Şimdi Ara

Ender 3 Pro Macerası ( Yükseltmeler - Deneyimler - Yazılım Derleme ve Yükleme - Bol SS) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
10
Favori
10.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mitra kullanıcısına yanıt

    D&R enayisinde 6.75 tl ben 3 tane aldım. bugün geldi. 50 tl üzeri kargo bedava birde


    yanında 6 lı guaj boya 15 tl ye aldım. bşirde rotring 0.5 uç kalem . 50 küsür lira kargo bedava geldi. bu fiyatlara 2022 de alışveriş yapmak güzel dr genelde fiyat güncellemiyor unutuyor yada stokta kaldıysa bitene kadar uygun veriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 13 Ocak 2022; 13:55:50 >




  • guaj boya ile model boyarsak çabuk çıkarmı denemedim ama ahşap cam boyanıyor diye biliyorum

  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    öğrenmenin bize katkısı nedir hocam. ne gerek var mesela ender 3 ün bütün dertlerini çöüp te baskı almaya. bundan ilerde para kazanırmıyız. 3d basma konusundaki tecrübeler bize hayatta ne kazandırır. Prusa alsaydım keşke hiç uğraşmadan bassaydım başka bir dil öğrenirim faydası olurda 3d basmayı öğrenmenin faydasını bulamadım henüz :)

  • ogrenmenin katkisi soyle olur, ilerde oyle bir zaman gelir ki belirli bir zaman diliminde birinin sana bir 3d print siparisi olabilir. Diyelim ki 2 gunun var sana dediler bana 50 adet misal su urunden bastir ve ola ki 10. baskidan sonra printerda sorun cikti daha 40 tane basman lazim. Simdi o noktada printerda cikabilecek tum problemleri yada hadi tumunu demeyelim ama en populer olanlari ve onlari cozebilecek kapasitedeysen isin aksamasi belki 10 dakika belki 1saat surer. Ama afedersin lafin gelisi okuzun trene baktigi gibi printera bakarsan sonra forumlarda cozumu ararsan sen problemin cozumu bulup printeri rayina sokana kadar belki 1 hafta gececek. O yuzden printer sorunsuz olsa bile yinede ufak tefek sorun cikardiginda onu hemen nasil cozecegini bilmen gerek.

    Ender 3 tum bu dertler icin bence degermi bilemiyorum belki deger belki degmez nereden baktigina bagli.

    Isi ilerlettiginde makinaya ayiracak vaktin olmayacak yani printer kendi basina bir proje olmaktan cikmali guvenilir baski alabilecegin bir uretim makinasi gozuyle bakabilmen gerek. Ender 3 te o kapasiteyi ben sahsen goremiyorum gormedimde.

    3d basma tabiiki para kazandirir rakamlar yaptigin ise, ustune kadar dustugune ve ilgilendigine bagli olarak degisir ama soyle diyim sana asgari maasi oturdugun yerden rahatlikla 1 haftada cikarirsin. Bu noktaya gelmen belki biraz zamanini alabilir ama isi ilerletirsen biraz modelleme ogrenirsen belki biraz elektronik iyi bir para kazanabilirsin. Ornek olarak gecen hafta bir siparis gonderdim 1 hafta zamanimi aldi o siparisten asagi yukari 1000 euro kaldi bana. 80 tane kutu bastim onlarda bir rezillik ciksa ben orda oturup 1 saat printer ile ugrasamam ona vaktim yok. 80 tane kutu bastim a dan z ye hepsini kalitesi birebir ayni birtanesini bile yeniden basmadim yapisma problemi, kenar kalkma problemi yok sacma sapan yapistirici surme islemi yok yani bunlari 10 sene once kullansak tamamda artik herseyin cozumu var.





  • orhanyor kullanıcısına yanıt

    kendim elektronikçiyim ekran kartı tamircisiyim genellikle. bu printer ı hobi amaçlı aldım. birçok sorununu kendim çözdüm hiç video izlemeden forumlara bakmadan güzel baskılar da aldım fakat abs ye girişince iş değişti hocam. tablada durmamaya başladı. pritt kullandım en son işe yaradı. daha sonra arkadaşın paylaştığı gitoo bugün elime ulaştı. şuan abs ile de kusursuz baskı alıyorum. ender 3 te abs basamazsınız deniyor genelde videolarda. kapalı kutu gerekir vs. ben açık kasada bastım şuan naylon geçirdim üstüne farke tti mi bilmiyorum plastik şeffaf plex kestiririm yakında. yazıcıya bir kaç güncelleme yapıyorum şuan filament yolu için vs.


    para kazanmayı düşünsemde ilk amaç yazıcıyı öğrenip kendi ihtiyaçlarımı basmaktı. figür basmak. hotwheels virajları falan bastım. telefon tablet standları vs güzel baskılar aldım ama bu bastıklarımın satışı olmaz. nasıl sipariş alabiliriz onuda bilmiyorum açıkçası. o yüzden dedim bu yazıcının dertlerini çözmek bize ne katkı sağlar diye. yoksa firmalara sipariş veren biri olsam siparişe özel parça tasarlayıp basmayı düşünsem o zaman dediklerinde haklısın. ilk etapta kendimi düşündüğümden sadece kendime baskı almak istiyorum. arkadaşlara kuzene vs hiçbirşey basacak enerjim yok açıkçası. özellikle ender ile





  • ABS basilir,o videolarda kim basilamaz diyorsa bilgisi yanlis onune gelen video cekiyor, ben 2 sene boyunca ender 3 ile kapali kutu icerisinde stok konfigurasyonunda 240 nozzle/100 yatak seklinde iyi kotu ABS baski aldim. ABS materyali PEI yi cok sever yatak pei olsa hic bir problem yasamazsin. Nylon bassan mesela garolite diye bir malzeme onerilir. PETG yine PEI sever. Cogu materyalle PEI de sorun yasamazsin ama simdilik boyle devem etmeni tavsiye ederim fazla para harcamadan biraz tecrube edersin.

    ABS basarken daha once de dedigim gibi print boyu yukseldikce problem yasayabilirsin o yuzden kapali kutu lazim yani asil amac ortam sicakligini yukseltmek birde hava akimini kesmek. Print in etrafinda hava sirkulasyonu olmazsa iyi olur.

    Yani para kazanmak zaten pasif hale gelmeye basliyor bir sure sonra benimde isim bu degil kenardan ugrasiyorum sadece benim magazam var alanim cok cok farkli :) Bu aslinda hobi olarak basladi benim icinde ama iste suanda bi tik ilerledi ek gelir sagliyor. Belli olmaz belki ilerde full time ise de donusebilir.

    Elektronikten anlamaniz cok faydali ve bir adim onde baslarsiniz. bu is 3d print+modelleme+elektronik cogu zaman el ele yuruyor. Fikirleriniz gercege donusuyor, insan severek yapinca yeni birseyler dusunmekte cok zor olmuyor, yeterki istek olsun. Ese dosta bi tur 3d print basmak allahin emri gibi birsey :) sonrasi artik size kalmis





  • arkadaşlar merhaba,


    Araştırmalardan sonra Ender 3 s1 almaya karar verdim fakat sektöre uzağım. Bu makineler Türkiye'den mi yoksa banggood gibi yerlerden mi alınmalı?


    tşk

  • Merhabalar halen daha kullandığınız baskı makinesini öneriyor musunuz yoksa aynı fiyat bandında alabileceğimiz alternatifler var mıdır ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende Ender 3-Pro yazıcımı satmaya karar verdim, artık hiç vaktim kalmıyor kullanmaya o kadarda modifiye yapmıştım. 2. el piyasası ne kadar acaba?

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.