Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.570
Cevap
37
Favori
348.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu gidişle sokak hayvanlarına f/p olarak düzgün bir mama bulmak iyice zorlaşacak desenize.

    Bir de hocam konuda mevzusu geçti mi diye baktım göremedim. Evinde 3 kedi bakan bir arkadaşıma veteriner pro performance diye bir markayı çok tavsiye etmiş ve 2 kg luğu 84 tl ye almış. Çok severek yiyorlarmış. 15 KG luğunu 280 tl ye bulmuş. 15 KG olanı f/p açısından nasıldır tavsiye eder misiniz?

    Not:resim eklendi.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyada -- 24 Kasım 2020; 13:58:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fiyatı yüksek. Markamama'da 200 TL diye hatırlıyorum. Hatta Trendyol'da daha uyguna bile bulunabilir ancak içerik olarak alınabilir bir mama değil. İçerik olarak BonaCibo gibi diyebilirim. Her ikiside zaten kötü ama 15 kg 200 TL'yi geçebilecek seviyede mama olmadığınıda belirtmek isterim. Bunun yerine Prochoice veya Mystic alabilirler. İndirim varken alınabilir.


    https://www.trendyol.com/tum--urunler?q=prohoice%20kedi&filtreler=44|1262&qt=prohoice%20kedi%20&st=prohoice%20kedi%20




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 24 Kasım 2020; 18:42:7 >




  • Tamam hocam, çok sağolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mR.Hoppala kullanıcısına yanıt

    Hocam properformansa gerçekten hakaret etmişsiniz.bu mamayı prochoice ile bonacibo ile kıyas etmişsiniz ama bu mama kesinlikle onlardan çok daha kaliteli bi mamadır. Şu an bir çok veteriner hekimin tavsiye ettiği ve geri dönüşlerinden çok fazla iyi sonuçlar aldıkları bi mamadır. Çok sayıda veteriner hekimle muhatap olan birisi olarak bunları yazıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde ben özellikle yerli mamaların hangi fabrikada ne hassasiyetle üretildiği konusundada bilgi sahibiyim. 3 senedir mama sektörünün içinde olmakla beraber 4 yıldır kediler ve veterinerle ile iç içeyim. Properformans gerçekten çok profesyonel bi şekilde ve hassasiyet gösterilerek üretilen bi mamadır. Mystic içerik olarak daha iyi görünsede properformans geri dönüşleri çok daha iyi olan bi mamadır. Bundan bi kaç yıl sonra mystic kalitesini bozabilir ama properformansın böyle bi lüksü olamaz. Dediğim gibi ne şartlarda iş yaptıklarını bilerek bunları yazıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 26 Kasım 2020; 4:21:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üretim aşamasını bilemiyorum fakat içerik bileşenleri olarak pp ile pc benzer. Protein & yağ oranlarıda hemen hemen aynı. Her iki markayıda veterinerler önerebilmekte fakat öneriyorlar diye mama paketinin üzerindeki gibi ultrapremium ya da superpremium olmuyor. Normal şartlarda bu ve bunların seviyesindeki mamaları zaten evde bakılan bir kediye önermem. İçerikleri aşağıya yazdım. Her ikisininde içeriği kitten olup resmi sitesinden alındığını belirtmek istiyorum. Bu ikiliden herhangi birisine ya da bu içeriğe benzer x bir mamanın kaliteli ya da iyi olabilmesi mümkün değil.


    Pp: Kurutulmuş kuzu proteini (%33), baldo pirinç, hidrolize kuzu proteini (%14), mısır, rafine tavuk yağı , hamsi unu(%6) , krill unu (%5), bira mayası, hidrolize tavuk ciğeri (%2), hamsi yağı, nükleotit maya proteini, mineraller, prebiyotik mannan oligosakkaritler, deniz yosunu, yukka ekstratı, kızılcık tozu, pisilyum. (Protein/Yağ: 38/18)


    Pc: Kurutulmuş Kuzu Proteini (%30), Hidrolize Kemiksiz Kuzu Proteini (%18), Baldo Pirinç (14%), Mısır, Rafine Tavuk Yağı, Bezelye (%6), Hamsi Unu, Krill Unu, Bira Mayası, Hidrolize Tavuk Ciğeri, Hamsi Yağı, Nükleotid Maya Proteini, Mineraller, Prebiotik Mannan Oligo Sakkaritler, Deniz Yosunu, Avizeağacı Özütü, Kızılcık Tozu (%0,04), Pisilyum. (Protein/Yağ: 38/18)


    @Cinscat




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 26 Kasım 2020; 12:50:50 >




  • Selamlar, 2 tane yavru kedimiz var (2 aylık), tekir, mama olarak Matisse Kitten düşündüm ama doğru mu tercih acaba?

  • Mamihlapinatapai kullanıcısına yanıt

    Dört yıl önce Royal Canin 36 ile birlikte kullandım herhangi bir sorun yaşamadım.İçerik olarak detaylı bilmiyorum ama Nd gibi kaliteli bir markanın alt ürünü matisse , o yüzden herhangi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheLawMan

    Orijen kullanan arkadaslara, en uygun fiyatli ve ilk elden SKT problemsiz sorunsuz sikintisiz ORIJEN'leri her zaman www.arkadaspet.com dan alabileceginizi hatirlatirim.

    Hocam 3 yıldır orijen kullanıyorum çok memnunum. site sizin mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok faydalanmıştım buradaki bilgilerden. İki kedim var ikisi de hasta ve gelişim bozukluğu olan sahiplenilmezse ölecek olan kedilerde. Orijen ile beslendiler ve ikisi de şu an çok sağlıklı. Bir kere veteriner tavsiyesi ile ND tahılsız aldım. Çok pişman oldum. Tüy dökümü çok arttı ve çok fazla yiyorlardı. Orijen ya da acana gerçekten memnunum. Tekrar teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mR.Hoppala kullanıcısına yanıt

    bunlar mamayı yüzde 200 karla mı satıyor?

    var mı bu konuda dürüst birisi bunu açıklayacak?

    600 tl mama nedir ya.kaçtan alıyor kaça satıyor

  • rerea kullanıcısına yanıt
    Gümrük vergisi var ya güya...
    Ellerinde olsa da vergiden önce nasılsa geçiririz diye satıyorlar iste.
    Millet mecbur alacak nasılsa...
  • rerea kullanıcısına yanıt

    Hocam sektörün içindeyim hemde tamamen içindeyim ama kimse yüzde 200 değil yüzde 30 bile kazanmıyor bunu çok iyi biliyorum. Kar marjları yüzde 10 15 maksimum 20 dir ki 20 kar eden varmı sanmıyorum.

    Bugün gidip memleketin herhangi bir yerinden mama ambalajının içine taş koyun ve bi distribütöre gönderin size maliyeti kargo vs dahil 15 kg için konuşuyorum 15 20 tl arası tutacaktır hadi yüzde 10 da kar koyun peki y vergi peki ya üretim maliyeti ya işçilik varda var hadi yerine 15 kg mı her şey içinde KDV 18 dahil 25 tl ye teslim ettiniz bu adam bunu alacak tanıtım maliyeti tekrar kargo maliyeti ve aracı bi toptan yada bölge bayisi yada dükkana satacak ve üzerine kar koyacak 25 tl ye aldığı mala 5 tl kargo maliyeti olsa yüzde 10 kar koysa depolama vergi kira vs neyse bunu karşıya minium 35 TL ye indirebilir ki şayet mal bölge bayisine yada palet kamyon tır bazında giderse yoksa sadece kargosu 15 TL tutar.



    Şimdi bölge bayisi aldı bunu dükkanlara satacak kargo maliyeti minimum 10 TL tutacak çünkü gönderim azaldıkça masrafı artacaktır. Yüzde 10 da o eklese dükkana 55 e geldi oda yüzde 30 eklerse 15 kg lık içinde bi hiç olan bi ürün 70 tl ye tüketiciye ulaştı peki bu 15 kg mamayı 100 120 ye satanlar içine ne koyuyor acaba. Evet bi hiç keşke o mamaları verenler o hayvanlara hç bişe vermese. Şimdi bu 70 tl ye mal olan ambalajı siz doldurun. Acaba nd Royal canin yada her neyse...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tamam dediklerin doğrudur,


    45 pounda satan ingilteredeki market devletine vergisini vermiyor mu? dağıtım masrafları yok mu ? kar yapmadan mı satıyor? aracıları kazanmıyor mu?

    45 pound güncel kur ile 454 tl

    orijen 5.4 kg mamayı burada indirim adı altında gösterip en ucuz 530a satıyorlar..başka yerde 600 yeni yıldan sonra belki 700.

    454 ile 530 tl arasındaki ne farkı mesela bu bir örnek muhakkak 45 pounddan daha ucuza buluna bilcek yer vardır ben direk kafadan attım burayı.

    bence türkiyede aracılar çok oldugu için iş kapısı olarak görmüşler bu durumu.marketlerdeki pazar hallarındaki satılan meyve sebze gibi olmuş.

    tabi ki dövizle ilgisi var serbest piyasa ama hesaplıyoruz,o adam hayrına mı satıyor? bu kadar fark oluşmasına gerek var mı ? domino taşı gibi düşünürsek bu durumda taşlardan biri haksız kazanç sağlıyor.bu saydıklarınızdan hangisi emin değilim.büyük ihtimal depocu aracılar fiyat yükseltiyor gibime geliyor.bir mamanın satılması için bu kadar iş bölümüne gerek var mı ondan da emin değilim.yani demek istediğim neden türkiyeye giren marka kendi ürününü kendi satmayıp toptancılara verip ordan bayiliklere bu kadar el değiştirmesinin sonucu bu fahiş fiyatlar.


    şimdi bu durumun bir de türkiyeye gönderilen ürünün kalite farkını,ingiltere değilde doğu avrupa ülkesi ile karşılaştırmayı(ekonomi bize denk olan onlar sonuçta denklikte bitti son yıllarda),hizmet kalitesi farkını hesaba katmadık.onları katarsak farkın daha fazla oldugunu düşünüyorum.kabaca 1 mamadan 100 tl fark 10000 mamadan 1.000.000tl fark eder.güzel para




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerea -- 25 Aralık 2020; 20:19:1 >




  • rerea kullanıcısına yanıt

    Evet dediğiniz direk satış uygulaması yapan mamalarda var aracılara vermiyor direk internet üzerinden satıyorlar yada direk dükkanlara satıyorlar mesela

    Royal canin acana nd proplan bonacibo orijin vs


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acana maalesef formülasyon değişikliğine gitmiş. Yeni paketlerdeki ürünlerde taze et kullanımını azaltmış görünüyorlar. Yurtdışı sitelerde incelemeleri var. Zaten döviz ile iyice pahalanmıştı, içeriği aynı bıraksalardı bari.
  • mR.Hoppala Scottish fold beyaz renk kedimiz var, uzun zamandırda sizi takip ediyorum.Sizin tavsiyelerinizle N&D tahılsız kuzulu alıp yediriyordum ve genelde 1.5 kiloluk olandan alıyordum ve kedimiz koydugumuz mamayı yalayıp yutuyordu.En son ekonomik olsun diye petzzshop'tan 5 kg olanından aldık, 20 gün oldu yüzüne bile bakmıyor.Bu arada her gün Bozitanın yaş mamasından veriyoruz (akşamları),resmen gündüzleri aç geziyor...Sizce ne yapmalıyız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muratil M kullanıcısına yanıt

    lot numarasının fotoğrafını çekip farmina sayfasına mesaj atın.sosyal medya üzerinden daha hızlı sonuç alırsınız.sahte olabilir.

    önceki mamadan örneğiniz varsa boyut şekil yenisiyle karşılaştırın.

    olmadı geri gönderin.

    ek: mama üzerine bakın belki kısır kedi maması almışsınızdır. neutered yerine adult yazması gerek.

  • Ürünü satış kanalından aldım (Petzzshop), ısrar ettik yedirmek için ama yemedi bir türlü...Ben de direk Farminaya yazdım.Onlarda; dediklerinizi söylediler gerekli resimleri de çekip gönderdim, bakalım sonuç ne olacak.

    Öncekiyle karşılaştıramıyorum çünki, kırıntısını dahi bırakmadı bizimkisi...Kısırlar için değil Adult yazıyor üzerinde daha önceden de çok kere aldım çünki.

    Petzzshop'a ayrıca yazmadım.Çünki 4 Aralıkta almıştım...inat ettim ha bugün ha yarın yer diye ama yemedi maalesef...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @muratil Aldığınız site bilindik, geri dönüşleri hızlı ve müşteri odaklı bir site. Sahte olacağını sanmıyorum ama üründe bir problem olduğuda aşikâr. Bu sıkıntı depolama, üretim vb kaynaklıda olabilir. Muhtemelen düşündüğüm gibi ise Farmina TR mevcut mamayı alır ve yeni mama gönderir. Mama paketinin üzerinde yazan üretim yerine bakabilir misiniz? Sırbistan mı?


    Ayrıca, önceki pakete göre bir farklılık gözlemlediniz mi? Örneğin mamanın kokusu yoğun olup elinize aldığınızda tanelerde yapışkanlık (nem ve yağ fazlalığı) var mı? Paket içinin en altınada baktınız mı? Mama tanesinin renginde tortu gibi tabaka var mı? Aynı şekilde yan taraflarda da olabiliyor. Bunlardan bazıları varsa mama oksitlenmiş demektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 29 Aralık 2020; 17:52:21 >
  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.