Şimdi Ara

Eprom okuyucu ve yazici

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,
    eprom konusu hakkinda bilgi ve tecrubelerinize ihtiyacim var.

    1- Epromu bir anakartin/devrenin uzerinde diger ekipmanlardan ayiran baslica ozellikleri nelerdir( fiziki gorunum, bacak sayisi, uzerinde yazili olan semboller v.s.) ?

    2- epromu devreden sokmeden okuyabilecek sizlerinde kullandigi yazici okuyucu cihazlarin isimlerini paylasabilirmisiniz?

    3- asagidaki bulunan resimdeki devrenin uzerinde sizce hangisi epromdur. devre uzerindeki parcalari numaralandirdim, resimden anlasildigi kadar bu parcalarin isimlerini paylasirmisiniz( islemci, eprom, eeprom, vs)
    RESIM ICIN TIKLA


    yardimci olacak olan arkadaslara simdiden tesekkur ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirimbox -- 18 Ekim 2013; 11:14:58 >







  • Guncel
  • Artık eprom tekil olarak kullanılmıyor kullanılsaydı üzerindeki quartz pencereden anlardınız. Mikro kontrolör elemanına bütünleşik olduğundan ayrıca aramayın. Siemens yazan entegre kontrolör entegresidir. Onların da içinde ismi içinde C olanlar mesela 877C945 gibi tek sefer yazılabilenlerdir. F olanlar flash tiplerdir yani elektriksel olarak silinip yazılabilir genelde de devre elemanı devreye bağlıyken programlanabilirler. Her mikrokontrolör ailesinin kendine has programlama araçları ve programları vardır. Sizinki de özel bir tip gibi görünüyor. İsmini yazarsanız ki resimden okunmuyor, daha net bilgi verilebilir. Verdiğiniz karta amatör imkanlarla işlem yapmak düşük bir ihtimal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    Artık eprom tekil olarak kullanılmıyor kullanılsaydı üzerindeki quartz pencereden anlardınız. Mikro kontrolör elemanına bütünleşik olduğundan ayrıca aramayın. Siemens yazan entegre kontrolör entegresidir. Onların da içinde ismi içinde C olanlar mesela 877C945 gibi tek sefer yazılabilenlerdir. F olanlar flash tiplerdir yani elektriksel olarak silinip yazılabilir genelde de devre elemanı devreye bağlıyken programlanabilirler. Her mikrokontrolör ailesinin kendine has programlama araçları ve programları vardır. Sizinki de özel bir tip gibi görünüyor. İsmini yazarsanız ki resimden okunmuyor, daha net bilgi verilebilir. Verdiğiniz karta amatör imkanlarla işlem yapmak düşük bir ihtimal.

    quartz penceren kastiniz asagidaki resimde goruldugu gibi epromun orta kismindaki yuvarlak penceremi?

     Eprom okuyucu ve yazici

    epromun bu turunu ilk defa goruyorum, aslinda bu konuda fazla bilgi sahibi degilim arastirmalarimda bu haliyle eprom karsima cikmadi.
    8 bacakli yada daha fazla bacakli epromlari gordum, ama uzerlerinde boyle pencere yoktu.
    bendeki bu kart yeni model degil,,asagi yukari 14 senelik bir cihaza ait, bu da isimi biraz kolaylastirir diye umuyorum, cunki teknoloji gelistikce ureticelerde tuketicinin disardan fazla mudale etmesine izin vermeyen koruma onlemleri aliyor( tamamen duygusal sebeblerden dolayi oldugunu dusunuyorum sonucta hersey para icin at cope yenisini satin al mantigi).

    daha once bir kac videoda cok degisik tipte epromlar gordugum icin kafam karisti,, mesela 8 bacakli 0,5 cm buyuklugunde eprom dan tutun daha bacak sayisina sahip 2cm den buyuk epromlar. o yuzden epromu kart uzerinde tanitacak ayiracak ozellklerini ogrenmek istiyorum( eprom diye yanlis ekipmana mudahele etmemek icin ).
    quartz pencereden baska ozellikleride varmidir?

    parcalarin uzerindeki sayilari sembolleri ciplak gozle okumam nerdeyse imkansiz, buyutec alinca numalari parcalarin uzerindekileri buraya yazarim.

    C tipi kontrolor entegrelerinin tek sefer yazilabilir oldugunu belirtmisiniz, bunlari devreden sokup willem eprom reader turu programlayicilar uzerinde okuyup yazmamiz mumkun degilmi ?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.