Şimdi Ara

Eski yakıtlı araçların hafifleri elektrikliye dönebilir mi??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    ağırlık merkezi, hareket eden araçların dengesi açısından çok önemlidir. bunu atv'lerde görebiliriz. ağırlık merkezinin yerden yüksekte olması ve başka yapısal kusurlar, onu devrilmeye müsait kılıyor. 2 tekerlekli motosikletler 4 tekerli atv'lerden daha dengeli olabiliyor. tüm araçlarda ağırlık merkezi dengeli bir sürüşün temelidir. buna dikkat edilmezse, araçlar virajları alırken savrulabilirler. eski arabadaki motor, şanzıman, aks mili, diferansiyel gibi birçok ağır parçayı çıkartacağın için, ağırlık dağılımını dikkatli bir şekilde yapman gerekir. bu birkaç kilo valizle karıştırılacak birşey değil. arabayı sıfırdan tasarlamak gibi birşey olacak.


    batarya konusuna gelirsek, vereceğim en iyi örnek golf arabası bataryası idi. amatör araç tasarımcıların en çok zorlandığı kısım, araç için verimli bir bataryayı bulamamaktı. bildiğim kadarıyla bu bataryalar perakende satılmıyor. scooter veya golf arabası bataryalarının da seçtiğin araba için verimli olacağını sanmıyorum. o kadar masrafa karşın birkaç metre ilerleyecek bir araç yaparsın. yapılamaz demiyorum ama çözülmesi gereken ciddi mühendislik problemleri olacaktır.





  • Bir ara havayla çalışan araba yapmışlardı.Hatta aratın bulursunuz.


    Pistonlara aynı anda hava basılsa dönmez.


    Farklı zamanlarda hava basmak lazım.


    Aslında piston verimsiz, kapalı alanda 4 kanatlı türbine 4 tane


    boruyla hava basılsa çok daha verimli döner ve bu güç tekerlere


    artarılır.


    Büyük vidaları sıkan havalı anahtar tekerlek bile döndürür.

  • Sayın dergül, ağırlık merkezi tam yerinde bir oyuncak araba alalım sana da şu ağırlık merkezi konusunu aşalım :!

    Motosiklette dengeli sürüşü, sürücü yapar yoksa ayakta bile duramaz motosiklet. Tüm araçların viraj tutuşu vb yüksek hızlar içindir, zaten o hıza ulaşamayan araçlarda ön planda değil. Savrulmayacak hızda sürmek şoförün işidir. İş görecek bir araç en fazla 120km de gitse, çok iyi, zaten bu hıza ne kadar ulaşılabiliyor ki???


    Hepsi bir tarafa, şu anda binilen araçlarda ağırlık merkezi dengesi yok zaten. Mesela kamyonetlerde motor önde ve yüksüzken çok dengesiz. Peki yüksüzken trafiğe çıkmıyorlar mı???????? Binek arçlarda da motor önde ve ağırlık merkezi dengesiz. yolcu bindiğinde, indiğinde bagaj (200-300kg) doldurulduğunda ve hatta silecek suyu eklendiğinde ağırlık merkezi değişir ama araç gider.


    Ağırlık merkezinin aracın gidişine etkimeyecek değişimleri neden tek konumuz??? Zaten bataryayı istediğin yere koyarsın araçta ve bu denge sorunu da çıkar aradan???????????????


    Eğer dünya çapında seri üretim konu olursa ciddi mühendislik gerekir. ama kendin yap bir proje için, çalışmayan bir iş dahi eğlencedir.


    Elektriğin mini elektronik komponentlerle efektif, çıılgın kontrolü ile küçük bir motorla neler yapabiliriz??????

    @_ _ _FAST_ _ _ havalı somun sıkma aleti teker döndüremez. Sadece darbe için. darbe ile küçük oynamalar yaptırıyor sıkı somunlara sonrası zaten sökülebilir hale geliyor somun. Türbinli sistemler için güç sınırlaması var. Düşük güçlerde ne kadar verimli olbilir ki??? emin olun daha iyi olsaydı o kullanılırdı.





  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    kamyon ve tırlar buna göre tasarlanıyor. tekbaşına tıra baktığında görünüşünde bile dengesizliği görebilirsin. bu araçların tasarımı ona göre yapılıyor. buna rağmen komyon ve tır sürmek farklı bir eğitim gerektirir. porche gibi motoru arkada olan arabaları sürmek de diğer arabalar gibi değil. bu arabalara alışkın olmayanlar diğerlerine göre daha kolay kaza yapabiliyorlar. model veya akülü arabalar için beni dinlemek zorunda değilsin. eğlenceliğine yapacağın bir araba içinde aynı şeyler geçerli. ben sadece fikrimi söylüyorum.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.