Şimdi Ara

en iyi ısıtan klima önerileriniz (marka/model olarak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
57.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepinize selam ederim..

    Aslında karar verdik ama yine de tam emin değilim,ısınmanın en ucuz yolu klimadır diyenler var ama bu pahalılıkta klima kullanmak ekonomik midir? Reklamlarda duyuyoruz günlüğü 1 YTL'ye ısınırsınız türü iddiaları var, bunların gerçeklik payı ne derecedir?(1 ytl'yi geçtik 3-4 ytl'ye de razıyız.yeri gelmişken söyleyeyim günde 12 saat civarı yakarız diye düşünüyoruz)

    Sadece kışları kullanmak için klima arıyoruz.(yani soğutma işini iyi yapmasa da olur) Öncelikle ısıtmak istediğimiz yer hakkında bilgi vereyim: 60+60 metrekarelik bir yer(neden 60+60 diye ayırdın derseniz eğer yetecekse tüm evi klimayla ısıtalım yok o kadar güçlü klima yok derseniz sadece oturduğumuz yerleri ısıtalım,olmadı yatak odalarının kapılarını kapatırız diye düşündüm), yalıtım ortanın biraz daha üstü diyebiliriz (evde pimapen var ama duvarlarda izocam tarzı yalıtım yok)

    Şu ana kadar ki sorularımda iyi bir klima aldığımızı varsayarak sorsum soruları, klimanın kendisine parayı çok verip uzun vadede kendisini amorti etmesi şansı varsa klimaya çok para vermeyi göze alıyoruz.

    Forumu biraz okudum ve şaşırdım,klima almak için araştırılması gereken onlarca kriter varmış ve bunların hiçbirini forumu okumadan önce duymamıştım bile.. Bu nedenle kıymetli önerilerinizi sizden marka/model olarak almak istiyorum,çünkü klima almak bayağı teknik bilgi içeren bir işmiş ve ben bu teknik bilgileri bu saatten sonra zor anlarım gibime geliyor.

    Ayrıca soğukların etkisini çok arttırdığı şu günlerde -10,-15 derecelerde de sorunsuz çalışır olması gayet önemli olmuş durumda..

    Yazdıklarımı dikkate alıp değerli önerilerinizi yazarsanız bizleri sevindirmiş olacaksınız.

    Hepinizi iyi günler dilerim.







  • Ayrıca size zahmet aylık elektrik parasını hesaplamak için bir formül varsa söyler misiniz, vergileri de işin içine katan bir formül..
  • su sıralar reklamları yayınlanacak olan vecta nano ısıtıcıları incelemeden klima almayın derim. kullanmıs oldugum 2 klima da biri 13500 arcelik digeri 9500 ferroli, bizi memnun etmemekte. her sene de bakım gerek. bu vecta da bakım olmadan doya doya ucuza ısınmak mumkunmushttp://www.kutayenerji.com.

    elektrik faturanızı hesaplarken, size gelen son faturadaki son sayac degerini su anki sayacta gorunen degerle farkını alarak tuketim degerini bulup tam olarak kusurlerini hatirlayamasam da tum vergisi,ek ucretleri dahil size elektrik faturanizi hesaplatacak formul 0.26 * tuketim degeriniz diyebilirim. dedigim gibi benim hesaplarken kullandigim katsayi 0 dan sonra 14 haneli veya daha daha fazla ya da az. faturaniz uzerinden biraz matematik bilgisiyle siz de bulabilirsiniz. musait olunca size kullandigim kesin katsayiyi iletirim. klima almak isin de acele etmeyin derim. elden cikarmak da mumkun degil bunlari. taktirdiginizla kaliyor maalesef.




  • mitsubishi klima modellerini araştırmanızı öneririrm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: juanpablogonzales

    Ayrıca size zahmet aylık elektrik parasını hesaplamak için bir formül varsa söyler misiniz, vergileri de işin içine katan bir formül..



    Burdan bulabilirsin.

    http://forum.donanimhaber.com/m_28116741/tm.htm
  • 60 metrakare veya 60+60m2 klimayla ısınma bence hiçte ucuz olmaz
  • 60+60 klimayla ısıtmak biraz zor ve masraflı olur,Dolmuşa gelmeyin arkadaşlar Bence başka alternatif bakmalı.
  • İhtiyaca göre değişir ama soğutma ve ısıtmada en güçlü klima fujitsudur. Bende asya 14lc var 14000 btu klima 28700 btu ısıtma'ya çıkıyor daha güçlüsü yok. birde haier klimanın ısıtmada çok iyi olduğunu duydum. mitsubishi electric ve daikında düşünebilirsin.
  • GALİBA BAYİSİSİN
  • fujitsu arkadaşım kampanyadan biraz bahsedermisin? hangi modellerde?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: immortalkaan

    GALİBA BAYİSİSİN



    cumhur bey fujitsu klimanın ithalatçısı abkay grupta ege bölgesi sorumlusudur tanıştırayım
  • o zaman forumdaki üyelere bir kampanya yapsında bölge sorumlusu nasıl oluyormuş görelim :D
  • Düşük sıcaklıklardada çalışabilmesini düşünerek Mitsubishi diyorum
  • Yaz için bilmiyorum ama kışın ısıtsın dersen Mıtsubishi electric
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilxx92

    Yaz için bilmiyorum ama kışın ısıtsın dersen Mıtsubishi electric


    Yaz için Bosch harika. Ama kış gelince rezalet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensia


    quote:

    Orijinalden alıntı: anilxx92

    Yaz için bilmiyorum ama kışın ısıtsın dersen Mıtsubishi electric


    Yaz için Bosch harika. Ama kış gelince rezalet.


    senin düşüncen sanırım bir iki odaya koyayım tüm ev ısınsın ama şimdilik öyle bi teknoloji yok.Soğutma deseydin soğuk hava ağırdır yukarıya verip kapıları açarsan hava etrafa akar ve nemini kırması bile yetrlidir fakat ısıtmada insan tabiri ciazse iliklerine kadr ısınmazsa pek tatmin olmuyor öyle bi çözüm yolu pek önerilemez sen onun yerine odanın metrekarelerinden bahset ve yakınlık bölge vs bilgilerinden ödeme koşullarına kadar ona göre tam bi bilgi verelim bu şekilde çok fazla yardımcı olunamaz.




  • ben sharp kullanıyorum ısıtması çok iyii denebilecek seviyede , forumda bu işin uzmanı arkadaşlar var onlar kadar detaylı bilmem ama bir kullanıcı olarak önerebilirim sharp ı iç üniteden çıkan sıcak hava bigün eritecek bunu diye kaygılanıyorum
  • Sharp ın büyük modellerinde elektrik tüketimi E yada F sınıfı çok kötü fakat küçük klimalarını bende kullanıyorum öneririm ama ısıtmada mitsubishi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FireSpear

    Sharp ın büyük modellerinde elektrik tüketimi E yada F sınıfı çok kötü fakat küçük klimalarını bende kullanıyorum öneririm ama ısıtmada mitsubishi



    iyide hangi mitsu eletrikmi, havy mi, bu forumda havy kullana arkadaş var (izmirli ahmet) evinde hem havy hamde general var ona görede en iyi ısıtan general.
  • Mitsubishi electric klimaları daha iyidir Heavy Industries e göre


    İklimsada Mitsubishi Heavy Industries satılır
    Klima Plus ta Mitsubishi Electric satılır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.