Şimdi Ara

En sevdiğiniz kamyon markası (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
0
Favori
289.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Biz de firma olarak dizel araçların bitkisel yağla çalışması sistemleri üzerine faaliyet gösteriyoruz.

    Tüm dünyada SVO olarak bilinen sistem aynı benzinli araçlardaki LPG sistemine benziyor. Orjinal depoyu yağ deposu, sonradan takılan küçük depoyu da mazot deposu yapıyoruz. Araç önce mazotla çalışıp belli kriterleri yerine getirdikten sonra otomatik olarak bitkisel yağa geçiyor.

    Bu şekilde hem yakıt giderlerinden % 50 tasarruf ediliyor hem de emisyon değerlerinde % 80'e varan düşüşler sağlanıyor. Bu arada da aracın çekişi yaklaşık % 20 oranında artıyor ve motor ömründe de kayda değer oranda artışlar elde ediliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BmCpRo827

    Kardeşim ne motoru uzatması ne performansın artması.Dalgamı geçiyorsun.Bizim burada (BİODİZEL YASAKLANMADAN ÖNCE) 6 Ay öncesine kadar fiyatı düşük diye biodizel kullanıyordum.İlk kullanışta arabanın her tarafını tıkadı.Araba Kışın zor çalışmaya başladı.Başka yerden alıyım dedim.Gittim yağ fabrikasına oradan aldım.Yine aynı sorun.Sonra araba yavaş yavaş alışmaya başladı.Bizim burada Meşhur Demirkapı rampası vardır.Balıkesir rampası olarakta geçiyor.Orasını 25 tonla normalde 2. vitesle çıkarkan araba ister istemez 1. vitese atmak zorunda kaldım.En düşük 2.vitesle gidiyordum düşün artık.Sen daha diyorsun performans %20 artıyor diye.Bırak bu işleri.Fabrikaya gidiyorum adam sen ne getirdin böyle diyor.Leş gibi balık yağı kokuyor.Çevreye normal motorin kadar zarar vermez ama arabaya çok büyük zararlar veriyor.Kışın araba tekleyerek çalışıyor.Sonra ben bunun verdiği zararları anladım.İster istemez Normal motorin e geçtim.Araba 1 haftada kendini toparladı.Eski haline döndü.Ama 1 seneye yakın kullandım ben bunu.Normalde 15 bin Km de Yağ değiştirken Biodizel ile 10 bin km de yağ değiştirmeye başladım.Yani Kar yapıyım derken zarara giriyorsun.Kesinlikle tavsiye etmiyorum.Bu biodizel in bir faydası var sadece çevreye zarar vermiyor.Gerisi hepsi zarar.

    ıyyyyy aman aman nalet olsun biodizel mi aman aman benden öte dursun..




  • Biodizel konusunda haklı olabilirsiniz ama gözden kaçırdığınız ufacık bir nokta var: Eğer litrede eski parayla 50.000 TL az ödemek için yani sadece 5 Kuruş için olur olmaz her bulunan şey biodizel diye depoya doldurulmak yerine herkes düzgün olanını alsaydı bugün bu ülkedeki biodizel sektörü petrol sahtekarlığının kalesi olmazdı.

    Sizler eğer sadece performans kaybıyla kurtarabildiyseniz inanın çok ucuz atlatmışsınız. Gözden kaçırdığınız bir başka konu ise sizden uzak olmasını dilediğiniz biodizelin tüm AB ülkelerinde ve ABD'de kullanıldığı ve sizin bahsettiğiniz sıkıntıların hiçbirisinin yaşanmıyor olması. Demek ki burdaki sıkıntı üründen diil yine bizden kaynaklanıyor.

    Bu kadar biodizel avukatlığından sonra şunu da söyleyeyim: Bizim işimiz biodizel değil. Bizim taktığımız sistemle aracınızda mazot veya biodizel yerine direkt bitkisel yağ yakıyorsunuz. Bu yüzden de biodizelde yaşadığınız sorunların hiçbirisini yaşamıyorsunuz.

    Yaşanması muhtemel tüm sorunlara karşı biz şirket olarak hertürlü garantiyi veriyoruz.




  • Bu arada koku konusuyla ilgili olarak da doğru yapılmış bir sistemde kesinlikle söylediğiniz kadar bir koku olmaz, hatta sistem rejime girdikten sonra aracın egsozundan hiç koku çıkmaz.

    Ama burda konumuz yine biodizel değil, bizim ürettiğimiz sistemden bahsediyorum.
  • Küçük bir hatırlatma,
    Bu başlığın konusu ve adı En sevdiğiniz kamyon markası
    biyodizel ayrı bir konu..


    www.otometre.com
  • Haklısınız biyodizel ayrı bir konu. Zaten biyodizel kullanmak için araca bir sistem takmanıza da gerek yok.

    quote:

    Orjinalden alıntı: asan70

    Küçük bir hatırlatma,
    Bu başlığın konusu ve adı En sevdiğiniz kamyon markası
    biyodizel ayrı bir konu..


    www.otometre.com
  • adamlar Euro 4 Euro 5 motor yapmakla uğraşıyo siz burda biodizel diyorsunuz ya o biodizeli Euro 4-5 motorlara koyun bakın ne oluyo araç kendini kitler zarar veriyolar bana diye :) Euro 3 motorlar ilk çıktığında çok yaşandı bu kalitesiz mazot yüzünden araç çalışmıyordu bu yakıt türüyle hele bu motorlara yazık olur.

    tekrar tekrar en sevdiğim kamyon markası VOLVO

    Saygılar sevgiler.
  • mercedes actros, renault magnum
  • Bazı basın kurluşalarında ki bilgilere göre 2008 den itibaren motor da euro4 normları geçerli olacak.O zaman bu biyodizel-bitkisel yakıt v.s hepsini silbaştan düzenlemek ve standarta getirmek gerkecek.Herşey değişecek.
    Buna hazırlıklı firmalar diğerlerine göre arayı açacak.

    www.otometre.com
  • BmcpRo827, kardeş ben burda bir soru sordum ama güme gitti bu biodizel tartışmasında. Anladığım kadarıyla sen bu sektörde bayağı profesyonelsin, şu karınca vites olayı nasıl oluyor, herhalde Bmc lerde yoktur ama sen bu konuda bilgi sahibisindir bir şekilde.
  • awolcd
    karınca vites C olarak geçiyor rampalarda ağır tonajla kalkmak için kullanılıyor yani 1. vitesin daha da küçüğü gibi işte. prolar da dahil olmak üzere artık hemen hemen bütün kamyonlarda mevcut.. ha iki karınca vites olayı ise eğer araçtaki şanzıman buçuklu ise C + C nin buçuğu = iki tane karınca vites oluyor umarım anlatabilmişimdir saygılar
  • BENCEDE ...::: BMC :::...
  • Küresel ısınmanın en büyük sebebi olarak araç egsoz emisyonları geliyor. Gelişmiş ülkelerde biyolojik yakıtların kullanılmasına bu kadar önem verilmesinin başlıca nedeni de bu zaten.

    quote:

    Orjinalden alıntı: BmCpRo827

    Bu araba egsozlarından çıkan karbondioksit gazları küresel ısınmayı daha çok etkiliyormuş.İnşallah öyle bir uygulama gelir.
  • Dizel araçlarda kullanılan biyolojik yakıtlarda EN 14214 standardına uyma zorunluluğu da bunun hazırlığı.

    quote:

    Orjinalden alıntı: asan70

    Bazı basın kurluşalarında ki bilgilere göre 2008 den itibaren motor da euro4 normları geçerli olacak.O zaman bu biyodizel-bitkisel yakıt v.s hepsini silbaştan düzenlemek ve standarta getirmek gerkecek.Herşey değişecek.
    Buna hazırlıklı firmalar diğerlerine göre arayı açacak.

    www.otometre.com
  • the jackal teşekkürler kardeş, peki bu karınca vites için ayrı bir kolmu var, mesela BMC Pro da böyle bir kol var mı yoksa mevcut vites topuzuylamı kullanılıyor? Bir de örneğin Ford Cargo 2524 de 9+1 vites diyordu. Bu +1 geri vites mi yoksa dediğimiz karınca vitesmi?
  • Renault Magnum ,Scania
  • cargolarda 9+1 değil prolardaki gibi 8+1 çarpma vites var ve karınca vitesle takviye aynı şey değil
    fatihlerdeki veya eski cargolardaki o kırmızı düğmenin de karınca vitesle alakası yok bildiğimiz takviye düğmesi
  • Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar, peki bir şey daha sorabilirmiyim? Ford'un sayfasında Cargo 3230 un özelliklerinde 16+2 geri vites diyordu. Bunlarda da karınca veya takviye vites varmı? Birde 16 vites nasıl kullanılıyor? Herhalde 8 vites şanzıman veya diferansiyeldeki dişli sistemiyle oranları değiştiriliyor. Bu aracın yüklü ve yüksüz olmasına göremi değişiyor? Mesela yüklü iken yine maksimum 8 vites kullanıyoruz ama vites oranlarını değitiriyoruz öylemi yoksa 16 vitesin hepsi sırayla kullanılıyormu?

    Arkadaşlar bide karınca vitesle takviye aynı şeymidir yoksa her araçta değişiyormu? Verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
  • bmcpro abi sen yukarda takviyenin kibar adı karınca vites diyince ben ondan öyle söyledim.. yinede awolcd kardeşe bir açıklama olarak takviye her vites için geçerlidir yani vitesin yanındaki kırmızı düğmeye basınca o anda bulunduğu vitesi biraz daha küçültür 1 takiveye 2 takviye 3 takviye.... gibi işte, karınca vitesinse diğer vitesler gibi ayrı bir konumu olur (geri vitesin tam karşısında) yani takviye ile karınca vites aynı şey değildir
    şimdi cargonun 16 ileri 2 geri şanzımanında karınca vites yok, normal buçuklu şanzıman 8 düz + 8 buçuk vites 16 ileri yapıyor geri vites + geri vitesin buçuğu da 2 geri vites yapıyor. buçuklu sistem pratik olarak takviye sistemi gibi ama teoride çok farklılar
    birde yüklü yüksüz olayına girersek yüksüzken genelde 2 veya 3 le kalkarsın 4-5-6-7-8 diye devam edersin yada yokuş aşşağı bir yerden kalkacaksın 3 le kalkarsın 5 e atarsın... yüklü ikense yükün de miktarına göre 1 veya 1in buçuğu ile kalkar buçukları kullanarak ivmelenirsin yani 1 ile mi kalktın sonra 2nin buçuğu-2-3ün buçuğu-3-4ün buçuğu-4.. diye işte kısacası yolun ve yükün durumuna göre buçukları kullanıyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the.jackal -- 12 Haziran 2007; 23:02:39 >




  •  En sevdiğiniz kamyon markası

    işte bi tane resim buldum ben bu volvo nun aktarmalı buçuklu şanzımanı vites kolunun tam önünde bir mandal var o aktarma mandalı, birde yanında buçuk düğmesi var, karınca vites de c olarak gözüküyor
    şimdi o aktarma mandalı aşşağıda iken vitesin üstünde siyah bölgenin içinde kalan rakamlar geçerli oluyor yani 1-2-3 mandalı yukarı kaldırdığın zaman ise beyaz bölgenin içinde kalan rakamlar yani 4-5-6
    buçuğu ise şöyle anlatayım bu sefer mesela düz bir yolda 6. viteste seyrediyorsun önünde hafif tatlı bir rampa belirdi rampayı sardın devir düşmeye başladı hemen vitesin solunda bulunan buçuk düğmesine bastıktan sonra debriyaja tam basıp çekiyorsun vites 6nın buçuğu oluyor yani 6 ile 5 arasında bir vites rampayıda tısıl tısıl tırmanıyorsun ha hala daha devir düşerse bidaha buçuk düğmesine basıp 5 e çekersin vitesi 5-düz olur dahada düşerse bidaha buçuk düğmesine basıp sadece debriyaja basıp çekersin 5-buçuk olur... daha sonra düz yola çıkıp araba devirlenince de aynen vites küçülttüğünde yaptığın gibi buçukları kullanarak vites büyültürsün
    saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the.jackal -- 12 Haziran 2007; 22:48:17 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.