Şimdi Ara

Endüstri mühendisliği..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
6.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilkent endüstri müh düşünüyorum.... kimileri bilkent elektrk-elektronik daha iyi diyor.....?

    Fakat ben teknik becerimden çok sosyal yönüme güveniyorum....bu yüzden endüstri beni daha çok çekiyor..

    Bu 2 bölüm hakkında bilgi sahibi olanlardan yardım bekliyorum...acaba sandığım gibi sosyal yönümün bu işte faydası olur mu..? yoksa yanlış mı düşünüyorum?

    şimdiden teşekkür ediyorum...

    ------Herkes tercih derdinde biliyorum..bu sıkıntı içinde fikirlerini paylaşan dostlara selam ederim---------



  • Light mühendislik diye geçtiği için doğrudur, kimileri daha iyi der . ( Daha kolay anlamında ) Ama şöyle diyaloglarla da çok karşılaşılmış :

    - Nerde okuyorsun ?
    - Endüstri mühendisliği
    - Hmm..Çıkınca ne olacan sen ?
    - ....

    Endüttürü Mühendisi diyememiş işte

    not : Pm'ine bak bi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 13 Temmuz 2009; 17:13:26 >
  • Valla hocam şöyle izah edeyim.

    Endüstri Mühendisliğini bayanlar daha çok tercih eder...Çünkü endustri mühendisinin bu ülkede yapacağı iş insan kaynaklarıdır.

    Fakat işi bilirsen iyi para kazanırsın. Sana açıkca söyleyeyim,

    Halam 44 yaşında.

    Şu anda bir ilaç firmasında çalışıyor.

    Müdür olalı 2 yıl oldu oraya ( Bilkent Endüstri mezunudur , Fransızca ve İngilizce biliyor )

    10.000 TL maaş, cep telefonu ( Şirket ödüyor yani ), Toyota Avensis 2.0 araba veriyor şirket. ( Bütün masraflar şirketten, 150 Hp )
    ( Bütün bunlarla beraber yıllık geliri 140-150.000 TL civarı )
    Artık nasıl bir şirket sen tahmin et.

    Çünkü işin içinde ticaret var, bu tip yerlerde iyi maaş almak pek ala mümkün.

    Babam İTÜ Elektrik, MALESEF şartları bundan KÖTÜ.

    Artık sen karar ver.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fleetwood1991 -- 13 Temmuz 2009; 17:20:18 >




  • Dostum sanırım bilkent endüstri diyeceğim...yababileceğime inanıyorum..ve açıkcası işin yönetim-idarecilik kısmı daha hoşuma gidiyor...
  • bana sorarsan kendini hangi branşta başarılı görüyorsan orayı tercih et çünkü 2si de gayret ettigin takdirde cok başarılı olabilecegin meslekler. insan sevdigi meslekte basarılı olur derler ne kadar dogru bilmiyorum. Endüstri müh. hakkında bildiklerim ise matematik zekası gerektirdigi ve o çok meşhur laf olan 'her şeyden biraz bişey bilir ama hiçbişeyi tam bilmez' felsefesi.
  • endüstri müh..daha iyidir..ama odtü fiziği e tek geçerim hani..
  • bende endüstri düşünüyorum tobb burslu veya itü endüstri düşündüğüm bölümler arasında bi yandanda gs işletme tobb iktisat da düşünüyorumda öte yandan boğaziçi aşkım nedeniyle boğaziçi inşaat müh. düşünüyorum. arkadaşın dediği gibi sosyal yönüme güvenen biriyim. itü endüstride bi arkadaşı tanıdığı olan varsa yada tobb endüstride lütfen benimle irtibata geçmesini sağlayın. pm den ulaşabilirsiniz bana.
  • ODTÜ endüstri mühendisliği hakkında sorularınız varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım,kolay gelsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: efe585

    endüstri müh..daha iyidir..ama odtü fiziği e tek geçerim hani..


    hocam hem fizik hem odtü çekilmez bence.
  • Dostum keşke odtü ye girebilecek puanı alsaydım da sorsaydım..

    Ama endüstri mühendisliği mesleğiyle ilgili genel olarak fikirlerini almak isterim..teşekkürler..

    Bu arada benim halan odtü endüstri mezunu...1995 de mezun olmuş..şu an istanbul da koç allianz da çalışıyor..8milyar alıyor..gayet mutlu

    Benim puan odtü ye yetmiyor ama bilkent e gidebilme ihtimalim olabilir...(puanım 330)..

    soracağım soru şudur..odtü endüstri müh ile bilkent endüstri müh mezunları arasında iş bulma konusunda ne gibi bi fark olur..??
  • Bilkent üniversitesi çok iyi bir üniversite.Kaliteli eğitim verdiğinden şüphen olmasın.Eğer çalışır,kendini geliştirirsen odtü mezunu veya diğer okullardan mezunlarla hiçbir farkın yoktur hatta pekçok konuda öne çıkabilirsin.Endüstri mühendisliği tercihine gelince ben isteyerek yazdım ve çok memnunum.Yapabileceğin daha doğrusu seçebileceğin pek çok alan var.Ana olarak üretim,planlama,kalite kontrol gibi konularda çalışıyoruz.Ancak bankalarda,finans kuruluşlarında ya da devlet kurumlarında(örneğin DPY) çalışan pek çok endüstri mühendisi görebilirsin.Herkesin endüstri mühendisliği hakkınnda düşüncesi farklı olabilir, biraz da kişisel tercih meselesi ama ben yine öss ye girmiş olsam yine endüstri mühendisliği yazardım.Bu arada Bilkentin yurtdışı bağlantıları da gayet iyidir.Yeter ki tüm verdikleri fırsatları kullan ve açıkgöz davran.Şimdiden başarılar.




  • İşte geleceğin gözde meslekleri- Milliyet


    ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

    İnsan, bilgi, malzeme, ekipman ve süreçlerin kullanılması , geliştirilmesi ve yönetimi ile ilgilenen endüstri mühendisliği çağın tercih edilen meslekleri arasında yerini alıyor. Bölümün mezunları bilgi işlem uzmanlığı, makine üretim sektörleri ve bilgisayarın mevcut olduğu alanlarda iş bulma imkanına sahiptirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salim89 -- 15 Temmuz 2009; 11:49:19 >




  • endüstri mühendisleri berlin teknik üniversitesinin hazırladığı bir broşürde ördek olarak tasvir edilmişlerdir. uçabilirler, yürüyebilirler, yüzebilirler. ama hiç birini doğru düzgün yapamazlar.

    eksısozlukte okumustum bunuda hosuma gtmıstı bu yorum(:
  • Ben de Bilkent End(Destek burslu) yazacağım.
  • hemen sonuca gitmek istiyosun. hangi mesleğe uygunsan onu yapmanı tavsiye ederim. bilkent elektronikten mezun olup çok uçuk maaşlarla çalışan da var (ki bilkent eeyi bana tavsiye eden bunlardan biriydi) 2,5-3milyarla işe başlayan da. endüstri için de bu geçerlidir. senin geleceğin de o bahsettiğiniz örnekler gibi olması gerekmez. daha iyi de oalbilir daha kötü de. kendine öyle hedefler koyma şimdiden. endüstrinin çalışma alanı daha yaygındır, elektronik biraz daha mühendislik alanında çalışma alanı geniştir. sosyallik endüstride elektroniğin aksine dediğin gibi çok öenmli. ben de sosyallik açısından kendime güvenseydim boğaziçi endüstride olacaktım şimdi ama burda da mutluyum. kendini gelecekte ne olarak görmek isityosan onu yap. kolay gelsin.




  • Arkadaşlar hep ne güzel Bilkent Odtü'den bahsetmiş.Ne yazık ki bnm puanım oralara yetmiyor.Balıkesir ,Selçuk ,Dumlupınar üniversitelerini düşünüyorum,yazmamı önerir misiniz bu bölüm için???
  • Güncel..
  • Endustri muh istiyorum. Siralamam marmara ingilizce ve itü uolpe yetiyor ama hangisi kararsiz kaldim. Daha cok yonetici olmak istiyorum. Okuyanlar veya tanidigi olanlar yazarsa cok sevinirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.