Şimdi Ara

En Uygun Konut Kredisi (1560. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31.306
Cevap
907
Favori
3.049.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15581559156015611562
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sinanakgl kullanıcısına yanıt

    Şu an Steve Hanke ye göre %74 Şu haliye ee konut kredileri %46,54 ile İş bankası konut kredisi veriyor bu ne demek kaba bir hesapla %28 para kulanıyorsun

  • arkadaşlar 2.evini alanakonut kredisi mantığı nedir, benim evim yok ama eşimin evi var bu durum da bende mi bu durumda oluyorum yani ilk evim kampanyasoından yararlanamıyorum?

  • aliiiaydin kullanıcısına yanıt
    Bu kredi oranları ilk evimde mi gecerli yoksa ikinci ev almada da gecerlimidir
  • murattekno kullanıcısına yanıt

    Evet maalesef öyle

  • Merhaba, konut kredisi başvurum onaylandı. İmzaları attım para hesabıma blokeli olarak geçti. Karşı taraf tapuya başvurmuş ve işlemler başlamış bugüne randevu verilmiş. Yalnız, alım satımı çarşamba günü gerçekleştirebileceğiz. Tapu başvurusu iptali ya da kredinin iptali gibi birşey söz konusu olur mu? Tecrübelerinize ihtiyacım var.

  • sinanakgl kullanıcısına yanıt

    hocam şaka gibi malesef, bu durumda en fazla yüzde 17,5 kadar mı kredi kullanabilirimi? yani ortalama 1,5 miyon evde 235.000 geliyor, bu krediyi onaylasan bile değer mi szice kullanmayai, cart curt kesinti derken daha zararlı çıkma durumu var mı ?

  • İkinci ev için alım da en uygun krediyi hangi banka % kaç verebiliyor
  • murattekno kullanıcısına yanıt

    Oranlar o civarlarda evin degerine göre değişiyor. Bankaya sormak lazım.


    Şimdi 14 bin civari ekspertiz masrafi var. İpotek parasi var. Dask konit sigortası mecburi. 10 desek kafadan 25i var. Hayat sigortasi cok cikmaz sanirim artik deger mi sizce bilmiyorum. Bankadan tam rakami ogrenmek lazim.

  • Arkadaşlar merhaba


    Sizlerden bir konuda yardıma ihtiyacım var. Ev almayı düşünüyorum fakat satın almayı düşündüğüm ev ofis tapulu ve maksimum 500bin tl kredi çıktığını söyledi emlakçı.


    1. sorum ofis tapulu evler için faiz oranları farklı olduğunu söyledi emlakçı, ofis tapulu ev için hangi kredi türünü araştırmalıyım?
    2. ofis tapulu ev almayı tavsiye eder misiniz? ne yazık ki konut tapulu daireler min. 600-700 bin lira daha fazla o yüzden bütçemi aşıyor. ileride sıkıntı yaşayacağım bi husus olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastswindler -- 29 Mart 2024; 11:3:29 >
  • aliiiaydin kullanıcısına yanıt

    2 milyona sifir evlere var ama onlarda kredi kullandirmiyor arastirmaktan iflahim kurudu. 60 70 bin arasi gelirim var odemede sorun olmaz ama bakiyoruz simdilik hala

  • fatalhrymer11 kullanıcısına yanıt

    eksper geldi ceddini güzel sözlerle andığım canım eksper piyasanın 1milyon altında değerleme yaptı sebepte piyasadaki durgunlukmuş :D gel de kafayı yeme

  • Herkese selamlar. Konut alma sürecim dün itibariyle tamamlandı. Başımdan geçenleri kısaca anlatayım yol gösterici olabilir.


    Öncelikle nişanlım ile ortak tapulu olarak almak istedik bazı bankalar (Akbank) ortak tapu yapmadığını (en azından nişanlılık döneminde) belirtti. Bizde İş bankası ortak tapulu olarak kullandırım sağladığı için başvurduk. İş bankasında ortak tapu olması durumunda iki ayrı kredi kullandırılıyor. Ben 1 milyon, nişanlım 1 milyon çekti. Faiz oranı 2.95 oldu. (Biz 3 hafta önce başvurmuştuk) Ekspertiz geldiği için oranı sabit tuttular. Tapu da yoğunluk olduğu için kullandırım biraz gecikti.

    Toplamda bana 19.900 tl, nişanlıma 18.400 tl hayat sigortası çıktı 1 milyon için. Vade 84 ay. 1203 tl dask, 4500 tl konut sigortası tuttu. 11500 tl kredi kullandırım bedeli aldılar. Süreç banka tarafında sorunsuz ilerledi.


    Toplamda 2milyon krediyi yüzde 35 gibi bir oranla kullanmış olduk. İlerde faizler düşerse yapılandırma yaparız. Umarım herkes istediği eve ulaşır.





  • AhmetBilgili10 A kullanıcısına yanıt

    hocam benim bankam "para hesabınıza geçtikten sonra 2 hafta blokeli olarak kalır, 2 hafta içinde kullanmaz iseniz kredi iptal olur" demişti. para hesabıma blokeli olarak geçtikten sonra peşinatı ayarlamam 4 gün sürdü. tapu kısmıyla ilgili bilgim yok ama sorun olacağını düşünmüyorum.

  • Tekno moomce kullanıcısına yanıt
    Tam olarak öyle değil. Çünkü enflasyon geçmişi (geçtiğimiz 12 ayın enflasyonu %74) faiz ise geleceği ifade eder (önümüzdeki 12 aylık maliyeti %46.54)
    Önümüzdeki 12 ay enflasyon 46.54 olursa maliyet kafa kafaya denk gelir.
    Bir de iki sayı arasındaki fark çıkarna işlemi ile, iki oran arasındaki fark ise bölme işlemi ile bulunur.
    1.74/1.46=1.19
    Yani %28 değil %19 hesapla para kullanmış oluruz önümüzdeki 12 ay enflasyon %74 faiz ise %46 olursa.
  • corollam54 C kullanıcısına yanıt

    Şuan yaşadığımız sene sonu açıklanacak olan rakamdan bahsediyorum kur ataklarını hesaba katmıyorum olurda 1$ 40TL olursa bizim enflasyon ne olur bilemem Arındırlmamış M1 bakarsak matba şakır şakır basıyor buradan bakabilirsin



    evds2.tcmb.gov.tr
    EVDS | Tüm Seriler
    https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?/evds/serieMarket
  • Arkadaşlar şuan kredilerde bir üst limit varmı?
  • merhaba akbank bana ön onaylı 1milyon konut krediniz var diye sms gönderdi, benim asgari ücret gelir belgesi var sadece, bu parayı verirmi bana
  • S24ULTRA kullanıcısına yanıt

    Konut kredisi geliri farklı hesaplanıyor. Eşiniz varsa onun gelirinide dahil ederler, belki aileniz gelirlerinide dahil edebiliyorsunuzdur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: S24ULTRA

    merhaba akbank bana ön onaylı 1milyon konut krediniz var diye sms gönderdi, benim asgari ücret gelir belgesi var sadece, bu parayı verirmi bana

    Bunların ne is yapacağı belli olmaz bu yüzden denemekten zarar gelmez.

  • Geçen hafta pazartesi Akbank konut kredisi başvurumu yaptım. Perşembe sabahı ön onay geldi. Cuma günü eksper işlemi yapıldı. 2 gündür ses yok. Bugün aradım şubeyi, müdürlük 3 ünde onaylayacak bilgisi aldım. Benim gibi bekleyen var mı şu anda. Yarın için enflasyon verisinimi bekliyorlar acaba diye korku kapladı içimi.
  • 
Sayfa: önceki 15581559156015611562
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.