Şimdi Ara

Enigma2 Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, araştırmalarım sonucunda iki model arasında kaldım.


    1) OCTAGON SF8008 Combo modeli (Hisilicon Hi3798MV200 Huawei Çipli)


    2) GigaBlue UHD UE 4K (BCM7252S Broadcom Çipli)


    Özellikleri birbirine yakın, lakin işlemci aklımı kurcalamakta. Birçok yerde Broadcom çipli uydu cihazların göründüsü daha güzelmiş diye okudum, doğru mudur? Almışken daha iyisi almak mantığıyla hareket edersek çipi yüzünden Gigablue tercih mi edilmeli fiyat farkına rağmen.


    Tecrübelerinize göre hangisi tercih edilmeli?




  • Codec uyumu ve daha fazla codec tanıması nedeniyle, hisilicon işlemcili cihazlar biraz daha avantajlı.


    Görüntü kalitesi olarak; hisilicon ve broadcom cihazların her ikisini de kullandım. Görüntü kalitesinde bir fark göremedim.


    Hisilicon işlemcilerde, zaman zaman kumandadan verilen komutları algılamama gibi aksaklık oluyor. Mesela; Kanal listesini açıyorsun, listenin aşağısına inmek istiyorsun. Verilen komutları cihaz algılamıyor. Sonra bir bakmışsın, yön tuşuna kaç defa bastıysan, kürsör o kadar aşağıya inmiş. Ben bu aksaklığı işlemciye bağladım. Bir ihtimal Ram'den de kaynaklanabilir. Ancak hisilicon işlemcili cihaz alıp ta aynı sıkıntıyı yaşayan/tarif eden çok kişi var.


    Bunlardan daha da önemlisi, hisilicon ve broadcom işlemciler 28 nano micron'dur. Bu işlemciler 4k çözünürlük seviyesi için takoz durumuna düştüler. Anlamı; 28 nano micron motor, 4k için elverişli değil ve iş görmez... Yani 28 nano micron'luk cihazlara verilen paraya yazık.


    İlla Enigma2 cihaz alacaksanız, 12 nano micron işlemcili dreambox one / two modellerini tavsiye ederim. Motor güçlü.





  • Dreambox one / two güzel cihazlar ama bütçeyi zorluyorlar. Bir uydu cihazına maksimum 3000 TL verebilirim. O da çok özel bir cihazsa.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araştırın en iyisi... Two modelini sahibinden gibi yerlerde 3000 tl'ye bulabilmek belki mümkün olur.


    Geriye kalan marka/modeldeki enigma2 cihazların tamamı, cihazlarda kullanılan eski teknoloji işlemci nedeniyle, takoz durumuna düştükleri için, verilecek paraya yazık olur.

  • Peki hocam bu FBC tuner olayı nedir? Aynı anda 4 kanalı Piple izleme ve kayıt özelliği sağlıyormuş. Çok güzel bir özellik. Cihazda en çok aradığım özelliklerden PiP (Picture in Picture). Gigablue'deki FBC tuner ile PiP olayı çok daha üstün Octagon'a göre. Doğru mudur?

  • PiP özelliğinin efektif kullanımı çok zayıf. Şöyle ki; cihazda biri büyük ekranda herhangi bir kanalı izlerken, küçük pip penceresinde başka bir aile bireyi izleme yapabilir. Ancak ses olayı işi bozuyor. Yani büyük ekranda izleyen de, pip ekranında izleyen de, kulaklık ile izleme yapmak zorundadır. Kanal seslerinin bir biri ile karışmaması için... Yani pip kullanımı yoluyla iki kişinin aynı anda farklı kanalı izlemesi, reelde mümkün olsa da, uygulamada mümkün değil. Çünkü hiç kimse televizyonun karşısında kulaklık takmak istemez. Yani efektif kullanımı zayıf derken anlatmak istediğim buydu...


    Ama yine de pip'ten başka şekilde yararlanmak mümkündür. İzlenilen kanal reklama girince, küçük pip penceresi alıp, reklam sonlanıncaya kadar pip penceresinden takip edilebilir. Burada pip 'in avantajı var.


    FBC tuner'le ilgili bahsettiğiniz avantajlar var. Ama öncelikle antene unicable lnb takmak gerekmektedir. Antene unicable lnb takılmazsa, fbc tuner'den istifade kısıtlanır. Aynı frekans'tan gelen birkaç kanal izlenebilir ya da kaydedilebilir. Anlaşılacağı üzere; fbc tuner, unicable lnb ile kullanıldığında avantaj sağlar.


    Fbc tuner'de frekans numaraları, aynı digitürk lnb'lerinde olduğu gibi farklıdır. Bu durum, unicable lnb'ye göre frekansları tek tek cihaza tanımlama gibi bir zorunluluğu da beraberinde getirir. Unicable lnb'lerin fiyatlarının pahalılığı da cabası...


    Hasılı; birden fazla kanalı kaydetme işi ile devamlı ve etkin bir şekilde yararlanılacaksa, unicable lnb ve fbc tuner'li cihaz edinmek avantaj sağlar.


    @Boleros





  • Sonsuz teşekkürler yardımlarınız için @serkanguzel_ çok yardımcı oldunuz.
    Pip özelliğinden dediğiniz gibi reklamlardan kaçınmak ana düşünce, yoksa iki kanalı aynı anda sesli dinlemek değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Boleros kullanıcısına yanıt

    FBC tunerin önemli bir avantajı da sök-tak tuner olması.Birçok uydu alıcısında tunerler anakarta kaynaklandığından arıza durumunda tamiri mutlak serviste ve zor.Halbuki FBC tuner arızalandığında tıpkı PC lerdeki PCI slotu gibi anakarttan sökülüp tamir ya da yenisi alınıp takılabiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turoktr -- 3 Kasım 2021; 23:48:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.