Şimdi Ara

Ev mi Yurt mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tercihler başlamadı, sonuçlar açıklanmadı ama ön fikir açısından öneriye ihtiyacım var.

    Öncelikle şehir dışına gideceğim ve tek olacağım, 1+0 eve çıkmak mı daha mantıklı yoksa özel bir yurtta kalmak mı?(KYK yurduna da başvururum ama pek tavsiye etmiyorlar) Maddi durum açısından ahım şahım bir durumumuz yok öncelikle bunu da belirteyim. Tek başıma eve çıkmak daha cazip geliyor ancak başıma açılacak masraflardan korkuyorum. Giderim ne olur ne olmaz tam kestiremiyorum. Yurtta ise sınırlı imkanlar var, ev kadar rahat olmuyorsun malum. Kararsız kaldım acayip.



  • Hocam tek başına eve çıkılmaz,hem bunalırsın hemde tek kişi yurttan masraflı hala gelir cidden sınavlar veya bazı şeyler yolunda gitmezse psikolojik sıkıntılara düşebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtta kalmanın da dezavantajları korkutuyor beni deyim yerindeyse. Oda arkadaşlarım ile uyuşup uyuşmayacağım ya da güvenilir kişiler olup olmadıkları belli olmadığı için ev daha rahat gibime geliyor ama dediğiniz gibi giderin çok olacak olması orayı da eksiye indiren husus. Maddi kaygım olmasa hiç düşünmeden eve çıkarım zaten, dediğiniz etmenler de de haklısınız ama zamanında başıma çok badire geldi atlattık, onları da atlatırız Allah'ın izniyle. Son kararı ailemle iyice düşünüp alacağım zaten mantıklı olan şeyde bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim bi sene oda arkadaşlarim on numara cocuklardı her konuda maddi manevi, ertesi sene yan yataktaki Çocuğu gece Polis aldı yukardaki Çocuk ile bıcakli kavgaya girdi diye. Yurtta nasılsan insanlar ona göre davranır,evi ilk sene direkt yeni gittiğin tanımadığın şehirde asla önermem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam cevap için. Derince bir düşünmem lazım bu konuda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle ve kesinlikle ev

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev.
  • Gideceğin yere bağlı biraz da. Mesela atıyorum Ege Üni. gideceksen o çevrede kira fiyatları uçuk. Yurt daha mantıklı kalır. Mesela Anadolu Üni. gideceksen okey, evler ucuz.

    Tek başına eve çıkmanın tek bir dezavantajı var ki o da şu, İlk girişte ödeyeceğin komisyonlar, depozitolar vs. Mesela atıyorum Akdeniz Üni. kazandın. Gittin Antalya'ya. Tanıdık yok, kimse yok. Sahibinden bakacaksın ama çoktan tutulmuş olacaklar. Çünkü orada okuyanların hepsi erkenden evleri tuttular sahibinden. Emlakçıya gideceksin sana bir ev gösterecek beğendin tutmak isteyeceksin sana ev kirası 900 ise 900 oturacağın ayın kirası, 900 depozito, 900 komisyon oldu mu sana 2700 lira. Bazıları ikinci kira da isterler falan onlara girmiyorum. Elektrik, su abonelikleri açık değilse 500-600 o tutar. Doğalgaz aboneliği var, eğer gittiğin yer soğuk ise ona da 500 verirsin ama Antalya'yı örnek aldım onu hesaba katmıyorum. Yani ortalama en kötü 3200-3300'e patlayacak sana ilk girişte anahtarı alman. Ha çıkışta depozitoyu alabiliyorsun güzel tarafı o.

    Ama bu eşyalı eve çıkarsan eğer yaşanabilecek senaryo. Boş ev bulmak kolay sahibinden. Ama yine depozito, kira isterler en kötü 500'e bulsan yine 1000 lira, abonelikleri de açık değilse 2000 liraya çıkarsın boş eve de. Depozito istemeyen ve abonelikleri açık eve denk gelirsen, şanslısın demektir.

    Bunları niye anlattın dersen eğer, maddi durumumuz çok iyi değil dedin o yüzden anlattım. Yani ev güzel, rahat, hoş ama girmesi sıkıntı gerçekten. Eşya alırsan onu araması bulması sorun. Taşıması sorun.

    Yurtta kalırsan bu sorunlarla uğraşmazsın hiç. Benim tavsiyemi sorarsan eğer ilk girişteki parayı sorun etmeyeceksen kesinlikle eve çıkman olur.




  • ilk sene yurda gidersin. o süreçte evde kalabileceğin arkadaşları seçip sonraki sene eve çıkarsın. en temizi budur.
  • Takıp

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi Şehir Olduğu Önemli.Kiralar Bakımından.
  • Ev ev 🏠

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yere bagli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk sene hele hazırlık okuyacaksan kesinlikle Yurt.Özel yurtlarda pek sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum.Şehirden şehire değişebilir tabi ama çoğu verdikleri sözleri dönem içinde tutmuyor.Aile işletmesine benzemeyen sdüzgün yöneticili bir yer seçmeye dikkat et.

    İlk sene hem yurt sayesinde farklı bölümlerden arkadaş edinmiş olursun.Ne kadar geniş çevre o kadar geniş imkanlar.2. Senen duruma göre yurdundan veya bölümünden arkadaşlarınla mutlaka eve çık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtda,1+0 da, öğrenci evinde kalmış birisi olarak

    1.1+0

    2. Yurt

    3. Ogrenci evi



    Tek başına kalmak tartışmaz daha iyi istediğini yapabiliosun karisan, rahatsiz eden yok.hayati kendine göre yaşıyorsun.



    Yurt yemekli olduğu için sorun çıkmıyor ama tek odada kaldığın icin birisi gece uyumaz birisi müzik acar v.s bir sürü sorun bide mal insanlar denk gelirse vay haline.



    Öğrenci evine kafana yatan arklarla çıkıyorsun herşey iyi hoş ama insanlar ev ortamında farklı dışarda farklı oluyorlar tamam eglenirsin filan ama -kiyafetini isteyenler - parfümünü bitirenler -sarj aletini alanlar - bulaşık yikamayan insanlar -evi temiz tutmayanlar v.s gibi Bir sürü saçma sapan şeyler dönüyor öğrenci evinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam tavsiyem yurtta olman eger kendi odan olacakise evden hicbir farkin olmayacak ama birisi ile kalicakisen surekli yapicagin ses gurultu vb konular cok buyuk problem teskil edecek evin guzel kismi kendine ozel alan ve zaman yaratabiliyor olman

    bunun disinda bagzi yurt kirmasi apartlar oluyor ev ev kiralaniyor sabit oduyorsun herseyi icinde 500 600 tl civarlarinda eger o apartlarda tek oda veriliyorise en iyi tercih onlar olacaktir
  • Kısa bir süre yarı özel KYK yurdunda kaldım.3 kişilik odalarda gayet düzgün konforlu bir yurttu.Kurallari bana cok uymadığı için 2-3 ay sonra eve çıktım ama en azından insanlarla tanışmak hem de alışma süreci için bir süre yurtta kalmanı tavsiye ederim.Özel de olabilir KYK da olabilir.Gittigin yerde bir arkadaş çevren olmadan tek başına eve çıkarsan çabuk bunalırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler gideceğim yer Çanakkale olacak büyük ihtimal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse sorsam 1+0 ev diyor. İstediğin gibi takıl yarı özel kyklar bile 3-4 kişilik oluyor. Diğer kyklar 6-8 kişi arasında zaten.

    Ben de gittiğim 1+0 eşyalı ev bakmayı düşünüyorum. Özel yurtlar 700 TLden başlıyormuş çok pahalı geldi. Öğrenci eşyalı apartlara bakıyorum 600tl kira var+fatura+yemek ücreti var ama onu da karşılar. Asıl hayatı tek başına yaşamayı öğrenir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.