabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.