Şimdi Ara

şarjlı piller niçin 1,2 volt?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: estf Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
9.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şarjlı pillerin 1,5 volt olanını hiç görmedim. niçin 1,5 volt olamıyorlar, şarjlı oldukları için mi. bazı cihazlarda 1,2 volt pil kullanımı sorun yaratıyor örneğin tansiyon ölçme cihazları. hatta 20 litrelik su damacanasından su sonde etmeye yarayan küçük santifrüjüm bile 1,2 voltluk piller ile verimli çalışamıyor. yani 1,5 voltluk şarjlı pillere ihtiyaç var.



  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbbilici

    şarjlı pillerin 1,5 volt olanını hiç görmedim. niçin 1,5 volt olamıyorlar, şarjlı oldukları için mi. bazı cihazlarda 1,2 volt pil kullanımı sorun yaratıyor örneğin tansiyon ölçme cihazları. hatta 20 litrelik su damacanasından su sonde etmeye yarayan küçük santifrüjüm bile 1,2 voltluk piller ile verimli çalışamıyor. yani 1,5 voltluk şarjlı pillere ihtiyaç var.

    Aslında 1,5 volt olan normal pillerde bir müddet sonra 1,2 volt seviyesine düşüyor.
    Bir çok cihaz için 1,2 volt sorun olmaz.Örneğin digital fotoğraf makinaları.Önemli olan burada pilin mAh değeri.
    Normal piller 1,5 volt olmalarına karşın 1,2 volt olan şarjlı pillerin verebileceği akımı veremezler.
    Bu 1,5-1,2 gerilim farkı pillerin kimyasal yapısından kaynaklanıyor.
    Tansiyon aleti gibi cihazlarda kaliteli alkalin pil kullanmanı tavsiye ederim.Zaten üzerinde falan alkalin kullanın diyor.Aletin içinde voltaj takipçisi varsa düşük gerilimde sorun çıkarabilir.

    Şu damacanadaki santrifüj nasıl birşey merak ettim ?Resimini falan ekleyebilir misin ?Nereden aldın ?
    Basma derdinden kurtarır.

    Onun içinde gerilimin pek farketmemesi lazım ve şarjlı piller ile daha rahat çalışması gerekir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 18 Eylül 2006; 15:22:18 >




  • Düşük güç harcayan, ama voltaja duyarlı aydınlatmalı veya göstergeli cihazlar iki voltaj seviyesi arasında davranış ve performanslarını değiştirirler. Görece daha yüksek güç harcayan yüklerdeyse başlangıçta 1.5V daha iyi çalışırken bu performansı çabucak kaybederler ve cihazın çalışma voltaj aralığı 1.2V a çok yakın değil de, mesela 1V ve aşağısı ise şarjlı piller daha uzun süre performanslarını koruyabilirler.

    Burada, pillerin gerilimlerini belirleyen, yapılarını oluşturan elemntlerin elektronegatiflik değerleri arasındaki fark. Mesela, diyelim ki sıradan çinko-karbon pillerde çinko +0,8, karbon -0,7 Volt değerlerine sahipse 1.5Volt pilimiz var demektir. Ama şarjlı dediğimiz Ni-Cd, Ni-MH, Li-Ion, Li-Polimer pillerde iki element veya bileşik arasındaki potansşyel farkı 1,24Volt olmaktadır. Düşük voltaja karşın daha yüksek mAh ve mW değerleri sayesinde uzun süre dayanırlar ve görece daha yüksek ani veya sürekli güç taleplerine cevap verebilirler.

    Örnekteki ekipmanlarda ya voltaja duyarlı dijital ekipmanlar, ya da gücü yüksek voltajla birlikte isteyen motorlar kullanıldığından şarjlı piller kullanılamayabilmektedir. Burada yapılacak olan ya iki pili seri bağlamak ve regülatörle gerilimi düşürüp sabitlemek, ya da gerilim katlayıcı (boost inverter, SMPS) kullanarak eski walkmanlardaki gibi tek pille dahi yüksek gerilimler elde etmektir.

    .oO°Oo.




  • santrifüj bi zamanlar piyasada satılmış bi alet. iki adet en büyük boy pil ile çalışıyor. pil masragından kurtulmak için. seri bağlı iki kalem pili paralel bağlayarak yeni bir pil bloğu oluşturdum. bu bloktan pilleri söküp şarj edebiliyorum. kullandığım şarjlı piller kaliteli ve yeni olmasına rağmen ve üstelik mikroişlemci kontrollü şarj cihazı ile şarj etmeme rağmen, şarjdan yeni indirdiğimde bile büyükboy alkali pil performansı vermiyor. üstelik damacana yarıya geldiğinde sigara kalınlığında su çıkarmaya başlıyor ki bu da bi sürahiyi doldurana kadar insanı bıktırıyor.

    santrifüj cihazının yapısına gelince. basit bişey büyük boy bi oyuncak motoru ve ona bağlı çelik bi mil bidonun dibine kadar borusu içinde ulaşıyor ve dipte, milin ucunda küçük bi santrifüj var. motorun döndürmesi ile suyu yukarı şartlandırıyor. ama dediğim gibi enerji sorunu var. bi de bu santrifüj biraz hassas bişey. yeni alkali pil koyunca pil yeni olduğundan, motor çok hızlı dönerse santrifüj edilen suyu kendi bulunduğu yere kadar çıkarıyor. emniyet için tahliye kanalı var ama piller yeni ve damacana da ağzına kadar dolu ise su öyle basınçlı geliyor ki tahliye kanalı yetersiz kalıp motoru ıslatabiliyor. bu durumda bi kaç kün sonra motor korozyona uğrayıp iletimsizlik ve motorun yataklarının tutukluk yapması gibi sorunlar oluşuyor. herkesin kullanabileceği bişey değil yani. zaaten benim elime geçişi de bundan. bi tanıdık "yapabilirmisin" diye vermişti. yaptım kullandılar. sonra tekrar bozuldu, ben tekrar yaptım. derken adam utandı ve "bunu sen kullan ilacı da sende nasıl olsa" dedi ve geri almadı.




  • Kaynakların doğrudan paralel bağlanması pek de uygun değil, şöyle ki:

    İki pilin şarj olanı aynı değilse, aynı yükte ve paralel bağlıyken zayıf olan pilin gerilimi daha çok çökecektir. Dolayısıyla dolu olan pilin akımının bir kısmı da az dolu olan pilden akacaktır. Demek ki bir paralel blokta bir tane dahi pil tam dolu değilse toplam başarım olumsuz etkilenecektir.

    Normalde gerilim sorunu olmasa bloklar doğrudan değil de küçük bir dirençle seri bağlanmış pillerden elde edilseydi bu dengesizlik çözülecekti. Yani devre E*R + E*R + ... şekilnde yapılmalıydı. Ancak gerilimin 0,3 V düşümü bile performans kaybıyla sonuçlanıyorsa bir de direnç üzerinde gerçekleşecek kayıp kabul edilir olmayacaktır.

    Sonuçta, güncel devrelerde elde edilen gerilim yükseltici kullanılmalıdır. Seri bağlı pillerin regülasyonunda ise seri elemanda kayıp oluşacağından dayanım ve ömür düşecektir. Bu tercihe bir örnek, 1.2V pille çalışan pek çok devrede iletim eşik gerilimi 1.5V olan kırmızı LED lerin sorunsuz çalışması olabilir.

    .oO°Oo.




  • Elektrot olarak kullanılan elementlerin cinsine göre üretilen gerilim değişir.
    Buna elektriksel infinite denir.
    Kimya ile ilgili sitelerde hangi elementleri kullandığınızda kaç volt elde edebileceğinizin tablolarını bulabilirsiniz.

    Sualtı fenerlerinde 2 Volt olanları gördüm (kurşun-asit değil).Li-İonlar tek hücre 3,6V.


    1,3 volta düşen bir pil alkalinde olsa,artık bitmiştir.
    Hücrelerin birbirini ters şarjları ,seri bağlamada daha kötüdür,ve genellikle bataryaların sonudur.

    Bir örnek 2*1,5 yerine 3*1,2 kullanabilirsiniz.

    Bu tip kullanım yerlerinde oto silecek fıskiyeleri bir çözüm olabilir,6 Volta kadar çalışırlar,biraz modifiye gerekebilir.
  • Siz çok fazla mı su tüketiyorsunuz? :) Benzer pompalardan ben de kullandım ama piller çok uzun süre dayanıyordu.
    Bu arada madem NiMh batarya kullanıp onları şarj etme zahmetine katlanıyotsunuz neden doğrudan bir adaptör bağlayıp motoru çalıştırmıyorsunuz? Pile ve aküye gerek kalmazdı o zaman.
  • tam şarjlı olduklarında yaklaşık 1.4V ye kadar çıkabiliyorlar. normal gerilimleri 1.5V olarak ayarlansaydı belkide tam şarjlı durumda pil gerilimi belkide 1.7V olabilecekti. benim tahminim 1.5V luk standart gerilim üzerine çıkmaması için alınmış bir önlem, diye düşünüyorum...
  • adaptör çözümü aklıma geldi, hatta uyguladım. benim 2,5 yaşındaki ufaklık adaptörden damacanaya ulaşan kabloyu birkaç kez fervasızca asılıp kopardı. hatta pompayı çalıştırmak için kullandığımız düğmeye basıp gereksiz sondajlarda bulundu. o yüzden adaptör kullanamadım ve start butonunu ufaklığın basamayacağı sertliğe getirmek zorunda kaldım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbbilici

    adaptör çözümü aklıma geldi, hatta uyguladım. benim 2,5 yaşındaki ufaklık adaptörden damacanaya ulaşan kabloyu birkaç kez fervasızca asılıp kopardı. hatta pompayı çalıştırmak için kullandığımız düğmeye basıp gereksiz sondajlarda bulundu. o yüzden adaptör kullanamadım ve start butonunu ufaklığın basamayacağı sertliğe getirmek zorunda kaldım.

    O aletten bir zamanlar ben de almıştım (teknolojik olacağız ya ),ama ne pil masrafı bitti,ne gürültüsü bitti,ne de kırk saat elinde sürahi dolmasını bekleme derdi bitti....
    Taktım körüklü pompayı rahat ettim.....




  • hakkatten körüklü pompa daha pratik. ama pompaya uygulayacağın basıncın periyodunu ve frekansını iyi ayarlayamazsan suyu taşırma ihtimali hep oluyor ve taşıyor çoğunlukla. bi de taş devri işi işte insan kabullenemiyor. aslında en güzeli, soğutuculu su sebilleri gibi bi aparat bulup damacanayı ters çevrili koymak lazım. bi de güzel bi çeşme ona ... soğutucusuz su sebili yani!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.