Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız (5032. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
100.714
Cevap
614
Favori
4.052.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 50305031503250335034
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Slaughterhouse Rulez (2018) - 6/10

    Aslında tam Simon Pegg ve Nick Frost ikilisine uygun bir deli işi ama senaryo biraz zayıf kalmış. Hatta bu ikilinin yanında Michael Sheen kreması gibi olsa da; fazlasıyla sıradan bir iş. Gizemli başlaması, merak uyandırması güzeldi. Ancak devamı Kanal D'nin köpek balıklı filmlerinin köpek balıksız versiyonuna evriliyordu. Neyse ki canavar işini çok abartmamışlar ve filmin büyük bölümüne yaymamışlar. Sıkmadı. Ama kadroya biraz yazık etmesi üzdü.


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Druk (2020) - 7/10

    Promili yükseltene kadar olan bölüm şahaneydi. Her şey nefis, tadında, sakin ve ilham verici ilerliyordu. Promil yükseldikten sonra bir miktar bozduğunu hissettim. Bir tık "4 sarhoş filmi" moduna girdiğini hissettirdi. Ama burada yönetmenin mesajının "her şeyin fazlası zarar" olduğunu düşünürsek; bunu da başarıyla aktardığını söyleyebilirim. Filmlerde kendimden bir parça bulmayı galiba düşündüğümden daha çok seviyorum. Burada da Martin'de az da olsa kendimden bir şeyler bulduğumu düşündüm. Hissettim diyemem ama düşündüm. What a life şarkı seçimi, Martin'in dans sahnesi de şahaneydi. Öte yandan film buram buram Danimarka'yı hissettirdi. Dört adam içki içiyor ve sanattan konuşabiliyor. Ortam yeşil, hayatlar sakin. Yine de insan hayatı; yolunda gitmeyen işler var. Onları da Mads Mikkelsen abimiz çok güzel aktarıyor.


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    Back to the Future Part III (1990) - 8/10

    "Baba biz 90'larda televizyonda neler izlemişiz ya ?" diye sormak isterim, ancak babamla görüşmüyorum. Muhtemelen bu filmi beraber izlediğimizi de hatırlamıyordur. Yakın zamanda seriye tekrar başlayıp iki filmi peşpeşe izlemiştim. Üçüncü filmi ise kovboy temalı olduğundan pek izleyesim gelmiyordu. Kalitesinden şüphem yoktu elbette, sadece kovboy temasına biraz mesafeliyim. Fakat öyle bir film olmuş ki; espriler olsun, tarihi detaylar olsun; hem kendine çekti, hem gülümsetti. Seri bir yana; 1990'da böyle bir film çekmek, o tren sahnesini yapmak; yuh gerçekten! Müthiş iş.


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız

    American Underdog (2021) - 8/10

    Spor filmlerini çok severim. İyi olmadıklarını bilsem bile izlerim. Hayatımı değiştirmesini umduğum bir yolculukta izledim American Underdog'ı. 12 saatlik uçak yolculuğumda zamanımın küçük bir kısmını alıp bana çok şey düşündürdü ve hissettirdi. Gerçek hikayelerin sonunda gerçek karakterleri göstermesi gibi detayları da severim. Bir spor filminden ziyade bir aile dramı gibiydi. Ne dramı çok abartmışlar, ne de başarıyı. Çok yalın, duygusal bir anlatım. Dönemi de çok iyi yansıtıyor. Zachary Levi'yi zaten severim. Role biraz yaşlı olduğunu hissettim. Adam Baldwin'le ikisini tekrar bir arada görmek de güzeldi. Bu yolculuğumun sonunda hayal kırıklığı yaşadım. Bu filmin bana verdiği motivasyon maalesef filmde kaldı. Hayat devam edecek, belki ben de Kurt Warner gibi beklediğimden çok daha geç hayallerime kavuşurum.





  • ımdb
    Das Cabinet des Dr. Caligari (1920) ⭐ 8.0 | Horror, Mystery, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt0010323/

    1920 yılında böylesi bir senaryoyu işlemek için gerçekten deha olmak gerek. İki dünya savaşı arasında, Weimar Cumhuriyeti'nde buhranlar yaşanırken filmdeki uyurgezerlik ile vatandaşların içinde olduğu anti farkındalık arasındaki benzerlik çok dikkat çekicidir. Özellikle dekor ve mizansen bakımından aşmış bir filmdir. Fransız izlenimciliği aksine Alman dışavurumculuğu hareketlidir, korkutucudur ve en önemlisi biçimsel bozulmaları temel alarak hareket alanını oluşturur. Bu filmi de bu açıdan kusursuz bir şekilde görebiliriz. Filmin sonlarına doğru gerçekleşen senaryo inceliği ise o zamanlarda muhtemelen eşi benzeri görülmemiş bir başarıdır. Karakterin ruhsal çöküntüsünün her bir detayı bütün sahnelere özellikle bozulmuş perspektifler, birincil işlevini yitirmiş eşyalar ile yansır. Sadece bir saat içerisinde insanın duygularını arşa çıkaracak örneklerden. 8.5/10





  • ımdb
    The Lincoln Lawyer (2011) ⭐ 7.3 | Crime, Drama, Mystery
    https://m.imdb.com/title/tt1189340/

    Bir fahişeyi dövmekle itham edilen zengin bir genç adamı savunan avukat bir süre sonra bu dava için kendisinin bilerek aile tarafından tutulduğunu anlıyor

    Gayet güzel bir mahkeme gizem gerilim filmi

    Konusu karışık değil, film sürükleyici. Durağan bir kısım yok

    Baştan sona sıkılmadan izleyeceğiniz bir film

    Matt McConaughey oyunculuğu başarılı

  • Alpha Centauri kullanıcısına yanıt
    Hocam galiba birebir aynı eseri referans alarak dizi çekmişler, isim aynı:
    https://www.imdb.com/title/tt13833978/
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Old Man (2022) ⭐ 4.9 | Thriller
    https://m.imdb.com/title/tt13456976/

    Filmin tamamı ikili dialog halinde ve gerilim + ağır psikolojik durumların eşlik etmesi ile yavaş tempoda geçiyor. 70'inci dakikadan sonra filmde ters köşeye varan ilginç ifşaları görüyorsunuz. Durağanlık sizi baymıyorsa ele aldığı psikolojik öğreti için izlenir. Puanım 5.5/10.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Rascal sizi şaşırtacak. Joe da öyle. Hiçbir şey göründüğü gibi değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 10 Nisan 2024; 2:33:59 >




  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Tüm SJW filmleri bu ayarda olsa sinema adalete doyardı.  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız Hakikaten bu seriye - özellikle istismar edilmiş kızın ve kötü yola düşmüş ressam siyahi oğlanın yer aldığı ikinci film söz konusu olunca - SJW yönünden bakmak hiç aklıma gelmedi. Karakter de siyahi. Buradan kalitesiz SJW içerikle ilgili esas problemin tema veya SJW'nin ideolojisi veya dünya görüşü olmadığını, iyi karakterler, iyi yapımcılık ve iyi senaryo yaratamama olduğunu görüyoruz. Aksi takdirde millet SJW Equalizer'a bayılmazdı. I want my 5 star rating junior.  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız 

  • Ed Wood kullanıcısına yanıt

    Filmin eskiliğinden ve dönemine çağdaşlığından bağımsız konuşursam modern sinemada Almanya'nın Weimar denilen dönemine daha fazla odaklanmalılar. Nazi dönemi elbette çok ilginç ancak epeyce overrated. Nazi devri çokça işleniyor. Nazizmi ve günün sonunda İkinci Dünya Savaşı ile dünyayı kana bulayacak Nazi Almanyası'nı meydana getiren Weimar draması çok ihmal ediliyor. Halbuki Weimar dönemi hem çok ilginç - buhranlarla yeniliklerin ve Birinci Dünya Savaşı daralmasını ve ezikliğini üzerinden atmaya çalışan şaşanın bir arada bulunduğu paradoksal bir zaman - hem de didaktiktir. Weimar Almanyası'ndan ahlaki, siyasi, sosyal, iktisadi pek çok ders çıkarılabilir. Hatta yakın tarih okuması yapmak isteyen herkesin Weimar Almanyası hakkında bir şeyler karıştırması zaruriyet gibidir. Modern çağın krizlerinin evrimini kavramanın sine qua non'u yani omazsa olmazıdır. Büyük Buhran'la patlayan Yaldızlı Amerika ile beraber Interbellum yani malum savaş arası dönemin sembolüdür.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Sinemadaki tarihsel janr, daha çok popüler tarih aralığına ve simalara odaklanıyor maalesef. Ve fakat bütçe, bu bütçenin getireceği hasılat vb. gibi sorunsallar olduğundan dolayı bir tık zor gibi. Ancak bağımsız sinemadan gelirse gelir. Ülkemiz bunun en güzel örneğini Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü gibi muazzam bir filmle vermiştir.

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Diziyi bilmiyorum izlemedim ama film güzel

    En önemlisi filmde durağanlık yavaşlık yok

    Film sıkmıyor izletiyor

  • tv kanallarının sürekli verdiği filmlerden biri. öyle ahım şahım değildir ama takıldın mı bırakmazsın. 6/10


    Lisa Reisert uçak yolculuğundan nefret eden bir kadındır. Miami'ye yapmak zorunda kaldığı gece uçuşu sırasında terörün yanıbaşında olduğunu fark edecektir. Uçağın havalanışından kısa süre sonra Lisa'nın yanındaki koltukta oturan Jackson adlı bir adam, gayet nazik bir ses tonuyla bu yolculuğa çıkışının gerçek sebebini açıklar. Çok zengin bir işadamını öldürmekle görevlendirilmiş gizli ajandır. Lisa ise onun başarısının anahtarı olacaktır. Eğer işbirliği yapmayı kabul etmezse genç kadının babası bir suikastçi tarafından derhal öldürülecektir. Bu cinayet için Jackson'ın bir telefonu yeterli olacaktır.


     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Red Eye (2005) ⭐ 6.5 | Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt0421239/?ref_=rt_li_tt




  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Road House (2024) ⭐ 6.2 | Action, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt3359350/?ref_=ext_shr_lnk

    dünyanın en klişe ve basit konusu, aşırı basit senaryo... bu tip filmde ya aşırı kaliteli ve biraz da düşük seviye mizah olacak ya da filme ekstra gerilim katacaksın. ikisi de olmayınca film çok boş oluyor. filmin güzel bir özelliği dram içeren sahne sayısı çok az. 2 popüler isim olmasa filmi izlemeyi bırak fragmana bile bakılmaz ama onlar hatrına film izleniyor. görevimiz tehlike tuvaletteki dövüş sahnesi şu tüm filmden daha kaliteli ve heyecanlı. geçtiği yer de kötü. abd deniz kıyısı izlemek için güzel ama film uzun süre orda geçerse sıkıcı hale geliyor. kozmopolit metropollerde geçse daha iyi olurdu.



     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    25th Hour (2002) ⭐ 7.6 | Drama
    https://www.imdb.com/title/tt0307901/?ref_=ext_shr_lnk

    hapse girecek bir suçlunun son 24 saati. son 24 saatte dramatik aile ziyareti veya hapisten kurtulmak için bir kişiyi, nesneyi bulma veya suçsuzluk kanıtlama vs. içermiyor. bu açıdan süper. klişe ve basit sahneler o sebeple yok. arkadaşlarıyla buluşuyor aralarındaki konuşmalar vs var. sonunda da çıtırından sürprizli bir final var. mutlaka izlenmeli.



     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Nóz w wodzie (1962) ⭐ 7.4 | Drama, Thriller
    https://www.imdb.com/title/tt0056291/?ref_=ext_shr_lnk

    polanksi başyapıtı. bir çift yolda bir otostopcuyu arabalarına alıyorlar ve onla bir tekne turuna çıkıyorlar. aralarındaki geçen olayları anlatılıyor. 2 günlerini izliyoruz. müzikler mükemmel. dune 2 için müzikler harika diyenler var  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız boş sahnede ağıt içeren aşırı klişe ve basit müzikler güzelse bu filmldeki müzikler başyapıt sayılır.

    mutlaka izlenmeli.





  • Muhteşem Yaratıklar



     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Beautiful Creatures (2013) ⭐ 6.1 | Drama, Fantasy, Romance
    https://www.imdb.com/title/tt1559547/

    Fantastik film severlere tavsiye ederim. Büyülü bir gençlik filmi tarzında alacakaranlık havasını veriyor. Kadrosu güzel tanıdık yüzler var. Konu klişe ama sıkmıyor , akıcı , bayramda evde zaman geçirmek için ideal bir fantastik kitap uyarlaması.

  • Sürekli önüme çıkıyordu dün izledim. Başlangıçta biraz sıksa da sonra izletiyor kendini.

     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Gone Girl (2014) ⭐ 8.1 | Drama, Mystery, Thriller
    https://m.imdb.com/title/tt2267998/?ref_=ext_shr_lnk
  • https://m.imdb.com/title/tt10183816/
    Polisiye, gizem ve merak içeren bir film. Son 30 dakika daha bir heyecanlı geçiyor. Kimseye güvenmemek ve oltaya gelmemek konusunda ders veriyor. Enteresan detaylar var. Ben beğendim. Tavsiye olunur. Puanım 6/10.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 12 Nisan 2024; 22:14:58 >
  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Through the Glass Darkly (2020) ⭐ 5.9 | Thriller
    https://m.imdb.com/title/tt5585272/

    Kasabada Kızının kaybolmasından sonra bir kız daha kaybolan bir annenin mücadelesini anlatan bir film

    Film ağır ilerliyor ve merak uyandıran bir konusu yok

  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    The Broken Circle Breakdown (2012) ⭐ 7.7 | Drama, Music, Romance
    https://www.imdb.com/title/tt2024519/

    Bu tarz duygu yoğunluğu yüksek filmlerin en önemli basamağı, duyguyu izleyiciye geçirip geçiremediğidir. Bende en ufak bir kıpırdanma olmadığı için maalesef filmi de pek beğenemedim. Özellikle kurguda tarihsel olarak geçmiş ve gelecek üzerinden sürekli değişen akış filme pek adapte edemiyor. Çiftin, kanser olup hayata tutunmaya çalışan kız çocuklarının hikayesi bile tam da bundan dolayı bütünlük anlamında eksik kalıyor. Yine de müzikleri, ikinci yarısıyla yaratmaya çalıştığı evlilik gerilimiyle vasat seviyesinde. 6/10

  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Dark Skies (2013) ⭐ 6.3 | Horror, Sci-Fi, Thriller
    https://m.imdb.com/title/tt2387433/

    Garip bir bilim kurgu + gerilim türünde çekilmiş film. Aslında konusu "uzaylılar" denilince epey klişe kalıyor. Filmin son 25-30 dakikasında asıl hareketlenme ortaya çıkıyor ama bana kalırsa beklenenin altında. Son bölümde muğlak kalan noktalar var. Aşağıda yazayım bunları. İzleyici yorumlarında (Imdb) verilen puanlar saçma düzeyde abartı. Puanım 6/10.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Uzaylılar (gri) konusunda aileye danışmanlık veren bay Pollard implantı çıkarmak veya varlığı ispatlamak için ne kendisine ne de aileye gidip tomografi/MR falan çektirin demek yerine, implant takılı halde böyle idare edin diyor. Ayrıca gri uzaylıların ilk temas ettiği aile bireyini aldıklarını söylemesine rağmen alakasız şekilde Sam yerine Jesse kurban oluyor. Bir de unutmadan, Sam'in vücudundaki morluklar hakkında hiç olmazsa aile içerisinde dahi herhangi bir açıklama yapılmıyor. Ayrıca filmin son bölümünde yani bitiş aşamasında anlamsız şekilde mekansal değişim yapılıp (gerilim filmlerinde klişe) ailenin uzaylılara karşı verdikleri savunma gayreti sonuçsuz/muğlak bir noktada kalıyor aldıkları tüm önlem ve tavsiyelere rağmen. Bunun gibi çelişkili veya akışa ters yerler var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Nisan 2024; 12:56:28 >




  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Nightcrawler (2014) ⭐ 7.8 | Crime, Drama, Thriller
    https://m.imdb.com/title/tt2872718/

    Los angeles'te Geceleri gerçekleşen cinayet,soygun,kaza,yangınlara polislerden önce kamerasıyla giderek görüntü çeken ve bunu Tv kanallarına satan sosyopat bir delinin öyküsünü anlatan bir film

    Bir kere film kendini izletiyor, durağanlık izleyiciyi sıkan bir bölümü yok bu filmi izlerseniz sıkılmazsınız

    Jake muhteşem bir performans sergiliyor sosyopat bencil hırslı bir adamı canlandırıyor oyunculuk 10 numara

    Finalin daha görkemli ve şaşırtıcı olmasını beklerdim

    Güzel bir film olmakla beraber imdb puanının abartılı olduğunu düşünüyorum bence 6.8 veya 7 olabilirmiş

    Bu filmi öneririm.





  •  En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız
     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınızımdb
    Frankenhooker (1990) ⭐ 6.2 | Comedy, Horror, Sci-Fi
    https://www.imdb.com/title/tt0099611/



    Dahilik ile delilik arasında gidip gelen bir bilim adamının kendi icadı yüzüden ölen nişanlısını fahişelerin parçalarıyla yeniden hayata döndürme çabasının anlatıldığı bayağı absürt bir b-movie.

    !! meraklısına hitap edecektir !!


    Elbette frankenhooker'ın "iyi" bir film olmadığına şüphe yok ama bir b-movie olarak bu alışılmadık frankenstein uyarlaması son derece iyi işliyor. filmin hiçbir anında kendini ciddiye almaması da buna yardımcı oluyor. oyuncular berbat ve espriler son derece düz; başka bir deyişle, bu tür bir yapımda olması gerektiği gibi. aynı zamanda, efektler o kadar berbat ki, aslında yine iyiler - gerçi, bu filmle ilgili hiçbir şey "yüksek kaliteli" görünmüyor. yine de doğru beklentilerle film eğlenceli bir seyirlik. korku komedilerinden hoşlanmıyorsanız, bu filmden uzak durmanızda fayda var, ancak bir "çöp film" gecesi için "frankenhooker "ı kesinlikle tavsiye edebilirim.

    ülkemize uygun bir tabirle: aydemiş akbaş bilim kurgusu gibi diyebilirim. mesela onun erkek kazım diye bir filmi vardı, gökte meydana gelen bir patlama nedeniyle su içen bütün erkeklerin erkekliği gidiyor, kazım ise su içmeyip sadece şarap içtiği için dünyada tek erkekliği gitmeyen erkek olarak kalıyor bunu duyan kadınlar onun peşini bırakmıyordu.





  • Dune - Part Two ( 2024 ) 10 / 6 İlk filmin kalitesi yok. Abartıldığını düşünüyorum...



     En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vector x-31 -- 13 Nisan 2024; 13:4:46 >
  • 
Sayfa: önceki 50305031503250335034
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.