Şimdi Ara

Eski iPhone'lar için iOS 16 ile uyumlu jailbreak programı yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eski iPhone'lar için iOS 16 ile uyumlu jailbreak programı yayınlandı
    Apple, işletim sistemlerinin ve cihazlarının güvenliğini korumak ve artırmak için sürekli güncellemeler yayınlıyor; bu da jailbreak geliştiricilerinin programlarını yayınlamalarını engelliyor. iOS 16 ve hatta iOS 15 ile uyumlu jailbreak aracının çıkması uzun süredir bekleniyor. palera1n ekibi, güncel iOS sürümü iOS 16.2 ile birlikte iOS 15 yüklü iPhone’lar için bir jailbreak programı yayınladı ancak belli iPhone'lara yüklenebilmesiyle eleştiri yağmuruna tutuldu.



    Ayrıca Bkz.En stabil iOS 16 sürümü iOS 16.2 çıktı! iPhone'lara karaoke özelliği geldi



    Yıllardır bilinen açıktan faydalanıyor



    Palera1n jailbreak, 2019’da keşfedilen bir güvenlik açığı olan checkm8’e dayalı. Bilindiği üzere bu, A15 Bionic çipten A11 Bionic çipe kadar tüm Apple işlemcilerinin bootrom’unda kapatılamayan bir güvenlik açığı. Apple, hackerların bu açıktan faydalanmalarını engellemek için sistemin başka kısımlarını değiştirebilir ancak bunu eski cihazlarda kalıcı düzeltmek için yapabileceği bir şey yok.



    Belli iPhone'lara yüklenebiliyor



    Geliştiricilerin açıklamasına göre yeni jailbreak programı, iOS 15.0 sürümünden bu hafta yayınlanan iOS 16.2 sürümde kadar tüm işletim sistemlerinde çalışıyor. Ancak checkm8 güvenlik açığından A11 veya daha düşük işlemcili iPhone’lar etkilendiğinden, sınırlı sayıda cihaza yüklenebiliyor. Jailbreak yapılabilen modeller arasında; iPhone 8 ve 8 Plus, iPhone X, iPad 5, iPad 6, iPad 7 ve iPad Pro (1. ve 2. nesil) var. Ayrıca Windows bilgisayarlarda yüklenebiliyor, macOS veya Linux sistemleriyle uyumlu.






    Jailbreak aracını yayınlayanlar, deneysel ve geliştirici odaklı olduğu konusunda uyarıyor. Öte yandan şu anda çok az sayıda tweak iOS 16 ile uyumlu.




    Kaynak:https://9to5mac.com/2022/12/14/hackers-release-jailbreak-tool-compatible-with-ios-15-and-ios-16/







  • Hem Iphone almanın elit ve class bir sey oldugunu düsünüyorlar hem de telefona jailbreak falan yapıp lisanssız uygulama kullanıyorlar.. Hani bizim meshur atasözü var atla gidiyor falan aynen o hesap..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Warlord384

    Hem Iphone almanın elit ve class bir sey oldugunu düsünüyorlar hem de telefona jailbreak falan yapıp lisanssız uygulama kullanıyorlar.. Hani bizim meshur atasözü var atla gidiyor falan aynen o hesap..

    Jailbreak arabaya nitro eklemek gibi, modifiye etmek gibi…

    Şahin modifiyesi ile Honda Civic modifiyesi aynı şey mi sence?

    Lisansız mesele değil burada kişiselleştirilebiliyor herşey ve yazılım donanım iyi olduğu için kat ve kat memnun ediyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iPhone 6 lara yeniden hayat verdi o zaman

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bağımlı mı? Bağımsız mı? Bu bilgiler yok ise boş haber bu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Warlord384 kullanıcısına yanıt

    O şekilde düşünenlerin profili bellidir. Onlar zaten jailbreak nedir bilmez. Bilseler de yapamazlar...

  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Yalnız evin anahtarını hırsıza emanet etmek gibi birseydir diye düşünüyorum.

  • Warlord384 kullanıcısına yanıt

    JB den anladığınız lisanssız uygulama mı?

  • Theologist kullanıcısına yanıt

    Yazılımın iyi olduğuna katılmıyorum kullanması cok zevksiz hatta jailbreakle bile.. donanım da iyi diyemeyiz belki islemci ve kamera üst düzey o da fiyata göre normal.. iphone'da cogu seyde oldugu gibi chivas regal etkisi var pahalı olan iyidir algısı.. zaten markayı snob markası yapan da bu.. cin de fasonculara telefon ve bilgisayar yaptır süsle püsle pahalıya sat.. madem IOS'daki kısıtlamalar rahatsız ediyor hic bulasmayacaksın..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Warlord384

    Yazılımın iyi olduğuna katılmıyorum kullanması cok zevksiz hatta jailbreakle bile.. donanım da iyi diyemeyiz belki islemci ve kamera üst düzey o da fiyata göre normal.. iphone'da cogu seyde oldugu gibi chivas regal etkisi var pahalı olan iyidir algısı.. zaten markayı snob markası yapan da bu.. cin de fasonculara telefon ve bilgisayar yaptır süsle püsle pahalıya sat.. madem IOS'daki kısıtlamalar rahatsız ediyor hic bulasmayacaksın..

    Kasılma, donma, yarı yolda bırakma yoksa o yazılıma kötü diyemezsiniz, işini yapıyordur.

    Zevkler tamamen kişiye göre değişir ancak akıcılık ve işlevsellik oldukça önemli.

    Android sürekli yarı yolda bıraktı beni, son model kullanmama rağmen. Çökmeler, sorunlar marka model farketmeksizin gırla sürekli.

    iPhone 5s bile hala akıcı şekilde işimi görüyorsa eski olmasına rağmen sorgularım diğer modelleri.

    Son olarak jailbreak ile modifikasyon yapıyorum, tüm işimi kolaylaştırıyorum. Bu iOS un mükemmeliği ile karıştırılmamalı her yazılımın kusurları vardır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Theologist kullanıcısına yanıt

    saglam rakip cihazlar o dediklerini yapmaz hatta orta duzey cihazlar bile yeterince hizli.. soyledigin seyler gunumuzde marketlerde 2000 5000 tl civarinda satilan telefonlar icin gecerli.. 5s den beri hic iphone almadim 5s kullanirken de jailbreak yapmazdim her uygulamayi satin alirdim apple hesabim hala bende.. neyse yillardir diger isletim sistemini kullaniyorum hicbir sorun yok.. gayet memnunum.. sizlerde pahali iyidir algisi var zayif yonunuzu kullanarak insanlari kazikliyorlar aritici basliginda bile bu algiyla mucadele ediyorum.. oradaki insanlar da cok bariz olan gercekler kendilerine gosterildigi halde laftan anlamiyorlar.. bu insanlarin zayif yonu bunu kapitalist firmalar kullanarak saglam para kazaniyorlar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 15 Aralık 2022; 16:5:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknoloji YouTube kanalları cihaz incelemelerinde gerçek kullanım şeklinde inceleme yapsalar şahane uçuyor kaçıyor çok hızlı çok iyi vs demek yerine ne markalar ürün gönderirler ne de piyasada telefon kalır halen daha pubg ile test ediyorlar hatta pubg de bile kasan yerlerini videoda kesiyorlar

    Geçtiğimiz aylarda Donanımhaber s22 ultrayı pung ile test etti

    Hatta bazı YouTube kanalları daha kutuyu açarken hıwww wowww şahane diye abartıyorlar

    Gerçek kullanım incelemesindeki kastım mesela aynı anda hem oyun grafikleri yüksek ağır oyun oynayıp hem de canlı yayın açmaktan bahsediyorum
    Dragon storm fantasy

    Android ve iOS da sadece canlı açmak için araç gereç ve oyun yüklü telefonlarda denedim test ettim uzun kullanımda kanalım vardı kapandı

    Yani valla valla kusura bakmayın ama android zamanla uzun vadede pert oluyor
    iPhone 7-8-X bile bu dediklerimi yüksek performans ile yerine getiriyor üstelik stabil performans dalgalı değil ama android ise çok dengesiz dalgalı
    Uygulama durduruldu katıldı vs konularını hiç demiyorum

    Oyun içerisinde etkinliklerde anlık canlı Kişiler oyuncuların olduğu kalabalık alanlarda fps atlaması düşüşü drop dalgalanma vs oluyor iPhone da ise ısındığı için ekran parlaklığını düşürüyor o kadar

    Yalan söylediğimi düşünen varsa buyursun denesin

    Bu arada android tarafında önceden işlemciler ve grafik birimleri yetersiz kalıyordu şimdi ise işlemciler yeterince performans veriyorlar ama grafik işlemcileri halen daha geriden geliyor ve halen daha yazılım tarafı yetersiz yani donanımda işlemcide ekran herz vs yeterli ama android + ek yazılımlarla içinden geçiyorlar

    Sizlerin performanstan kastınız arayüzdeki 120 160 herz vs falan herhalde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A94FA7CCA -- 15 Aralık 2022; 16:41:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • evet iphonelarin islemcileri guclu o islemcilere yakin performans veren ancak birkac rakip telefon vardir fakat soyledigin sey uc bir ornek o seyi yapmaya calismak bile yuzde 99 insan icin absurt diyeyim.. yani ihtiyacin olmayan performansa para vermek de bir cesit satin alim yanlisi kesinlikle..


    rakip cihazlarin performansi yuzde 99 insani tatmin edecek seviyede fakat iste yok surunuyor yok agir cekim falan gibi seyler direkt yalan ya da yillar oncesinin kitkat cihazlarindan bahsediyorlar mutlaka..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warlord384 -- 15 Aralık 2022; 16:24:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.