Şimdi Ara

En son hangi kitabı okudunuz? (447. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.720
Cevap
94
Favori
358.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 445446447448449
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hugh Goddard, Hristiyan Müslüman İlişkileri Tarihi

    Objektif olmaya özen göstermiş. Gazaliden, İbn rüşdden övgüyle bahseden yazarlardan alıntılar yapmış.

    Evanjelistleri eleştirmiş.

    Teslisi biz bile zor anlıyoruz demiş. Kavramın çevrilebilmesi için arap dili ile ilgili bir öneri bile var da neyi önerdiğini ben anlayamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coupant -- 17 Mart 2019; 17:14:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suc ve Ceza:
    Kitap baya akıcı gecti. 315-320 arasi Raskolnikovun Porifiri ile yaptigi makale tartismasini anlamadim. Raskolnikov un kendini bulmasini anlatiyor. Yasadigi zorluklar ve her seyi icine atip biriktirmesi onu ailesinden ve inanclarindan uzaklastiriyor.Ama sonda kendisini birisi ona kim oldugunu hatirlatiyor.Svidrigaylov her ne kadar sinirlendigim bir karekter olsa da sonda yaptigi davranis oturu uzuldum ona. Oda aşkının pesinden gitti. Insan tutkularin esiri oluyor cidden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir konu üzerinde durmak istiyorum

    Neşriyattaki porno avangartlık

    Bağlam dışılığa bayılıp kendi gibileri peşinden sürükleyenler

    Şimdi hasan ali toptaşın sözlerini inceleyelim

    Öncelikle soru soruluyorsa bilmiyorum şeklinde cevaplarım ama yazmaya bayılırım demiş

    Öteki sorunsalı eksenindeki sanatın aktardığını kenara koyarsak eğer yazmak konuşmaktan sonra/önce/eş(merkeze aldığınız düşünceye bağlı) gelir.Sen aynı anda hem sessizliği hem yazmayı övemezsin yani.Tabi hegelian ya da bulanık mantık erbabı değilsen

    Sonra şöyle demiş kendileri

    ''her şey bilinçli yapılmıyor.bilinçdışı bilinç dediğimiz bir şey de romanda devreye giriyor. bilmeden bazı güzellikler yaratıyorsunuz . o tür, benim düşünmediğim şeylerden bahsedildiğinde seviniyorum. bazen 'bunu mu kasdediyorsun?' dediklerinde de bilmiyorum, diyorum''

    Bilinç dışılığı metinler arasılık diye düşünelim.Hadi derrida/lacan okumaları yapmış falan diyeceğim de sonra yaratmak tabirine rastlıyorum.Yaratmak ussal tasarımlamadır.Derrida bunu bir çeşit yöntem olduğu gerekçesiyle reddeder

    Derme çatma cümlelerle yapılan anlamsızlığın anlamı fest takdir ederseniz ki son derece güdük ürünler vermekten başka bir şeye yaramıyor
  • Afet İnan - Atatürk Hakkında Hatıralar ve Belgeler
  • Stefan Zweig - Olağanüstü Bir Gece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ernest Hemingway - Silahlara Veda

     En son hangi kitabı okudunuz?

    Hemingway'in okumadığım birkaç romanından birisiydi. Her zamanki gibi Papa'nın sadeliği, gerçekçiliği, anlatım gücü... İnsanda İtalya ve İsviçre'yi görme hissi, şarap ve brendi içme hissi uyandırıyor. Her sayfada bir şeyler içiliyor, bir şeyler yeniyor. Papa'nın en sevdiğim romanı oldu diyemem ama ikinci sıraya koyabilirim. Benim için ilk sırada her zaman Ya Hep Ya Hiç vardır.


    Papa'dan dolayı çocuğun ölü doğmasına o kadar üzülmemiştim. Catherine de ölünce boğazıma yumruk tıkanmış gibi oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggreyhame -- 23 Mart 2019; 2:8:43 >
  • Kirmizi Sacli Kadin:
    Baya bir sıktı kitap. Son 7sayfayi acik konusayim okuyamadım sıkıntıdan. Sansimi kara kitapla da deniyecegim eger etkinlenebilirsem kafamda bir tuhaflik ve masumiyet muzesinide okuyacagim. Olaylar cok hizli gecti ve insan ne olup bittigini anlayamadan olay bitti resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ivan ilyiçin ölümü anlatmaya gerek yok
  •  En son hangi kitabı okudunuz?

    Andrew Marr - Büyük Dünya Tarihini bitirmek üzereyim.

    Çevirisi kötü, editörlüğü dahada kötü. Kimseye tavsiye etmiyorum. Aynı türde bir Dünya Tarihi kitabı arıyorsanız başka alternatiflere bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 28 Mart 2019; 18:8:22 >
  • Mutluluk:
    Bekledigim gibi muhtesem bir kitap olmadi. Elbet ki iyi taraflari kadar kotu taraflarida vardi. Mesela ulkede olan gercekligi , dogudaki toreyi , kutuplasmayi guzel bir bicimde deginmis. Yani Turkiye de yasamayan birisi bu kitabi okusa cokca bilgi sahibi olabilecegi bir kitap. Toreye kurban gidecek olan Meryem'in basina gelen olaylar anlatiliyor. Sonu bekledigim gibi bitmedi. Sanki zorla yazilmis gibi geldi. Her ne kadar dil ve uslup bakimindan bir sorun olmasada bir serenad veya kardesimin hikayesi kadar olamaz bu kitap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rasyonel düşünmenin nasıl olduğunu merak ediyorsanız, tartışmaların nasıl kazanıldığını öğrenmek ve medyadaki tuzaklara düşmemek istiyorsanız kitap tam size göre. çeviri ise,,, eh diyebilirim, iyi-orta arası.

     En son hangi kitabı okudunuz?
  • Koku yu bitiremedim her ne nedense. 150ye gelip biraktim. Her ne kadar konusu ve dili ilginc olsa da insanin icine cekmiyor. Veya ben kitabi anlamamis olabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabahattin ali nin bi sürü kitabını aldım sıradan gidiyorum
  • Ahmet Haşim - Bize Göre ve Bir Seyahatin Notları
  • Simyaci:
    Etkileyici bir eser. Sade bir dille ancak bu kadar akici yazilabilirdi. Ama eseri 1 2 defa daha okumam lazim oldugunu dusunuyorum. Her ne kadar bazi seyleri kavrasamda bazi seyleride anliyamadim.

    Kitapta kisisel menkibe yazgi olarak not dusulmus ama tam anlamiyla karsilik gelmiyor gibi. Yazgi ve menkibe gibi kavramlara cok dikkat cekilmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dean R. Koontz - Maske

    Harika bir korku / gerilim romanı daha...
  • carin bondar - seksin doğası. sığırcığın çiftleşme stratejilerini öğrenmek, sümüklü böceğin çiftleşirken dişi erkek seçilimini kavramak istiyorsanız kitao tam size göre . çevirisi güzel.

     En son hangi kitabı okudunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 8 Nisan 2019; 21:39:54 >
  • H. G. WELLS - Görünmez Adam
    ------
    Beğenmedim. Yaş grubum ve üstü için oldukça basit buldum. Görünmezlik başlı başına muazzam bir konu olabilirken pek de kötü başlamayan hikayeyi vasat bir sonla bitirmiş. Puanım 4/10  En son hangi kitabı okudunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dune'u bitirdim, kitap şahane içinde şahane içinde şahaneydi.
    Bir tane bile çiğ konuşma görmedim.

    Paul, Gurney'ye bakınca, onun Stilgar'ı süzdüğünü gördü. "Söylesene Gurney, Sardaukarlar şehirlileri niye evlerinden kovdu?"
    "Eski numara. Mültecilerle yükümüzü artırmak istiyorlar."
    sayfa 603
  • Orhan Hançerlioğlu - Yedinci Gün:
    Sofie'nin dunyasini okuyordum. Sıkıldım ve biraz ara verdim ve araya bu kitabı koydum. Kitap,insan yaşamanın sadeliginden sıkılmış,heyecan arayan kişiyi anlatıyor tabi bu sadelik insanı intihara kadar götürebiliyor. Ömerin kendisiyle çatışması konu edinmiş bir roman. 2 eksikliği gözüme çarptı. 1 cisi karekterler resmen tanıtılmamış( betimleme yok denecek kadar az) bir de sonu oldu bittiye getirilmiş , eğer biraz daha uzatıp güzel bir son olsaydı kitabın tadından yenmezdi. Ama kitap gayet iyi ve akıcı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 9 Nisan 2019; 22:4:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 445446447448449
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.