Şimdi Ara

Evde MIDI olarak elektronik davul kaydı sorunu(Alesis Nitro Mesh + Reaper + Behringer UMC202HD)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Evde bilgisayarıma bağlı Behringer UMC202HD ses kartım var. Program olarak da Reaper v7.03 kullanıyorum. Ses kartı USB ile bilgisayara bağlı. Bu setupla Bass gitarda kayıt alabiliyorum, kaydı alırken de ses kartının monitor çıkışından hem üzerine çaldığım şarkıyı hem de bass gitarı sorunsuz duyabiliyorum. Bu bass kaydını aldığım şarkılar üzerine davul da kaydetmek istiyorum onu da çift crash olmadığı için MIDI olarak kayıt alıp sonrasında bunu editlemek istiyorum. Ancak ses kartımın MIDI ya da başka bir USB girişi yok bu nedenle davulu direkt PC'ye bağlayıp Reaper üzerinden şarkıyı dinlerken kayıt almam gerekiyor.


    Sorun burada başlıyor, eğer monolar ses kartının çıkışında olacak şekilde 2 tane 6.3 mm monodan 1 tane 3.5 mm stereoya çeviren kabloyu elektronik davulun aux girişine bağlarsam ve monitor kulaklığını elektronik davulun kulaklık girişine bağlarsam şarkının sesi geliyor ancak hem az geliyor, hem arkada çok gürültülü bir deep ses alıyorum. Ayrıca bu şekilde kayıt alırken MIDI kayıtların sesi çok düşük oluyor. Başka bir kabloyla denedim deep ses sorunu devam etti. Bu şekilde zaten çalarken bile ne çaldığını anlamıyorsun gelen gürültüden. Monitor kulaklığını direkt ses kartından alırsam bu sefer davulda vurduklarımın sesi gelmiyor, ancak kaydedebiliyorum. Yalnızca ne ses aldığımın farkında olmuyorum bu da sürekli metronom kaçırmama sebep oluyor.


    Ses kartını PC'den çıkarıp direkt davul ile PC bağlantısı ile kayıt alırsam da bu sefer kendi çaldığımın üzerine çalamıyorum, şarkıyı başka bir kaynaktan dinlemem ve o şekilde yalnızda davul MIDI'sini kaydetmem, sonrasında ise Reaper'da saniyesi saniyesine editlemem gerekiyor. Bu da çok uğraştırıcı bir yöntem oluyor haliyle.


    İstediğim düzen MIDI kayıt almak için davulu ve ses kartını ayrı ayrı USB ile bilgisayara bağlayıp Reaper içerisinde kayıt etmek istediğim şarkıyı açıp bu şarkıyı duyarak üzerine davul çalmak, davulu çalarken de vurduğumun sesini almak. Aslında bu durum oluyor ancak deep sesli bir şekilde oluyor ve tuşem ne kadar yüksek olsa bile davul kaydı sesi çok düşük kalıyor.


    Böyle spesifik bir sorun yaşayan yoktur diye düşünüyorum ama fikirlerini ve önerileriniz varsa şimdiden teşekkürler.


    Sistemle ilgili anlamadığınız bir durum olursa resimlerini de gönderebilirim isteyen arkadaşlara.








  • Açıkcası sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını tespit edemedim ancak Reaper dışında bir program denedin mi? Cubase ya da FL Studio tarzı bir program ve Ezdrummer 2 pluggin i kullanarak belki sorun çözülebilir. Reaper hiç bildiğim bir program değil. O yüzden sorun programda mı yoksa donanımda mı yorum yapamıyorum.

  • Şu an size detaylı yazıyordum. Çocuk geldi rastgele klavyeye basınca sayfa yenilendi. Kusura bakmayın müsait bir zamanda oturup tekrar detaylı yazarım ama kısaca şunu söyleyeyim. Bas gitarı ve kulaklığı ses kartına bağlayıp ses kartını da pcye bağlayacaksınız. Midiyi de pcye bağlayacaksınız. Bu ikisini birbirine bağlamak gibi bir ihtiyacınızın olmaması lazım. Hepsi DAW(Reaper, Fl, Ableton, vs.) üzerinde devreye girecek zaten. Oluşan sesleri de Daw üzerinden monitör edin. Bütün sesler zaten Daw üzerinde oluşacak. Oluşan tüm sesleri de geri monitöre verin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.