Şimdi Ara

eten m600+ VS casper m600 ? Yoksa Qtek S200 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • son günlerdeki fikirlerimi sizlerle tekrar paylaşmak istedim de: aşağıdaki soruyu sorduktan sonra aldığı yorum ve yaptığım araştırmalardan elde ettiğim kanaatler beni m600 yerine başlıkta qtek s200 mü kullansaydım noktasına yöneltti, aslında "teknik anlamda m600+ ile qtek s200 ün karşılaştırılması doğru değil" bu görüşe iştirak ediyorum ancak nihai olarak insanların bu aletleri bizim burada tartıştığımız anlamda almadıkları yani daha çok beğeni daha az teknik özelliklere baktıkları da bir gerçek (forum üyeleri hariç tabi). bu durumda teknik anlamda birbirleri ile rakip olamayacak bu aletler piyasada pek tabii rakip olacaklar gibi görünüyor. ben özellikle bu iki aletin yanyana nasıl göründüklerini merak ediyordum dün internette fransızca bir sitede gördüm içeriğini anlamamakla birlikte aletlerin dış görünüşleri anlamında merakımızı giderir düşüncesiyle linki aşağıya koyuyorum. onun dışında teknosada gördüğüm kadarıyla qtek s200 görünüş anlamında çok tatmn edici bir alet olmuş, ele oturuşu, ekranı, yapım kalitesi baya iyi geldi bana, m600+ alternatifi anlamında teknik anlamda yetersizlikleri olsa bile değişik açılardan çok önemli bir rakip gibi duruyor...


    eten m600 serisi vs Qtek S200 resimli karşılaştırma:
    http://www.pdafrance.com/pdaforum/showthread.php?threadid=73270

    qtek s200 resimli review (ing)
    http://www.mobile-review.com/pda/review/htc-prophet-en.shtml


    "arkadaşlar bu iki alet arasında hangi kriterlere göre nasıl bir tercih yapmak doğru olur? aradaki 300 ytllik farka değer mi? özellikle her iki aleti kullanan arkadaşlar karar verirken nasıl verdiler? şu anda her iki alet de piyasada olduğuna göre siz olsaydiniz ne alırdınız? neden? karar verme aşamasında sizin katkılarınıza da ihtiyacım var, yardım ederseniz çok sevinirim..."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msb2005 -- 21 Kasım 2006; 16:15:17 >







  • casper ile eten 600 arasında ROM farkı (biri 128 öbürü 256 ) birde kamera farkı var.(1,3 MP ile 2 MP)
    ben casper aldım.Özelliklerinden fazlasıyla memnunum.
    eten600+ ün casperm600 e göre bence çok farkı yok.
    Haa 2 sene sonra win.mobile 2006-2007 vs.çıkar minimum 256 ROM desteklerse o zaman eten600+ olanlar o sistemi cihazlarına yükleyebilir.
    Ama bugünden o sistemin ne zaman geleceği hangi ROM üstünde kurulabileceği (128 de olabilir 256 da) bile belli değilken Casperm600 tavsiye olunur.
    Ayrıca hernekadar kötü denilse de casperin en azından Türkiye genelindeki teknik servis ağı da bi avantaj olarak gözüküyor.
  • %100 üzerinde Casper markası olan bir ürün alınmamalı! Ama % 100...
    Siz bilirsiniz. Üstelik 300 YTL farka da aradaki farklar değer...
    M600+, m600 modeline göre daha kaliteli bir plastikten üretilmiş.
  • bence kesinlikle m600+ neden derseniz aradaki farklara bakın, 300 ytl için fazlasıyla değer. Özellikle kamerası çok tatminkar. Ben öyle yapmıştım.
    quote:

    Orjinalden alıntı: msb2005

    arkadaşlar bu iki alet arasında hangi kriterlere göre nasıl bir tercih yapmak doğru olur? aradaki 300 ytllik farka değer mi? özellikle her iki aleti kullanan arkadaşlar karar verirken nasıl verdiler? şu anda her iki alet de piyasada olduğuna göre siz olsaydiniz ne alırdınız? neden? karar verme aşamasında sizin katkılarınıza da ihtiyacım var, yardım ederseniz çok sevinirim...
  • katkida bulunan arkadaslara cok tesekkurler ancak vaziyet sandigimdan daha zor galiba tam hah simdi bu daha iyi derken baska bir alet cikiyor simdi de QTEK S200 geldi piyasaya fiyat olarak bu iki aletin de arasinda tam ortada diger teknik ozellikleri m600+ ya benziyor islemcisi haricinde...ne zor ismis bu ya neye gore nasil alinacak hayir az para da degil alinca pisman olmamak istiyor insan...
  • Qtek'in mevcut iki modelini M600+ a alternatif olarak değerlendirmek kanımca yanlış olur.
  • s200 ü bir gün boyunca kullanma imkanım oldu. kesinlikle m600+ alternatifi olabilir ama bu s200, m600+ ayarında bi alettir dedittirmez. menüler ve program açmalar daha yavaş. pil ömrünü test etme imkanım olmadı. ama kullanana arkadaş 2 maksimum 3 gün dedi. yani m600+ dan fazla bi farkı yok. bu arada wifi açıkken kamera görüntüsü bozulması ikisindede mevcuttu. sanırım bu genel bi sorun. s200 ün en güzel yanı ufak olması ve hafif olması. ama arada çok fazlada fark mevcut deil. benim baktığımdamı böyleydi bilmiyorum ama kablo takılcak yerler açıkta. bu kesinlikle bi sorun. neyse s200 m600+ karşılaşması yaptım biraz.
    konuya dönersek ben m600+ kullanıyorum. çok memnunum. ama arkadaşım bu kadar çok özellik aramadığından ona m600 casper aldırıyorum, hazır 930ytl ye sahip olma imkanı varken ;)
  • 930ytl ye nerde hocam ben en ucuz casperm600üwww.boltaksit.com da gordum o da havaleyle 940 idi...bir de kullanan arkadaslar kendi kisisel deneyimlerinizden yola cikarak telefon olarak kullanımda ses sorunu var mı? en cok spekule edilen konulardan biri de bu herhalde
    quote:

    Orjinalden alıntı: dexterx

    s200 ü bir gün boyunca kullanma imkanım oldu. kesinlikle m600+ alternatifi olabilir ama bu s200, m600+ ayarında bi alettir dedittirmez. menüler ve program açmalar daha yavaş. pil ömrünü test etme imkanım olmadı. ama kullanana arkadaş 2 maksimum 3 gün dedi. yani m600+ dan fazla bi farkı yok. bu arada wifi açıkken kamera görüntüsü bozulması ikisindede mevcuttu. sanırım bu genel bi sorun. s200 ün en güzel yanı ufak olması ve hafif olması. ama arada çok fazlada fark mevcut deil. benim baktığımdamı böyleydi bilmiyorum ama kablo takılcak yerler açıkta. bu kesinlikle bi sorun. neyse s200 m600+ karşılaşması yaptım biraz.
    konuya dönersek ben m600+ kullanıyorum. çok memnunum. ama arkadaşım bu kadar çok özellik aramadığından ona m600 casper aldırıyorum, hazır 930ytl ye sahip olma imkanı varken ;)




  • casper bayi olarak aldığımdan bu fiyat bana geçerli. 940 a nası veriolar anlamadım. casper toplu alımlara herhangi bir indirim yapmıyor. bence daha önce bu siteden alışveriş yapmış insanlarla irtibata geçmen veya şikayetvar.com dan bi araştırman gerekiyor siparişten önce.
    m600+ da ses bana göre az geliyordu. volume pack i yükledim. şimdi sesi orta karar açtığımda fazlasıyla yetiyor. fazla açınca ses çok çıkıyor ve eko yapıyor.
  • bu boltaksit sitesi fiyat anlaminda baya enteresan bir site bu tip urunlerin daha ucuza satildigi baska bir site yok gerci havale fiyatlari makul taksit yaptiniz mi fiyat piyasa ortalamalarina yaklasiyor...sikayetvar da bulamadim bile...tecrube eden varsa ogrenmek isterim...aslinda forumda boyle bir bolum acilabilir online alisveris tecrubelerine dair, gerci o da dogru sonuc vermiyor genelde ancak bazi sitelerden kesinlikle alisveris edilmemesi gerektigi ortaya cikiyor ornegin estore gibi...bu arada webde gezdikce kafam karisti yine bu sefer de yukarida belirttigim gibi casperm600 ile qtek s200 arasinda 90ytl gibi bir fark oldugunu gordum karar vermek git gide zorlasiyor aslinda bir tane temiz ikinci el bulsam da bu kadar para vermesem diyorum ama bakalim...
  • Vaziyet çok zor değil. Almadan önce hep öyle geliyor ama aldıktan sonra çok da fark olmadığını düşünmeye başlıyorsunuz olsa bile.
    Son zamanda LCD TV konusunda allak bullak oldum. Bir Sony aldım kötüleye kötüleye herkesin bir hoş olduğu bir üründü üstelik şimdi çok da memnunum nazar değmesin.

    Kim ne derse desin 1- Para 2-İhtiyaçlar

    Ben M600+ aldım zira istediğim herşey onda vardı. Hatta M600 önce çıkınca ondan alacaktım bir baktım CASPER hemen vazgeçtim.
    Ama iyi olacak hastanın ayağına gelir ya doktor....... Baktım E-ten M600+ .....

    Ben aldığımda ikisi aynı fiyattı düşünün.... Kendimi ne kadar da akıllı hissettim.
    Alın hangisi işinize geliyorsa kurtulun.

    Ama forumda dolaşırsanız örnekse SKYPE konusunda Qtek sabıkalı. Ama hiç konuşmuyorsanız SKYPE ile size ne bu sorundan...

    Ben performans ve kullanışlı olması nedeniyle M600+'dan çok memnunum.
    Ultravizyon'da şu ana kadar tüketicinin canını yakmadığına göre verdiğim fazla paraya rağmen aldıklarımdan mutluyum!

    Özeti bu. Kafa karışıklığına kurban gitmeyin. Alın kim ne derse desin kullanın gitsin.

    Unutmadan bizim gibi FORUM KUŞLARI zaten pinpirikli tipler olduğu için buralarda konuşulan genel konular hariç çok fazla detaylara da takılmayın.

    Yok işlemci şu... yok ROM bu...
    Standart kullanıcı bu detaylardan günlük hayatta etkilenmez.
    Daha da enteresanı etkilense de fark etmez... Bizim gibi bir işgüzarlar çıkıp ürünü kötülerse o zaman kafada soru işareti oluşur. Birden aynı saat hızında çalışsa bile yavaşlamış gelir psikolojik olarak....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sobriquet -- 18 Kasım 2006; 16:02:52 >




  • sobriquet, kesinlikle haklisin inanilmaz bir dezenformasyon var forumlarda, sanki bu aletlerde mutlaka bir problem var ya da birseyler mutlaka sorunlu gibi gorunuyor disaridan bakinca halbuki ben hep soyle dusunmusumdur: htc vb gibi firmalar cok buyuk yatirimlarla piyasaya bir urun surerken elbette bir cok arastirma ve arge calismalarindan hatta tuketici ihtiyacindan zevk unsurlarina kadar pek cok noktayi goz onunde bulundururak karar veriyor ve urunu piyasaya suruyor, bu noktada bu kadar buyuk maliyetlerle ki burada milyar dolarlar konusuyor, piyasaya surulen bu urunlere burada enteresan bir takim gerekcelerle bu kadar kolay kotulemenin cok da dogru olmadigini dusunmekteyim...siz o firmalarin yerinde olsaniz bu kadar buyuk yatirimlari sokaga atarmisiniz? piyasaya surulen urunlerin pek cogu egerki nitelikli firmalar tarafindan uretilmislerse ortalama tuketici ihtiyacini cok da guzel karsilar bence de...sizin lcd tv olayi da oyle olmus neticede biraz da kisisel ihtiyac begeniler one cikiyor alet defolu olmadiktan sonra nicin alinmasin? kaldiki urun hele sony ise...kaldi ki gunumuzde paramiz olsa biz bile kendimize bu aletlerden urettirip kendi markamizla piyasaya surdurebiliriz o kadar basit, hersey heryerde uretiliyor artik kalitesi de ortalamayi tutturuyor eskidenmis o japon mu? mevzulari artik uretimin ekseriyetinin nerede yapildigini herkes biliyor...bence de daha az maliyetle iyi bir alet almak mantiklidir...muhtemelen secimim bu yonde olacak, saygilar




  • epeydir casper hand office m600 kullanıyorum bugüne kadar en ufak bir problemle bile karşılaşmadım
  • yorumunuz icin tesekkurler hocam...
    quote:

    Orjinalden alıntı: scor

    epeydir casper hand office m600 kullanıyorum bugüne kadar en ufak bir problemle bile karşılaşmadım
  • son günlerdeki fikirlerimi sizlerle tekrar paylaşmak istedim de: aşağıdaki soruyu sorduktan sonra aldığı yorum ve yaptığım araştırmalardan elde ettiğim kanaatler beni m600 yerine başlıkta qtek s200 mü kullansaydım noktasına yöneltti, aslında "teknik anlamda m600+ ile qtek s200 ün karşılaştırılması doğru değil" bu görüşe iştirak ediyorum ancak nihai olarak insanların bu aletleri bizim burada tartıştığımız anlamda almadıkları yani daha çok beğeni daha az teknik özelliklere baktıkları da bir gerçek (forum üyeleri hariç tabi). bu durumda teknik anlamda birbirleri ile rakip olamayacak bu aletler piyasada pek tabii rakip olacaklar gibi görünüyor. ben özellikle bu iki aletin yanyana nasıl göründüklerini merak ediyordum dün internette fransızca bir sitede gördüm içeriğini anlamamakla birlikte aletlerin dış görünüşleri anlamında merakımızı giderir düşüncesiyle linki aşağıya koyuyorum. onun dışında teknosada gördüğüm kadarıyla qtek s200 görünüş anlamında çok tatmn edici bir alet olmuş, ele oturuşu, ekranı, yapım kalitesi baya iyi geldi bana, m600+ alternatifi anlamında teknik anlamda yetersizlikleri olsa bile değişik açılardan çok önemli bir rakip gibi duruyor...


    eten m600 serisi vs Qtek S200 resimli karşılaştırma:
    http://www.pdafrance.com/pdaforum/showthread.php?threadid=73270

    qtek s200 resimli review (ing)
    http://www.mobile-review.com/pda/review/htc-prophet-en.shtml


    "arkadaşlar bu iki alet arasında hangi kriterlere göre nasıl bir tercih yapmak doğru olur? aradaki 300 ytllik farka değer mi? özellikle her iki aleti kullanan arkadaşlar karar verirken nasıl verdiler? şu anda her iki alet de piyasada olduğuna göre siz olsaydiniz ne alırdınız? neden? karar verme aşamasında sizin katkılarınıza da ihtiyacım var, yardım ederseniz çok sevinirim..."




  • ben de bu iki pda'dan birini almayı düşünüyorum,
    kıyaslama açısından arada 300 YTL farkı olduğundan emin misin öncelikle, mavibilgisayar'da eten m600+ 1300 YTL, çoğu dğer yerde de qtek s200 1200 YTL civarında yani bence arada o kadar bir fiyat farkı yok. özellik açısındansa, en belirgin fark bence işlemci,

    qtek s200 işlemci yükü yüksek uygulamalarda ciddi performans sıkıntısı yaratabilir. mesela emulatorlerde, divx vesairede..bi de bugün için düşünmüyorum da yarın bir bluetooth gps vs alsam qtek acaba harita ve nav. programlarını çalıştırabilir mi? işlemci ciddi sorun bence.

    m600'ün başka bir artısı da rom fazlalığı, hem kullanım aşamasında hem de olası bir işletim sistemi güncellemesinde kesinlikle daha çok işe yarayacaktır.

    bunun dışında görünüm açısından da qtek bir kaç adım önde, m600+ nerdeyse sabun gibi. bir de tabi ki wifi'nin g olma olayı da var. kablo takmadan dosya transferi için oldukça önemli bir kriter.. bir de m600+'ün önemli bir eksikliği wm2005'e özgü action tuşlarının olmaması. bu da kullanımda bir takım sorunlar yaratabilir.

    sonuçta ben işlemci gücüne çok önem veriyorum ve tercihim muhtemelen m600+ olacak ama görüntü ve ebat itibariyle de aklım qtek s200'de kalmıyor değil...

    fransızca sayfada da (benim uyduruk fransızcamla) qtek'in oldukça yavaş olduğundan bahsediliyor.. bir de kıyaslama için şöyle bir link vermişler

    http://forum.mypdacafe.com/viewtopic.php?t=7796



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laconf -- 21 Kasım 2006; 18:33:03 >




  • hocam oncelikle fiyatlar anlaminda piyasadaki en ucuz fiyatlar eten m600+ icin kangurum.com da ordaki fiyat 1.296 ytl hala degismediyse (evet simdi baktim hala oyle)...qtek s200 ise boltaksit.com sitesinde 1.051 ytl aralarinda yaklasik hatta tam olarak 245 ytlfark var ki benim dedigim fark zaten m600 ile m600+ arasindaki farkti o da 300 u buluyor...kagit ustundeki teknik ozelliklere gore dogrusun m600+ elbette daha performansa hakim bir alet ama zaten ondan bu islemciyle daha az performans beklenemez beklenmemeli...qtek ise zaten aradaki 245 ytl farka ragmen, o da islemcinin daha dusuk olmasinin bedeli olsa gerek, sadece ve sadece islemci haricinde etenden daha guzel ve kozmetik bir alet sunmus (en azindan benim kanaatim o yonde)

    simdi alicilar acisindan onemli olan bence kullanim amacidir, siz eger performans agirlikli bir kullanici iseniz ornegin skype, video programlari vb gibi performans gerektiren programlari bir arada kullanan, hatta bunlari ayni anda kullanan, bir kullanici iseniz qtek sizin icin degildir performansi size yetersiz gelecektir o halde bu tip alicilar etene yonelmeli...ancak ortalama bir kullanici iseniz, biraz telefon biraz mp3, biraz video vb kurcaliyayim diyen performans anlaminda beklentisi olmayan bir kullanici icin qtek de yeterlidir o halde 245 ytlniz de size kalacaktir, ha bu size belki performanstan kaybettirecektir (dikkat siz ortalama kullanicisiniz performans eklemiyorsunuz varsayimi gecerli) ancak estetik ve performans disi ozellikler acisindan gayet iyi bir alet verecektir karsiliginda...son cumlenin ancak yasanarak daha iyi anlasilacagi kanaatinden hareketle bence almayi dusunen arkadaslar aletlerin ikisini de mutlaka ama mutlaka ellerine alip gorsunler fikirlerinde bir degisiklik olmasi ihtimali az degildir (qtek lehine bence)...durum bence nihai tahlilde boyle, kisisel tum fikirlere elbette saygim sonsuz...
    quote:

    Orjinalden alıntı: laconf

    ben de bu iki pda'dan birini almayı düşünüyorum,
    kıyaslama açısından arada 300 YTL farkı olduğundan emin misin öncelikle, mavibilgisayar'da eten m600+ 1300 YTL, çoğu dğer yerde de qtek s200 1200 YTL civarında yani bence arada o kadar bir fiyat farkı yok. özellik açısındansa, en belirgin fark bence işlemci,

    qtek s200 işlemci yükü yüksek uygulamalarda ciddi performans sıkıntısı yaratabilir. mesela emulatorlerde, divx vesairede..bi de bugün için düşünmüyorum da yarın bir bluetooth gps vs alsam qtek acaba harita ve nav. programlarını çalıştırabilir mi? işlemci ciddi sorun bence.

    m600'ün başka bir artısı da rom fazlalığı, hem kullanım aşamasında hem de olası bir işletim sistemi güncellemesinde kesinlikle daha çok işe yarayacaktır.

    bunun dışında görünüm açısından da qtek bir kaç adım önde, m600+ nerdeyse sabun gibi. bir de tabi ki wifi'nin g olma olayı da var. kablo takmadan dosya transferi için oldukça önemli bir kriter.. bir de m600+'ün önemli bir eksikliği wm2005'e özgü action tuşlarının olmaması. bu da kullanımda bir takım sorunlar yaratabilir.

    sonuçta ben işlemci gücüne çok önem veriyorum ve tercihim muhtemelen m600+ olacak ama görüntü ve ebat itibariyle de aklım qtek s200'de kalmıyor değil...

    fransızca sayfada da (benim uyduruk fransızcamla) qtek'in oldukça yavaş olduğundan bahsediliyor.. bir de kıyaslama için şöyle bir link vermişler

    http://forum.mypdacafe.com/viewtopic.php?t=7796




  • @msb2005

    fiyatları öğrendiğim iyi oldu sağol

    yazdıklarına aşağı yukarı katılıyorum, zaten ele alıp bakınca qtek "beni al beni al" diye bağırıyor. ben performans isteyen bir kullanıcı olduğum için m600+'ı alacağım sanırım. ama normal kullanıcıların bile qtek'te takılma olasılıkları oldukça yüksek, elimizde sağlam benchmarklar olsa biraz daha net konuşabiliriz sanırım. pil durumu açısından bir fikir var mı?
  • cok muhtemel pilleri hemen hemen ayni olmali etende 1440mAh pil 400mhz islemci qttekde 200mhz islemci 1200mAh pil var degerleri cok fazla degismez diye dusunuyorum yurtdisi inceleme linklerinde de pil suresinin onceki modellere gore uzadigi yaziyor qtek icin...bu arada eten de kararli isen teknosadaki kampayalardan da faydalanmani oneririm zira 1000-1500ytl arasi alisverise 100ytl cek arti cekilis firsati falan var taksitle dusunen arkadaslar icin su anda teknosa.com iyi firsat sunuyor gibi...benim kisisel tercihim qtek olacak herhalde uygun fiyata ikinci el bulamazsam sifir alicam gibi...

    quote:

    Orjinalden alıntı: laconf

    @msb2005

    fiyatları öğrendiğim iyi oldu sağol

    yazdıklarına aşağı yukarı katılıyorum, zaten ele alıp bakınca qtek "beni al beni al" diye bağırıyor. ben performans isteyen bir kullanıcı olduğum için m600+'ı alacağım sanırım. ama normal kullanıcıların bile qtek'te takılma olasılıkları oldukça yüksek, elimizde sağlam benchmarklar olsa biraz daha net konuşabiliriz sanırım. pil durumu açısından bir fikir var mı?




  • bu arada buWWW.BOLTAKSIT.COM sitesinden alisveris eden var mi acaba? firma eski gibi ancak alisveris siteleri yeni herhalde cok fazla bir feedback bulamadim alisveris eden arkadaslar fikirlerini paylasirsa iyi olur bence, fiyatlari baya iyi...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.