Şimdi Ara

en iyi saç ekim merkezi neresidir (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41.214
Cevap
602
Favori
6.456.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bugrahan18
    zordu mordu diyenler gecmise donseler yine ektirecekler belki doktoru veya merkezi degistirecekler ama yinede ektireceklerdir

    aynı fikirde değilim...yazımda da belirttiğim gibii 2. seansı yaptırmayacağım...Ve ekim esnasında şunu düşünüyosunuz bu kadar acıya 2 tel saç uğruna değermi! sadece ekimde değil ilk 2-3 gün uykusuzluk yorgunluk ve acı emin ol ben diyorum...verilen para & zamanda ayrı mesele...
    çok psikolojinizi bozacak konuma gelmemişse yaptırırken birkez daha düşünün...hele üstteki bi plastik cerrahın yazdığı düşünce şekline sahip olduklarınıda(umarım hepsi değildir!) düşünürseniz 1000 kere düşünün derim!


    quote:

    Orijinalden alıntı: plastic_surgeon

    Hasta fotoğrafları koymak yasak sitelere, ankarada isteyen varsa gösterilme izni olan hastaların fotoğraflarını göstereyim.. o lafın gelişi anesteziyi 1500 ytl ye yaparım kısmı(anestezi ekibi sedasyon için 400ytl alıyor). Anestezi ağrıyı filan çok azaltmıyor ama uyuyorsun ve birsey hatırlamıyorsun( saç ekimini kimin yaptığınıda hatırlamıyorsun) bunlar mesleki sırlar. Bir plastik cerrah meme ameliyatından ortalama 5000ytl burundan 3500ytl alır süre olarakta bu ameliyatlar 2 saat sürer. Şimdi sana soruyorum 2 saatte ortalama 2000ytl cebe atan adam kalkıp 8-9 saat saç ekimi yaparmı? Sonuç olarak ne kadar ekmek o kadar köfte. Dr. Muttalip Keser bu işi ilk yapanlardandır, deneyimldir bu konuda bütün işi kendi yapar o yüzden o fiyatı ister, ama 1000 greft(yaklaşım 2300 kök eder)(1000euro) fazlasınıda ekmez. Ben bir defa ekibimizle( 2 plastik cerrah 1 pratisyen ve 1 saglık memuru) 3500 greft ektik(8000kök) ( fut+fue ile) 14 saat sürdü. Sonuç iyi ama dayanılacak birsey degil, dikkatin dagılıncada işler yolunda gitmiyor.


    sizin yazınızdaki bazı yerlere takıldım...
    1-saç eklim yaptığınıza eminmisiniz...saç ekimi, lokal anestezi altında olur...çok panik birisi değilse kişi lokal anestezi ile yapılır yani uyutulmaz!
    2-foto koymak yasak doğru ama firma adı ve adınızı vermekte yasak değil sanırım....
    3-ekibinizde 2 plastik cerrah var demişsiniz...bukadar araştırma yaptım 2 plastik cerrahlı ekimide ilk defa duydum...bana hiç ama hiç inandırıcı geliyor...
    4-geleim fiyat konusuna...meme ameliyatı 2 saatte 5 milyar burun 3.5 milyar alıyor 10 saat saç ekimindee o paraya yaparmı diyosunuzda...
    pardon ama o zaman dürüst ve ahlaklı olsunlarda ekim için bilgi almaya gittiğimizde ekimi plastik cerrahımız yapıyor demesinler!
    çünkü bazaı yerler ekimimizi plastik cerrahlarımız bizzat yapıyor diyor!veya da atıyorum saç ekimi 10 milyar veya 15 milyar desinler ama ilgili plastik cerrah yapsın...insanları kandırmasınlar...hem yapıcaz deyip 3-4 alıp ardından ortadan kaybolup 2-3 hemşireye bırakmasınlar!onlar açısından önemi olmayabilir ama biz bu ekilen saçlarla hayatımızı devam ettiriyoruz...çekilen acı verilen para geçen zamanda cabasıı...

    tvlere çıkıp gelsinler önce saç analizi yapıyoruz dökülme sebeplerini belirliyoruz hiç acı yok bizzat plastik cerrahlarımız ekiyor gibi süslü cümleleri tvlerde boy boy görüyoruz ama parayı cerince2-3 sağlık memuru ile başbaşayız...
  • Antalya bölgesinde sac ekimi yaptiran var mi acaba?
  • Herkes kendinden sorumlu. Allah korkusu olmayan doktorun eline düşürmesin kimseyi. Olay söyle saç ekimi tek başına yapılmaz yanında bir personel olması lazım bu hemşire olur saglık teknisyeni olur, kanunen doktor dışında sağlık yardımcı personeli hastaya girişimde bulunamaz. Bazı saç ekim merkezleride sürümden kazanmak için tek doktor çalıştırıp sadece lokal anestezi ve bazende saç alımını doktor tarafından yapılıp ekme işini hemşirelere bırakıyorlar, bazı doktorlar bu işin başında durur bazılarıda gidip içeri yatar. Bazende bu saç ekiminden anlamayan plastik cerrahlar (fut egitimi ögretilir ama fue yeni bir yöntem oldugu için (dünyada 2001den türkiyede 2005'den beri)aldıgınız klinikte size ögretilmez kendi cabanızla ve kurslarla ögrenebilirsiniz) bu sağlık teknislerini çagırırlar alıcıya 600-1000 ytl ekiciye 300-500ytl arasında para vererek saç ekimini yaparlar, (buradaki sağlık personelleride bir doktor yanında bu işi ögrenmiş ne var ya bende yapaırm bu işi diyip cahil cesareti olan genç bagrı açık sağlık teknisyenleri) doktorda arada geyik yapar(aslında bu mesleki açıdan sıkıntılı sen yapamadıgın işi para kazanmak için saglık teknisyenine yaptırıyor bu işten para kazanıyorsun igrençç) . Sorun burada hekime güven duymanız, ameliyattan sonra sizi sahiplenmesi bir sorun olursa arayabilmeniz.
    Burada bazı arkadaşlar bana bilmişlik taslıyoralar yok uyutmak korkan hastaya yapılırmış filan gibi şeyler, anestezi 3 şekilde verilir birincisi genel dünya ile ilişkiniz tamamen kesilir solunum cihazına baglanırsınız, ikincisi sedasyon sadece sizi bulutların üzerinde ucurur etrafın farkındasınızdır ama algılayamazsınız ve hafızanıza kaydetemezsini olup biteni hasta hayal kurar( bazen gazetelerde çıkar ya 3 sayfa haberi anestezi sırasında tecavüz yaşandı filan diye bu o safahada verilen kötü anesteziden dolayı görülen kabuslardan) 3. lejyonel bundada sadece sinir blogu yaparak ekstremiten uyuşmaıs saglanır.
    Lokal anestezi yaparken gerçekten agrı duyulur ben elimden geleni yaparım ama verilen ilaç (genelde markain(buvikain)) yapar bu acıyı çünkü ilaç asidiktir ve cilt altında yanma yapar bunu çok az başka solüsyanlarla yaparım acı bir miktar az olur, am alaın bölgesinde filan ne yaparsan yap agrı duymasını engeleyemiyorsun.
    Para kısmına gelince şöyle oluyor, genelde istenen ücret+ ameliyathane ucreti(700ytl), masraflarda (400ytl) istenen ucret içinde gelende oluyor ortamada 4000ytl civarı oluyor. istenen ucret içinde yanında çalıştırdıgın personel bahşiş yemek flan filan elinde 1000$ civarı bişey kalıyor.
    Bu işide meme veya burun olmadıgı zamanlarda yapıyoruz boşta durmak yerine aydada ortama 4-5 saç ekimi yapacak gücü anca buluyoruz. Her gün hergün bunalıyor adam valla.
  • quote:


    Orijinalden alıntı: mmmas


    aynı fikirde değilim...yazımda da belirttiğim gibii 2. seansı yaptırmayacağım...Ve ekim esnasında şunu düşünüyosunuz bu kadar acıya 2 tel saç uğruna değermi! sadece ekimde değil ilk 2-3 gün uykusuzluk yorgunluk ve acı emin ol ben diyorum...verilen para & zamanda ayrı mesele...
    çok psikolojinizi bozacak konuma gelmemişse yaptırırken birkez daha düşünün...hele üstteki bi plastik cerrahın yazdığı düşünce şekline sahip olduklarınıda(umarım hepsi değildir!) düşünürseniz 1000 kere düşünün derim!


    mmmas arkadasim gecmis olsun anladigim kadariyla sizin operasyonunuz epey bir zorlu gecmis.
    bundan 4-5 yil once sag ayak bas parmagimda tirnak batmasi yasamistim. islerim yogundu cabuk olsun diye gittim kolay gel dediler hemen hastanede bir teknisyen tirnagimi cekti. yemin ederim oyle bir aci yasadimki Çin iskencesi sanarsiniz.aciyada cok dayanikli olmama ragmen mahvetti beni iki hafta yürüyemedim, ayagimi kimildatamadim. tirnak tekrar yerine geldi ama hala batiyordu.sonra uzman bir dermatologa gittim.ilk once hap verdi sonra randevu.20 dakika icinde tirnak falan cekmeden sadece batan kisimi cikartip orada keratin ureten hucreleri blokladi ve bir daha o dertten kurtuldum. operasyondan cikar cikmaz yuruyerek eve gittim 3-5 gun icindede halısahada maclara ciktim.

    yani saglik islerinde iyi arastirmak lazim. simdi o teknisyenin yedikleri haltlara bakiyorum da yemin ederim hicbirsey bilmiyormus.anestezi icin ignegi kac defa tirnagimla etin arasina soktu soktu cikardi pezvnk. ama doktor hanim sadece iki defa sinirlerin gectigi bolgeleri tarif ederek muzik esliginde keyifli bir operasyon sagladi sagolsun. iyi araştirmak ve tecrubelerden faydalanmak icin buradayiz. paylasimlariniz cok onemli sizin sürec kotu gecmis ama insallah cektiginiz sıkıntıları unutturacak saclariniza biran evvel kavusursunuz..
  • Sadece bu topikte 400 civarı mesaj okudum bu konuyla ilgili.. İsim vermek, burada bir takım merkezleri işaret ederek reklam maksadı içeren bir tarzda değil fakat arkadaşlara yardımcı olmak amacı güderek bir kaç satırda ben yazayım istedim..
    Saç problemi kişiden kişiye değişen bir bakış açısıyla değerlendiriliyor.. Çoğunlukla görünüşünden memnun olmayan kişilerin, bu eksikliklerini gidermek istemesi neticesi başvurdukları tek çözüm saç ektirmek.. Başka alternatif ne yazıkki yok.. Dünyada, insanların bu durumundan istifade edip çeşitli ilaçlar ve kozmetik ürünler süren, "saç dökülmesine son", "saç çıkartan ilaçlar" adı altında bir sürü ürün pazarlayan firmalar bu sayede köşeyi döndü.. Yılar boyu bu ilaçları kullanan biriydim.. Ne yazık ki olan sadece bu uğurda harcadığım paralara oldu.. En küçük bir faydasını görmedim.. Nihayetinde, bu konuda ne yapsakta sonucu değiştirmeye kifayet etmeyen bir neticeyle karşılaşıyor "genetik özelliklerimize" mağlup oluyoruz.
    Benim saçlarım tam olarak dökülmüş değildi..Fakat ciddi seyreklikler söz konusuydu.. En son çıktığımız yaz tatilinde scuba diving (su altı dalış) yaptım eşimle beraber.. Denizin altında 30 a yakın resim çekildim.. Balıkları beslerken falan..:) Facebook ta bu resimleri dostlarımla paylaşayım istedim.. Size bu 30 pozdan sadece iki tanesini seçtim desem inanırmısınız?? Nedeni resimlerin tamamına yakınında benim kel kalmış bölgeleri kamofle etmek için uzattığım saçlarımın sağa sola yayılarak başımdaki seyrekliği ortaya çıkarmasıydı.. 2 adet resimde hava kabarcıkları saç seyrekliği görüntümü engellediği için seçildi ve paylaşıma sunuldu..:) Bu resimleri incelerken sorunumun daha ciddi bir boyuta ulaştığını anladım.. Bu arada yaşım 43.. Bir de kızım var ellerinizden öper.. Saç dökülme evresini tamamlamış biriyim.. 40 yaşından sonra saç dökülmesi duruyor gibi bir genel kanaat var... Dr. dostlarım da tastik ettiği için yazdım bunu.. Çok genç yaşta arkadaşlarımın bu uygulamayı yaptırmak istediklerini de okudum bu topikte.. Bu dostlarım mutlaka 2. bir operasyonu da göze almalılar..Zira saç dökülmesi evresini bir müddet daha devam ettirecekler.. Umarım ileride teknolojik ve bilimsel çözümlerle bu soruna daha farklı çözümlerde bulunabilir.. Fakat şu da ayrı bir gerçektir ki , gerek kozmetik ürünleri pazarlayan firmaların milyar dolarlarla ifade edilen yüksek miktarlı kazançlarının olması, gerekse ilaç firmalarının yaptıkları bu yatırımlardan hala ciddi şekilde kazanç elde ediyor olmaları, böyle bir buluşu ortaya çıkarmamak için kendi aralarında büyük savaşlar verecekleri gerçeğini ortaya çıkaracak.. Varsın onlar bu kavgaları ede dursunlar.. Biz şu an var olan gerçekler üzerine konuşalım..
    Pazar günüydü evde bilgisayar başında oyalanırken emailbox ıma düşen bir reklam dikkatimi çekti.. Asla bu tür spam mail niteliğinde reklam içerikli mesajları okumam.. Direkt silerim.. Fakat konu hassasiyetimle ilgili bir konu olunca açıp baktım.. Verdikleri telefon numarasını aradım.. Konuyla alakalı bilgi vermelerini rica ettim.. Bana yüzyüze görüşelim dediler..Evim Anadolu yakasında, bu firma avrupa yakasında.. Üşenmedim, çocukları da yanıma alarak atladım gittim.. Pazar günü bile yoğun çalışan fakat güleryüzlü yaklaşımlarıyla bilindik pazarlama stratejisi görüntüsü veren bir firma burası diye içimden geçirmedim desem yalan söylemiş olurum.. Fakat şirket sahibi ile dobra dobra bir konuşma yaptık karşılıklı.. Bu kanaatim kendisi ile yaptığım bu görüşme esnasında değişmeye başladı.. Bana tüm herşeyi ayrıntılarıyla, burada konuşulan ve şikayet konusu olan ne varsa anlattı bana.. 176 firma var bu işi yapan..İstanbul genelinde dedi.. Bu pasta oldukça bölündü.. Herkes ekmek kavgası içerisinde ayakta kalabilmek adına her türlü reklam, tanıtım, bu arada birbirlerini karalama kampanyası içerisindeler dedi.. Ben bunların içinde olmamaya gayret ediyorum dedi... Firma adına google da muhtelif yerlerde adımı duyamazsınız dedi.. Adı duyulanlarda kötü olarak lanse edilenlerde aslında karalandıkları kadar ard niyetli insanlar değil dedi.. Çoğu olumsuz yazılanların yine firmaların kendi çıkarları için başkalarını karalamadan öteye gitmediğini belirtti.. Aslında fut yöntemi uygulatıp bu konuda inanılmaz şikeyetçi olan kişiler çoğunlukta fakat Fue ile bu şikayetlerin minimize edildiğinden bahsetti.. Dünya da bu işin okulunun olmadığından bahsetti.. Önemli olanın ""el yatkınlığı"" ve tecrübe olduğunu.. Kendi bünyelerinde bir de plastik cerrah olduğunu fakat onun bile bu operasyonda kifayetsiz kalabileceğinden basetti.. Sadece bünyelerinde bulunma sebebinin sağlık bakanlığının almış olduğu karar ve uygulamaların gerekliliğinden dolayı olduğunu söyledi.. Bu dobra dobra yaklaşım benim cesaretimi artırdı.. Pazar günü kendisi ile el sıkışıp pazartesi operasyona girdim.. Ve bugün 3. günümdeyim..
    3 kişilik bir ekip girdi operasyona.. Evet ilk uyuşturma için yapılan iğneler sancı verici.. Fakat abartıldığı kadar da değil.. Zira sadece lokal olarak hemoroid ameliyatına girmiş ve gerçekten çok dayanılmaz acılara maruz kalmış biri olarak bu acıyı diğeri ile asla mukayese etmem.. Benim pozitif yaklaşımım fıkralar, tv. de ki şarkılar vs.. Hoş bir ortam yaşadım.. Bu arada bir sürüde sorular sordum arkadaşlara kaç yıldır bu işi yapıyorsunuz diye sordum.. yedi yıldır dediler.. Yedi yıl olmuş aynı ekip günde sadece bir hastaya uygulama yapıyorlarmış.. Ve yine hep bu şirket bünyesinde çalışmışlar.. Bir arkadaş ekip şefiydi..Diğerleri yardımcı.. Ekip şefi öncelikle fue ile saç köklerini topladı.. Diğerleri de onları greft sayısına göre ayırma ve dizme işi yaptılar.. tekli olanları ayırma sebepleri daha doğal bir görüntü için ön sıralara ekecekleri içinmiş.. Diğerlerini de muhtelif açıklıkları olan bölgelere serpiştirdiler.. Ekip şefi graftleri topladıkdan sonra kanal açma işlemi yaptı.. Bunları 35-45 derecelik açılandırma ile yaptığını söyledi.. Bununda sebebinin ""çim şeklinde"" yukarı doğru dik olarak değil, diğer saç köklerinin bulunduğu yön doğrultusunda çıkmalarını sağlamak için olduğunu söyledi.. diğerleri greft ayırma işini bitirdiklerinde istersem bu greftleri sayabileceğimi söylediler.. Tabii kaba hesapla.. Fakat ben onlara güvendiğim için buna gerek olmadığını söyledim.. 3.270 greft çıkardılar benden.. Bu da yaklaşık 7000 saç kökü demek.. Kanal açma işlemi bittiğinde bir yemek molası verildi.. Bana da kendi yaptıkları yemekten ikram ettiler.. Oldukça samimi ve ev ortamındaymışım hissi veren bir duyguyla kendimi huzurlu hissettim.. Hatta yemekten sonra onlara bir de tatlı ısmarladım.. operasyona ondan sonra devam ettik..:)
    Uyuşturma için yapılan iğnelerin dışında (yaklaşık 20 tane) ki inanın o kadar da dayanılmaz boyutta değiller.. Ağrı sancı duymadım.. Operasyonun sonlarına doğru ensemde ciddi bir uyuşma oldu.. Bu bölgeye yeniden uyuşturucu yapıldı..Evet meşeggatli, evet çetrefilli, evet 8,5 saat sürüyor sıkılabiliyorsunuzda.. Fakat neticesi ile ilgili içinizdeki umutlar ve artık eskiye oranla daha iyi olacağım hissi bu zorlukların da üstesinden gelmenizi sağlıyor.. İnanın uzun süredir bu kadar fıkra anlatmamıştım.. Uzun süredir de bu kadar fıkra dinlememişimdir.. Hatta arkadaşların kendileri hakkında özel sorunlarını dahi konuşup fikirler ürettik bu konularda.. Yani arkadaşlar bu biraz da bakış açısıyla ilgili.. Kendinizi kasar, sıkarsanız etrafınıza da yansıyor bu durum.. Adamlar inanın çok ama çok uğraştılar.. Gerçekten halı dokumak gibi bu.. Fakat olması gereken ve benim için en önemli unsura sahiptiler,, bu unsur onların samimi içten ve dürüst olmalarıydı.. İlk iki gün sırt üstü yattım.. Sırt üstü yatmamın sebebi saç alanını daha geniş tutmak için başın alt kısmına uyguladıkları sıvı.. Bu sıvının %60 ı operasyon sırasında akıp gidiyor.. Geride kalan %40 lık kısım da sırt üstü yatarak atılıyor.. Yani sırt üstü yatılmasının sebebi bu.. Fakat gelin görün ki benim de sırt üstü yatma problemim var.. Açıkcası bu durum operasyondan daha fazla yordu beni.. Netice itibariyle bugün 3. günümdeyim.. Hamdolsun en küçük bir şişkinlik olmadı başımda.. Artık yüz üstü de yatabiliyorum..:) Dün ilk yıkamamı onlar yaptı, bana nasıl yapmam gerektiğini tarif ettiler.. Bugün uygulamayı rahatlıkla yaptım.. Dün gittiğimde yine çok güleryüzlü ve alakalı davrandı arkadaşlar.. Hatta halen operasyonda olan arkadaşlardan yemeğe çıkmış olanlarla oturduk çay içtik.. Son olarak şunu söyleyebilirim.. Bir sürü yer var bununla ilgili.. Arka planda slow müzik, mini etekli bayanlar, muhteşem bir dekor.. Bunlara aldanmayın.. Önemli olan kendinizi güvende hissettiğiniz yerdir.. Artı gittiğiniz müessesenin uzun süredir bu işi yapmış olmasına dikkat edin.. Arkadaşlar şu an fue ile saç ekim yaptıracaklar için söylüyorum; bu saç ekim işi 10 yıl evel başladı neredeyse.. Bir çok şikayetler giderildi.. Bu işi öğrendi insanlar.. Şimdi 35-45 derece açılardan falan bahsediyorlar. Eskisi gibi değil artık.. Tecrübeli insan sayısı arttı.. Ben sadece gideceğiniz yerde kendinizi iyi hissetmenizi ve gittiğiniz insanların güven telkin ettiğini dikkate almanızı tavsiye ediyor, hepinize saygılar sunuyorum..
    Son olarak 3.270 greft 2.500 liraya ekildi bana.. 2 seans ta mezoterapi hediye edildi.. (deri altına ,diğer kalan saçların kuvvetlenmesi ve ekilen köklerin daha çabuk çıkmasını sağlamak için iğne ile yapılan uygulama) Ekimden evel..
    http://img259.imageshack.us/img259/8043/mg4944.jpg

    Fotoğrafları hanım çekti kusura bakmayın tam olmamış ama yinede fikir sahibi olmanıza yeter..

    http://img139.imageshack.us/img139/3166/fotografx.jpg

    http://img192.imageshack.us/img192/4251/fotograf2o.jpg

    3. günüm olmasına rağmen ensemdeki kızarklıkların hafiflediği görülüyor.. Bende bugün resimde görüyorum inanın..:) Birde alnınızdan başlayanekim bölümünü çok aşağıda tutturmayın.. Zira ne kadar doğala yakın olursa transplantasyon yapıldığının farkedilmesi güçleşiyor..
  • arakadaslar mail gelmiş estemedica diye bir yerden 10.000 adet e kadar 1500 tl diyor.ustelik ekim yontemide FUE imiş. ne dersiniz tavsiye edermisiniz.?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KoCaKuRT_


    quote:

    Orijinalden alıntı: plastic_surgeon bana özelde de mesaj atabilirsin..



    Hocam size özel mesaj attım...


    Evet olabilir. randevuyu da iptal ettim .

    Mutluxx. anlatman icin tessekürler . bana mesajla neresi oldugunu da söyleyebilirmisin?
  • umutxx samimi anlatiminiz ve verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederiz.
    merkezi paylasmanizda sakinca yok tabi size kalmis birsey.
    umarim en kisa zamanda istediginiz saclariniza kavusursunuz bizde fotalariyla buna sahit oluruz
  • umutxx gercekten dogrulukla anlatmışsınız olayları ama halen forumdaki insanlara inanamıyorum.. Allahın teknisyenine saç ekimi yaptır burada ballandıra ballandıra anlat birde yok plastik cerrah orada lüks kaçarmış filan arada kuru fasulye de yeseydeniz, tatlıdan sonrada kahve türk kahvesi yaptırsaydınız tam türk işi olmuş maşallahh.. adamda gazı vermiş 3250 greft aldım filan diye ( adam uçmuş) 3250 grefti gelsin önümde alsın alnından öperim bu işin bir ilmi var. Bu nasıl birsey yaa yok el tecrübesiymiş, yok babadan ogula geçiyor bi el veriyim demiştir birisi belki. 3250 greft hee :) maksimum 2500 oda ince telli saçlı olup 8mm lik delici kullanırsa bunların hepsi kandırmaca. Biride 10000 kök 1500 ytl ye ekiyormuşş yuhh yaniii.
    Forumdaki arkadaşlara burada tüm iştenligimle soruyorum kendi saglıgınız bu kadar ucuzmu. Evetse yola devam...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texmo

    arakadaslar mail gelmiş estemedica diye bir yerden 10.000 adet e kadar 1500 tl diyor.ustelik ekim yontemide FUE imiş. ne dersiniz tavsiye edermisiniz.?

    1500 TL'ye 1500 greft ekerse öp başına koy.
    hayatının hatası olur giden paranda cabası.
    greft başı 1 euro kaliteli bir yer için normal fiyat bana göre bundan ucuz yapan çoğu yer fabrikasyondur istisnalar hariç kim ne derse desin.
    bizde yıllardır araştırıyoruz bu işi bunu anlamak için plastik cerrah olmayada gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeNOzGuRuM -- 21 Ekim 2010; 23:57:12 >
  • yazının içinden alıntı...
    quote:

    Orijinalden alıntı: plastic_surgeon
    Burada bazı arkadaşlar bana bilmişlik taslıyoralar yok uyutmak korkan hastaya yapılırmış filan gibi şeyler,


    benim kimseye bilgiçlik tasladığım yok googledan bulunacak bilgilerle bilgiçlik taslayan bellidir..insanlarla dalga geçme!
    herkese cevap yetiştirebiliyorsan sana özel üstteki sorularıma cevap ver önce...onları atlıyorsan ama başkalarıyla dalga geçiyosun!
    yazdıkların bi plastik cerrahın bilgisinden çok google arama motoru bilgileri!değilse daha vahim bi durum!eğitim sistemi!
  • arkadaşlar bende hepiniz gibi saç ektirmek için fellik fellik yer arıyan birisiyim. aklımda oluşan bir sürü isim var ama afallamış durumdayım.

    ensar hastanesi
    çevre hastanesi
    istanbul estetica
    atilla kaya
    vs......

    aslında aklımda en cok olan atilla kaya. tek bir sıkıntım var atilla kaya greft değilde kök ektiği için ekimleri çok seyrek duruyor. şu çok bilinen ekllik skalasında 6 seviyedeyim. kaç kök ile dolacağını bilmiyorum ama verici bölgem seyrek değil. daha önce 2 kere trasmed gittim. anlamadığım konu ısrarla fut yapma istekleri. birde uçuk fiyatları var. bir arkadaşım levent cerrahi ile görüştü başka bir arkadaşım ataköyde biryerle. ataköde mikro motorla ekiyorlarmış ve tek seansta sıvama kapatırız diyorlar. bu este medicanın kampanyasını bende gördüm 10000 gretfi 1500 tl. pek inandırıcı gelmedi. nerdeyse o fiyata protez bile yapmıyorlar. muttalip keserin de adı çok geçiyor ama forumlarda çok şikayet var. özellikle iyi sonuçlar alamayacağını düşündüğü operasyonları yapmıyormuş. üstüne üstlük muayne ücretinide alıyormuş. şimdi benim bütcem 3000- 4000 tl civarı. atilla hoca bu paraya 2000-2500 kök ekiyor. bunun bana yeterli olacağınıbilsem hiç düşünmeyeceğim ama ondanda emin değilim. mesela burda 3000 gret ektiren iki kişini ekim oranlarının birbiriyle alakası olmadığını görüyorum. inanınki büyük bir şaşkınlıktayım. sizce ne yapmalı????
  • Edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozozyurek -- 25 Ekim 2010; 13:29:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: piriulutan

    arkadaşlar bende hepiniz gibi saç ektirmek için fellik fellik yer arıyan birisiyim. aklımda oluşan bir sürü isim var ama afallamış durumdayım.

    ensar hastanesi
    çevre hastanesi
    istanbul estetica
    atilla kaya
    vs......

    aslında aklımda en cok olan atilla kaya. tek bir sıkıntım var atilla kaya greft değilde kök ektiği için ekimleri çok seyrek duruyor. şu çok bilinen ekllik skalasında 6 seviyedeyim. kaç kök ile dolacağını bilmiyorum ama verici bölgem seyrek değil. daha önce 2 kere trasmed gittim. anlamadığım konu ısrarla fut yapma istekleri. birde uçuk fiyatları var. bir arkadaşım levent cerrahi ile görüştü başka bir arkadaşım ataköyde biryerle. ataköde mikro motorla ekiyorlarmış ve tek seansta sıvama kapatırız diyorlar. bu este medicanın kampanyasını bende gördüm 10000 gretfi 1500 tl. pek inandırıcı gelmedi. nerdeyse o fiyata protez bile yapmıyorlar. muttalip keserin de adı çok geçiyor ama forumlarda çok şikayet var. özellikle iyi sonuçlar alamayacağını düşündüğü operasyonları yapmıyormuş. üstüne üstlük muayne ücretinide alıyormuş. şimdi benim bütcem 3000- 4000 tl civarı. atilla hoca bu paraya 2000-2500 kök ekiyor. bunun bana yeterli olacağınıbilsem hiç düşünmeyeceğim ama ondanda emin değilim. mesela burda 3000 gret ektiren iki kişini ekim oranlarının birbiriyle alakası olmadığını görüyorum. inanınki büyük bir şaşkınlıktayım. sizce ne yapmalı????



    1-graft ile kök aynı şeydir...
    2-6. seviyedeysen ilk seferde kapatmları imkansız en az 2 seans derler...1 yıl ara ile...1 seansta ekilecek max. kök yaklaşık 3500 dür...
    3-muttalip keser saç ekiminde öncü birisi diyolar fakat geniş alan yapmaz ve çok da pahalıdır...
    4-3000 graft eken 2 kişinin birbirinden farkı olayı benimde kafamı en çok sıkan konudur.....
    bunun 3 önemli sebebi vardır...(benim araştırmalarım sonucu tabii)
    -saç tellerinin kalınmı ince mi?onu araştır...
    -ekimden sonra ekilen graftleri ne kadar koruyabildin...(üstteki yazımda yazdım)
    -yabancı sitelerde şuna dikkat ettim bi doktor ekim yaparken graft seçerken çoklu graft seçiyor...yani normalde 3000 graft alan birisi yakşalık 5000-6500 civarı saç teli alırken o doktor 7500-9000 saç teli alıyor...sebebide alım yaparken çoklu graft alıyor ve haliyle tepede daha fazla saç oluyor...
  • ne kadar çok seviliyormuşummm
    umutxx, mmmas size pm attım ( pmde cep telefonum yazıyor) plastik cerrah oldugumu anlarsanız o zaman...

    meyve veren agaç taşlanır misali:))
  • umutxx ne oldu hemen bana saldırıyorsun bir kaç kelimeyi yanlış yazdık diyee. Gidip saçını plastik cerrah olmayan hatta doktor olmayan birine ektirmişsin sonrada bununla övünüyorsun adamlar çok dürüsttü diye. Benim takıldıgım nokta plastik cerrahımız var ama o orada süs olsun diye durur lafı böyle bir saçmalık olurmu saglık teknisyeni saçını ekecek ona 2500ytl vereceksin, 3650 greft aldık diyecek ona inanacaksın işte bu türkiyenin gercegi. Türkiyede çakma iphonın iphoneden fazla olan yorumlama gücü olmadan her okuduguna inanan insanların oldugu bir ülkede normal. İlerki bir zamanda ben çakma iphone kullanıyorum beyin kanseri oldum (kardayım 1200ytl) diyebilecekmiyiz? Adam çok dürüstü sağlıgımı ona emanen ettim bu teknisyenler süpermiş bana verilen lokal anesteziklerin dozunu bile hesapladılar eger biraz fala verip kalbimde bir sorun olsaydı kesin çözerlerdi, kalp çarpıntım olsaydıda heyecandandır diyip geçiştirilerdi. Bu laflarımın altında çok derin konular yatıyor herşey yolunda gitmiş olabilir ama yaa verilen lokal anestezi ilacından dolayı kalp ritminde bozulma olsaydı, solüsyonların içine karıştırılan adrenalinin etkisinden kalbin kuş gibi çarpıp MI geçirseydin. Sen dua et bu işte bir komplikasyon olmadan bitmiş geçmiş ve ucuza yırtmışsın. Ya olsaydıyla olma arasındaki farkta tercihlerimiz belirler ben saç ekiminin doktorlar tarafından ve hastane şartlarında yapılmasınından yanayım zaten saglık bakanlığının çıkardıgı kanunlarda bu yönde. Sağlık bakanlığı bilmiyormu bu iş muayhane şartlarında olabilecegini niye hastane şartı koşuyor?? Cahil olmayın arkadaşlar burada her okudugunuza inanmayın doktorunuza güvenin. Ben sana zaten kızmıyorum herşeyi tüm gerçekligiyle anlatmışsın ama olaylara yorum farkı ile bakıyoruz sadece... saygılar
  • Bu forumdaki tüm arkadaşlara tekrar söylüyorum elimden geldigi kadar herkese yardım etmeye çalışıyorum, yanlış yola gitmeyin mutsuz olmayın diye.
    Türkiyede ilk 500 e girip hacettepe tıp fakültesinde egitimi tamamladım
    tusda 250 girip ankada bir plastik cerrahi kliginde uzmanlık egitimi tamamladım.
    bunları yaklaşık 14 sende yaptım burada yardımcı olmaya çalıştıkca forumdaki bazı kişiler saldırıyor sanki bu işlerden çok iyi anlıyorlarmış gibi nette ulaşabildikleri kaynakları okuyup bana ukalık yapıyor, bunları okuyunca sinirleniyorum, şu forum sitesinde plastik cerrah görünce öcü görmüş gibi oluyorlar. O yüzden sizde her okudugunuza yorumla gücünüzle süzdükden sonra inanın..
    saygılar
  • Edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozozyurek -- 25 Ekim 2010; 13:30:06 >
  • cok haklisi surgean, sana katiliyorum.
  • Allah allah halen bir çıkarın var diyip duruyor arkadaş, evet çıkarım var ama bu forumda birilerine saç ekimi yapıp para kazanmak için bir amacım yok, amacım uzun vadede hastaların kendilerini girişim yapacak kişilerin doktor veya plastik cerrahlar olması ve bu sayede kalitenin artması( bu sayede bana daha çok hasta gelecek o zaman bmw den inip porsche ye binebilirim, belki 14 sene bunun için okumuşumdur).
    Sende ikide bir kendi ektirdigin yeri övüp duruyorrsun yok iso 9001 varmış yok ben eli iyi olan birine daha çok güvenirim ama diplomalı oluncada çok para istiyorlar gibi laflarla kendini kandırırsın anca (belkide seninde bir çıkarın var bu saç ekim işinde yoksa hasta taklidi yapan bir sağlık teknisyenide senmisin).
    Ama sana hakverdigim konular var bazı meslektaşlarım saç ekimi yapmayı bilmiyorlar ve saç ekim teknisyenlerine (bu kişiler lise mezunu veya 2 senelik saglık yüksek okulu mezunu olup genelde de kendilerini entel göstermek için top sakal bırakırlar) bu işi bırakıyorlar ve gerçekten kendi yapmayacagı iş için çok para istiyorlar. Bana burada ismi geçen b.. e... çok şubeli merkezlerden çok teklif geldi 6000ytl fix maaş, saç ekim merkezini biz işletiriz siz saç ekimine karışmayacaksınız sizin diplomanızı kullanacagız diger estetik vakalarıda yaparsanız aylık geliriniz ortalama 12000ytl olur hocam (müessese sahibi söylüyor iso 9001'i var). Arkadaş demişki plastik cerrahla görüşme şansım oldu diye o anca orada diplomayla görüşmüştür, gittin orada doktor yerine müessese sahibinemi inandın diye sormazlarmı adamda ( müessese iso 9001'i var sahibinin ikna gücü çok yüksekti muhtemelen bayandı ve sırtında ve omzunda dövmesi vardı... hehehehe)
    Diploma kiralama yada diplomayı kullanma gibi bir ortam olduktan sonra halkımız nasıl güvenip saç ektirecek. Bana gelen hastalarda ilk önce ekimi sizmi yapıyorsunuz diye soruyor, işte ben bunu sağlamaya çalışıyorum. Bu forumda onlarca saç ekimi yaptırmış kişi var acaba hangisi saç ekimi yaparken siz doktormusunuz diye sordu??
    Çıkarcı plastik cerrah :)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.