Şimdi Ara

EV ALIRKEN HANGİ KAT MANTIKLI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR MERHABA HERKESE. DÜKKAN ÜSTÜ 1. KAT OLARAK GEÇEN BİR DAİRE SATIN ALMAK İSTİYORUM. BİNANIN ŞU AN KABA İNŞAATI BİTTİ VE KONUMU ÇOK HOŞUMA GİTTİ. MALUMUNUZ EV FİYATLARI UÇTU GİTTİ. DAİRE 4 ODALI VE SADECE ÖNDEKİ OTURMA ODASI VE SALON YANİ İKİ TANE ODA DÜKKANA DENK GELİYOR. DİĞER ODALARININ ALTINDA GİRİŞ KATTA DAİRE YAPILMIŞ. BİNA TEK BLOK VE SEKİZ DAİRE VAR. GİRİŞTEKİ DAİRELER HARİÇ. DAİRE KÖŞE BAŞI VE GÜNEY CEPHEYE BAKIYOR. BULUNDUĞUM ŞEHİR ŞANLIURFA VE YAZLARI SICAK KIŞLARI SERT BİR SOĞUĞU YOK. DAİRE SIFIR OLDUĞU İÇİN YALITIM FALAN HEPSİ YAPILACAK. BİNANIN ALTINDA İKİ DÜKKAN VAR. HER DÜKKAN BİR DAİREYE DENK GELİYOR. BENİM DÜŞÜNDÜĞÜM DAİRENİN ALTINDAKİ DÜKKAN DA GÜNEY CEPHEYE BAKIYOR VE EN FAZLA 25 METREKARE. YANİ KÜÇÜK BİR OFİS OLACAK BOYUTTA. O BÖLGEDE GENELDE BU TARZ YERLER EMLAKÇI OLUYOR. SIRF KONUMU VE GÜZERGAHI EVİN DEĞERİNİ ARTIYOR. ONDAN ALMAK İSTİYORUM. ŞİMDİ SORMAK İSTEDİĞİM BU DAİREYİ ALIRSAM ISINMA PROBLEMİ DAHİL NASIL SORUNLAR YAŞARIM? BU ARADA DÜKKANLARA KALORİFER VE PETEK SİSTEMİ DE YAPILIYOR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öğretmen Beg -- 13 Nisan 2022; 13:22:36 >







  • 1- Kaliteli yalıtım varsa sorun çıkmaz ama, üst katla arasında ısı farkı yine de olur.

    2- Asansör alt katta mı sizin katta mı ? Sizdeyse yüksek seslere hazır olun.

    3- Bahçesi varsa bahçede futbol sahası falan varsa yüksek seslere hazır olun. Etrafta park okul vb varsa yüksek seslere hazır olun.

    4- 1. kat değil yüksek giriş kat.

    5- Konum ne kadar iyi olursa olsun önü açık mı kapalı mı açıksa öne bina yapılacak mı ?

    6- Muhit yakınlarında apart tarzı yerler varsa yine yüksek seslere ve kirli görüntülere hazır olun.

    7- Gider problemi çıkarsa sizin katın balkonundan pis su çıkma ihtimali var. Tesisat sağlamsa bi sorun olmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMK46 -- 13 Nisan 2022; 10:2:57 >
  • Dükkan üstü alırsan evden gürültü eksik olmaz pişman olursun
  • Dükkan üzerinde 9 yıl yaşadım.

    Dükkanın yaptığı iş çok önemli.

    Benim yaşadığım yer önce kargo deposu idi ardından dokuma atölyesine çevirdiler.

    Kargo deposu sessiz sakin iken, dokuma atölyesi gürültü yapıyordu. Yöneiticiye rüşvet mahiyetinde düzenli ödeme yaptıkları için ses çıkaramıyorduk...

  • Yatırımlık alıyorsanız çok da önemli değil. O noktada önemli olan uygun fiyata alıp bitince ciddi kar ile satabilmeniz olur.


    Oturmak için alıyorsanız da o bölgede ne işler yapılabilir ona bir bakın. Kimi dükkan emlakcı vs. oluyor mesela çok da bir sıkıntı olmaz o zaman. Kafe falan olacaksa işinize bile gelebilir bazen. Ama imalathane falan olacaksa biraz gürültü olabilir tabi.

  • İş yeri üzerinde 1. Katta yaşıyorum yalıtım kötü, akşamları iş yeri kapalı ekstra soğuk . kışları evde durulmuyor. Evin güneş alması çok önemli. En iyi kararı yine siz verirsiniz.
  • Hocam zemin katta da almada dükkan üstü birinci kat güneş görüyorsa iyi olur. ben zeminde otuyorum yazın bile evin içi buz gibi

  • Soran arkadaşlar için cevaplayayım. Evin 3 cephesi açık ön taraf batıya bakıyor ve önü sokak olduğu için kapanmaz. Park tarafı güneye bakıyor. Sadece iki odanın altında dükkan var. Onlar da bir oda güneye diğeri batıya bakıyor. Diğer odalar güneye bakıyor. Dükkanlar büro olacak şekilde yapılmış yani altına fırın imalathane ya da büyük market falan olmaz. Asansör girişte yani benim altımda. Ben evi oturmak için alıyorum ileride prim yapma durumu var. Çünkü ev çevre yolunun üstünde ve güzergahı çok merkezi her yere yakın. Mutfak dahil Evin dört odası güney cephe ve güneş sıkıntısı yok. Biraz da ona güvenerek düşünüyorum. Bir de bizim burada yazın çok sıcak oluyor ondan alt katlar daha serin oluyor. En üst bir de dükkan üstü vardı diğer iki kat satılmış maalesef. Zaten o binada güneye bakan köşe başı parka bakan taraf prim yapar diye düşünüyorum. Kuzeye bakan tarafın yanına bina yapılacak ve soğuk olur fikrimce.




  • Teras kat
  • Kahve üstü oturuyorum, hiç tavsiye etmem dükkan üstünü...

  • 2 nci katta oturuyorum binanın altında şok var mal taşırkenki palet sesleri bizim evin içinde bi üst katımda oturan aileninde küçük çocuğu var mübarek hiç yerinde durmuyor heryere koşarak gidiyor ben bu saatten sonra ev alsam çatı katı alırım ara kat pişmanlık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.