Şimdi Ara

Ev sinema sistemi + digiturk + 3d led tv bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bir süredir en iyi performansı almak için ev sinema sistemini digiturk ve led tv'ye nasıl bağlayacağımı araştırıyorum ama herkes farklı bir şey söylemiş. Benim de kafam karıştı tabi

    Öncelikle sistemim ;
    1) Samsung 46f6340 (Dijital ses çıkışı optik)
    2)Samsung HT-H4550R ev sinema sistemi (optik giriş )
    3)Digiturk HD uydu alıcı DCR HM-9504HD (Dijital ses çıkışı optik)

    Ev sinema sistemini sadece blu-ray oynatıcısı üzerinden film izlediğimde değil de digiturk üzerinden film izlerken veya bilgisayarımı hdmı ile televizyona bağladığımda da kullanmak istiyorum.Tabi bunları yaparken kablo tak çıkar yapmak istemiyorum. Maksimum performans için nasıl bir bağlantı yapmam lazım bilgisi olanlar yardım ederse sevinirim.Şimdiden teşekkürler







  • Öncelikle hem blurayin hem de tv'nizin ARC desteği mevcut. ARC, Audio return chanel yani ses dönüş kanalı anlamına gelir. Bluray player'ın hdmi çıkışını Tv'nin ARC destekli hdmi girişine bağlayın. Zaten Tv'nin hdmi girişlerinden biri ARC destekli olur ve de yanında ARC diye yazar.

    Bu özellik sayesinde Tv'ye bağlı digitürk yada başka bir kaynağın sesini başka bir bağlantı yapmadan bluray player'ın Tv'ye bağlı olan hdmi kablosu üzerinden ses sistemine aktarmış olursunuz. Tabii bunun için hem Tv'nin hem de ses sisteminizin menüsünden ARC özelliğini açmanız gerekir.

    ARC desteği olduğu için digitürk, Pc yada başka bir kaynağı hdmi ile tv'nize bağladığınızda hepsinin sesini ses sisteminden alabilirsiniz.

    Fakat pc'yi Tv'ye hdmi ile bağlayınca hoparlör yapılandırmasını sadece stereo olarak ayarlayabiliyorsunuz. Bu da oyunlarda sesi 5.1 olarak aktarmanızını engellemiş oluyor. Eğer pc'nizde optik ses çıkışı varsa oyunlarda 5.1 ses almak istiyorsanız pc'yi optik kablo ile ses sistemine bağlarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkürler son derece açıklayıcı oldu. Dedğiniz gibi televizyonda 2 numaralı hdmı portu arc özelliğine sahip.

    Bilgisayarda optik çıkış yok. Pc'den 5+1 ses alamayacak olmam kötü oldu.Genelde dizüstü bilgisayarı televizyona bağlayıp film izliyordum. Bu durumda televizyona usb ile HDD bağlayıp film dosyalarını oynatmam durumunda 5+1 ses alabilirim sanırım değil mi?
  • Yanlış anladınız.

    Pc'yi Tv'ye hdmi ile bağladıktan sonra Pc'den film oynatmak için kullandığınız programın ses çıkışını ve de Tv'nin ses aktarım formatını passthrough olarak ayarlarsanız, hem Pc yazılımı hem de tv sesi hiç ellemeden direkt ses sistemine aktarır. Bu sayede filmlerin sesini orijinal formatında alırsınız.

    Benim dediğim olay sadece Pc'den oyun oynarken 5.1 ses alamazsınız. Yoksa filmlerde sorun olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam o zaman sorunum çözüldü. Zaten oyun oynamak için değil film izlemek için Pc'yi televizyona bağlıyorum.

    Bilgilendirme için teşekkürler
  • baya uzun süre uğraştıktan sonra en mükemmel kombini hem digitürk hem samsung hemde internetten araştırarak buldum. sisteminizi şu şekilde bağlayın;

    digitürkü yeni nesil bir hdmi ile televizyonun ARC kanalına bağlayın.

    ev sinema sistemini hdmi ile tv ye bağlayın (arc olmayan bir kanala)

    tv den ev sinema sistemine optik kablo bağlayın ve kurulumu bitirin.

    böylece digitürk kullanırken 5.1 e en yakın ve en yüksek kalitede sen alabiliyorsunu hem PCM hem DTS neo 2:5 seçenekleri ile.

    hdmi belki normal standartlarda daha yüksek kalite taşıyordum ama digitürkte verim alan sistem bu arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.