Şimdi Ara

Erişkin DEHB olanlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Erişkin tipi dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olanlar... Nasıl baş ediyorsunuz? Nerede tedavi oluyorsunuz? Hangi ilaçlar fayda etti? Gelin konuşalım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • 28 yaşındayım.Daha önceleri çok fazla psikiyatriye gittim. Psikolğa gittim. 10 yıldır bende bir sorun var ama ne? onu bir türlü çözemiyordum. Organize olamıyordum. Zaman, benim en büyük düşmanım. Çok fazla şeye ilgi duyuyorum. Bir anda herşeyi yapma dürtüsü dinmek bilmiyor. Bir gün doktor olmak istiyorum, Bir gün Aşçı olmak istiyorum. Günlerce kurs araştırıyorum sonra vazgeçiyor çok alakasız başka şeylere ilgim artıyor. İşin garibi bunu gerçekten kendim istediğimi zannediyordum.Laptopumda 4 farklı internet tarayıcısı açık ve hepsinde en az 30 tane sekme açık. Nasıl böyle oluyor, inanın bilmiyorum. Yıllarca cüzdanımı kaybeder dururum. Kaç kez anahtarı evde unutup, az çilingirlere para yedirmedim. Millet, iyi kötü bir şarkı sözü ezbere bilir,birkaç filmden iyi kötü bir replik aklında kalmıştır ama ben hiçbir zaman aklımda böyle şeyler kalmıyor. İzlediğim filmleri unutuyorum. Okuduğum kitapları unutuyorum. Çok faydalı kitaplar okudum,içerisinde ilham alacağım bilgileri unuttuğum için haliyle hayatımda uyguluyamıyorum. Çoçukluğumda benim yüzümden okula yarım gün ara verildi,okulda öğretmenler toplantısı yapıldı. Okulun en korkulan öğretmeni beni yanına çağırdı. Bundan sonra tenefüslerde hep yanımda gezeceksin dedi. Aylarca beni öyle zapt ettiler. Sınıfımı değiştirdiler.Tabi, her Yetişkin Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite bozukluğu olan insanlarda çoçukluğu mutlaka hiperaktif olacak diye bir şey yok. Genel olarak şu belirtiler sizde varsa özellikle bu konuda uzman olan bir psikiyatri hekimine gitmenizi tavsiye ederim, çünkü ünvanı uzman bile olsa, bunu anlamayacak çok uzman gerizekalı psikiyatrist var.Lan o kadar gittim, yıllarca gittim vazgeçmedim. Bakın dedim antidepresanlar tam olarak ben de işe yaramıyor,kafamın dolu olduğunu,kendimi her zaman sersem gibi hissettiği, diğer insanlarla iletişim kuramadığımı, binlerce zaman yönetim tekniği denesem de günün sonunda bir bok yapamadığımı ve bunun neticesinde kendimi,yetersiz hissedip içime kapandığımı söyledim. Yok, hiçbiri beni dinlemedi. Zaten devlet hastanesine gitseniz evlere şenlik. Neyin var? Mutsuzum.Tamam, sana yeni çıkmış bir antidepresan yazıyorum ehehe. Senin ben okuduğun okulun... Benim yıllarımı ziyan ettiniz, sizin vurdum duymazlığınız,işinize olan özensizliğiniz ve kendi kısır bilgileriniz yüzünden ben yıllarca acı çektim. Yalnız kaldım. İnsanlarla iletişim Kuramadım. Hep kafamda yapamadığım , yarım bıraktığım işler yüzünden kendimi ezik hissettim. Gençliğim, göz göre göre heba oldu. Çünkü akademik anlamda başarısız olunca, kendimi her alanda eksik hissediyordum.Sürekli bir şeyler unuttuğum için beynime küfür ediyordum. Kendimden nefret ediyordum.Neyseki bu konu üzerinde yoğunlaşmış bir profesör buldum da, olayı hemencecik çözdü ve tanısını koydu.
    Bu bozukluk yüzünden sevmediğim işi yapıyorum. Zamanında tedavi olsaydım , çok iyi yerlerde olacağımı kesinlikle biliyorum. Lisede hergün yaramazlık yapıyordum,Kopya verdiğim sıra arkadaşlarım lise diploması 85 üstü seviyelerde iken, benimki 70'lerde idi. Bir sınav olacak sınıftaki herkes, benim yanımda oturmak isterdi. Ben ne yapıyordum. Şimdi Burayı dehb'li biri okuyorsa bana kesin küfrediyordur.Detayları yazacağım arkadaşlar...




  • dantebulut kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de 2 3 doktora gittim verdiği ilaçlar hiçbir işime yaramadı. Siz hangi doktora gittiniz acaba?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.