Şimdi Ara

ENPARA KREDİ KARTI GELİYOR. (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
589
Cevap
25
Favori
74.278
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Enpara candır.
  • ağustosun 2si :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fowell-one

    Hocam durum değişmedi mevduatım halen çok yüksek :)
    Belki şuanda o rakamın 2 katı falan oldu, kredi notumsa yerlerde 10 gündür en az 2-3 kere aradılar kredileri unuttuğum için.
    Perşembe günü araç için ihtiyaç kredisi çekecektim şubeyi aradım, talebi aldılar 1 saatte onayladılar (65.000 TL 24 ay vade) araç işi yattı çekmedik o ayrı.
    Yani demem o ki enpara güzel iyi hoş amma birebir iletişimde olmadığımız için asla bir banka şubesinin sağlayacağı bireysel güven ve kredibiliteyi sağlayamıyorlar. Kurallar ve çizgiler net bunun çerçevesinde dönüyor tüm işlemler.

    Kısaca anlatmak istediğim yukarıda ki son cümlemdi :))))


    madem ki paran var ve hiç 130 bin den aşağı düşmüyor neden kartların günü kredilerin günü geçiyor?
    mademki paran var neden kredi çekiyorsun? neresinden bakarsan bak kısır bir döngü.
    paranı faize yatırıyor para kazanmaya çalışıyorsun diğer yandan kartların gününün geçiriyor faize giriyorsun yetmiyor kredi çekip faiz ödüyorsun. oradan alıp oraya veriyorsun birde puanın düşüyor.
    uzun uzun yazmak isterdim ama diğer mesajım ile bu mesajım ile anlamadıysan anlatmak mümkün değildir.

    not: mesajımda kesinlikle hakaret yoktur tamamen fikir yürütmek amaçlı.




  • Biraz uzun olacak okursan anlarsın dostum.

    Para faizde olduğu için kredide avantajlı oranlar aldığım için (çek ve teminat mektubu takası yapıyorum), vadelendirmek daha hesaplı oluyor. Ticari kredi oranları çoğu zaman 1,03 lerde kalıyor, faize yatırmak daha fazla getiri sağlıyor.
    Örnek verecek olursa 10.000 TL için kredi çektiğimde 11.030 TL geri ödeme yapıyorum (bizden sigorta talep edilmiyor, masraf ödemiyoruz, işlem ücreti ödenmiyor), parayı faize koysam 11.206 TL gibi bir rakama ulaşıyor.
    Birgün esnaf olduğunuzda anlarsınız :)
    İnsanın insana ettiğini kimse kimseye etmiyor, çok düşük oranlarla mal satıyoruz, örneğin toptan x bir üründe ki kar maksimum %6 oluyor, nakitte kar marjını %3 lere hatta acil nakit lazımsa 1-2 lere kadar düşüyor bazen maliyetine verip hammaliyesinide üsteliyoruz bunun tek sebebi mal anında nakde dönsün diyedir.
    Eskiden vadelide ise en az 30 çalışırdık (Çek) çok çok iyi bir müşterimse 15 çalışıyorduk (açık) 4-5 yıl evveline kadartabi bu vadeler, şuanda ise maalesef en az 60-75 (çek) ve 30-45 (açık) çalışır hale geldik, hele son 2-3 yıldır çek vadeleri maksimum 90 iken şuanda 180-210 hatta yıllık çek alır olduk. Bu sebeple ev, araba, eşya vb. birşey alınacaksa her zaman kredi/kredi kartı ile vadelendirerek alıyoruz, nakite dokunmuyoruz ki spot bir mal gelirse, acil alım gücü ihtiyacı doğarsa, hızlıca bir para edinebilelim kimseye muhtaç kalmayacalım elimin altında olsun diye.
    Ha buda sıkıntı o ayrı çünkü ben daha habersiz 10.000 TL üstünde para çekemedim bankadan, Pazartesi git şubeye 11-12 gibi 15 bin çekmek iste veremiyor adamlar kasa müsait değil diyorlar :)
    Nakit her zaman dursun köşede kardeşim, bizim esnaflıkta en çok başımızı yakan şey finansman çöküntüleridir.
    Yarın acil 50 bin lazım olur banka vermez yada geç verirse, ya borcunu ödeyemezsin, yada çok ucuza mal düşürmüşsündür alamazsın, bir şekilde zararı dokunur. Nakit her zaman plansız işler için kullanılır bizde.
    Çok basit bir örnek vereyim sana Penta Bilgisayar ile açık hesap çalışıyorum 36 güne yakın vadeli, aylık alımlarımda ciddi rakamlar. Babasının hayrına vermiyor bana bu imtiyazı, 350.000 liralık süresiz teminat mektubum var elinde, aldığım kalemlere gülersin (Hesap Makinası, Boş CD/DVD/ Medyaları, USB Bellekler, Klavye ve Mouse ile Bunların Setleri ve Speaker), kırtasiye toptancısı bir müşterim için alıyorum mesela bu malzemeleri en az 90 gün çek veriyor oda kendi çekide değil müşteri çeki.
    Banka ne yapıyor bu kati teminat mektubunu bana vermek için içerde o kadar ya nakitin olacak diyor yada çek vereceksin takasta duracak diyor, şimdi bankada tuttuğum nakdi çekmek istesem içerde yeterli çekim yoksa (teminat mektubunu karşılayan) naktimde blokaj uyguluyor yasal mı tabiki değil, ısrar et ve çekmek iste hemen ihtar çeker (tabi önce temsilci kalkar bana kadar gelir yalvar yakar olur çünkü kredi limitini açan kendisi) teminat mektubunun iptaline kadar gider.
    Bankalar bu yönden çok acımasızdır, aynen şu madde bulunur tüm kredi ve teminat mektubu sözleşmelerinde "XXX Bankası isterse/gerekli görürse kalan bu sözleşmeyi iptal ederek kalan bedeli x gün içinde talep etme hakkına sahiptir" buda o esnafın batması demektir. İşte bu yüzden kredi kullanıyoruz ve nakti her daim farklı kanallarda tutuyoruz. Umarım net bir şekilde anlatabilmişimdir. Sana çok güzel bir örnek vereyim, çok eski bir ahbabım var iş güvenlik malzemeleri üzerine toptan ticaret yapıyor sanırım yanında 30 kişi falan çalışıyor, aylık cirosu 2 milyon civarında. Geçen konuşuyorduk bunun müşterilerinden birisi aldığı ürünleri (kendisinin 32 TL ye müşterisine sattığı ürünü) eticaret sitesi açarak burdan satmaya başlamış, perakendede 60 TL fiyat ile, bana şunu söyledi "abi bizde bu işe girelim yılda o marjlarla 500 bin ciro yapsam toptanı komple bırakır sadece o işi yaparım" işte toptan, dağıtıcı, ana distr. firmaların durumu tamamen bu şekilde.
    Hocam benim kredilerim halen gecikiyor kısa bir örnekle Çarşamba günü sabah yediğim 1 peynirli poğaça ile günü bitirip akşam 22:00 civarı müşteriden ayrıldım ve evde oldum, dün ise akşam 21:00 civarı müşteriden ayrıldım. Bazen vakitsizlik çok kötü bir hale geliyor, gerçekten 1-2 dakika vakit ayıramıyorsunuz hiç bir şeye, dün bir kredim daha ödenmedi, bankadan aradılar (şubeden) bekleyen 9800 tl toplam kredileriniz var dedi, Ufuk ben transfer edeyim sen hallet olmazmı dedim kredimi adama ödettirdim.
    Yoksa parasızlıktan ödenmiyor değil bunlar, vakitsizlik tek sebebi.

    Ayrıca ben hakaret vb. bir durum olduğunu düşünmüyorum, forumun huyudur özellikle büyük bir kullanıcı bölümümüz istiyor ki tüm forum fakir fukara ele güne muhtaç insanlardan oluşsun, Panamera binmesin veya Villa da oturmasın, herkes orta halli olsun, çünkü varlıklı (ortalamanın üzerinde diyelim) birinin burada olmaması gerekir.
    Şüphe ile yaklaşmanızın da sebebi bu maalesef :) Arkadaşlar forumdan tanıdığım iki arkadaşım var isimleri lazım değil dışarıda da görüşüyoruz, birinin Bahçelievler de çok büyük bir oto galerisi ve emlak firması var, birisinin ise bilinen büyük bir AVM içinde gokart ve burger king şubesi var, ikisi de buraya üye. Burada laf olsun diye yazmıyor insanlar, sadece başlarına gelenleri aktarmaya çalışıyor her olaya CSB mantığıyla bakarsanız biz birşey kaybetmeyiz sizde kendinizi avutmaya devam edersiniz.
    Benim tek merakım şu, ben fakir fukara olsam yukarıda ki herşey yalan olsa öyle daha mı mutlu olacaksınız, eğer durum buysa tamam ben fakirim ve kredilerimi ödemekte güçlük çekiyorum :) Anlattıklarımda güzel bir hayal ürünü diyeyim konuyu burada noktalayayım.


    Not: Unutmadan kredi veya kredi kartı gecikmeleri bizi nasıl etkiyor olayınada açıklık getireyim, öyle üç beş on gün gecikme bana koymaz, ne faiz yönünden nede ödeme yönünden. Ben sabit tek banka şubesi (Garanti Bankası) ile çok kuvvetli çalıştığım için işlemlerim ve taleplerim şubeden geçiyor ve adamlara para kazandırdığım için şube her konuda yardımcı oluyor. Bireysel olarak düşük bir bir nota sahip olmama rağmen LTD ŞTİ olduğum için (Allah nasip ederse A.Ş. de oluruz birgün), firmam üzerinden tüm işlemlerim çözülüyor, çünkü firmamın ticari itibarı yüksek seviyede, ne dönen çek, ne ödeme güçlüğü, ne eksik mevduatı var çok şükür olsun ki.
    Banka benim bu durumumu isterse düzeldir (kredileri sallamaktan bahsediyorum), iki üç kredim 1-2 gün geciktimi bozsun vadeyi kalan parayı hemen istesin, yada sağlam temerrüt işletsin ben akıllanırım, kısaca kendi şubemde bir zararını görmüyorum bu gecikmelerin (çünkü nakit ihtiyaçlarımda puana vs. bakılmaksızın şubem hep destekliyor) diğer bankalar ve şubelerde beni alakadar etmiyor çünkü kullanmıyorum. Kısaca bana zararı dokunmadığı için bu vurdumduymazlığım yoksa başkaca bir sebebi yok, zararını hissettiğim anda bu durum tabi ki değişecektir fakat o an bugün değil...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fowell-one -- 5 Ağustos 2017; 11:4:44 >




  • Gelemedi mı daha?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maestro26

    Gelemedi mı daha?

    7 Ağustos hala beklemedeyiz nerdesin ey En Para kredi kartı kurudukk
  • Enpara yıllardır kullanıyorum. İlk çıktığında kredi verirken piyasadan azda olsa altında veriyordu ve hiç bir masraf almıyordu. Şimdi baktığımda hayat sigortası ücreti alıyor ve piyasanın neredeyse en yüksek faizli kredisini veriyor .
  • cem uzan'a hapis şoku
  • Nirde kaldı bu enpara kart herhal yıl sonunu bulacak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fowell-one

    Biraz uzun olacak okursan anlarsın dostum.

    Para faizde olduğu için kredide avantajlı oranlar aldığım için (çek ve teminat mektubu takası yapıyorum), vadelendirmek daha hesaplı oluyor. Ticari kredi oranları çoğu zaman 1,03 lerde kalıyor, faize yatırmak daha fazla getiri sağlıyor.
    Örnek verecek olursa 10.000 TL için kredi çektiğimde 11.030 TL geri ödeme yapıyorum (bizden sigorta talep edilmiyor, masraf ödemiyoruz, işlem ücreti ödenmiyor), parayı faize koysam 11.206 TL gibi bir rakama ulaşıyor.
    Birgün esnaf olduğunuzda anlarsınız :)
    İnsanın insana ettiğini kimse kimseye etmiyor, çok düşük oranlarla mal satıyoruz, örneğin toptan x bir üründe ki kar maksimum %6 oluyor, nakitte kar marjını %3 lere hatta acil nakit lazımsa 1-2 lere kadar düşüyor bazen maliyetine verip hammaliyesinide üsteliyoruz bunun tek sebebi mal anında nakde dönsün diyedir.
    Eskiden vadelide ise en az 30 çalışırdık (Çek) çok çok iyi bir müşterimse 15 çalışıyorduk (açık) 4-5 yıl evveline kadartabi bu vadeler, şuanda ise maalesef en az 60-75 (çek) ve 30-45 (açık) çalışır hale geldik, hele son 2-3 yıldır çek vadeleri maksimum 90 iken şuanda 180-210 hatta yıllık çek alır olduk. Bu sebeple ev, araba, eşya vb. birşey alınacaksa her zaman kredi/kredi kartı ile vadelendirerek alıyoruz, nakite dokunmuyoruz ki spot bir mal gelirse, acil alım gücü ihtiyacı doğarsa, hızlıca bir para edinebilelim kimseye muhtaç kalmayacalım elimin altında olsun diye.
    Ha buda sıkıntı o ayrı çünkü ben daha habersiz 10.000 TL üstünde para çekemedim bankadan, Pazartesi git şubeye 11-12 gibi 15 bin çekmek iste veremiyor adamlar kasa müsait değil diyorlar :)
    Nakit her zaman dursun köşede kardeşim, bizim esnaflıkta en çok başımızı yakan şey finansman çöküntüleridir.
    Yarın acil 50 bin lazım olur banka vermez yada geç verirse, ya borcunu ödeyemezsin, yada çok ucuza mal düşürmüşsündür alamazsın, bir şekilde zararı dokunur. Nakit her zaman plansız işler için kullanılır bizde.
    Çok basit bir örnek vereyim sana Penta Bilgisayar ile açık hesap çalışıyorum 36 güne yakın vadeli, aylık alımlarımda ciddi rakamlar. Babasının hayrına vermiyor bana bu imtiyazı, 350.000 liralık süresiz teminat mektubum var elinde, aldığım kalemlere gülersin (Hesap Makinası, Boş CD/DVD/ Medyaları, USB Bellekler, Klavye ve Mouse ile Bunların Setleri ve Speaker), kırtasiye toptancısı bir müşterim için alıyorum mesela bu malzemeleri en az 90 gün çek veriyor oda kendi çekide değil müşteri çeki.
    Banka ne yapıyor bu kati teminat mektubunu bana vermek için içerde o kadar ya nakitin olacak diyor yada çek vereceksin takasta duracak diyor, şimdi bankada tuttuğum nakdi çekmek istesem içerde yeterli çekim yoksa (teminat mektubunu karşılayan) naktimde blokaj uyguluyor yasal mı tabiki değil, ısrar et ve çekmek iste hemen ihtar çeker (tabi önce temsilci kalkar bana kadar gelir yalvar yakar olur çünkü kredi limitini açan kendisi) teminat mektubunun iptaline kadar gider.
    Bankalar bu yönden çok acımasızdır, aynen şu madde bulunur tüm kredi ve teminat mektubu sözleşmelerinde "XXX Bankası isterse/gerekli görürse kalan bu sözleşmeyi iptal ederek kalan bedeli x gün içinde talep etme hakkına sahiptir" buda o esnafın batması demektir. İşte bu yüzden kredi kullanıyoruz ve nakti her daim farklı kanallarda tutuyoruz. Umarım net bir şekilde anlatabilmişimdir. Sana çok güzel bir örnek vereyim, çok eski bir ahbabım var iş güvenlik malzemeleri üzerine toptan ticaret yapıyor sanırım yanında 30 kişi falan çalışıyor, aylık cirosu 2 milyon civarında. Geçen konuşuyorduk bunun müşterilerinden birisi aldığı ürünleri (kendisinin 32 TL ye müşterisine sattığı ürünü) eticaret sitesi açarak burdan satmaya başlamış, perakendede 60 TL fiyat ile, bana şunu söyledi "abi bizde bu işe girelim yılda o marjlarla 500 bin ciro yapsam toptanı komple bırakır sadece o işi yaparım" işte toptan, dağıtıcı, ana distr. firmaların durumu tamamen bu şekilde.
    Hocam benim kredilerim halen gecikiyor kısa bir örnekle Çarşamba günü sabah yediğim 1 peynirli poğaça ile günü bitirip akşam 22:00 civarı müşteriden ayrıldım ve evde oldum, dün ise akşam 21:00 civarı müşteriden ayrıldım. Bazen vakitsizlik çok kötü bir hale geliyor, gerçekten 1-2 dakika vakit ayıramıyorsunuz hiç bir şeye, dün bir kredim daha ödenmedi, bankadan aradılar (şubeden) bekleyen 9800 tl toplam kredileriniz var dedi, Ufuk ben transfer edeyim sen hallet olmazmı dedim kredimi adama ödettirdim.
    Yoksa parasızlıktan ödenmiyor değil bunlar, vakitsizlik tek sebebi.

    Ayrıca ben hakaret vb. bir durum olduğunu düşünmüyorum, forumun huyudur özellikle büyük bir kullanıcı bölümümüz istiyor ki tüm forum fakir fukara ele güne muhtaç insanlardan oluşsun, Panamera binmesin veya Villa da oturmasın, herkes orta halli olsun, çünkü varlıklı (ortalamanın üzerinde diyelim) birinin burada olmaması gerekir.
    Şüphe ile yaklaşmanızın da sebebi bu maalesef :) Arkadaşlar forumdan tanıdığım iki arkadaşım var isimleri lazım değil dışarıda da görüşüyoruz, birinin Bahçelievler de çok büyük bir oto galerisi ve emlak firması var, birisinin ise bilinen büyük bir AVM içinde gokart ve burger king şubesi var, ikisi de buraya üye. Burada laf olsun diye yazmıyor insanlar, sadece başlarına gelenleri aktarmaya çalışıyor her olaya CSB mantığıyla bakarsanız biz birşey kaybetmeyiz sizde kendinizi avutmaya devam edersiniz.
    Benim tek merakım şu, ben fakir fukara olsam yukarıda ki herşey yalan olsa öyle daha mı mutlu olacaksınız, eğer durum buysa tamam ben fakirim ve kredilerimi ödemekte güçlük çekiyorum :) Anlattıklarımda güzel bir hayal ürünü diyeyim konuyu burada noktalayayım.


    Not: Unutmadan kredi veya kredi kartı gecikmeleri bizi nasıl etkiyor olayınada açıklık getireyim, öyle üç beş on gün gecikme bana koymaz, ne faiz yönünden nede ödeme yönünden. Ben sabit tek banka şubesi (Garanti Bankası) ile çok kuvvetli çalıştığım için işlemlerim ve taleplerim şubeden geçiyor ve adamlara para kazandırdığım için şube her konuda yardımcı oluyor. Bireysel olarak düşük bir bir nota sahip olmama rağmen LTD ŞTİ olduğum için (Allah nasip ederse A.Ş. de oluruz birgün), firmam üzerinden tüm işlemlerim çözülüyor, çünkü firmamın ticari itibarı yüksek seviyede, ne dönen çek, ne ödeme güçlüğü, ne eksik mevduatı var çok şükür olsun ki.
    Banka benim bu durumumu isterse düzeldir (kredileri sallamaktan bahsediyorum), iki üç kredim 1-2 gün geciktimi bozsun vadeyi kalan parayı hemen istesin, yada sağlam temerrüt işletsin ben akıllanırım, kısaca kendi şubemde bir zararını görmüyorum bu gecikmelerin (çünkü nakit ihtiyaçlarımda puana vs. bakılmaksızın şubem hep destekliyor) diğer bankalar ve şubelerde beni alakadar etmiyor çünkü kullanmıyorum. Kısaca bana zararı dokunmadığı için bu vurdumduymazlığım yoksa başkaca bir sebebi yok, zararını hissettiğim anda bu durum tabi ki değişecektir fakat o an bugün değil...


    Abi başında binbir türlü (işten ötürü) sıkıntı varmış Allah yardımcın olsun. Esnaflık zor zanaat..




  • mayhan2515 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim esnaflık yapmak ticaret ile uğraşmak gerçekten çok zor pislik bir olay, diyeceksin ki niye yapıyorsun madem bırak normal çalış.
    Eskiden olsa olurdu emin ol, aylık geliri 2100 lira kendi öz amcamın, altında lancia deltası, yalovada yazlığı, hafta sonu eğlencesi, rakısı, gezmes, iki çocuğunun her istediğini yapması görmen lazım o kadar güzel yaşıyor ki, çünkü bu maaş ile bu kadar yapmış ve buna alışmışlar ailece.
    Ben artık dönemem o duruma çünkü gelirin yükseldikçe istek ve yaşam standardını artırıyorsun, bundan sebep ben bugün herşeyi bırakıp 3-4 bin lira maaşlı bir işe girsem arabamın vergisini bile ödeyemem. Maalesef gelir arttıkça gideride aynı doğru orantıda artırdığımız için artık batana kadar böyle devam ederiz, ilerisi ne gösterir bilmem ama şunu açıkca söylemeliyim 2013 yılından beri ticaret yapanlar perişan haldeler, biz zamanında kazandıklarımızı iyi kötü emlak ve gayrimenkule yatırdık tek güvencemiz bu, yinede bugün hiç bir alacağımızı tahsil edemeden batsak 7-8 milyon lira civarı bir batışımız olur, ne benim nede ortağımın elindeki tüm para, mal, mülk ve araç bu batışı karşılamaz, ancak %60-70 civarını ödeyebiliriz ellerimizde ki herşeyi çıkararak, kalan 2-3 milyonda çalışmayla ödenecek para değil iki seçenek var ya çekip kendimizi vururuz bu dünyadan göçer gideriz yada ömrümüzün sonuna kadar aç sefil sürekli hacizlerle uğraşarak yaşarız.
    Bu söylediklerim geneldir, tüm esnaf arkadaşların yarısından fazlası maalesef bu haldeler, dönen çek ve senetlerin haddi hesabı yok, yeni müşteri gelsede çalışmak istemiyorsunuz korkudan adam ya ödemezse diye, hamdolsun durum bu olmasına rağmen yinede herkes çok memnun (!), hiç seslerini çıkarmıyorlar, o zaman anlıyorum ki bunlar hep bize müstahak.




  • 2018'de çıkarıyoruz derler kesin sorsan. Ne kartmış ama, bitmedi tatavası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fowell-one

    Kardeşim esnaflık yapmak ticaret ile uğraşmak gerçekten çok zor pislik bir olay, diyeceksin ki niye yapıyorsun madem bırak normal çalış.
    Eskiden olsa olurdu emin ol, aylık geliri 2100 lira kendi öz amcamın, altında lancia deltası, yalovada yazlığı, hafta sonu eğlencesi, rakısı, gezmes, iki çocuğunun her istediğini yapması görmen lazım o kadar güzel yaşıyor ki, çünkü bu maaş ile bu kadar yapmış ve buna alışmışlar ailece.
    Ben artık dönemem o duruma çünkü gelirin yükseldikçe istek ve yaşam standardını artırıyorsun, bundan sebep ben bugün herşeyi bırakıp 3-4 bin lira maaşlı bir işe girsem arabamın vergisini bile ödeyemem. Maalesef gelir arttıkça gideride aynı doğru orantıda artırdığımız için artık batana kadar böyle devam ederiz, ilerisi ne gösterir bilmem ama şunu açıkca söylemeliyim 2013 yılından beri ticaret yapanlar perişan haldeler, biz zamanında kazandıklarımızı iyi kötü emlak ve gayrimenkule yatırdık tek güvencemiz bu, yinede bugün hiç bir alacağımızı tahsil edemeden batsak 7-8 milyon lira civarı bir batışımız olur, ne benim nede ortağımın elindeki tüm para, mal, mülk ve araç bu batışı karşılamaz, ancak %60-70 civarını ödeyebiliriz ellerimizde ki herşeyi çıkararak, kalan 2-3 milyonda çalışmayla ödenecek para değil iki seçenek var ya çekip kendimizi vururuz bu dünyadan göçer gideriz yada ömrümüzün sonuna kadar aç sefil sürekli hacizlerle uğraşarak yaşarız.
    Bu söylediklerim geneldir, tüm esnaf arkadaşların yarısından fazlası maalesef bu haldeler, dönen çek ve senetlerin haddi hesabı yok, yeni müşteri gelsede çalışmak istemiyorsunuz korkudan adam ya ödemezse diye, hamdolsun durum bu olmasına rağmen yinede herkes çok memnun (!), hiç seslerini çıkarmıyorlar, o zaman anlıyorum ki bunlar hep bize müstahak.

    Ne diyim Allah yardımcınız olsun canınızı sıkmayın Allah büyüktür..




  • Enparanın esprisi kalmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enpara çizgiden kayıyor kredilere sikorta parası eklemiş kredi kartından da birşey beklemeyin. aidat vs. hepsini alabilir.
  • aynen krediye sigorta eklemişler.
    zaten kredi faizleri de yüksek.

    ing den 1,09 a adığım krediye bu 1,48 istiyor!.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Qantas

    aynen krediye sigorta eklemişler.
    zaten kredi faizleri de yüksek.

    ing den 1,09 a adığım krediye bu 1,48 istiyor!.

    artık kredide alınmayacağına göre ENPARA benim için bitti. Cepteteb'e devam...
  • Hani çıkmadı hala

    Konu kilit, üye


  • quote:

    Orijinalden alıntı: engink


    quote:

    Orijinalden alıntı: Qantas

    aynen krediye sigorta eklemişler.
    zaten kredi faizleri de yüksek.

    ing den 1,09 a adığım krediye bu 1,48 istiyor!.

    artık kredide alınmayacağına göre ENPARA benim için bitti. Cepteteb'e devam...

    Cepteteb bir cazibesi var mı acaba ?
  • geçen gün kredi kartı hakkında müşteri hizmetleri ile görüştüm, 2017 yılının son çeyreğine kadar kredi kartı aktif olacağını söylediler. biraz daha dişimizi sıkacağız arkadaşlar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viaccess -- 10 Ağustos 2017; 18:22:5 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.