Şimdi Ara

EV Sinema Sistemi+Laptop + LCD TV (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu şekilde ayarladığımı sanıyorum aslında ama akşam tekrar kontrol ederim .
    Teşekkürler
  • Laptop ta üç kablo kullanamazsın. Arkadaşın da dediği gibi masaüstü pc lerde analog 5.1 çıkış mevcut olduğu için üç kablo kullanılır. Front, rear ve sub-center olmak üzere üç çıkış mevcut. Notebook ta ise sadece front olarak kullanabileceğin kulaklık çıkışı mevcut. Bu şekilde memnunsan fazla kurcalama zaten.
    Bu arada hdmi girişli bir anfin olsaydı o zaman ses konusunda daha rahat olabilirdin, netekim tahminim izlediğin filmdeki ses kodu 5.1 ve senin tv ancak iki kanalını seslendirebildiğinden yalnızca frontlardaki sesi alıyorsun ve sana çok kötü geliyor. Eğer izlediğin filmde stereo ses kodlaması varsa o şekilde bir dene muhtemelen daha iyi ve net bir ses alacaksın.

    Hdmi girişli anfi olsa idi (yukarıda bahsettiğim gibi) o zaman zaten kodlanmış sesi anfiye hdmi ile aktaracağından hem sesi 5.1 alabilecektin. Dediğim şekilde bir denemeni tavsiye ederim.
    Dvd olmazsa bir vcd dene, vcd de ses stereo'dur.

    @atokgözlü kardeşim ben de sana toplama bir sistem tavsiye edeceğim tabiki. Toplayacağın sistem Z5500 e vereceğin paradan tabiki fazla olacak ama birden hepsini almak zorunda değilsin. İhtiyacın olan şimdilik bir avr ve yanında bir çift front hoperlör. Gerisini daha sonra tamamlarsın. Örneğin harman-kardon avr 145, yamaha 361 veya onkyo303 gibi bir avr. Yanında pek tutmasamda uygun fiyatıyla pure acoustic junior set al. Z5500 parasına iyi bir sistem olur. sonra yanına bir sub alır seti tamamlarsın. Hatta frontları beğenmezsen ileride onları bile rahatlıkla değiştirebilirsin. bir sürü kombinasyon yapman mümkün Bir çift front alıp junior ların frontlarını da rear yapabilirsin mesela. Bunun gibi çoğaltmak mümkün.

    hiç olmadı, baktın sana çok sıkıcı geldi o zaman Z5500 işini görür bir optik bir koaksiyel iki tane dijital giriş ve bir de analog 5.1 girişi mevcut. sistemlerinin hepsi için yeterli bence.

    Karar vermeden önce iyice araştır. Araştırmak ta ayrı bir keyif. Neyse çok uzattım kalın sağlıcakla.




  • ayhifi kardeş uzatmak ne demek çok güzel açıklamışsın ellerine klavyene sağlık
    çok teşekkür ederim.

    yazdığın modelleri bir inceleyeyim.
    hiç olmazsa almışken HDMI girişli olsun
    sonrandan bu girişle ilgili sıkıntı yaşamayayım.

    SUB olmadan ses çok mu kötü olur acaba

    bir de benim evde 7-8 sene önce aldığım müzik setinin SONY çift hoparlörleri var tabii üzerinde bas ve 3 tane de tiz kolonu var.
    bu 2 hoparlör çiftini de AVR ile kullanabilirmiyim.

    en azından masraf azalmış olur.

    Tekrar teşekkürler...........
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ayhifi

    linkteki kablo işini görür.http://www.cablesdirect.com/prodimages/CC399-12_LR.jpg lik koyamadım adresi kopyala. resimdeki gibi bir kablo alacaksın ve notbook un kulaklık çıkışından ses sisteminin "Audio in" girişine takacaksın bu kadar basit. Stereo tarafı notbook'a, kırmızı beyaz rca tarafını da ses sistemine tak.



    slm merhaba aynı işlemi bende yapmak istiorum lg dvd we 5.1 sistem mevcut bunun laptop ses çıkışına bi zararı olabilr mi?




  • bu kablonun fiyatı nedir ve üstteki arkadasın sorduğu gibi laptopun ses çıkısına zararı olurmu
  • bende buna uyumlu leptop almayı düşünüyom ve ses sistemi tvdeki sesi hoperlöre hoperlördeki sesi tvye aktarmak istiyom buna uygun çözümler nelerdir.
  • merhaba arkadaşlar
    konu ile ilgili farklı birşey sormak istiyorum
    bir hdmi kablo hdmi çıkışlı notebook umdan ses ve görüntüyü lcd tv ye aktardığımı varsayıyorum
    ikinci bir hdmi kablo ile 5.1 ses sistemimi hd lcd tv ye taktığımda sesi 5.1 den almak mümkün mü? bu aktarılacak ses notebooktan gelen 5.1 şeklinde olurmu?
    şimdiden teşekkürler
  • bu sorulara cevap yokmu leptobunda ses kartı 5,1 olmasını istiyomki 5,1 rahat balim haricilerle uraşmak istemiyom.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.