Şimdi Ara

En son hangi kitabı okudunuz? (472. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.713
Cevap
94
Favori
358.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 470471472473474
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bir kaç cümle yazmak zor mu okuduğunuz kitaplar hakkında

  •  En son hangi kitabı okudunuz?
  • Mai ve Siyah

  •  En son hangi kitabı okudunuz?



    Namık Kemal bu romanı galiba dürbünlü tüfekle, insan durumlarını 12den vurarak yazmış. Diğer yandan romanın baş karakterine kızgınım o yüzden inceleme yok, temiz bi dayak var.

  • Yakında bilim kurgu romanlarına başlayacağım. Öncesinde biraz bilgi edineyim diyerekten önce Hawking'in Zamanın Kısa Tarihi'ni okudum, ardından da bunu. Parçacık fiziğindeki ve kozmolojideki mevcut bilgileri (en azından kitabın yazıldığı 2012 tarihine kadar edinilmiş olanları) içeriyor. Evrenin oluşumu, Genel Görelilik ve Kuantum Mekaniği kuramlarıyla Big Bang ve temel parçacıklar konusunda elde edilen bilgiler, mevcut bilgiler ışığında evrenin geleceğinin nasıl olacağı, genel hatlarıyla sicim kuramı, çoklu evren yaklaşımları, bir miktar da ateizm-teizm muhabbeti işleniyor. Temel olaraksa kitabın ismindeki hiç ifadesi üzerinde duruluyor. Hiçlik yani uzay boşluğunda oluşan kuantum dalgalanmaları sonucu oluşan sanal parçacıklar (madde-anti/karşıt madde çiftleri) konusunun evrenin oluşumu ve durumu üzerindeki etkileri, bunlarla ilişkisi işleniyor.

    Ne Hawking'in kitabını ne de bunu ilk okul/lise eğitimlerim (yani temel bilgilerim) çok da iyi olmadığından tam olarak anladığımı söyleyemem. Özellikle bu kitabın altıncı bölümündeki şişmeyi sağlayan(?) faz geçişi ve kütleçekimin negatif/sıfır oluşu konularında (ve de bunların kısmen tekrarlanıp diğer bilgilere temel oluşturduğu son bölümlerde) tamamıyla koptum. Yine de pek çok bilgi edindim.

    Sırada Sean M. Carroll'ın Büyük Resim kitabı var. Biraz daha hacimli olmakla beraber sayfalarını karıştırdığimda bir tık daha felsefi olduğu izlenimi verdi ama bakalım... Yanılırım ya da fazla sıkmaz umarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 5 Haziran 2021; 16:47:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heyea kullanıcısına yanıt

    Filmini tavsiye etmem benim ise aşırı keyif alarak okuduğum bir kitap oldu.Konuda kitap ile yorumum mevcut.Özellikle Dr.Moreau ile etik üzerine yaptıkları sohbet kısmı keyifliydi.Kitaptaki gerilim ayrı bir tat katmıştı .

  • kuklacini kullanıcısına yanıt

    Evet hocam yorumunuzu hatırlıyorum. Sizin yorumunuz sonrası kitabı okumaya karar vermiştim zaten. Toplu sipariş vermiştim aralarında bu kitap da vardı. Öne çekip okumaya karar vermiştim ama ara vererek okumak zorunda kaldım hasta ziyareti uzun yol vs. derken. Aldığım alacağım zevk azaldı bu yüzden.

  •  En son hangi kitabı okudunuz?
  •  En son hangi kitabı okudunuz?
    George, Lennie..
    Hayalini kurduğunuz basit bir yaşam şekli hangimizin hayali değil ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabahattin Ali- Kürk Mantolu Madonna


    3-4 yıl kadar önce popüler olduğu dönem popülerliğinin nedenini merak ettiğim

    için almış olduğum ancak bu zamana kadar okuma fırsatı bulamadığım bir başyapıt..


    —-spoiler——


    Açıkçası kendi iç dünyasında kaybolan bir Raif Efendi, serkeş ve modern hayatıyla anlatılan Maria Puder ve aralarında geçen aşk hikayesi. Bu kitaba başladığımda beni bu kadar derinlemesine etkileyeceğini düşünmemiştim. Fakat şu anda Maria Puder e olan üzüntüm ve Raif efendiye olan acıma duygum beni tamamen sardı. Belkide kendimden birşeyler bulduğum içindir bilemiyorum.

     En son hangi kitabı okudunuz?



    Sonuç olarak mutlaka okunması gereken bir kitap.

  • En son Şevket Süreyya Aydemir - Suyu Arayan Adam kitabını okudum. Bazı bölümleri yorsa da genel anlamda beğendim.

  • Evet ben de okumuştum akıcı ve kısa sürede bitirebileceğiniz bir kitap
  •  En son hangi kitabı okudunuz?



    Sanırım bu kadar etkili bir roman okumamıştım. Bir kaç kere okumaktan vazgeçtim. Ama hikayeyi yarım bırakmanın daha acı vereceğini düşündüm. Sabahattin Ali'nin dediği gibi içimizdeki iyilik ve kötülük cevherinin olması önemli. Bu roman da saf kötülükle ilgili.


    Bir insandaki aşk,nefret, hırs ve kötülük gibi duygular resmen nehir gibi akıyor kitaptan. Gerek naziklik gerekse vahşilik çok yoğun anlatılmış. Bir an Müslüm filminde, Müslüm'ün babasını gördüm sanki. Herkese karşı katıksız nefret... O kadar tepkiyle doldum ki kitabın içine elimi sokup adamı boğazlayacaktım. Kitapta anlatılan saf nefret gibi olaylar ülkemiz ailelerinde görülüyor. Kişi hayatını sevmiyor, çocuklarını sevmiyor ama 10 tane yapmış 11.si yolda...


    Aslında edebi inceleme yapabilecek birikimim yok ancak kitaptan aldığım duyguları paylaşmam gerekiyor. Ayrıca günümüz için önemli gördüğüm bir nokta, kızların neden serseri erkekleri beğendiklerini sonunda anladım.


    Öyle sanıyorum ki, kendi tatlı canını incinmek tehlikesinden uzak oldukça acımasızlığa karşı içtenlikli bir hayranlık bile besliyor.

  • Beyoğlu rapsodisi
  •  En son hangi kitabı okudunuz?


    Açıkcası daldan dala cümleler gibi geldi bana. Yapılan benzetmeleri anlamak için bir bakış açısı gerekli ama ben de yok. Kimi sayfalarda 2 cümle yazılmış. Çok bana göre değil

  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Eşekli Kütüphaneci-Fakir Baykurt


    Ortaokulda okumam gereken bir kitapmış. Çok basit bir anlatımı var. Çocuk kitabı olarak düşünürseniz, fena değil.

  •  En son hangi kitabı okudunuz?


    Şöyle bir kitap geliyor. elma yayınevi genelde kişisel gelişim, iş dünyası ve çocuk kitapları basıyor. Ama son zamanlarda bilimkurgu işine de girdiler. Şöyle bir ciltli prestij baskısı yapmışlar ben sipariş verdim baya güzel görünüyor, bilim kurgu, jules verne seviyorsanız kaçırmayın bence


    Ön siparişe özel %45 indirimliymiş kitap.

    https://www.elmayayinevi.com/jules-verne-oykuler-turkcede-yayimlanmamis-eserler-ciltli--urun559.html

  • Cervantes'in Don Kişot kitabını bitirdim. Şuan Charles Dickens'ın Antikacı Dükkanı kitabını okuyorum.
  • Monte Cristo Kontunu okudum yaklaşık 2 hafta gibi bir sürede bitti oldukça akıcıydi herkese tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Delinin Hatır Defteri kitabını okudum açıkçası hiç beğenmedim. Acaba ben mi anlamlandıramadım yoksa GOGOL benim tarzım bir yazar değil mi ?

    Okuyanlar varsa kendi izlenimlerini paylaşabilir mi ? neden bana böyle geldi anlamak istiyorum.


    Bugün, İnsan Neyle Yaşar Tolstoy'un kitabını okumayı düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-400988AF7 -- 10 Aralık 2020; 16:7:2 >
  • 
Sayfa: önceki 470471472473474
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.