Şimdi Ara

EV Sinema Sistemi+Laptop + LCD TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Internetten indirdiğim HD film ya da belgesellerin görüntüsünü LCD TV den sesini ise 5.1 den almak istiyorum. Laptop ın HDMI çıkışı var bu çıkışla görüntüyü HDMI kablo ile LCD ye aktarabiliyorum. Aslında LCD ye seste iletiliyor ama çok çok zayıf nerdeyse anlaşılmıyor ve bu sesi 5.1 e aktaramıyorum.(Ev sinema sistemimde HDMI çıkış yok dememe gerek yok sanırım...)
    Laptoptan sesi 5.1 e nasıl iletebilitim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. bu arada cihazların modellerini de yazayım belki daha kolay olur.

    Şimdiden teşekkürler.

    philips 42pfl5322 LCD TV
    Panasonic SC-HT990 ev sinema sistemi
    ACER 5920G Laptop



  • Laptopunuzun audio out kısmı koakasiyel veya optik şekilde bir adaptörle çıkış yapabiliyorsa bunu uygun kabloyla ses sisteminin girişine vermeniz lazım.
    Boylece iletilen kodlanmış ses sinyali çözülerek hoparlörlerden 5.1 çıkış alabilirsiniz.

    Saygılar.
  • Çözümün çok basit hocam ,
    hdmi ile lcd.ye bağlantı yapıyosun hd görüntü aldın.
    Laptop için üzerinde coax. veya optik çıkış olan ve usb üzerinden bağlanabilen bir ses kartı alıyosun anfiye bağlıyosun cillop gibi izliyosun.
    Veya, hdmi çıkışlı bir anfi alabilirsin , en uygun onkyo 604 veya 674 olabilir.
  • Arkadaşlar bilgi için teşekkürler, bu bahsettiğiniz ses kartı için önerebileceğini model var mı? Ya da bu kartlardan kullanan arkadaşlar var mı kullanım efektif mi önerilir mi?
    Bu arada laptop un teknik detayları ekte ama bahsettiğiniz gibi bir çıkış haluhazırda var mı anlamadım. Yanımda olmadığı için bakamıyorum şimdi ama akşam bakarım. Olmazsa sölediğiniz gibi kart alırım.
    Teşekkürler.
  • Cihazınızın özelliklerinde;

    "Dijital hoparlörler için S/PDIF (Sony/Philips Dijital Arayüz) desteği"

    yazıyor. Buna göre uygun bir adaptör ve optik kabloyla bağlantı yapabilirsiniz.

    Saygılar.
  • Çok teşekkürler, akşam kontrol edicem.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bxrxk

    Çok teşekkürler, akşam kontrol edicem.


    acerlarda siyah renkli olan kulaklık çıkışı optik çıkış olarakta kullanılabiliyor. zaten üzerinde SPDIF'te yazar.

    denetim masası --> ses -->realtek digital output seçilirse ve özellikleri de ayarlanırsa kullanılabilir bildiğim kadarıyla.

    kablo olaraktahttp://www.hepsiparis.com/profigold-pgd582-digital-optical-interconnect-35mm-jack-to-tos-15mt-p-6317.html adresindeki gibi bir ucu 3.5 mm olan optik kabloyla optik girişe bağlayabilirsiniz.




  • Ewt ama bnce işn kolay
  • Arkadaşlar selam,
    Haklısınız laptopta optik çıkış varmış ama Sinema sisteminde yok malesef alternatif bir öneri sunabilmeniz için receiverdeki bilgileri göndereyim. Ya da bu işi farklı bir bağlantıdan yapmanın bir yolu vardır.!??
    Help please.

    http://www.panasonic.com.tr/urunler/SC-HT990

    Giriş/Çıkış
    HDMI Bağlantı Hayır
    Scart Bağlantı Evet
    Dijital Giriş Hayır
    DV Girişi Hayır
    Komponent Video Çıkış Evet
    S-Video Çıkış Evet
    Video Çıkış Evet
    Müzik Port Evet
    Audio Girişi Evet
  • Dostum senin için üzgünüm ama ancak 2 kanal giriş yapabilirsin. Analog 5.1 bile yok sistemde. Paket sistemlerin böyle bir dezavantajı var işte o yüzden almayın diye bas bas bağırıyorlar. Sistemin parçalarını değiştirme şansın da yok malesef. Sen acak iki kanal giriş yaparak sanal 5.1 alabilirsin öyle bir özelliği varsa.
  • Üstad haklısın, hazır set almamak gerekiyor aslında. ama ben manuel toparlamayı düşündüğüm sırada Altivi den şans eseri yarı fiyatın altına aldım bunu ve Altivi den aldığım içinde model özellik seçme şansım malesef olmadı. Yeni alacak olanlarada forumlardan araştırıp destek alarak bende kendilerinin toparlamalarını öneririm. herneyse bizim için geçti artık...
    Bizim cihaz virtual surround yapabiliyor, yani 2 kanal sesi sanal 5.1 yapabilirim. o da şimdilik beni idare eder. yanlız ben 2 kanal ses almak için hala hangi kablo ve hangi bağlantıyı kullanacağımı bilmiyorum.Destek olabilirseniz sevinirim.
    Teşekkürler.
  • linkteki kablo işini görür.http://www.cablesdirect.com/prodimages/CC399-12_LR.jpg lik koyamadım adresi kopyala. resimdeki gibi bir kablo alacaksın ve notbook un kulaklık çıkışından ses sisteminin "Audio in" girişine takacaksın bu kadar basit. Stereo tarafı notbook'a, kırmızı beyaz rca tarafını da ses sistemine tak.
  • Eywallah üstad, teşekkürler. Bi de böyle deneyelim.
    Bu arada bir arkadaşta bu kablodan 3 tane kullanıp sesi 5.1 e manuel de dağıtabileceğimi söylüyor. Bilmiyorum böle bişi var mı ya da böyle bişeye gerek var mı, ama önce bi senin önerini deneyelim, 5.1 e dağıtamazsak olmazsa öle de deneriz.

    Tekrar teşekkürler.
  • Bu arada linkini gönderdiğiniz kablonun bir adı var mı, yoksa tarif mi etmeliyim?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bxrxk

    Eywallah üstad, teşekkürler. Bi de böyle deneyelim.
    Bu arada bir arkadaşta bu kablodan 3 tane kullanıp sesi 5.1 e manuel de dağıtabileceğimi söylüyor. Bilmiyorum böle bişi var mı ya da böyle bişeye gerek var mı, ama önce bi senin önerini deneyelim, 5.1 e dağıtamazsak olmazsa öle de deneriz.

    Tekrar teşekkürler.


    3 taneyi kullanma işi laptopta olmuyor bildiğim kadarıyla. normal masaüstü bilgisayarların ses kartlarında örneğin mikrofon girişinden çıkış alınarak bağlanıyor 5.1 hoparlörler ama laptopunuzda sadece kulaklık çıkışından ses alınabilir.
  • arkadaşın LAPTOP dan bende de var
    HDMI çıkışı LCD ye bağlıyorum
    ses içinde hazır bir sistem alayım diyorum
    ama en azından optik girişi olsun

    aklımdan geçen logitech z5500 ama fiyat biraz pahalı gibi

    Ayrıca XBOX sı da optik den bağlamak istiyorum
    sanırım z5500 de tek giriş var herhalde sorun olacak

    sizin bu konuda görüşleriniz ne olabilir

    LAPTOP + XBOX ve 5.1 ses

    Teşekkürler.........
  • Dün bahsedilen kabloyu alıp denedim. Normal surround bir ses alamadım tabiki ama yinede sanal bir surround var. gayet net ve kaliteli bir ses alabildim.Laptoptan ya da tek başına LCD den dinlemekten 10 kat daha keyifli hale geldi, bu da benim için şimdilik yeterli.

    3 kablo hikayesine gelirsek denemicem bile, çünkü ses yeterince iyi daha çoğrusu çok büyük çoğunlukla belgesel seyredeceğim için çokta gerekli değil. Zaten uğraşmaktan da çok sıkıldım, daha fazla kasamııcam. :)))) Ben hazır uğraşıyorken 5.1 alabilir miyim derdindeydim ama anladığım kadarıyla bu şekildeki bağlantılarla beklediğim gibi bi ses alamicam. O yüzden bu kadarı benim için kafi.

    Desteğiniz için hepinize çok teşekkürler arkadaşlar.

    Kafama takılan tek bir soru kaldı,Hama marka altın uçlu HDMI kablo kullanıyorum. bilgiğim kadarıyla HDMI kablo hem ses hem görüntü iletiyor. Ben Laptopu LCD ye bağladığımda (5.1 i hiç dahil etmeden) görüntü gayet güzel fakat LCD nin sesini maxa getirdiğim zaman bile çok az ve kalitesiz bir ses alıyorum. Bunun sebebi hakkında fikri olan var mı? Kablodan mı yoksa herhangi bir ayar mı yapmalıyım ya da bişileri eksik mi yapıyorum bilmiyorum. Bu şekilde bir bağlantı kurup düzgün ses alabilen arkadaş var mı?

    Tekrar teşekkürler.




  • atokgozlu benden sana bir tavsiye hazır sistem alma. Neler çektiğimi görüyosun işte.Biraz zaman harcayıp araştırıp, ihtiyaçların neyse ona göre bir sistem topla üstad. Biraz fazladan zaman ve belki 3-5 kuruş daha fazla para harcarsın ama inan değer. Hazır sistem aldığına 3-5 ay sonra sende herkes gibi pişman olursun. Ya da uğraşamam diyorsan uygun fiyatlı bişi alki icabında atarsın için yanmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bxrxk

    atokgozlu benden sana bir tavsiye hazır sistem alma. Neler çektiğimi görüyosun işte.Biraz zaman harcayıp araştırıp, ihtiyaçların neyse ona göre bir sistem topla üstad. Biraz fazladan zaman ve belki 3-5 kuruş daha fazla para harcarsın ama inan değer. Hazır sistem aldığına 3-5 ay sonra sende herkes gibi pişman olursun. Ya da uğraşamam diyorsan uygun fiyatlı bişi alki icabında atarsın için yanmaz.



    cevabın için teşekkür ederim.
    hazır sistem sıkıntı haklısın ama diğerleri de çok pahalı bakalım artık neyapayacğım bilmiyorum.

    bu arada TV den sesin az gelmesi ayarlarla ilgili
    1-bazı filimlerde ses düşük olabiliyor
    2-kullanılan medya oynatıcısına göre ses seviyesi değisebiliyor.
    3-ses açma kapamadan sonuna kadar sesi aç
    4-denetim masısından ses ayarlarını HDMI ses çıkışını seç ve varsayılan yap.
    5-böylece her oynatıcıdan sesi LCD ye aktarmış olursun.
    6-ses seviye kontrolünü de ses açma kapama tuşu ile yapabilirsin.


    daha önce ben oynatıcının ses ayarları ile oynayıp sesi HDMI dan aktarıyordum ama bir oynatıcıda ses alırken diğerinde sorun oluyordu.
    denetim masasından varsayılan yapınca bütün sesleri TV ye taşıdı

    bunlar benim kendi kullandığım yöntemler.
    belki başka ayarlarda kullananlar vardır.

    Selamlar.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.