Şimdi Ara

ev sinema sistemi için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Konu ile alakalı teknik ve ürün bilgim cok fazla yok. Tv izlemek ve oyun oynamak için kullandığım oda 14-15 m² civarı. Güzel bir sinema sistemi kurmak istiyorum. Önümüzdeki 1-2 yıl sonunda kullanacağım odayı 35-40 m² gibi büyütme durumum olabilir. Her iki durumda da optimum verim alabileceğim tercihler yapmak istiyorum.
    AVR için 4k 120hz destekleyen(120hz sadece PS5 için) en uygun seçenek olarak Marantz NR 1711 veya Denon S960 modellerini düşündüm. Daha uygun fiyatlı olacak şekilde iyi seçenekler varsa bilmiyorum. 7 hoparlör 1 subwoofer için yüksek fiyatlardan dolayı ıkinci el bakmayı düşünüyorum. Hatta receiveri de temiz denk gelirse ikinci el bakacam. Ikinci el alirken nelere dikkat etmek gerekir hem hoparlör hem receiver için.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum.
    Teşekkür ederim...







  • Doğru ve cihazı hakkında yeterli bilgi sahibi olan, sinemayı seven bir satıcı. Sonra hoparlörleriniz varsa ona uygun amfi.

    Eğer İstanbul da iseniz
    Sony str-dh790 5. 1.2 Dolby atmos amfi
    Sony SS-CS310 cr 5.0 hoparlör seti(2 adet ayak dahil)
    Sony sa cs9 subwofer
    Energy take classic iki adet surround hoparlör(ayakları ile birlikte)
    Seti satıyorum.(kablolarımmhariç)
    Gelip dinleyip elden alabilirsiniz.
    Sarı site ilan fiyatım 16000 TL.
    Fiyatta forum üyeliği dolayısıyla indirim yapabilirm. Düşünürseniz pm den yazın.
    İyi günler
  • Bütçe ne kadar?

  • odeysus kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim. Str Dh790 da bildiğim kadarıyla 120 hz alamıyoruz. Benim için hissedilebilir farkı nasıl olur. Bir de Ps5 bağlamak için fazladan fark verip LG nin hdmi 2.1 portu olan 120 hz TV modelini aldım. Onun boşuna mı almış olacam. Kararsız kalıyorum bu noktada.
  • sqOn S kullanıcısına yanıt
    Aslında işin araştırmasını yapmadan önce hiç bütçe yoktu aklımda. Bu kadar zorlayacagini düşünmemiştim. Ne kadar uygun fiyat olursa o kadar iyi tabi ama su an için aklımdan 25-30 bin civarı geçiyor.
  • osmandanisman O kullanıcısına yanıt

    4k 60 Hz desteği var. Earc üzerinden görüntüyü ve sesi tvye gönderip sesi avrye göndermesini sağlamak belki çözüm olabilir.

  • odeysus kullanıcısına yanıt
    Nasıl olacağını anlayamadım. Ps görüntüyü ve sesi tv ye gönderecek. AVR sesi nerden alacak. Tv den mi. ?
  • osmandanisman O kullanıcısına yanıt

    Evet tvde ARC veya earc desteği varsa. Zaten avrleri uzun çalışma süreli cihazlarla kullanmayı önermiyorum. Görüntüyü işleyen bir TV varsa amfiyi yormamak adına sadece sesi göndermek daha avantajlı olurdu.(avrnin aşırı ısınmasını veya yorulmasına karşı) Ben TV izlerken bu şekilde kullanıyorum. Sadece film izlerken görüntü biriminini hem media player hemde bluray player de avr üzerinden kullanıyorum.

    Ancak isteğiniz özellikleri tam olarak kullanmak için dh790 nın tam sürümü olan dh 1080 beklentinizi karşılar.

  • odeysus kullanıcısına yanıt
    Earc var tv de. Str dn1080 i de inceleme videolari ve sitelerde gördüm ama ne ikinci el ne de sıfır olarak bulamadım Türkiyede. Ama dediğiniz şartları göz önünde bulundurup tekrar degerlendirecem. Bu arada ben media player veya bluray player kullanmıyorum. Genelde netflix, amazon veya torrentten uygun formatlı filmleri indirip hard diskten usb ile bağlıyorum. Bir farkı olur mu bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmandanisman -- 24 Mart 2022; 0:4:27 >
  • osmandanisman O kullanıcısına yanıt
    120hz için illaki AVR’nin 120hz destekli olmasına gerek yok aslında. Diğer arkadaşın da belirttiği gibi PlayStation’ı tv’ye doğrudan bağlayıp, sesi de arc özelliği ile AVR’ye aktarabiliyorsunuz.

    Yalnız burada aklıma takılan bir nokta var. PlayStation tv’ye doğrudan bağlandığında, PlayStation ses cihazı olarak önce tv’yi görecek. Tv stereo yani iki kanal olduğu için sesi AVR’ye 5.1 olarak aktarabilecek mi?
    Muhtemelen yapacaktır ama bendeki 8 senelik tv’ye PC’yi doğrudan bağladığımda AVR’ye sesi 5.1 olarak aktaramamıştı. Fakat aynı tv dahili netflix uygulaması ile 5.1 ses aktarabiliyor. O yüzden bir soru işareti oluştu.

    Bunun yanı sıra indirdiğiniz filmler hangi formatta yada hangi ebatlarda bilmiyorum ama forumdan ve yakın çevremdeki yeni model tv’si olan kişilerden duyduğuma göre tv’ler 60-80 gb’lık 4K be hevc kodekli filmleri kendi USB oynatıcısı üzerinden oynatamadılar.

    Eğer büyük ve güzel bir televizyonunuz varsa bu boyuttaki 4K filmlerde daha güzel bir görüntü alırsınız.

    Ayrıca bu boyutlardaki filmlerde sesler gerçek dolby atmos ve dts hd yada dts X formatında olur. Bu da daha iyi bir ses kalitesi demek.
    Netflix yada Amazon’un verdiği atmos ise yalan atmos dediğimiz daha düşük çözünürlüklü atmos ses oluyor. Bu yalan atmos dediğimiz de ses bitrate’i 640kb iken diğerlerinde 5-6 bin kb civarında oluyor.

    Eğer PlayStation’da bu tarz büyük boyutlu film dosyalarını oynatacak bir uygulama varsa filmleri bu şekilde izlemenizi tavsiye ederim.
    Eğer yoksa da ikinci el Zidoo x9s gibi bir oynatıcıyı 2.el 1000 TL civarına alıp kullanabilirsiniz.

    Bunun yanı sıra PlayStation’da eğer yarışmacı oyunlar oynuyorsanız, PlayStation’ı tv’ye doğrudan bağlamak input lag’ı azaltacaktır. Ama AC gibi hikaye bazlı oyunlar oynuyorsanız bu farkı anlamayabilirsiniz.

    Bu arada benim sistem neredeyse her daim açık. Şimdiye kadar da herhangi bir arıza vs yaşamadım.
    Sadece evde tv yayınını merkezi sistem üzerinden alıp Digitürk yada Teledünya gibi bir firmanın receiver’ını kullanıyorsanız o kutuyu (receiver’ı) doğrudan AVR’ye bağlamayın diyebilirim.

    Çünkü merkezi tv sistemlerinde bazen kaçak akım ve olabiliyor ve bu akım o receiver üzerinden Hdmi kablo vasıtası ile sonraki cihazı bozabiliyor.

    Misal önceki evimdeki telefünya kutusu ilk AVR’min 3 tane Hdmi girişini bozmuştu. Fakat aynı kutuyu o AVR’yi almadan önce 1 sene boyunca dandik bir Samsung tv ile kullanmıştık ve hiçbir şey olmamıştı. Hatta o tv 10 sene olmasına rağmen hala çalışıyor.
    Fakat aynı kutuyu şu an da kullandığım Sony tv’ye bağladığımda tv anında arıza sinyalleri verdi. Sonrasında bu durum için özel olan bir korumalı priz aldım ve o gün bugündür benzeri bir sorun yaşamadım. Bu priz için ayrıca link atacağım çünkü şu an benim kullandığım priz üretilmiyor ve bulunmuyor.

    Kısacası bu merkezi sistemdeki kaçak akım vs konusunda bazı ürünler çok hassas olabilirken bazıları hiç etkilenmiyor. Ama yine de kendinizi sağlama almak için bu prizi almadan o uydu kutusunu AVR’ye bağlamayın.

    Son olarak da uzun zamandır ses sistemlerinin fiyatlarını takip etmiyorum. O yüzden şu modeli şu kadara alırsınız diye bir yorum yapamayacağım ama en azından kullanım senaryoları hakkında bilgi paylaşmak istedim. En azından hangisinde nasıl bir senaryo olabileceğini öngörebilirsiniz.




  • Başka bir çözüm hdmi splitter. Daha önceden western digital live media player kullanıyordum tv ve projeksiyona hdmi çogaltmak için kullanmıştım. Ps5 lerde nasıl oluyor bilemem ama ses ayarlarında direk geçiş (sesi işlememe) seçeneği varsa avr yi direk görmesine gerek yok.

    ev sinema sistemi için tavsiye



    bunun 4k 120 hz olanı


    TRY 250.23 39% İndirim | HDMI uyumlu 2.1 Switcher adaptörü 4K HD 120Hz 1x 2/8K 60Hz 2x1 çift yönlü dönüştürücü Splitter PS4 anahtarı aksesuarları





  • osmandanisman O kullanıcısına yanıt

    Turuncu55 arkadaş gerekli açıklamayı yapmış. ses formatları ve oynatıcılar hakkında yeterli bilgi içeriyor. Film izlemek için bir media player bluray film izlemek için bluray player vb. Cihazlar film izlemek için bence olmazsa olmaz. Dh1080 konusunda haklısınız. İlanları takip eden birisi olarak en son 2. Fiyatını 8500 de gördüm. Kısa sürede ilandan kalktı.Sıfır girişi yok bir süredir.

    PlayStation da bildiğim kadarıyla film izlemek için kullanılıyor. Oyun konsollarına biraz yabancıyım.

  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle detayli anlatım için teşekkür ederim.

    120 hz olayında mantıken dediğiniz durumun geçerli olması beklenebilir. Bu sekilde bir sistem tercih edersem ve düşündüğümüz gibi olmazsa akıcı oyunlarda avr den feragat edip direk oyuna odaklanacam daha sinematik oyunlarda 60 fps de devam edip güzel sistemin tadını çıkaracam. Yapacak bisey yoksa eğer.

    Netflix youtube u daha çok vakit geçirmek arada bakmak için veya takip ettiğim dizi varsa kullanıyorum. Özellikle izlemek istediğim, beklediğim filmler varsa dediğiniz boyutlarda indirip öyle izlemeyi tercih ediyorum. Tv yayını hiç kullanmadığım için herhangi bir receiver yok bağladığım.

    Su ana kadar filmleri hard disk e atıp tv ye bağlayıp kodi den açıyordum, media player bağlayıp denemedim o yüzden arada fark var mı bilmiyorum bana netflixten daha iyi geldiği için devam ettim o şekilde. Ps5 ten oynatmayi da deneyecem ayrica. Bir de 1 tv ye 10binlerce lira verip film oynatmak için media player a ihtiyaç duyulması da biraz saçma gelmişti bana. Muhakkak bildiğiniz bir sey vardır yanlış anlamayın lütfen.

    Hoparlör alırken dikkat etmem gerekenlerle ilgili de kısaca bilgilendirseniz memnun olurum. Temel olarak çok yüksek sesten ziyade temiz ve kaliteli ses tercih edeceğimi düşünüyorum. Yakın güç değerlerine sahip olduğunu düşündüğümüz iki avr için tercih etmemiz gereken hoparlör aynı mi olur yoksa değişken başka faktörler var mı? Sağlam kaliteli hoparlörlerin kolay kolay bozulmadigini duymuştum. Rahat bir şekilde ıkinci el alabilir miyim?




  • odeysus kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için teşekkür ederim. Playstation dan izleme konusunu ve mediaplayer dan farklarıni öğrenirim. Umarım ekstra masraflar çıkmaz:d
  • BuStaNT kullanıcısına yanıt
    Sonuçta aynı kaynaktan hem tv ye, hem avr ye ses ve görüntü sinyalleri gidecek. Tv den görüntüyü, avr den sesi alacaz. Doğru mu anlamışım
  • osmandanisman O kullanıcısına yanıt

    Ses konusunu belirlerken stereo müzik konusunu ayrı bir yere koyuyorum. Bu nedenle bileşenin 3 temel üyesi önem kazanıyor (görüntüleme ve oynatma anladığım kadarıyla zaten çözülmüş durumda.)

    1. Avr

    2. Hoparlörler

    3 subwofer (buda hoparlör ama görev olarak ayrıldığı için önemli)

    AVR konusunda genel bir fikir oluştuğu için atlıyorum.

    2. Nokta da

    İse kendi tecrübelerime dayanarak (30 m2 alanda) tercih yapabileceğiniz markalardan önce hoparlör tipini seçmek

    1.uydu hoparlörü olan 5.1 setler

    2. Florstand önleri surroundları Bookself olan 5.1 hoparlör setleri

    3. Front ve rear hoparlörleri florstand olan 5.1 setler.

    Odanın kullanım biçimine göre birini seçmek.

    Sonra seçilen türe göre hoparlör seti markasını belirlemek geriye kalıyor. (başlangıç olarak farklı marka modeller kullanarak seti oluşturmayı önermiyorum (uzun bir konu))

    Kendi deneyimlerime göre

    Marka sıralaması şöyle

    1-Bowers wilkins M1 uydu hoparlörler

    2-Focal - Bose uydu hoparlörler focal sib gibi

    3-polk, TL 1600 modeli gibi

    4-energy (temin etmek biraz zor)uydu veya bookself gibi

    5-Sony 3 çeşit model bulmakta kolay

    6-Wharfadale - Canton (canton uydu modelleri)

    İlk üçünde bütçe belirleyeci bence

    Son üçte ise başlangıç seviyesi belirleyici





  • odeysus kullanıcısına yanıt
    Uydu hoparlör ekonomik ve yerleştirmesi rahat olmasından dolayı bana daha uygun gibi geldi. Belki ileride yükseltme de yapılabilir diye düşündüm. Hem konu ile alakalı belli bir tecrübeye de sahip olabilirim bu süre içerisinde. Bir iki tane ikinci el ilanı gördüm. Fiyatlarının piyasa şartlarında uygun mu yüksek mi kaldığı ile alakalı fikrinizi de alabilir miyim?

    focal sib evo 5.1

    polk tl 1600 (sıfır seçeneği 7000 tl)

    bowers m1 (sıfır adet fiyatı 6500 tl)




  • osmandanisman O kullanıcısına yanıt

    Focal sib xxl front çift hoparlör xl center hoparlör xl rear çift hoparlör ve focal cube 2 subwofer +marantz sr 5006 amfiyi 13500 verdim.

    2 hafta önce, kozmetik olarak 10 üzeri 9 performansı iyiydi

    Sibler iyidir.

    M1 5.0 seti 6.ay önce 5000 e verdim hepsi kutulu ve aparatlı indi.

    Polk TL 1600 elimde hala ve satılıktır. İlan fiyatım 4400. (m1leri alan arkadaş bu polklar kulenin işini yapıyor diyeceğim nerede ise demişti)

    Sıfırı 7000 olan siteyi biliyorum ama iletişime geçmedim. Fiyat pek inandırıcı gelmedi açıkçası. Fiyat doğru ise kaçırmayın.


    İkinci el fiyatlar yüksek görünebilir.

    Bunun Benim gibi satıcılarda ki sebebi boş beleş mesajlar almak istemiyor olmam.

    Başka satıcılar da var böyle. Fiyat yüksek olsa da elden alma durumunuzun olduğu ilanlara mutlaka ödeyebileceğiniz miktarı kibarca belirtin. Belki olumlu dönüş olur.

  • odeysus kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    Ben izmirdeyim bahsettigimiz seceneklerden izmirde ilan bulamadım. Polk tl 1600 hepsiburada da 7000 tl su an
  • osmandanisman O kullanıcısına yanıt

    Son 1 ürün kalmış görünüyor.şevval ticaret adlı satıcı da. Sıfırı bu fiyata kaçmaz.

    Birde dikmen müzik satıyor 11000 küsür.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.