Şimdi Ara

Enflasyon %15,4 oldu. Üstelik gıda daha da yüksek (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
0
Favori
2.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
397 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    cephe dışında .....emperyalizm be batı düşmanı bir politikasını yazarmısın hangisi?...diyorum ya herkes kafasına hayal dünyasına gore ayrı Atatürk yaratıyor çiziyor...atatürk siyasi hayatında emperyalizme batıya karşı hangi politikaları güttü acaba? yaz bakalım...
    Kapitülasyonların kaldırılması nedir?
    Emperyalist devletlerin hedeflerinden biri ekonomik boyunduruk değil mi?
    Hiçbir ulu hakanın kaldıramadığı kapitülasyonlar dolayısıyla emperyalist ülkelere olan ekonomik gebelikler son buldu.

    Osmanlı sevri imzalarken Atatürk ve meclisi yırtıp atıyor. Adamlar bütün yer altı ve yerüstü kaynaklarımızla borçlarını tahsil etmeye çalışıyorlar. Bu sömürüye izin verdi mi? yo

    Sadece bunlara cevap ver bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 4 Temmuz 2018; 15:5:37 >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    hala çok saçma yerlerdeniz amerikancı batıcı olmak ülkeni abd ab ye peşkeş çekmek satmak demek değil kaldırmasa zaten hainlik yapmış olurdu...haticelerle neticeleri biribirine sokun durun bakalım nereye kadar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Temmuz 2018; 15:14:31 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Ben batıcı değildi demiyorum ki
    Anti emperyalistti diyorum.

    Kapitalistle mi karıştırıyorsun acaba? Yayılmacıların emellerine hizmet etmedi, tam tersi sağlam çomak soktu. O anlamda da anti emperyalistti.
    Ha bunun yanında batıcıydı.

    Sen muhtemelen kapitalistle filan karıştırdın. Anti emperyalist ne yaptı demişsin. Yazdım işte.

    Biraz daha açıklayayım bari.
    Emperyalizm dediğin şey sömürgecilik ve kolonicilik nedir anladığın ve bildiğin zaman anlam kazanır.
    Atatürk sömürge veya koloni olmamak için iktisadi veya cephe neyse işte her gerekeni yaptı mı? yaptı. E tamam anti emperyalisttir. Yeraltı ve yer üstü kaynaklarını emperyalist devletlere mi verdi?
    Bizim kaynaklarımızı yöneten düyun u umumiyeye mi onay verdi? yo sildi attı. Anti emperyalist işte. Sordun cevap verdim.

    Bunun yanı sıra evet batıcıdır. Artı hem devletçi hem kapitalisttir. Gayet de sağcıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 4 Temmuz 2018; 15:24:27 >
  • Avrupa bizi kıskanıyor.[simage][/simage]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    anti meparyalist bir adam muhterem amerikilalılar diye lafa girip kendi çıktığı imapartoluğu aşağlıyıp amerİkan elçisine "Türk Milleti Amerika milleti hakkında derin ve kuvvetli bir muhabbet hisseder." lafını kurmaz canım geçin bunları.... ütopik Atatürk çizmekten sıkılmadınız halen bir kim jong yapmadığınız kaldı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Temmuz 2018; 15:27:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaju waffle

    Xbox one x o fiyatta. Yanlış bilgi verme

    Alıntıları Göster
    Merak etme yazmadan evvel saturn.de ve mediamarkt.de'den fiyatları aldım da yazdım Hadi biraz SS alalım

    İndirime yeni girmiş yazımı okudular herhalde , Gerçi ne yaparlarsa yapsınlar 67 Euro daha ucuz Türkiyede. Ehonomiyi batıramayacahsınız

    Link; https://www.saturn.de/de/product/_microsoft-xbox-one-s-500gb-konsole-forza-horizon-3-hot-wheels-bundle-fifa-18-2326961.html

    SS;
    Enflasyon %15,4 oldu. Üstelik gıda daha da yüksek

    Birde Xbox One X demiş Hadi ona da bakalım

    Link;https://www.saturn.de/de/product/_microsoft-xbox-one-x-1tb-2338214.html
    SS;

    Enflasyon %15,4 oldu. Üstelik gıda daha da yüksek


    499 Yuro. Dört Yüz Doksan Dokuz Yuro. Bizde sadece 2349 TL, sadece 429 Euro yapıyor Hala gelmiş enflasyon enflasyon eskiden buzdolabımız fırınımız yoktu bee




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Kerimcem bir kaç şey daha ekledim üstteki mesaja bilgilendirmek için. Röportajlarda karşılıklı bin tane övgü vesaire olur. Cevabın varsa ver. Ayrıca kapitülasyonları kaldırmazsa haindir lafı boyundan büyük bir laf. Kanuni dahil oradan itibaren tüm padişahlara hain deme bence hiç.

    Emperyalistler yer altı ve yer üstü kaynakların peşindedir her zaman. Bunları teslim etti mi emperyalistlere? tam tersi geri aldı.

    Saçmaladım pardon de geç işte.

    Herhalde ne kolonileştirme ve sömürgecilikle anlam kazandığını bilmiyorsun emperyalizmin. Öğrendin işte teşekkür et geç. Atatürk bunların hangisine hizmet etti?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 4 Temmuz 2018; 15:28:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    cephe dışında .....emperyalizm be batı düşmanı bir politikasını yazarmısın hangisi?...diyorum ya herkes kafasına hayal dünyasına gore ayrı Atatürk yaratıyor çiziyor...atatürk siyasi hayatında emperyalizme batıya karşı hangi politikaları güttü acaba? yaz bakalım...
    Artık dayanamıyorum. İki gündür Atatürk İnönü ve onların aziz hatıralarına yapılan hakaret ve iftiralara. Yazalım. Bakalım.

    Osmanlı ticari hayatı tamamen batılı tekellere verilmiş imtiyazların elinde idi. Atatürk ve İnönü bu imtiyaz süreleri bitiminde veya öncesinde bunların tamamını gerektiğinde para ödeyerek millileştirmişlerdir.

    Kapitülasyonlar, batının bu ülkedeki en büyük çıkarı iken tamamen kaldırılmışlardır.

    Daha geçenlerde kutladığımız kabotaj bayramında olduğu gibi, ülkenin sularında türk bayraklı teknelerin taşımacılık yapması esasını da onlara borçluyuz.

    Ayrıca, eskiden, batılı ülkelerin konsolosluklarında kendi mahkemeleri vardı, kendi vatandaşları ile onların himayesinde olan gayri müslimlerin işledikleri suçlar orada yargılanırdı. Osmanlı'nın kendi toprağında kendine karşı, müslüman yurttaşına karşı, işlenmiş suçları yargılama hakkı bile yoktu. Laiklik ilkesi ile ülkede tek bir hukuk sistemi olacağını Lozan'da kabul ettirdik. Artık kendi mahkemelerimizde bu yargılamalar yapılıyor (AKP'nin bu konuda yabancı yatırımıcılara uluslararası hakem ve tahkim gibi muhtelif haklar vermesi ile bir miktar zayıfladı bu yetkimiz).

    Yine eğitim. ÜLkemizde eğitim batılı devletlerin tekelinde gibi birşeydi. Tüm ülke boyunca, başta ülkede yaşayan levantenler, vatandaş gayrimüslümler, ve hatta müslümanları da eğiten binlerce yabancı devlet okulu vardı. Bu okullar misyonerlik amaçlı idiler. Kendi çocuklarımıza, kendi dilimizde (ne arabın köhne medresesi, ne de frenk lisesi) eğitim hakkımızı da yine bu iki yiğit vatan kahramanına, Lozan'a ve tevhidi tedrisat kanunlarına borçluyuz.

    Daha yazarız, ama utanma duygusu olanlara bu kadarının da yetebileceğini düşünüyorum.

    Saygılar,

    Not: CHP'nin 6 okunun her biri üzerine birer cilt yazılmaya değer, yerlileşme ve millileşme değerleri ve sembolleridir. Yazık ki kendi insanımız bugün atalarının gerçekleştirdiği Kemalist devrimin ne olup, ne olmadığını bilmek ve anlamaktan uzak.
    Not 2: Üslübum sert geldi ise, okuyanlardan özür dilerim.




  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    tanımı yanlış biliyon sorun orada sen halen ülkeni peşkeş çekmek olarak sanıyon...
    abd le saygın müttefik olursan iş yaparsan övgüler yağdırırsan ekonominin %70 ni oraya bağlarsan bal gibide yalayıcısı oluyosun hem burda adam ayırmadım zaten sağ sol gibi ayırma cehaletinde bulunmadım..sadece iki donemi var cumhuriyetin 1970 ler ecevit ve akp 2013 sonrasıdır...başka bir donemide yok zaten...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Temmuz 2018; 15:36:18 >
  • ben onun cevabını verdim kaldırmasa zaten hain olurdu ...siz tanımları yanlış biliyorsunuz sorun orada..halen ülkeni peşkeş çekmek anlamına getiriyorunuz ısrarla açıklamama rağmen..güney korede dibine kadar emperyalist...yapılan askeri darbeler bile abd menşeidir bu ülkede...sözde hiper bağımsızındır 6 okunuzla bu ülkeyi açık seçik bazı dönemler abd yönetti ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Temmuz 2018; 15:45:59 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Ben sana kafasına atom bombası yemiş Japonların bile röportajlarını gösteririm çünkü Toyota ve Sony tez konumdu.

    Röportaj övgülerine amma takılmışsın.
    Türkiye'nin haklarını koruma açısından anti emperyalistti işte. Diğer tüm toprakları da koruyup dünya şerifi gibi davrandı demedik.
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Dostum bunu devlet yayınlıyor. Oy verdiğin adama Fetocu mu dedin yoksa sen? Ay hemen bimer e şikayet edeyim seni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Sevgili kardeşim,

    Atatürk batıcı değil, batılıydı.

    EN ileri teknik, fen, ilim, felsefe batıda; bunların kuran esaslar da belli. Bu esasları toplumda yayar, öğretim ve zihinsel şekillendirmeyi bu modele göre değiştirmeye çalışırsak, bizim insanımızda kendi yerli ve milli değerleri ile bu ana taban üzerindeki batılıların seviyesine yükselir. Cumhuriyetin kurucularının esas prensipleri budur. Buna batıcılık denmez. Bu esaslar ile eğitilmiş ve düşünebilen kafaya zaten doğrudan batılı denir. Yerlici, millici, ama batılı.

    Şundan dolayı takılıyorum:

    -cı ci eki bir yanı tarafı tutmak demektir. Atatürk/ ve partisi CHP batıyı tutmaz.

    -lı li eki bir yerden olmak demektir. Atatürk/ ve partisi CHP batılı gibi düşünmeye ve önce düşünceyi sonra da işi batılı gibi, o standartlar ve gelişmişlikte üretmeyi dener ve ister. Bu yönde çabalar.

    Saygılar,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerimcem

    ben onun cevabını verdim kaldırmasa zaten hain olurdu ...siz tanımları yanlış biliyorsunuz sorun orada..halen ülkeni peşkeş çekmek anlamına getiriyorunuz ısrarla açıklamama rağmen..güney korede dibine kadar emperyalist...yapılan askeri darbeler bile abd menşeidir bu ülkede...sözde hiper bağımsızındır 6 okunuzla bu ülkeyi açık seçik bazı dönemler abd yönetti ..
    Demek ki kaldırmayan 2. abdülhamit'in, 5. mehmet reşat'ın, 6. mehmet vahidettin'in hain olduklarını kabul ediyorsun.

    Buna sevindim. Kalan şeyleri yanlış da bilsen, bu kadarını doğru bilmen önemli.

    Şunu eklemeliyim. Bu ülkenin AMerikan yarı sömürgesine dönüştüğü tarih 1953tür. 1952de NATO'ya girme sonrasındadır.

    1923-1946 yıllarında Türkiye tam bağımsızlığını büyük bir kıskançlıkla korumuştur.

    1946 yılında 2 kutuplu dünyada NATO tarafını seçmiştir. Ama yine de yarı-sömürgeye dönüşmemiştir hemen. 1950 demokrat parti ile amerikancılık aşırılaşmaya başlamıştır. 1953'ten sonra ise, ülke resmen yarı-sömürge statüsüne oturmuştur.Halen de o statüdedir.




  • spirituals kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam, koca devlet fetöcü de olabilir Tüik olmuş çok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agtr

    Değil sayın doblolu, arka camda çıkartma var mı?

    Doblo'da yok, Fiorino'da var ama tahmin ettiğin gibi buraya ismini bile yazmayacağım şeyler yok. Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası var. Fiorino'yuda insanlara otelinin kapısını açan bir firmadan aldık. insanlara kapısını kilitleyen firmalardan alışveriş yapmıyor ve yandaş firmaların arabalarını da almıyoruz. İsterse 4 tekerlek olsun desteğimizi veriyoruz, Burada muhaliflik yapıp doğuşun kapısına gitmiyor, zamanında bana destek olan üreticileri destekliyorum. Doblo, Fiorino diye küçümsediğin araba Türkiye'de üretiliyor. Gerçi bu haliyle bile 2 hava yastıklı arabalardan daha güvenli, Perde hava yastığı bile var


    Ayrıca o konsol muhtemelen refurbished'tir. Discontinued dediğine göre vardır birşeyi

    Az şuraya trollemeye geliyorum onu bile anlamadınız ya hayret Trollediğimi anlayın diye de o kadar dolar yuro dolaaar yurooo yazdım yine anlamadınız, malum partinin trolün bu kadar hesap yaptığı bir mesaj varmı ya, adama dolar desen ben lira kullanıyorum diyor zaten

    Neyse hocam tavsiyemdir indirimden al bi konsol oyunlarını da doldur kullan. İki günde One X'e 550 lira zam geldi, sonra zaten alamayacan. Televizyonu da açıp kapatıyor One S. Uyduyla da muhatap olmana gerek kalmıyor. İnan bana TV'yi oyun oynamak için kullan daha mutlu olursun İki dakka şuraya giriyorum yazıp duruyonuz ehonomi elden gidiyeeeah. Türkiye'de ekonomi kötüye filan gitmiyor, zengin daha zengin, fakir daha fakir oluyor olan o. Askeri ücret'te almıyorsan salla gitsin onlar zaten hiç görmedikleri sütlaçlarıyla mutlu

    @liebermann



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Raptor.. -- 4 Temmuz 2018; 16:14:52 >




  • "Financial Times'ın yayımladığı analize göre, Türkiye'de gerçek enflasyon gösterilenden çok daha yüksek. ABD'li profesör Steve Hanke, yıllık enflasyon oranının yüzde 39.2 olduğunu öne sürerken, enflasyon hesaplamasından hareketle faizin de yüzde 40'ın üzerinde olması gerektiğini belirtti."



    https://tr.sputniknews.com/amp/ekonomi/201805311033668897-financial-times-turkiye-enflasyon/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FDAA8C141

    Demek ki kaldırmayan 2. abdülhamit'in, 5. mehmet reşat'ın, 6. mehmet vahidettin'in hain olduklarını kabul ediyorsun.

    Buna sevindim. Kalan şeyleri yanlış da bilsen, bu kadarını doğru bilmen önemli.

    Şunu eklemeliyim. Bu ülkenin AMerikan yarı sömürgesine dönüştüğü tarih 1953tür. 1952de NATO'ya girme sonrasındadır.

    1923-1946 yıllarında Türkiye tam bağımsızlığını büyük bir kıskançlıkla korumuştur.

    1946 yılında 2 kutuplu dünyada NATO tarafını seçmiştir. Ama yine de yarı-sömürgeye dönüşmemiştir hemen. 1950 demokrat parti ile amerikancılık aşırılaşmaya başlamıştır. 1953'ten sonra ise, ülke resmen yarı-sömürge statüsüne oturmuştur.Halen de o statüdedir.

    Alıntıları Göster
    Hocam ben şuan yarı-sömürge statüsünde olduğumuzu düşünmüyorum. Şuanda patatesimizi bile ithal ettiğimize göre direk sömürge ülkesiyiz. En iyi ihtimalle Sömürge olmasada sömürgeye bir tık kaladayız şuan.




  • yanlız olayı yanlış değerlndirmişsin düzenli kullandığın ideolojik şerbetinden dolayı :) şu an kapütlasyonların daha başka benzeri yaptırımlar irana ,kuzey koreyede uygulanıyor zaten bayıldığınla yalakası müttefiki olmuşsun zaten kaldırılmasa şaşarım....ayrıcalık olsa ne olur olmasa ne olur komplike müteffiklik iş ortaklığı var zaten...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Temmuz 2018; 16:35:5 >
  • ccguven kullanıcısına yanıt
    Gözüm ben küfür etmedim kanı bozuk dedim ramazan ayında şehitlikte rakı sofrası kuran benim gözümde kanı bozuktur anca küfürle rakı icrası var CHP lilerin malum rakı içtimi Cumhurbaşkanı oluyorlar hani temele demişler içkiyi bırak seni ustabaşı yapalım demişler temel cevabı yapıştırmış içince ben mühendis oluyorum İzmirli ayyaslar da bu misal

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.