Şimdi Ara

Eticaret Sitelerinde Tedarik Aşamasında Ciddi Sıkıntı Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 50 eticaret sitesinde araştırmalar yaptık. Çoğunun tasarımı çok eski ve amatörce düzenlemeler yapılmış ayrıca yavaş açılıyor, bazı sayfalarınıda ulaşılamıyordu. Buda güven kaybı veriyor bu yüzden bizde daha güvenli olduğunu düşündüğümüz türkiyenin en iyi 10 eticaret sitelerinde alışveriş yaptık.

    http://www.sayarbilgi.com

    Fakat hiçbiri 24 saat içinde hızlı kargo vaad etsede bize ürün teslim edemedi bu yüzden hepsindeki siparişlerimizi iptal ettik. Her sitenin müşteri temsilcilerini aradıysakta standart olarak 3 dakika bekledik ve telefonla ulaşamadık. Siteler üzerinden mesaj veya mail ile ulaşmaya çalıştık 1 saat ile 29 saat sonra cevap alabildik.

    Bazı mesajlarımıza ise hala yanıt beklemekteyiz. Siteler 24 saat hızlı kargo vaat etsede tedarik süreci için zaman kazanmak için günlerce kredi kartıyla yapılan alışverişlerini onay için bankaya bildirmiyorlar.3D Secure ise bu sitelerin hiçbirinde çalışmadı. 3D Secure bilidiği üzere alışveriş tamamlanmadan önce banka cep telefonunuza bir onay mesajı gönderiyor. Mesajdaki kodu giriş yapıp banka onayını hızlı bir şekilde yapabiliyorsunuz.

    http://www.sayarbilgi.com

    24 saat hızlı kargo vaat eden bir sitenin bize mesajları budur. Biz hızlı gönder bir monitor ve bir gitar sipariş ettik.Gitar hızlı gönderi değildi

    Müşteri Hizmetleri Cevap: Siparişinizde hazır olan ürünlerinizi sizi bekletmemek adına kısmi gönderim ile bugün sevk ediyoruz. Diğer ürününüz ise yine en kısa zamanda kargolanacaktır. Bilginize.

    Tarih:13.04.2011 Saat: 21:35

    Burda herşey normal hızlı gönderi olan monitoru gönderecekler.Fakat hızlı gönderi olmayan gitarın en kısa zamanda göndereceklerini söylüyorlar ———————————————————————————————————————————— Müşteri Hizmetleri Cevap: siparişinizdeki ürün temin ürünü olup en geç 1-2 gün içerisinde temin edilerek tarafınıza kargolanacaktır.

    Tarih:14.04.2011 Saat: 05:20

    Burda ise dün gönderecekleri monitor sabah birden tedarik ürünü oldu. Yani stoklarında değil ve ithalatçı veya satıcı firmadan alıp bize gönderecekler. Kısaca sözlerinde duramadılar. Siparişten 30 saat geçmesine rağmen ürün hala elimizde değil. ————————————————————————————————————————————

    Müşteri Hizmetleri Cevap: Siparişinizde bulunan gitarın tedarikinde yaşanan sıkıntı nedeniyle hızlı gönderi bu ürününüzü daha fazla bekletmemek adına parçalı gönderim olarak size gönderilecektir, gitar ise ikinci bir kargo ile tarafınıza ücretsiz gönderilecektir. İlk gönderiniz yarın kargoya teslim edilecektir. Saygılarımızla

    Tarih:14.04.2011 Saat: 22:03

    Burda ise ilk mesajdan farklı birşeyler anlatıyorlar. Hani hızlı gönderi olan ürünü dün gönderecektiniz. Kısaca hızlı gönderi hızlı kargo gibi bir terim yok oyalamadan başka birşey değil bu.

    Sipariş durumunda ise ;

    Siparişinizin faturalandırma işlemi tamamlanmıştır. Kargo firmasının, takip numarası vermesi bekleniyor yazıyor. Ama bu mesaj saat 17:00′dan bu zamana kadar değişmedi ve saat 22:30 yani şuana kadar kargo takip numarası verilmesi gerekirdi.Bu firma banka onayını 1 saat içinde onayladı.

    Fakat onaydan 30 saat geçmesine rağmen hala ürün elimizde değil ve yarın kargoya vereceklerini söylüyorlar.Tahminen pazartesini bulacak ürün teslimi bu yüzden iptal ettik. ————————————————————————————————————————————

    Kısaca İnternetden alışveriş yapacaksanız aceleniz yok 1 hafta bekleyecekseniz alışveriş yapın. Uygun fiyatlı olabilir eğer sinir hastasıysanız bu fiyat aniden yükselebilir sizin için. Eticaret sitelerin gerçeği budur. Bize kimsenin eleştiri yapmasına gerek yok . Şikayet sitelerindeki şikayetlerin çoğu Gsm şirketleri ve Eticaret sitelerine ait. Bu sektörün gerçeğidir . Eticaret sitelerinde ciddi personel sıkıntısı vardır. Personel yetmediği halde kimseyi istihdam etmiyorlar.

    Devletin bu olaya el atması lazım ve bu gibi tedarik sıkıntısı , müşterilerin firmalara ulaşaması durumunda müşterilerine belli bir miktar iade etmeli.(Sinir ilaçları için)

    http://www.sayarbilgi.com/internet-haberleri/eticaret-sitelerinde-tedarik-asamasinda-ciddi-sikinti-var.html







  • Merhabalar, kendim bir E-Ticaret sitesi yöneticisi olarak iyi bi konuya parmak bastıgınızı belirtmek isterim. İş sahasında o kadar ihtiyac varken isdihtam saglanmıyor demişssiniz. 1 aydır eleman arıyorum bulamadım nerede bu elemanlar?

    Ayrıca E- ticaret siteleri aşağı yukarı tedarik sistemli çalıştıgından tedarikçi kaynaklı problemlerle karsılasabiliyorlar. Stoklarda var olan ürün ( sadece var görünüyor ) aslında stokta bitmiş olabiliyor. Tedarikçi firmalar özveriyle çalışmadıgından kaynaklı bu da.

    biz 3 günde kargo diyoruz ertesi gün gönderiyoruz suan ama 7 kişilik kadro ile yapabiliyoruz günlük 25 ila 40 arası sipariş alıyoruz 200 250 sipariş aldıgımız günler olacak buna inanıyoruz o zamanda inş. bu durumu bu şekil götürmeye calısacagız.

    Bu arada dip not.

    İşe ihtiyacı olan Bayan Arkadaşlar cvlerini info@hemensepet.com adresine gönderebilir.

    Neden bayan derseniz. Müşteri hizmetlerinde telefon ve sipariş takibi yapacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrafikLazim -- 1 Nisan 2013; 14:16:16 >




  • Bu sektörde eleman sıkıntısı had safhada kimse öğrenme derdinde değil verilen işi yapalım akşam olsun gidelim. Halbuki e-ticaret sektörü kişinin özveri ile kendisinden de birşeyler katması ile başarılı olur. o zaman 40 değil sistem varsa 440 sipariş bile 7 kişi ile hazırlanabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.