Şimdi Ara

Eti, ırkçı söylemlere karşı bisküvi markası Negro’nun adını değiştirdi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ben firma açısından mantıklı buldum çünkü adamlar Avrupa pazarında aktif olmak istiyorlar Romanya'ya falan fabrika açmışlar.

    Sade Türkiye'de satılan bir ürün açısından bir anlamı yoktu elbette, çünkü ülkemizde Negro kelimesinin ırkçı bir bağlamı yok.

    Ama batıda Negro ismiyle satış yapamaz, orada zaten farklı isimle Mola diye satıyormuş ama global marka tanınırlığı

    açısından sıkıntı olacağı için muhtemelen her yerde tek isim yapalım demişler.

  • Şimdi nero ismine de star trek sevdalıları takılır.


    Eti, ırkçı söylemlere karşı bisküvi markası Negro’nun adını değiştirdi

    Eleman vulkan gezegenini yoketmişti. Eti, ırkçı söylemlere karşı bisküvi markası Negro’nun adını değiştirdi 


    Bence en uygun isim "warp core"


    Eti, ırkçı söylemlere karşı bisküvi markası Negro’nun adını değiştirdi

    Eti, ırkçı söylemlere karşı bisküvi markası Negro’nun adını değiştirdi 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 2 Aralık 2021; 11:37:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kimse de dememişki ürün yurtdışında negro diye satılmıyor. Çok alakasız gereksiz sjw sevici hareket olmuş. Öyle herkesin gönlü olsun dersek işimiz var. Gereksiz taviz vermiş ETİ.

  • siyahi kardeşlerimiz isminden dolayı bu bisküviyi almıyorlardı. şimdi alacaklar. ekonomiye can gelecek.

  • Eti cin ne olacak pekiEti, ırkçı söylemlere karşı bisküvi markası Negro’nun adını değiştirdi 

  • John WICK kullanıcısına yanıt

    ingilizce konuşulan ülkelerde yanlış anlaşılma riski varken ticaret yapan bir firma da kendi pazarlarında isimlendirme ve reklam yaparken müşterilerin tepkisini çekecek hamlelerden kaçınır.bu normal.eti amerika'da satış yapıyor sonuçta.


    ispanya'da normal kelime karşılığı olduğundan öyle bir algı riski yok.filipinler de kendi içinde değerlendirmiş.kendi vatandaşının tepkisiyle karşılaşsaydı müdahale ederdi.

  • aycibin A kullanıcısına yanıt

    İyide yurtdışında mola diye satıyor bunu.

  • Boykot daha da ürünlerini almam sürüyle rakibi var. Her bir haltı sjw ye sarıp korkudan ürün adı değiştiren firmanın çikolatasını yemesem de olur haydi oradan !

  • Zenci kelimesinin karşılığı Negro değildir..Batı'da Negro kelimesinin kökeni beyaz olmayanları kapsar. Sarı ırk hariç herkes temelde Negro kapsamına girerdi.. Avrupalıların keşfettiği halkların çoğunun isminin temelinde Negro kelimesinin tanımlasını bulursun.. örneğin Kızılderili, Hint, Endonez, Papua, pek çok Afrika ırkları vs vs.

    Kökeni Arapça olan Türkçe Zenci kelimesi siyah ırkı tanımlamaz. Siyah köleleri tanımlar. Yani Türkçedeki Zencinin İngilizcedeki gerçek karşılığı Negro değil, Slave'dir. Ama biz baskın uygarlığın dili İngilizceye uyarlandığımız için Negro'yu Zenci yapmışız...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 2 Aralık 2021; 20:49:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efsane CD/DVD yazma programı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Zenci kelimesinin karşılığı Negro değildir..Batı'da Negro kelimesinin kökeni beyaz olmayanları kapsar. Sarı ırk hariç herkes temelde Negro kapsamına girerdi.. Avrupalıların keşfettiği halkların çoğunun isminin temelinde Negro kelimesinin tanımlasını bulursun.. örneğin Kızılderili, Hint, Endonez, Papua, pek çok Afrika ırkları vs vs.

    Kökeni Arapça olan Türkçe Zenci kelimesi siyah ırkı tanımlamaz. Siyah köleleri tanımlar. Yani Türkçedeki Zencinin İngilizcedeki gerçek karşılığı Negro değil, Slave'dir. Ama biz baskın uygarlığın dili İngilizceye uyarlandığımız için Negro'yu Zenci yapmışız...



    Quid? Nihil sapientiam habes. Niger adiectivus Linguae Latinae est, hoc verbum intellectum est "kara". Non dic et scribe si etiam non didicisti. Quamquam populus temporibus Imperi Romani Africanos "nigri" non vocabant, niger et verbum servus alius alio etiam est in temporibus coloniae Europae populorum quod novi populi novi mundi et servi viri non eadem vocati erant. Verba alia sunt. Servus Latinae Linguae "köle" est, non niger (kara, siyah). Turci negros "zenciler" vocant quod Arabi Africanos vocabant. Africani negri sunt, et Arabi eis capiebant, esse serva suorum. Lingua Turcorum ceperunt vocabulam et intellectum Lingua Arabi, non Anglici.

    Özetle dedikleriniz baştan aşağı yanlış. Negro veya niger ile slave veya servus ayrı kelimeler. Zenci ile köle de ayrı kelimeler. Slave'in karşılığı köle, niger veya negro'nunki zenci veya siyahi. Türkçe İngilizceye değil; Arapçaya uyarlı. O sebeple Araplar Afrikalılara köle olup olmaları fark etmeksizin zenci dedikleri için biz de (Ortadoğu İslam geleneği içerisinde olduğumuz için) zenci diyoruz. İngilizceyle alakası yok yani. Yoksa biz de diğer Romans dillerdeki gibi negro ve türevlerini kullanırdık. İngilizceye de nigger veya negro kelimeleri Romans dillerden geçiyor. Negro demekte de hiçbir sakınca yok. Latince "siyah veya kara" anlamlarına gelen niger sıfatından geliyor. Zaten bu sıfat başlangıçta (yani klasik) Latincede de Afrikalıları kastetmek için kullanılmıyordu (Klasik Roma dönemi). Sonradan Avrupa'nın kolonizasyon çağında ırksal konnotasyon kazanıyor. Bir beyazın veya varolsaydı eğer bir yeşilin ten rengi siyah olan farklı kıtaya mensup birisine siyahi demesi kadar normal bir şey yok. Romalılar bunu yapmadılar çünkü onlar Yunanlar, Mısırlılar vb başka halkların baskın terminolojisini kullanıyorlardı ve Afrikalılara "Habeşli, Etiyopyalı, Nubyalı" gibi sıfatlar takıyorlardı. Bir de Hıristiyan değillerdi. Hıristiyanlık ve Avrupalılık bilinci yoktu. Coğrafi keşifler çağında ama Hıristiyan ve monist kafalı Avrupalılar eski dünyanın terminolojisini olduğu gibi kullanan çok tanrıcı ve çoğulcu Romalıların aksine her şeyi yeni baştan keşfetme halindeydiler. Karşılarına çıkan gayri Hıristiyan uzaylı (alien) insanları daha önce baskın bir kültürü olan hiç kimse adlandırmamıştı. İlaveten Avrupalıların Amerika'daki yerlilere Negro demediği, Amerika'nın Hindistan sanılmasından mütevellit daha çok Indian (Hintli) adını taktığı ve Amerikan yerlileriyle Afrikalıları birbirinden ayırt ettikleri çok açıktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 3 Aralık 2021; 13:26:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.